Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 502 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ... 26  Następna
Autor Wiadomość
#101 PostWysłany: 14 Maj 2014 14:44 
Awatar użytkownika

niebieski
W Rumuńskich kolejach. Bilet studencki, jednak okazało się, że nie honorują polskich legitymacji. Tłumaczenia nic nie pomogły. Mandat płatny na miejscu u konduktora pociągu.

Zimowy city break w słonecznym Algarve 🏖️🌞Loty do Portugalii i 4* hotel w Albufeirze za 739 PLN Zimowy city break w słonecznym Algarve 🏖️🌞Loty do Portugalii i 4* hotel w Albufeirze za 739 PLN
Grudniowa ucieczka na Wyspy Zielonego Przylądka 🏝️🌞 5* all inclusive za 3990 PLN Grudniowa ucieczka na Wyspy Zielonego Przylądka 🏝️🌞 5* all inclusive za 3990 PLN
#102 PostWysłany: 15 Maj 2014 14:54 

mój pierwszy i jedyny jak dotąd mandat "zdobyłam" :oops: w Arizonie, bo mi się śpieszyło z Wielkiego Kanionu do Las Vegas na nocleg i szeryf był bezlitosny. Mieliśmy chyba za dobre auto wypożyczone - Cadillac nie pamiętam dokładnie który, z otwieranym dachem 8-)

jakieś 264$, w 2005 roku, nie wiem czym jest to gdzieś w mojej kartotece tu w Polsce..., wie ktoś czy to tak działa?
 Profil Relacje PM off  

#103 PostWysłany: 15 Maj 2014 15:13 

kilka razy w Czechach i na Słowacji. Dało się negocjować
 Profil Relacje PM off  

#104 PostWysłany: 15 Maj 2014 15:42 

HON fly4free
shalondapol1139 napisał(a):
Również w Czechach miałem przygodę, ale trochę znam ich język i udało się między wersami załatwić żeby nie było mandaciku, a jeżeli dostałeś to idź na posterunek i się zapytaj jak to funkcjonuje, wg mnie nie przechodzi.
niestety przychodzi - 1000 koron za przekroczenie prędkości (63 km/h w zabudowanym), mandat olałem, a parę miesięcy później przyszło wezwanie do domu. mi się negocjacje nie udały, bo mieli jakąś zorganizowaną akcję (jakiś ichniejszy "znicz") i nie było gadania
 Profil Relacje PM off  

#105 PostWysłany: 15 Maj 2014 15:48 
Awatar użytkownika

Loty: 494
Kilometry: 1 102 778
Zbanowany
Daneel napisał(a):
nie wiem czym jest to gdzieś w mojej kartotece tu w Polsce..., wie ktoś czy to tak działa?

nie ma

#106 PostWysłany: 17 Maj 2014 20:34 
Awatar użytkownika

niebieski
pemat napisał(a):
shalondapol1139 napisał(a):
Również w Czechach miałem przygodę, ale trochę znam ich język i udało się między wersami załatwić żeby nie było mandaciku, a jeżeli dostałeś to idź na posterunek i się zapytaj jak to funkcjonuje, wg mnie nie przechodzi.
niestety przychodzi - 1000 koron za przekroczenie prędkości (63 km/h w zabudowanym), mandat olałem, a parę miesięcy później przyszło wezwanie do domu. mi się negocjacje nie udały, bo mieli jakąś zorganizowaną akcję (jakiś ichniejszy "znicz") i nie było gadania

I pomyśleć, że jeszcze ładnych parę lat temu, ciężko było doczekać się mandatu wystawionego przez konduktorów czy SOK. Kolega do tej pory ma wystawione mandaty na legitymację szkolną z roku kiedy jeszcze "jedynka" była na przodzie cyfr.

#107 PostWysłany: 17 Maj 2014 23:20 
Awatar użytkownika

Loty: 494
Kilometry: 1 102 778
Zbanowany
pawelos napisał(a):
pemat napisał(a):
Kolega do tej pory ma wystawione mandaty na legitymację szkolną z roku kiedy jeszcze "jedynka" była na przodzie cyfr.

doradź koledze, żeby sobie wygooglował "przedawnienie" :)

#108 PostWysłany: 18 Maj 2014 18:35 

Przychodziły zdjęcia do domu - ale to na wypożyczonych autach więc odrazu ściągali z KK. Inaczej było w Usa tam trzeba było samemu wg listu opłacić inaczej sami ściagali z powiększona opłatą.

W Niemczech raz nas zatrzymał policjant na autostradzie za zrobione zdjęcie wcześniej na robotach i wszyscy spiskujemy, że ni w ząb niemieckiego a on do nas łamaną polszczyzną:D i trzeba było płacic...
 Profil Relacje PM off  

#109 PostWysłany: 19 Maj 2014 12:36 
Awatar użytkownika

Loty: 518
Kilometry: 1 246 312
niebieski
Komornik napisał(a):
szymonpoznan1 napisał(a):
Tak BTW, zauwazyliscie, ze z CB w 99% jezdza tylko Polacy?

Tak :-) Wnioskuje po antenie, ze wczoraj na niemieckiej autostradzie jechalam w grupie z Polakami (angielskie tablice rej.).

Ostatnio edytowany przez Aga_podrozniczka, 20 Maj 2014 10:55, edytowano w sumie 1 raz
 Profil Relacje PM off  

#110 PostWysłany: 19 Maj 2014 12:50 

4 maja wracałem z Berlina autostradą na Olszynę. Parę kilometrów przed granicą, była blokada policyjna. Kierowali wszystkie auta na parking. Kontrola dokumentów, prośba o otwarcie bagażnika. Przygotowany radiowóz do ewentualnego pościgu. Było ich kilkunastu. Mam antenkę na dachu, żadnych problemów, jak np.w Austrii. Policjant nawet życzył szerokiej drogi { po polsku :D ] A CB to niezbędny atrybut na naszych drogach. Inaczej już dawno nie miałbym prawa jazdy ;)
 PM off  

#111 PostWysłany: 19 Maj 2014 13:12 
Awatar użytkownika

Loty: 169
Kilometry: 241 913
niebieski
CB jest w Niemczech jak najbardziej dozwolone. (Cały artykuł: http://motoryzacja.interia.pl/wiadomosc ... Id,1392272)
Image
 Profil Relacje PM off
3 ludzi lubi ten post.

#112 PostWysłany: 19 Maj 2014 13:39 

Całe życie się człowiek uczy,. Nie wiedziałem , że w Chorwacji i Rumunii zabronione.
Ciekawa sprawa z Irlandią Północną [Belfastem]. W/g Twojej mapki zabronione, a przecież to część UK, w którym dozwolone :roll:
 PM off  

#113 PostWysłany: 19 Maj 2014 19:01 
Awatar użytkownika

niebieski
Ja swój jedyny mandat zapłaciłem w Rumunii. Droga wylotowa z miasta, ewidentnie nastawieni na łapanie obcokrajowców :)
na szczęście tylko 20 euro, zapłacone z kwitem, nie w łapę :)

#114 PostWysłany: 19 Maj 2014 19:50 

Loty: 29
Kilometry: 41 921
Zle wspominam przejazd tranzytem przez Serbie, bylo to pare dobrych lat temu. Ze trzy razy nas zatrzymywali, za kazdym razem brali w lape, nie chcieli pisac druczkow, od tego czasu, mam nadzieje, ze sie u nich zmienilo, bo te przygody skutecznie mi obrzydzily ten rejon.
 Profil Relacje PM off  

#115 PostWysłany: 28 Maj 2014 14:42 

Loty: 13
Kilometry: 17 116
Zbanowany
blazejbaklazan napisał(a):
Witam,
czy dostał ktoś kiedyś mandat w Izraelu? Wypożyczyłem samochód w Budgecie i wybrałem się do Eilatu. Gdy dojechałem było już ciemnawo, zależało mi na szybkim znalezieniu jakiegoś parkingu i pójściu na zakupy. Akurat tuż przy plaży było centrum handlowe z parkingiem. Jak się okazało niestety płatnym, a dowiedziałem się o tym dopiero gdy wróciłem do samochodu i zobaczyłem mandat za szybą. Gdybym wiedział od razu to oczywiście kupiłbym bilecik ale wszystkie napisy po hebrajsku, do tego było ciemno i nie widziałem parkomatów. I jak na złość człowiek z budki parkingowej kilkanaście minut wcześniej skończył pracę, więc nie dało się nic odkręcić ani porozmawiać.
I teraz problem w tym, że mandat jest cały po hebrajsku (jestem pewny, że to mandat bo zapytałem lokalnej młodzieży), nie mam pojęcia jak mogę go zapłacić. Jest podany adres strony internetowej która niestety też jest tylko po hebrajsku (http://www.metropark.co.il).
Z tego co wiem, Budget powinien ściągnąć z mojego konta pieniądze, gdy zostanie powiadomiony o mandacie, ale boję się, że doliczą sobie sporą opłatę za to, że muszą płacić mój mandat (czy coś w tym stylu). Napisałem mail do firmy zajmującej się parkingiem ale nie odpisali.
Czy miał ktoś kiedyś podobną sytuację?

Jak zakończyła się sprawa Twojego mandatu, wyłapałem 250 szekli w Nazarecie i nie wiem czy to płacić czy zignorować.
 Profil Relacje PM off
vasylo lubi ten post.

#116 PostWysłany: 30 Maj 2014 10:46 

póki co nic z tym nie zrobiłem, wypadło mi z głowy :( Myślę, że lepiej zapłacić, ja mam w planach zrobić to w najbliższych dniach.
 Profil Relacje PM off  

#117 PostWysłany: 30 Maj 2014 11:53 

Zbanowany
Ja akurat zamykam kartę kredytową, która płaciłem za wynajem, to nie zostaje im juz zadna mozliwość sciągnięcia ze mnie kasy, poza tym, adres który przepisali z dowodu jest bardzo smieszny, część kodu pocztowego i nazwa miejscowsci, zyczę im powodzenia w wysyłaniu listów. Jak coś mi przyjdzie to dam znac na forum.
 Profil Relacje PM off  

#118 PostWysłany: 31 Maj 2014 13:13 

Loty: 46
Kilometry: 97 019
Dostalem na Węgrzech za parkowanie w niedozwolonym miejscu chyba okolo 200 zl. Policjanci robili zdjecia aparatem cyfrowym i mówili do nas po węgiersku. Jak sie zorientowali, że nic nie rozumiemy,to jeden z nich zaczął mówić po... polsku :) okazało się, ze jego babcia byla Polką,wytłumaczył nam,że nie możemy przekroczyc granicy bez zaplacenia mandatu na poczcie/w banku ;)

Wysłane z mojego GT-I9300 przy użyciu Tapatalka

#119 PostWysłany: 31 Maj 2014 20:54 

Loty: 46
Kilometry: 97 019
Aaa...dostałem również mandat na Słowacji czyli pokutę (:))w drodze do Tatralandii. Za przekroczenie prędkości o 10 km dostałem mandat 50 euro. Trzeba było zapłacić na miejscu,bo inaczej policja zatrzymywała dokumenty samochodowe...

Wysłane z mojego GT-I9300 przy użyciu Tapatalka

#120 PostWysłany: 25 Lip 2014 19:40 

Witam właśnie dziś dostałem niespodziankę fotkę z Hiszpanii z przekroczeniem prędkości i karą 150 euro.
Czy można tego nie płacić - wezwanie przyszło zwykłym listem listonosz zostawił je w skrzynce.
Nie mają żadnego potwierdzenia odbioru. Jechałem autem z wypożyczalni przekroczenie prędkości o 20 km/h w terenie dopuszczalnym do 60 km/h.
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 502 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ... 26  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 8 gości