Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

[ 2942 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 121, 122, 123, 124, 125, 126, 127 ... 148  Następna
Autor Wiadomość
 Temat postu: Re: Curve
#2461 PostWysłany: 15 Wrz 2023 08:51 

srebrny
@lolekanabolek tak to wygląda jak piszesz.
Generalnie, Curve w planie darmowym w zasadzie stał się bezużyteczny.
2 ludzi lubi ten post.
lolekanabolek uważa post za pomocny.

#2462 PostWysłany: 15 Wrz 2023 09:20 

HON fly4free
Curve Metal zrobił się drogi, ale ja jutro kolejny rok odnawiam (za 150 euro jeszcze), bo mi się opłacił. Z samego cashback (1% u sześciu wybranych sprzedawców, trochę ich jest do wyboru) zwraca mi się rocznie ponad połowa (głównie zakupy typu Carrefour, Biedronka, LIDL itp.), a jak ktoś planuje większe zakupy na Amazonie, Castoramie itd. to może jeszcze lepszy wynik wycisnąć. Z używania GBIT (do 120 dni) w kontekście zmian cen walut bezproblemowo wycisnąłem więcej niż drugą połowę. Dzięki ubezpieczeniu (dodatkowy produkt do karty) nie straciłem 120 euro za hotel, po odwołaniu lotu... no i nad wydatkami walutowymi w ogóle się nie zastanawiam (niezły przelicznik, albo GBIT). Tak więc każdy może sobie przeliczyć jak używa karty, ile wydaje itp. Może okazać się, że się opłata.
 Relacje PM off  

#2463 PostWysłany: 18 Wrz 2023 10:49 

niebieski
@man4business tylko pytanie jaka opłacalność tego Curve Metal w coraz bardziej zawiłym cenniku, biorąc pod uwagę coraz większą część dostępnych kart bez spreadu. Taki W1TTY oferuje obecnie 3% cashback, zacząłem raptem używać w ub tygodniu a już mam €40. Co innego gdyby ten cashback Curve był 1% nielimitowany i niezależny od merchanta - byłby wtedy atrakcyjny.

Wydatki walutowe trzeba uważać w weekend bo chyba Curve dolicza 1%, chociaż teraz tak się zastanawiam... Piszą że ta prowizja w weekend doliczana jest tylko jeśli waluta "payment source" jest inna niż EUR, GBP, USD. Czyli jak rozumiem mając podpięty taki np ZEN w walucie EUR, albo Revolut w walucie EUR pod Curve, płacąc niezależnie w jakiej walucie, omijamy dopłaty weekendowe ZEN i Revolut.
 Relacje PM off  

#2464 PostWysłany: 18 Wrz 2023 11:08 

HON fly4free
Każdy musi sobie policzyć, czy mu się opłaca. Ja policzyłem i mi się opłaca - łącznie to co odzyskałem w formie cashback oraz operacji GBIT mocno przekroczyło 150 euro. Do tego dzięki ubezpieczeniu towarzyszącemu, nie straciłem 120 euro za nocleg (po odwołaniu lotu). Sensowny cashback z każdej transakcji jest niemożliwy w Europie, jeśli ktoś daje więcej (edit: W1TTY daje cashback 3% do max. €120 miesięcznie w formie promocji i z limitami dniowymi / miesięcznymi), to jest to jakaś promocja ograniczona w czasie albo w całkowitej wielkości cashback. W Curve Metal po prostu wybieram 6 sprzedawców, u których zostawię najwięcej kasy, płacąc kartą. Fakt, że muszę podjąć taką decyzję z góry na rok, ale np. teraz po roku mam jeszcze lepszy ogląd, co warto wybrać. Jeśli chodzi o kursy walutowe - owszem, może Revolut ma minimalnie lepsze, ale w Curve Metal nie mam obecnie limitu, nie muszę myśleć o doładowaniach, a w weekendy też nie muszę się zastanawiać - po prostu do 120 dni mogę zrobić GBIT czyli przełączyć na kartę, na której mam np. euro czy dolary, czy cokolwiek innego (może to być Revolut) i zapłacona kwota, łącznie z dodatkową weekendową prowizją, jest mi zwrócona, a płatność pobrana z nowej, wskazanej karty. Tak jak piszę, nie każdy wykorzystuje kartę w takim stopniu, żeby pokryć czy przewyższyć płatność za nią, więc ja opisuję tylko moje subiektywne doświadczenia (a nie reklamuję produkt). Jeszcze jeden bonus - wszelkie zwroty za skasowane bilety lotnicze, płacone w dowolnej walucie (jak np. wietnamski dong - w sławnym dealu ANA), wracają idealnie w takiej kwocie złotówkowej, jak zostały pobrane.
 Relacje PM off
Raffles lubi ten post.

#2465 PostWysłany: 26 Wrz 2023 12:50 

niebieski
może Wy coś podpowiecie..
zupełnie nie przechodzi mi karta
ani zbliżeniowo, ani na PIN ani w necie płatności ani wypłata w bankomacie
przeinstalowałem apkę, jeszcze raz autoryzowałem podpięte karty itd.
w terminalu mieli mieli i.. odmowa

z góry dzięki za wszelkie podpowiedzi.
 Relacje PM off  

#2466 PostWysłany: 26 Wrz 2023 13:11 
Awatar użytkownika

Loty: 102
Kilometry: 125 906
srebrny
Może to być cichy ban, co mi się u nich zdarzyło kiedyś. Chyba nie masz wyjścia i musisz napisać do supportu.
 Relacje PM off  

#2467 PostWysłany: 26 Wrz 2023 15:08 

niebieski
Niemożliwe
Używam karty incydentalnie
Ostatni raz w lutym…
Ok pisze do supportu…
 Relacje PM off  

#2468 PostWysłany: 27 Wrz 2023 07:48 

tez tak raz miałem, "cichego bana"

napisałem do supportu i stwierdzili, że będzie weryfikacja...brak słów
 Relacje PM off
tartal lubi ten post.

#2469 PostWysłany: 27 Wrz 2023 08:06 
Awatar użytkownika

HON fly4free
Bez weryfikacji jest roczny limit 2500 zł. W aplikacji można sprawdzić wykorzystanie limitu. Jeśli to jest powodem odrzucania, to trzeba zrobić weryfikację.
 Relacje PM off  

#2470 PostWysłany: 27 Wrz 2023 08:20 

niebieski
limit mam wykorzystany w.. 2 % ;)
 Relacje PM off  

#2471 PostWysłany: 27 Wrz 2023 09:04 
Awatar użytkownika

niebieski
skrzat napisał(a):
Bez weryfikacji jest roczny limit 2500 zł. W aplikacji można sprawdzić wykorzystanie limitu. Jeśli to jest powodem odrzucania, to trzeba zrobić weryfikację.

Limit chyba rośnie wraz z korzystaniem z karty lub biegiem czasu. Przynajmniej kiedyś tak było. Mam od lat niezweryfikowaną kartę i 7 mln rocznie limitu na transakcje oraz 180 tys. na wypłaty z bankomatów. xD
 Relacje PM off  

#2472 PostWysłany: 27 Wrz 2023 09:26 
Awatar użytkownika

HON fly4free
@Krupier kiedyś tak było, ale dla nowych kont, a doświadczenie opieram na kilku osobach, które zakładały konta niedawno, jest limit 2500. Potem odrzuca transakcje z powodu przekroczenia limitu, który da się podwyższyć po weryfikacji
 Relacje PM off
Krupier uważa post za pomocny.

#2473 PostWysłany: 01 Paź 2023 22:10 
Awatar użytkownika

Loty: 25
Kilometry: 68 440
niebieski
Z uwagi na wzrost ceny od listopada uznałem, że rezygnuję z Curve Metal (niestety mój misterny plan, żeby "zarobić" na Plutusie spalił na panewce, bo Plutus zamknął wymianę PLU, a poza tym kurs poleciał w dół) i zaczynam normalnie korzystać z kart, a w wersji darmowej w razie czego wykorzystam do transakcji grubszych na 5-10 tysięcy. Konsultant zaproponował mi przedłużenie na rok za obecną kwotę miesięczną (14,99€) a jak powiedziałem, że i tak chcę zrezygnować, to zaproponował darmowe 3 miesiące bez zobowiązań, a potem mogę podjąć decyzję.
man4business lubi ten post.

#2474 PostWysłany: 02 Paź 2023 13:36 

niebieski
Czy kupując przed podwyżką cenową plan Metal można zapłacić za cały rok po starej cenie?
 Relacje PM off  

#2475 PostWysłany: 02 Paź 2023 14:33 

HON fly4free
Tak. 150 Euro z góry za rok.
 Relacje PM off
Raffles uważa post za pomocny.

Temat postu: Curve
#2476 PostWysłany: 02 Paź 2023 14:50 
Awatar użytkownika

Loty: 467
Kilometry: 654 757
złoty
Jak działa LoungeKey w Curve Metal? Czy może jest to bezużyteczna funkcja ?
Ok widzę, ze wejście kosztuje 20 GBP. Czy można w ten sposób zapłacić tylko za wizytę dziecka jeśli awaryjnie będę miał taką potrzebę, a mBank bierze 150 PLN za takie wejście
 Relacje PM off  

#2477 PostWysłany: 04 Paź 2023 15:06 

Ostrzeżenia: 1
Korzystał ktoś z ubezpieczenia smartfona? Jest kompatybilne z telefonem kupionym na JDG? W definicjach "MOBILE PHONE(S) a mobile phone owned by you for personal use.", z drugiej strony wg polskich przepisów takie zakupy traktuje się jak konsumenta, mimo JDG.
 Relacje PM off  

#2478 PostWysłany: 06 Paź 2023 22:34 
Awatar użytkownika

Darek M. napisał(a):
Jak działa LoungeKey w Curve Metal? Czy może jest to bezużyteczna funkcja ?
Ok widzę, ze wejście kosztuje 20 GBP. Czy można w ten sposób zapłacić tylko za wizytę dziecka jeśli awaryjnie będę miał taką potrzebę, a mBank bierze 150 PLN za takie wejście

https://help.curve.com/how-exactly-does ... -r1jLr_h8O
Będziesz musiał wejść z dzieckiem ("You and your travel companions") czyli za dwie osoby 40 GBP, chociaż zastrzegają, że w niektórych salonikach trzeba zapłacić więcej.
Najpierw trzeba założyć profil na loungekey.com/curve i na nim powiązać swoją kartę Curve Metal.

#2479 PostWysłany: 18 Paź 2023 21:36 
Awatar użytkownika

złoty
Sorry za pytanie, ale czy bezpłatne wypłaty z bankomatów znikną w listopadzie ze zmianą opłat czy już ich nie ma w darmowym planie, dawno nie korzystałem i nie jestem na bieżąco ?
 Relacje PM off  

#2480 PostWysłany: 18 Paź 2023 21:43 

Loty: 153
Kilometry: 334 757
niebieski
Minimum 2euro albo 2%

Curve Standard

The greater of
(i) 2% of the
withdrawal
amount or (ii)
€2.

This is for the service of Curve enabling you to withdraw
cash from ATMs. Note that some ATM providers may
impose additional charges. This fee will be in addition to
any of the other fees mentioned in this Subscription
Schedule.
 Relacje PM off
kostek966 lubi ten post.

[ 2942 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 121, 122, 123, 124, 125, 126, 127 ... 148  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: CommonCrawl [Bot] oraz 0 gości