Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Wikipost
Zalecane jest sprawdzenie informacji na stronach:
https://www.gov.pl/web/hiszpania (strona MSZ z informacjami nt. wymogów wjazdowych do Hiszpanii)
https://www.hellocanaryislands.com/coronavirus/ (strona organizacji turystycznej Wysp Kanaryjskich)

Lista autoryzowanych laboratoriów na Wyspach Kanaryjskich
https://turismodeislascanarias.com/site ... 0A4_EN.pdf

Co jeśli na Wyspach Kanaryjskich wyjdzie mi pozytywny test na COVID?
https://www.hellocanaryislands.com/covi ... ce-policy/

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 1901 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20 ... 96  Następna
Autor Wiadomość
#321 PostWysłany: 05 Lis 2020 00:58 

niebieski
Daj znać jaka tam pogoda, czy ocean ciepły i czy ludzi dużo. Zaczynam dojrzewać do myśli, żeby przylecieć następnym samolotem z WMI i zdążyć jeszcze przed testami.
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.

Mikołajki w Dubaju za 2948 PLN 🎅🌤️🏖️ Loty Turkish Airlines z Warszawy i 8 nocy w hotelu Ibis Mikołajki w Dubaju za 2948 PLN 🎅🌤️🏖️ Loty Turkish Airlines z Warszawy i 8 nocy w hotelu Ibis
Jesienny relaks na Krecie 🇬🇷🍹 All inclusive w 4* hotelu z miniaquaparkiem za 1959 PLN Jesienny relaks na Krecie 🇬🇷🍹 All inclusive w 4* hotelu z miniaquaparkiem za 1959 PLN
#322 PostWysłany: 05 Lis 2020 01:26 
Awatar użytkownika

niebieski
E tam bazowy San Miguel to szczoch - spróbuj Manili, jest w Hiperdino 8-)

Piatek napisał(a):
Ja wyladowalem 3h temu na Teneryfie, skan kodu QR trwal sekunde i mozna bylo wyjsc, zadnych komplikacji. Nic nie smakuje lepiej po 6h w Ryanairze jak San Miguel, ktorego wlasnie sacze na tarasie hotelu z widokiem na podejscie i pas startowy :)
4 ludzi lubi ten post.

#323 PostWysłany: 05 Lis 2020 19:12 
Awatar użytkownika

tomeki napisał(a):
Daj znać jaka tam pogoda, czy ocean ciepły i czy ludzi dużo. Zaczynam dojrzewać do myśli, żeby przylecieć następnym samolotem z WMI i zdążyć jeszcze przed testami.

W sobotę minie nam 2 tygodnie — jak do tej pory na południu w okolicy Adeje był 3 dni z zachmurzeniem. Temperatura w dzień min. 23 st. max. 29 st. Ocean idealny, a jeśli chodzi o turystów, to w ostatnich dniach owszem jest więcej, ale nadal to niewielka liczba w porównaniu z czasami przed pandemią. W sobotę byliśmy w Górach Anaga — nie było tłumów. Spokojnie można było wszędzie zaparkować. To samo w Masca i Garachico w niedzielę. Ja bym się nie zastanawiała 8-) Warto zdążyć przed 14.11.
 Profil Relacje PM off
4 ludzi lubi ten post.

#324 PostWysłany: 05 Lis 2020 21:10 
Awatar użytkownika

srebrny
tomeki napisał(a):

Upal jak cholera w ciagu dnia, jak momentami nie wieje gdzies w zabudowaniach to ciezko wytrzymac w sloncu. Pierwszy dzien tu jestem i stwierdzilem ze a po co mi krem do opalania w listopadzie - teraz jestem zjarany jak cholera, wiec opalic sie mozna ladnie, o ile sie to robi z glowa a nie jak ja :) Ocean cieplutki, tylko jak to spiewal Podsiadlo.- nie ma fal, nie ma fal, nie ma fal :) Ludzi praktycznie nie ma, wiec chodze bez maseczki, raz na 15min kogos mijam to zakladam na chwile i potem zdejmuje, zreszta 30% osob wcale jej nie nosi, przynajmniej w miejscu gdzie ja jestem.

nick napisał(a):
E tam bazowy San Miguel to szczoch - spróbuj Manili, jest w Hiperdino 8-)

Boje sie mocnych alkoholi, bo to czlowiek traci kontrole pozniej nad soba i ciezko wstac rano :)

Zdjecie z dzisiaj:
Załącznik:
img_20201105_101744.jpg
img_20201105_101744.jpg [ 910.39 KiB | Obejrzany 1218 razy ]
4 ludzi lubi ten post.

#325 PostWysłany: 05 Lis 2020 21:51 
Awatar użytkownika

Loty: 237
Kilometry: 576 582
niebieski
Sorry za OT, ale zazdroszczę Wam możliwości siedzenia teraz na Kanarach @Piatek @Yvonne
@tomeki jak możesz - leć!
2 ludzi lubi ten post.

#326 PostWysłany: 05 Lis 2020 22:30 
Awatar użytkownika

niebieski
Upał to był w zeszłym tygodniu, 32 w cieniu - dzisiaj jeno 26 :cry:
Piatek napisał(a):
Upal jak cholera w ciagu dnia, jak momentami nie wieje gdzies w zabudowaniach to ciezko wytrzymac w sloncu.
2 ludzi lubi ten post.

#327 PostWysłany: 06 Lis 2020 09:32 
Awatar użytkownika

platynowy
Na headforpoints ktoś napisał dziś w komentarzu pod jednym z artykułów:

"For those interested in The Canaries, the implementation of the law requiring a test will be delayed until atleast the 23rd of November.

You will also be able to get a test on arrival for ~€30 rather than spending ~£150 on a test in the UK, if you’re willing to quarantine at your accommodation until you get the results".

Niestety, nie dał linku, ale pewnie z nikąd tego nie wziął.

Edit: komentarz jest tu: https://www.headforpoints.com/2020/11/0 ... tine-list/
Można zaglądać tam od czasu do czasu, a może pojawi się link do źródła tej informacji (o co autor jest usilnie na hfp proszony).
 Profil Relacje PM off
7 ludzi lubi ten post.

#328 PostWysłany: 06 Lis 2020 12:14 

niebieski
Pytałem w hotelu, w którym chce się zatrzymac, czy jesli przyjedziemy przed 14 i bedziemy chcieli zostac po tej dacie, to bedziemy musieli zrobic test. Odpowiedz, że nie. Co do zmiany daty, to pewnie zobaczyli odwoływane rezerwacje i wpadli w panike, że wylali dziecko z kąpielą.
 Profil Relacje PM off  

#329 PostWysłany: 06 Lis 2020 13:18 
Moderator forum
Awatar użytkownika

Loty: 568
Kilometry: 861 604
A tutaj info, które chyba ostatecznie rozwiewa wątpliwości - testy antygenowe dopuszczone:
https://www.eldiario.es/canariasahora/s ... 88266.html
4 ludzi lubi ten post.

#330 PostWysłany: 06 Lis 2020 13:27 
Awatar użytkownika

Loty: 510
Kilometry: 982 936
złoty
Zamierzacie robić je w Polsce czy już na miejscu? Ja bym się skłaniała ku tej drugiej opcji.

#331 PostWysłany: 06 Lis 2020 13:35 
Moderator forum
Awatar użytkownika

To każdy sam musi sobie obmyślić. Niemniej jeśli ktoś przylatuje na Kanary późnym popołudniem czy wieczorem, to niech weźmie pod uwagę czy będzie miał gdzie zrobić taki test na miejscu w dniu przylotu.

#332 PostWysłany: 06 Lis 2020 13:46 

Uczulam osoby wybierające się, że aplikacja SpTH wymaga zalogowania się na ponad 48 godzin przed wylotem. Brakujące informacje pozwala uzupełnić w późniejszym czasie. Ja zorientowałem się 30 godzin przed wylotem i za pomocą aplikacji nie było to już możliwe, wywalało error. Udało się natomiast przez stronę internetową.
 Profil Relacje PM off
Abcn lubi ten post.
Abcn uważa post za pomocny.

#333 PostWysłany: 06 Lis 2020 13:50 
Awatar użytkownika

niebieski
elwirka napisał(a):
Zamierzacie robić je w Polsce czy już na miejscu? Ja bym się skłaniała ku tej drugiej opcji.

Ja też... bo a nuż w PL się spóźnia z wynikiem - przytaczałam tu przykład, wprawdzie dla PCR, ale zawsze....
Chociaż z drugiej strony, co jeśli okaże się być dodatni. Tak źle i tak niedobrze.
elwirka lubi ten post.

#334 PostWysłany: 06 Lis 2020 14:14 
Awatar użytkownika

złoty
Ja boję się raczej, że mogą nie uznać polskich wyników, nawet tłumaczonych na angielski i każą robić ponownie. Koszt podwójny.

#335 PostWysłany: 06 Lis 2020 14:41 

Loty: 4
Kilometry: 17 154
niebieski
Ile taki test kosztuje na Kanarach?
 Profil Relacje PM off  

#336 PostWysłany: 06 Lis 2020 14:53 
Awatar użytkownika

złoty
25-30 euro.
correos lubi ten post.

#337 PostWysłany: 06 Lis 2020 14:56 
Awatar użytkownika

HON fly4free
do zaakceptowania :)
jak zwykle pierwsi "smialkowie" wezma na wlasne barki probe, a reszta "zoptymalizuje" pozniej rozwiazanie :)
 Profil Relacje PM off
elwirka lubi ten post.

#338 PostWysłany: 06 Lis 2020 15:02 
Moderator forum
Awatar użytkownika

Tymczasem już powoli widać "odzwierciedlenie" obowiązku testowego w cenach biletów - tydzień w grudniu z Warszawy za 163 zł. Gdyby ktoś chciał na 2 tygodnie, to wylot 28 XI nawet za 59 zł :) Myślę, że na dniach takich cen będzie coraz więcej.

Załączniki:
FRTen164.PNG
FRTen164.PNG [ 38.54 KiB | Obejrzany 629 razy ]

#339 PostWysłany: 06 Lis 2020 15:16 
Awatar użytkownika

niebieski
@Kashpir z Krk już nie ma aż tak atrakcyjnych cen.

Btw być może nie ten wątek - czy jeśli ryan w tym przypadku to buzz - ich czarterówka, to można się spodziewać, że będą latać mimo zakazu ?

#340 PostWysłany: 06 Lis 2020 15:16 
Moderator forum
Awatar użytkownika

Loty: 259
Kilometry: 313 227
Akna napisał(a):
elwirka napisał(a):

Ja też... bo a nuż w PL się spóźnia z wynikiem - przytaczałam tu przykład, wprawdzie dla PCR, ale zawsze....
Chociaż z drugiej strony, co jeśli okaże się być dodatni. Tak źle i tak niedobrze.

elwirka napisał(a):
Ja boję się raczej, że mogą nie uznać polskich wyników, nawet tłumaczonych na angielski i każą robić ponownie. Koszt podwójny.

Sam mam loty na Sylwestra ale nie zdecydowałbym się na badanie na miejscu. Większość osób leci tam na 4-7 dni z przyczyn m.in. urlopowych. A co w przypadku pozytywnego wyniku? Są relacje na forum z Madery gdzie forumowicze "kwarantowali się" prawie miesiąc.
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 1901 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20 ... 96  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 2 gości