Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 2264 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43 ... 114  Następna
Autor Wiadomość
 Temat postu: Re: CPK
#781 PostWysłany: 19 Lip 2023 17:11 

Loty: 160
Kilometry: 345 326
HON fly4free
W tym wszystkim chodzi o dobrą zabawę ;)

Załączniki:
asasa.png
asasa.png [ 353.85 KiB | Obejrzany 1160 razy ]
 Profil Relacje PM off
4 ludzi lubi ten post.

🇮🇹 Ucieknij na przedłużony weekend do Rzymu za 771 PLN ☀️✈️ Loty, 4⭐ hotel i klimat świąt 🎄 🇮🇹 Ucieknij na przedłużony weekend do Rzymu za 771 PLN ☀️✈️ Loty, 4⭐ hotel i klimat świąt 🎄
Z Polski prosto pod Taj Mahal 🇮🇳💖 Bezpośrednio PLL LOT do Nowego Delhi i Mumbaju od 1974 PLN 🌏✈️ Z Polski prosto pod Taj Mahal 🇮🇳💖 Bezpośrednio PLL LOT do Nowego Delhi i Mumbaju od 1974 PLN 🌏✈️
#782 PostWysłany: 21 Lip 2023 10:13 

złoty
No i chcą zamknąć Okęcie (cywilne) jak będzie CPK...
https://www.money.pl/gospodarka/lotnisk ... 0352a.html
 Profil Relacje PM off  

#783 PostWysłany: 21 Lip 2023 10:19 

Cywilne, bo przecież Horała czy inne rządowe genseki nie będą się tłukły 30 km/h pociągiem nad Pisię Tuczną z motłochem, tylko prosto z Nowogrodzkiej na rządowe Okęcie podjadą.

No ale jeśli Okęcie ma być zamknięte w momencie uruchomienia CPK to czeka nas jeszcze kilkadziesiąt lat korzystania z Chopina. :D
 PM off
4 ludzi lubi ten post.

#784 PostWysłany: 21 Lip 2023 11:20 

niebieski
… które powoli zaczyna się rozpadać, bo przecież po co inwestować w coś, co idzie do zamknięcia…
 Profil Relacje PM off  

#785 PostWysłany: 21 Lip 2023 11:22 
Awatar użytkownika

Loty: 504
Kilometry: 794 574
platynowy
Okęcie się rozpada ?
Może pomyliłeś z jakimś innym lotniskiem.
Właśnie odbywa się na Okęciu duży remont płyt postojowych.

"Podróżować to żyć..."
 Profil Relacje PM off
j_a lubi ten post.

#786 PostWysłany: 21 Lip 2023 14:15 
Awatar użytkownika

platynowy
@QbaqBA co sier rozpada?
Przeciez budynki maja ledwie cwierc wieku, niektore byly juz remontowane w tym czasie. Porownaj to do stanu infrastruktury w LON, PAR, ROM, MIL, WAS, TYO itd.... i podaj co sie rozpada, albo jest znaczaco odbiegajace od standardu w powyzszych...
 Profil Relacje PM off
j_a lubi ten post.

#787 PostWysłany: 21 Lip 2023 14:30 

Nie chcę niczego sugerować, ale to może być odprysk bajki Horały z początków roku, że oni muszą zrobić CPK i to jak najszybciej, bo się Okęcie rozpada.

Okęcie się tak rozpada jak CPK buduje.
 PM off
j_a lubi ten post.

#788 PostWysłany: 21 Lip 2023 15:23 

Loty: 713
Kilometry: 899 175
niebieski
Przecież CPK już funkcjonuje :P Kod IATA - CPK :D
https://www.google.com/maps/place/Chesa ... ?entry=ttu
 Profil Relacje PM off  

#789 PostWysłany: 21 Lip 2023 16:56 

niebieski
Intryguje mnie (i jednocześnie smuci) to naśmiewanie się z CPK. Czemu to służy ?
Wreszcie skończono z polityką imposybilizmu wg. której jedynymi potrzebami Polaków były grill i ciepła wody w kranie.

Mamy tunel pod Świną, Kanał Żeglugowy przez Mierzeję Wiślaną, powstaje CPK, dobrze się dzieje !
Osobiście jestem z tych przedsięwzięć dumny (jak zresztą ze wszystkiego, co służy Polsce). Bo te wszystkie inwestycje były/są potrzebne.

Nie rozumiem więc, skąd taki hejt, zwłaszcza tutaj, na forum podróżniczym ?
Przecież większość z nas będzie z CPK korzystać ! Oby jak najszybciej i jak najczęściej, czego wszystkim Forumowiczom życzę :) !

Paweł
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.

#790 PostWysłany: 21 Lip 2023 16:59 

złoty
Ty tak serio czy sie nabijasz z inteligencji innych?

Wyslane z telefonu przez Tapatalka
 Profil Relacje PM off
12 ludzi lubi ten post.

#791 PostWysłany: 21 Lip 2023 17:05 

PawelSz napisał(a):
Wreszcie skończono z polityką imposybilizmu wg. której jedynymi potrzebami Polaków były grill i ciepła wody w kranie.

"Towarzysze, gdybyśmy mieli mięso, to byśmy robili konserwy, ale nie mamy blachy" - Gomułka Wiesław.
"Towarzysze, gdybyśmy mieli CPK, to byśmy skończyli z polityką imposybilizmu i ciepłej wody w kranie, ale nie mamy niczego" - Horała Marcin.
 PM off
13 ludzi lubi ten post.

#792 PostWysłany: 21 Lip 2023 17:23 
Awatar użytkownika

platynowy
@PawelSz nawet nie wiem jak odpowiedziec.... bo mi szczeka opadla i jeszcze szukam... komentarz @brzemia jest chyba jedynym slusznym...
Ale skoro, to nie jest watek o nabijaniu sie z CPK (jak w przypadku RDO), to poza glownym powodem: duma wlasna/narodowa, podaj kilka powodow dla ktorych CPK powinien powstac. Naprawde jestem ich ciekaw.
 Profil Relacje PM off
5 ludzi lubi ten post.

#793 PostWysłany: 21 Lip 2023 17:37 
Awatar użytkownika

Loty: 255
Kilometry: 555 636
platynowy
@PawelSz Jeśli piszesz poważnie, to czy oprócz postów nabijających się z CPK przeczytałeś też przytaczane teksty „branżowe”, w których pada wiele rzeczowych argumentów? IMHO faktycznie nabijanie się nie jest w tym przypadku akuratne. Nad tym trzebaby raczej zapłakać. Ale wracając do pisania na serio, to jeśli chodzi w tym wszystkim o dumę narodową to chyba wiele wyjaśnia.
2 ludzi lubi ten post.

#794 PostWysłany: 21 Lip 2023 17:46 

Loty: 16
Kilometry: 26 175
Jak przeczytałem o tym zamknięciu Okęcia to tylko jedno mi się ciśnie na usta... Chopin aż się w grobie przewraca.

#795 PostWysłany: 21 Lip 2023 18:57 

niebieski
Prawdopodobnie najwięcej, konkretnych po inżyniersku bieżących informacji o postępach w budowie CPK jest dostępnych na forum Skyscrapercity,
CPK to również KDP.
https://www.skyscrapercity.com/threads/ ... 4/page-374

Również u nich ciekawy, a nie tylko słabe Horała to, Horała tamto, luźniejszy wątek przeciwników i zwolenników inwestycji, obecnie z Chopinem na tapecie:
https://www.skyscrapercity.com/threads/ ... 0/page-141
 Profil Relacje PM off  

#796 PostWysłany: 21 Lip 2023 19:15 

niebieski
https://www.money.pl/gospodarka/cpk-wyd ... 1184a.html

trochę nie wiem, czy się śmiać czy płakać...szczególnie po tym co tu napisał @PawelSz.
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.

#797 PostWysłany: 21 Lip 2023 19:18 

Grzenio1970 napisał(a):
Prawdopodobnie najwięcej, konkretnych po inżyniersku bieżących informacji o postępach w budowie CPK jest dostępnych na forum Skyscrapercity,
CPK to również KDP.
https://www.skyscrapercity.com/threads/ ... 4/page-374

Również u nich ciekawy, a nie tylko słabe Horała to, Horała tamto, luźniejszy wątek przeciwników i zwolenników inwestycji, obecnie z Chopinem na tapecie:
https://www.skyscrapercity.com/threads/ ... 0/page-141

Wątek, w którym uczestniczę (bo SSC to moje główne forum) i znam doskonale pogląd znakomitej większości tam się udzielającej: CPK to politycznie nadmuchany do granic śmieszności projekt mający stanowić igrzyska dla gawiedzi, merytorycznie w żaden sposób się nie broniący (zapraszam do lektury cytatów z mojego długiego posta z poprzedniej strony, bo na polemikę nie liczę) i stanowiący już w tej chwili skandaliczne marnotrawstwo publicznych pieniędzy. Tak samo jak nikomu niepotrzebny przekop Mierzei (tunel w Świnoujściu jako jedyny broni się merytorycznie i jako jedyny, tak się akurat złożyło, został przygotowany przez poprzednie rządy III RP i sfinansowany w połowie przez Unię).
 PM off
2 ludzi lubi ten post.
j_a uważa post za pomocny.

#798 PostWysłany: 21 Lip 2023 19:31 

niebieski
Dobrze wiedzieć, że piszesz w tamtych wątkach. Dla mnie bardzo pożyteczne źródło, ponieważ kondensują chyba wszystko co dzieje się w tym temacie więc dwie wizyty tam w tygodniu i wiem co się dzieje.

Chyba nie ma sensu wchodzić tutaj w dyskusje kto zapłacił za co, ponieważ nawet w sytuacji gdy mogą być pieniądze to woli może zabraknąć. Zakończonych inwestycji jest dużo więcej niż przekop i tunel.
 Profil Relacje PM off  

#799 PostWysłany: 21 Lip 2023 19:34 

Nawiązywałem do wypowiedzi wcześniejszej, gdzie CPK, obok przekopu Mierzei i tunelu pod Świną, było przedstawiane jako sztandarowy projekt skończenia z "polityką imposybilizmu". Wiem, argument-samobój, ale nie ja go użyłem.
 PM off  

#800 PostWysłany: 21 Lip 2023 19:35 

niebieski
jaco027 napisał(a):
@QbaqBA co sier rozpada?
Przeciez budynki maja ledwie cwierc wieku, niektore byly juz remontowane w tym czasie..

Ja nie pisałem o budynkach.

Tomo14 napisał(a):
Właśnie odbywa się na Okęciu duży remont płyt postojowych.

To był planowany remont? Wiesz czemu jest robiony?

Jak tam budowa nowych speed taxiwayów i innych dróg do kołowania?
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 2264 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43 ... 114  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 10 gości