Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 2 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 06 Sie 2025 12:54 

Witam,

Jestem nowy na forum i przeglądam je sukcesywnie, ale nigdzie nie natrafiłem jeszcze na wymianę opinii nt rejsów na morzu śródziemnym w listopadzie. Znalazłem ciekawą ofertę na rejs MSC Grandiosa - 09-15.11.2025 na trasie Rzym - Palermo - Ibiza - Walencja - Marsylia - Genua. Od kilku dni sprawdzam prognozy pogody w tych miejscach, oraz sprawdzam historię pogodową z ostatnich 5 lat, żeby mieć jakiś obraz. Wykonałem już sporo pracy rozpoznawczej, którą przedstawiłem żonie, ale zastrzeliła mnie jednym pytaniem: A jak jest na morzu? Bo ja nie chcę siedzieć w kurtce i marznąć :P

Stąd rodzi się moje pytanie do osób, które były na rejsie w listopadzie na morzy śródziemnym - czy polecacie? czy pogoda będzie w miarę przyjemna, czy rzeczywiście będziemy marznąć?
W przeszłości byłem tylko raz na rejsie, w styczniu, ale to inny rejon, bo na trasie Miami - Honduras - Belize - Meksyk - Miami i tam pogoda była przyjemna, ale zdaję sobie sprawę z tego, ze u nas może być o wiele chłodniej.

Za wszelkie porady i podzielenie się swoim doświadczeniem / spostrzeżeniami z góry dziękuję.

Pozdrawiam Paweł
 Profil Relacje PM off  

Przedłużony weekend w Larnace 🏖️🍹 Loty z Warszawy i 4* hotel ze śniadaniami za 909 PLN 😎 Przedłużony weekend w Larnace 🏖️🍹 Loty z Warszawy i 4* hotel ze śniadaniami za 909 PLN 😎
Turcja w pigułce 🇹🇷 Stambuł i Kapadocja w jednej podróży od 969 PLN 😍 Turcja w pigułce 🇹🇷 Stambuł i Kapadocja w jednej podróży od 969 PLN 😍
#2 PostWysłany: 06 Sie 2025 13:07 

platynowy
W listopadzie płyneliśmy Barcelona - Savona - Teneryfa Smeraldą. Upałów nie było. Niektóre baseny były już pozamykane. Z tych otwartych mało kto korzystał. Jak najbardziej można było do nich wejść, ale po wyjściu raczej od razu w ręcznik. Na pozostałe aktywności było idealnie - koszykówka, kursy tańca, bieganie. Przyjemnie było leżeć też na leżakach, ale w koszulce i krótkim rękawku, a nie w stroju kąpielowym. Zależy czego szukacie. Większość osób okupowała basen wewnętrzny (niezbyt duży niestety). Ranki i wieczory chłodniejsze, więc wyjście na balkon w kajucie czy na pokład jak najbardziej możliwy jest, ale w bluzie/kurtce.
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 2 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość