Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 22 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2
Autor Wiadomość
#21 PostWysłany: 14 Mar 2025 22:56 
Awatar użytkownika

srebrny
travellista napisał(a):
osobom odlatującym
Z Kapsztadu doradzam przyjazd na lotnisko minimum 3 h wcześniej, kolejki do nadania bagażu także były sporych rozmiarów..

marek2011 napisał(a):
Przykładowo w grudniu kolejka do odprawy eko TK miała kilkaset metrów i prawie wszyscy pasażerowie mieli po kilka wielkich waliz.

ja wylatywałem z CPT w połowie lutego w sobotę o 8.30, stawiłem się na stanowiskach check-inu koło 7.00 i raczej były pustki, nie widziałem też kolejek przy stanowiskach innych linii (nie żebym się szczególnie przyglądał)

security też przeszło w kilka min
 Profil Relacje PM off
travellista lubi ten post.

Magiczny Paryż tuż przed świętami 🎄❄️ City break w stolicy Francji za 869 PLN ✨😍 Magiczny Paryż tuż przed świętami 🎄❄️ City break w stolicy Francji za 869 PLN ✨😍
Zimowy relaks na Dżerbie🌴☀️ 4* hotel z all inclusive za 1665 PLN 🍹🍴 Zimowy relaks na Dżerbie🌴☀️ 4* hotel z all inclusive za 1665 PLN 🍹🍴
#22 PostWysłany: 31 Mar 2025 15:41 

Loty: 136
Kilometry: 310 011
Kompletnie nie ma reguły. Za każdym razem trafiam w CPT inaczej.

Raz czekałem 2 godziny na odprawie paszportowej na przylocie (przyleciało 4-5 samolotów na raz) a innym wszystko poszło w 5 minut.

Na wylocie ostatnio masakra przy nadawaniu bagażu (godzina się zeszła) a poprzednio w 5 minut temat załatwiony. Zależy jak się trafi.

Co nie zmienia faktu, że dla świętego spokoju, szczególnie jeśli nadajemy bagaż rekomendowałbym być na miejscu raczej 2.5-3 godziny wcześniej. Zawsze lepiej wypić lampkę wina przy gate'cie niż się stresować.

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 22 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość