Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 2 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
 Temat postu: [MUC] [VIE] przesiadki
#1 PostWysłany: 26 Maj 2016 12:08 

Witam,
lecę lufthansą z Krakowa do Barcelony, mam przesiadkę w MUC (90 min), z powrotem Austrian Airlines w VIE (45 min) - oba loty rezerwowane przez lufthansa.com. Jako że jest to mój pierwszy lot z przesiadkami mam prośbę o podpowiedzi jak to wszystko wygląda, gdzie się mam kierować po wyjściu z pierwszego lotu, gdzie się zgłosić, czy muszę coś dodatkowo zrobić między lotami czy tylko przejść na odpowiedni terminal?
Czy odprawę dla Austrian mogę również zrobić w aplikacji mobilnej lufthansy?
Bagaż mogę odprawić normalnie w okienku czy są jakieś specjalne punkty?
Czy w tych liniach są jakieś posiłki w cenie biletu (Economy Classic)?
 Profil Relacje PM off  

Okołoweekendowa wycieczka do Hiszpanii 🇪🇸 Loty do Madrytu i 4⭐️ hotel za 710 PLN ✈️ Okołoweekendowa wycieczka do Hiszpanii 🇪🇸 Loty do Madrytu i 4⭐️ hotel za 710 PLN ✈️
Styczniowa ucieczka na Cypr 🇨🇾☀️ Loty do Pafos i 3 noce w hotelu za 619 PLN 💛 Styczniowa ucieczka na Cypr 🇨🇾☀️ Loty do Pafos i 3 noce w hotelu za 619 PLN 💛
 Temat postu: [MUC] [VIE] przesiadki
#2 PostWysłany: 26 Maj 2016 14:39 
Awatar użytkownika

niebieski
To take podstawy ktore powinieneś doczytać sam.
Bagaż zawsze nadajesz do docelowego portu. Wiec po drodze cie to nie interesuje. Jesli wczesniej zrobisz odprawę przez apke to potem na lotnisku tylko oddajesz bagaż. dostajesz od razu dwie karty pokładowe, rowniez na drugi lot. Przesiadka bezproblemowa. 1,5h w MUC to kupa czasu. Po wyjściu z samolotu sprawdź na ekranie czy nic sie nie zmieniło z Twoim lotem i tyle. Nie spóźnij sie ale przesadnie wczesnie nie ma sensu kwitnąć przy bramce. Terminal ten sam bo lot EU i Schengen wiec nigdzie nie musisz przechodzić. I nie bedzie żadnej kontroli dokumentów czy bagażu.
Powrót we Wiedniu raczej juz bez zwiedzania bo czasu niewiele. Samo lotnisko ciut wieksze do przejścia wiec idź od razu do docelowego wyjścia i wtedy ocen czy masz czas sie rozejrzeć.
Mozesz odprawić sie na te loty z apki LH (wszystkie loty w ramach Star Alliance).
Posilki beda ale skromne - kanapka i napój/kawa w każdym segmencie
mick.w uważa post za pomocny.

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 2 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 6 gości