Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 3115 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 86, 87, 88, 89, 90, 91, 92 ... 156  Następna
Autor Wiadomość
 Temat postu: Re: Curve
#1761 PostWysłany: 01 Lis 2021 12:20 

niebieski
Tak też uczyniłem. Czekam na odpowiedź od nich. Pierwszy raz coś takiego mi się u nich zdarzyło. Jak kiedyś odrzucało transakcje to przynajmniej nie obciążało karty.

Okołoweekendowa wycieczka do Hiszpanii 🇪🇸 Loty do Madrytu i 4⭐️ hotel za 710 PLN ✈️ Okołoweekendowa wycieczka do Hiszpanii 🇪🇸 Loty do Madrytu i 4⭐️ hotel za 710 PLN ✈️
Styczniowa ucieczka na Cypr 🇨🇾☀️ Loty do Pafos i 3 noce w hotelu za 619 PLN 💛 Styczniowa ucieczka na Cypr 🇨🇾☀️ Loty do Pafos i 3 noce w hotelu za 619 PLN 💛
#1762 PostWysłany: 01 Lis 2021 12:35 
Awatar użytkownika

Loty: 168
Kilometry: 345 512
srebrny
Z obserwacji na przestrzeni lat widzę, że przy wszystkich zaletach Curve, takie niestandardowe awarie, dotykające pojedynczych użytkowników są dość powszechne. Na szczęście support mają bardzo pomocny.

#1763 PostWysłany: 01 Lis 2021 12:38 
Moderator forum

Pomocny, ale po 2 tygodniach czekania na odpowiedź. Kiedyś to był dzień, później tydzień.
 Profil Relacje PM off
3 ludzi lubi ten post.

#1764 PostWysłany: 01 Lis 2021 13:12 

HON fly4free
Tak, support bardzo wolno , choć zwykle pomocnie, odpisuje teraz.
 Profil Relacje PM off  

#1765 PostWysłany: 01 Lis 2021 13:58 

niebieski
Działają już normalnie transakcje, widocznie jakaś chwilowa czkawka. Oby tylko blokady zostały zdjęte, bo ostatnio czekałem aż wygasną 2 tygodnie.

#1766 PostWysłany: 01 Lis 2021 14:22 

niebieski
witekkowal napisał(a):
Najlepsze jest to, że Transakcji nie przeprowadza, a karta i tak jest obciążana.
Ponadto w Curve pokazuje kwotę Transakcji w kwocie dwukrotnie wyższej niż obciążono kartę.

Identycznie u mnie za płatność na stacji benzynowej w nocy. Co ciekawe przez 4 dni w Hiszpanii było ok.
 Profil Relacje PM off  

#1767 PostWysłany: 03 Lis 2021 10:34 
Awatar użytkownika

Loty: 357
Kilometry: 584 672
niebieski
Mam dziwną sytuację. Zamówiłem kartę metal ale nie zdążyła przyjść przed wyjazdem.
Po przyjeździe ją aktywowałem. Ale później przyszło obciążenie z zakupów na pokładzie ( lufthansa) zrobione jeszcze starym plastikiem i zostało odrzucone.
mam dwa pytanka.
Czy stara karta jest blokowana po aktywacji metalu?
Czy lufthansa będzie jakoś starała się dochodzić należności? kwota drobna.
 Profil Relacje PM off  

#1768 PostWysłany: 03 Lis 2021 11:30 

niebieski
@turczy, tak, w momencie aktywacji karty metal, poprzednia karta jest zastrzegana.
Co do drugiego pytania nie odpowiem.
turczy uważa post za pomocny.

#1769 PostWysłany: 03 Lis 2021 12:39 

czy jak się kończy ważność karty , to przysyłają automatycznie nową, czy trzeba pisać do supportu?
 Profil Relacje PM off  

#1770 PostWysłany: 03 Lis 2021 13:13 

niebieski
Sami przysyłają około miesiąca wcześniej.
Nie należy niszczyć starej, ponieważ karty działają „od do”, a ich terminy ważności nie dublują się.
 Profil Relacje PM off  

#1771 PostWysłany: 03 Lis 2021 13:14 
Awatar użytkownika

Loty: 153
Kilometry: 271 394
niebieski
@lotuss4

Mi przysłali sami. Kilka tygodni wcześniej przyszedł mail, żeby sprawdzić czy adres do doręczeń jest aktualny i jak tak, to nic nie robić. Karta przyszła.

#1772 PostWysłany: 03 Lis 2021 13:40 
Awatar użytkownika

niebieski
A ja mam pytanie z innej beczki.
Zapłaciłem kartą na pokładzie. Transakcja przeszła normalnie.
Przyjechałem do domu a w skrzynce była już nowa karta. Aktywowałem ją i prawdopodobnie unieważniłem tym starą.
Dziś miałem próbę obciążenia karty. Odrzuconą.
Co dalej?
 Profil Relacje PM off  

#1773 PostWysłany: 03 Lis 2021 14:28 
Awatar użytkownika

DKB ? Rozliczenie masz na koniec miesiąca ,lub w połowie. Dwie rózne karty ,ale jeden rachunek. Standard, śpij spokojnie.
 Profil Relacje PM off  

#1774 PostWysłany: 03 Lis 2021 14:49 
Awatar użytkownika

niebieski
Curve. Ona traktowana jest raczej jak debetówka. Obciążenie bez kontaktu ze mną może się nie powieść.
 Profil Relacje PM off  

#1775 PostWysłany: 05 Lis 2021 12:06 
Awatar użytkownika

Loty: 117
Kilometry: 168 884
srebrny
Czeka już tydzień na zwrot środków z Curve na Dinersa. Czy to zwykle tyle trwa?
 Profil Relacje PM off  

#1776 PostWysłany: 05 Lis 2021 12:13 

Zgłosiłem na czacie przez maila i nawet Twittera, że bankomat nie zwrócił mi karty i proszę o przesłanie nowej a starej zablokowanie. Czekam już dwa tygodnie na jakiekolwiek ruchy i cisza. Zgłoszenie przyjęte, wkrótce się ktoś skontaktuje taka dostałem odpowiedz, czekają, aż operator bankomatu im ja odeśle?…irytujące to jest.
 Profil Relacje PM off  

#1777 PostWysłany: 05 Lis 2021 12:54 

platynowy
To są amatorzy ostatnio musiałem im wysłać trochę pdf-ów spakowałem to wszystko w *.rar
Ci gamonie nie potrafili tego archiwum rozpakować :lol: i kazali przysłać same pdf-y jeszcze raz,
no to jak to C mam funkcjonować normlanie :)
 Profil Relacje PM off
witekkowal lubi ten post.

#1778 PostWysłany: 05 Lis 2021 12:57 

niebieski
epikie napisał(a):
Czeka już tydzień na zwrot środków z Curve na Dinersa. Czy to zwykle tyle trwa?
Zwykle jakieś 2-3 dni i następuje uznanie karty. Ja mam czasem taki problem, że po GBiT Curve "zapomina" o zdjęciu blokady z jednej karty i wisi tak dokładnie 2 tygodnie, potem dopiero wygasa. Trochę to jest irytujące.

#1779 PostWysłany: 05 Lis 2021 13:27 
Awatar użytkownika

Loty: 168
Kilometry: 345 512
srebrny
kacper451 napisał(a):
To są amatorzy ostatnio musiałem im wysłać trochę pdf-ów spakowałem to wszystko w *.rar
Ci gamonie nie potrafili tego archiwum rozpakować :lol: i kazali przysłać same pdf-y jeszcze raz,
no to jak to C mam funkcjonować normlanie :)

Nie ocenianiałbym na tej podstawie. Inaczej niż w użytkowaniu prywatnym, *.rar w przeciwieństwie do *.zip nie jest wykorzystywany przez duże firmy. Często dużo większe niż Curve nie posiadają na komputerach oprogramowania do otwierania tego formatu. Poza tym ciężko wyciągać wnioski o funkcjonowaniu usługi na podstawie jednego konsultanta z helpdesku, który być może pracuje tam od tygodnia. EOT

#1780 PostWysłany: 05 Lis 2021 14:22 

platynowy
Wszystko jedno zip rar, nie wierzę ze nie było tam, kogoś kto byłby wstanie taką pierdołę wypakować, dzisiaj to takie rzeczy są nawet online, ale pomijać już ten sam fakt.

Z nimi problemy nie są od wczoraj tylko a praktycznie prawie od samego początku, suport nie istnieje (na Metalu również niby priorytet) nie czytają cos się do nich pisze
a nie wierze ze tam wszyscy pracują od tygodnia, najprostszej rzeczy nie można załatwić, o skomplikowanych to już w ogóle nie wspominam bo ciągną się tygodniami.

Tam firma już dawno jest parodią fintechu i właściwie to już czekam aby mnie zbanowali bo mam ich serdecznie dość.
W tym momencie są słabi nie ogarniają nic, i większość tu z nimi ma jakieś przeboje.

Walczę z nimi od kilku tygodni i nie chcą się odczepić, napisałem im ostatnio centralnie jak mamy się tak szarpać to zawieść mi konto i wy będziecie mieli spokój i ja bede miał spokój.
Nawet to nie zadziało dalej tylko wysyłać dokumenty, dokumenty i jeszcze raz dokumenty (ciągle właściwie, te same) normalnie ping-pong.
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 3115 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 86, 87, 88, 89, 90, 91, 92 ... 156  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 9 gości