Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 39 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2
Autor Wiadomość
#21 PostWysłany: 27 Sty 2016 19:32 

[quote="virtus"]W czasie deszczu także bym normalnie zwiedzał.

[quote="Globi"]w styczniu i lutym polecam wziąć ze sobą zarówno strój kąpielowy, jak i kurtkę i czapkę zimową ;) My ze znajomymi niedawno wróciliśmy z Cypru i wyglądało to tak, że rano na plaży w stroju kąpielowym, a wieczorem w kurtce zimowej i czapce.

Tak ,się śmieję,że okazja z głównej na Cypr 23-26 za 119 zł była chyba w zmowie z pogodą. W sobotę 23 tego dobrze polało aby za chwilę dobrze się ochłodzić. Niedziela i poniedziałek chyba były najzimniejszymi dniami tej zimy. W poniedziałek rano w Larnace było 0 stopni. Wiało przez całe dni.Przenikliwe zimno przeszywało do szpiku. Wczoraj już lepiej ,ale dalej zimno. W "stylowym hotelu" San Remo w Larnace w pokojach brak ogrzewania. Klima nie dogrzewa lub uszkodzona. Dożo rodaków narzekało na to,że w pokojach można dostać pod cienką kołdrą "telepawki"
Całodzienne zwiedzanie przez trzy dni ostatecznie zniechęciło mnie do odwiedzenia tamtych rejonów o tej porze roku.
 PM off  

Relaks na Zanzibarze 🌊😎 Tydzień w 4⭐️ hotelu z wyżywieniem za 3999 PLN 👙 Relaks na Zanzibarze 🌊😎 Tydzień w 4⭐️ hotelu z wyżywieniem za 3999 PLN 👙
Zimowy city break na Cyprze za 542 PLN 🤩☀️ Loty do Pafos + noclegi 🏖️ Zimowy city break na Cyprze za 542 PLN 🤩☀️ Loty do Pafos + noclegi 🏖️
#22 PostWysłany: 27 Sty 2016 19:53 
Awatar użytkownika

Loty: 129
Kilometry: 278 766
niebieski
@andrzejdz mam dokładnie te same odczucia. Ten sam hotel, ten sam termin i ten sam wniosek. Zimą mamy loterię i chyba trafilismy kiepski los.

#23 PostWysłany: 27 Sty 2016 20:12 
Awatar użytkownika

Ta zima wcale nie jest aż taka zła, zawsze można udać się do Girne ktore jest królestwem kasyn :) wystarczy przejechac do nikozji przejsc na połnocną strone i złapac jakiś autobus który się tam udaje. W Girne można się przespać w bardzo ludzkich cenach a w dodatku jest tam śliczny port i dla odmiany dobry kebab samiast suvlaki:)

#24 PostWysłany: 27 Sty 2016 20:23 
Awatar użytkownika

niebieski
Anonymous napisał(a):
Przenikliwe zimno przeszywało do szpiku. Wczoraj już lepiej ,ale dalej zimno. W "stylowym hotelu" San Remo w Larnace w pokojach brak ogrzewania. Klima nie dogrzewa lub uszkodzona. Dożo rodaków narzekało na to,że w pokojach można dostać pod cienką kołdrą "telepawki".

Kurczę, ja mam ten sam "stylowy hotel :D " od 14 lutego i mimo wszystko mam nadzieję na brak telepawki :lol:

#25 PostWysłany: 27 Sty 2016 22:14 

Bez złośliwości. Pisałem już o tym w wątku o noclegach.
Najtańszy możliwy hotel bierzecie. "San Remo" ( polecany też ciągle na głównej, jak jest lot na Cypr) Drugi to "Flamingo".
A w Pafos " Veronica".
Wszystkie 3 pełne Polaków.
W tych hotelach NIE MA ogrzewania. I standard adekwatny do niskiej ceny. A dosłownie ciut drożej, można mieć porządny hotel i wyżywienie.
Lokalizacja też taka sobie. Dalekie peryferie.

Jeszcze "Larco" można dołożyć do listy najgorszych [najtańszych] hoteli na wyspie.

Ostatnio edytowany przez Anonymous, 28 Sty 2016 10:42, edytowano w sumie 1 raz
 PM off
obibok lubi ten post.

#26 PostWysłany: 27 Sty 2016 22:45 

Loty: 4
Kilometry: 3 825
niebieski
Byłem rok temu w lutym i pierwszą połowę wypadu spędziłem w San Remo Hotel. "Hotel" przypomina domy wczasowe nad Bałtykiem, które powstały w głębokim PRL-u. Tyle, że obsługa się mniej stara i jest brudno. Niemniej było słońce i wracaliśmy tam tylko się przekimać a czas spędzaliśmy na plaży w Ayia Napa i Nikozji. Ja mam ogólnie wspomnienia miłe, bo po przylocie rano obudka i prawie 30 stopni więcej niż w PL, świeże pomarańcze, ogórki i pomidorki jedzone na śniadanie w pełnym słońcu (choć defacto niewiele więcej dostępne). Jednym słowem udało mi się. Ale jeśli pogoda byłaby tak okropna jak w drugiej części wypadu (non stop deszcz i mega wiatr) to nie miałbym co robić. Na szczęście w tym okresie mieliśmy wynajęte już lepsze apartamenty w Paphos i w smutne wieczory robiliśmy sobie sami żarełko z lokalnych specjałów i miło spędzaliśmy czas w lokalach w centrum. Niemniej podjechaliśmy wieczorem w dniu wylotu (też padało) na Finikoudes i być może kwestia pogody ale mam wrażenie, że zimą w środku tygodnia tam niewiele się dzieje. Większość knajp pozamykanych, te otwarte świeciły pustkami (nawet fast foody) i ogólnie wrażenie mało przyjemne. A jak byliśmy wieczorem parę dni wcześniej gdy pogoda dopisywała to ciężko było znaleźć wolne miejsce. Zmierzam do tego, że zimą gdy pogoda niepewna warto chyba zainwestować w lepszy hotel wyposażony koniecznie w ogrzewanie a najlepiej i w jacuzzi, spa itd. lub chociaż wifi, bo gdy pogoda nie dopisze to nie ma zbytnio co robić... A cena za przyzwoite lokum to maks. 2 razy tyle co chce np. San Remo, bo zimą nie windują cen.
 Profil Relacje PM off  

#27 PostWysłany: 27 Sty 2016 22:56 

O to samo mi chodzi.
Zimą pogoda na Cyprze czy Malcie jest niepewna.
A fajne hotele ze SPA , krytym basenem itp mocno tanieją. Jak mam siedzieć w np San Remo. Nudzić się i marznąć, to o wiele lepiej mam we własnym domu. :D
 PM off
obibok lubi ten post.

#28 PostWysłany: 28 Sty 2016 01:16 

srebrny
Otóż to. Latem na Cyprze to ja szukam jakichś tanich apartamentów, ale zimą za tę samą cenę mam hotele z wyrażną nutką luksusu.
Natomiast zadam głupie pytanie - a jak było z wodą w morzu? No bo tak sobie kombinuję, że jak ona w grudniu ma z 18 stopni, to pewnie w styczniu z 14, ale jak powietrze jest na zero, to może być fajny kontrast i...
 Profil Relacje PM off  

#29 PostWysłany: 28 Sty 2016 01:47 
Awatar użytkownika

Loty: 4
Kilometry: 4 702
niebieski
@obibok morsem to i w Bałtyku możesz zostać :)

Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka
 Profil Relacje PM off
obibok lubi ten post.

#30 PostWysłany: 28 Sty 2016 08:15 

srebrny
Byłem kiedyś pod koniec lutego (wg statystyk jest wtedy minimum temperatury morza) i np. w Coral Bay było ok. 18°. Ale koło Limassol (Ladies Mile) czy w Larnace było już nieco chłodniejsze. Ale przy zbliżonej podobnej temperaturze powietrza (17-20°) chłodu wody praktycznie się nie odczuwało.
 Profil Relacje PM off  

#31 PostWysłany: 28 Sty 2016 22:37 

Anonymous napisał(a):
Wynika z tego , że "nasza" część to strona grecka. A "ich" część to strona turecka. :D
Koleżanka @ blondyna, do kina tam chodzi. :shock: :o

Dobrze mowisz ;)

No chodzi do kina jak musi. Splatali nam figla tutaj I Gwiezdne Wojny w 3D poszly w 3 d.... czyli nie dojechaly. A do Turkow dojechaly ;) Do tego roznica w cenie biletow znaczaca (tutaj 8E dorosly + 6E dziecko, a tam 16YTL dorosly + 12,50YTL student - czyli de facto ponizej 10E) jezeli ktos sie wybiera nie raz, nie dwa 8-)

Anonymous napisał(a):
virtus napisał(a):
Tak ,się śmieję,że okazja z głównej na Cypr 23-26 za 119 zł była chyba w zmowie z pogodą. W sobotę 23 tego dobrze polało aby za chwilę dobrze się ochłodzić. Niedziela i poniedziałek chyba były najzimniejszymi dniami tej zimy. W poniedziałek rano w Larnace było 0 stopni. Wiało przez całe dni.Przenikliwe zimno przeszywało do szpiku. Wczoraj już lepiej ,ale dalej zimno. W "stylowym hotelu" San Remo w Larnace w pokojach brak ogrzewania. Klima nie dogrzewa lub uszkodzona. Dożo rodaków narzekało na to,że w pokojach można dostać pod cienką kołdrą "telepawki"
Całodzienne zwiedzanie przez trzy dni ostatecznie zniechęciło mnie do odwiedzenia tamtych rejonów o tej porze roku.

To nie tylko najzimniejsze dni tej zimy byly ale I kilku poprzednich, w sumie takiego chlodu I utrzymujacego sie sniegu dawno nie bylo. W Nikozji temperatury 3-6 stopni w dzien a w nocy ponizej zera. I to niby nic wielkiego ale powiem szczerze ze przy typie budownictwa jaki tutaj praktykuja to takie temperatury daja czlowiekowi w kosc i sa odczuwalne jak conajmniej 10 stopni mniej w Polsce. Malo ze wszystkie mieszkania w marmurach i kaflach to jeszcze brak centralnego ogrzewania, chyba ze kogos stac na kaloryfery na mazut za kilka tysiecy na zime, nieszczelne drzwi i okna i brak izolacji bo domy maja przeciez chlodzic w te upaly... najcieplejszym miejscem przez te dni stalo sie auto :?
 Profil Relacje PM off  

#32 PostWysłany: 28 Sty 2016 22:55 

srebrny
O do licha! Śnieg, powiadasz? A mi się tak marzy zobaczyć śnieg na Cyprze...
 Profil Relacje PM off  

#33 PostWysłany: 28 Sty 2016 23:08 

@obibok ,no trzeba było pojechać w ten poniedziałek. W górach drogi zasypane/pokazywali wieczorem w lokalnej TV/ cały artykuł niby klęska żywiołowa/ Niestety, albo dobrze ,że nie dotarliśmy tam tego dnia. Z Limassol pieknie było widać wszystko na biało.
 PM off
obibok lubi ten post.

#34 PostWysłany: 28 Sty 2016 23:32 

srebrny
No to super.
 Profil Relacje PM off  

#35 PostWysłany: 28 Sty 2016 23:53 
Awatar użytkownika

srebrny
Dzisiaj w Arabii Saudyjskiej spadł śnieg :mrgreen:

Image
źródło: saudigazette.com.sa
 Profil Relacje PM off
LaVarsovienne lubi ten post.

#36 PostWysłany: 29 Sty 2016 10:37 
Awatar użytkownika

Loty: 169
Kilometry: 241 913
niebieski
obibok napisał(a):
O do licha! Śnieg, powiadasz? A mi się tak marzy zobaczyć śnieg na Cyprze...

Tu masz moje zdjęcie z któregoś marca na Cyprze.

Załączniki:
img20160129_093732.jpg
img20160129_093732.jpg [ 226 KiB | Obejrzany 8770 razy ]
 Profil Relacje PM off
6 ludzi lubi ten post.
alecrim uważa post za pomocny.

#37 PostWysłany: 29 Sty 2016 11:57 

srebrny
Super. To oczywiście Troódos?
 Profil Relacje PM off  

#38 PostWysłany: 29 Sty 2016 12:37 
Awatar użytkownika

Loty: 169
Kilometry: 241 913
niebieski
Zgadza się. Tego samego dnia kąpałem się w morzu.
 Profil Relacje PM off
LaVarsovienne lubi ten post.

#39 PostWysłany: 29 Sty 2016 20:32 

srebrny
O. I właśnie to lubię.
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 39 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość