Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 6 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 28 Paź 2015 14:41 
Awatar użytkownika

Cześć . W październiku mamy ślub a później planujemy jakiś fajny wypad do Australii a po drodze najlepiej jak by sie udało zahaczyć Malediwy lub Bali . Mamy 3 tygodnie urlopu . Zarezerwowaliśmy sobie daty 12 styczeń 2017 do 5 lutego. Mamy opcje zmiany dat urlopu . Jak myślicie czy te daty będą odpowiednie do takiej podróży ? Mamy opcje zmiany dat urlopu . Wylot byłby najlepiej z Londynu lub jakiegokolwiek miasta w europie.
 Profil Relacje PM off  

Luksus na Lofotach za 2309 PLN 🌌🌠⛰️ Loty Lufthansą, domek z sauną i elektryk na pobyt Luksus na Lofotach za 2309 PLN 🌌🌠⛰️ Loty Lufthansą, domek z sauną i elektryk na pobyt
⭐⭐⭐⭐ all inclusive na Zakintos za 2497 PLN 👙👣🌊🏖️ ⭐⭐⭐⭐ all inclusive na Zakintos za 2497 PLN 👙👣🌊🏖️
#2 PostWysłany: 28 Paź 2015 15:06 

Moim zdaniem mocno zależy gdzie w Australii chcecie być i co chcecie robić. To nie są dobre daty do odwiedzenia Terytorium Północnego, szczególne rejonu Darwin/Kakadu, mocno wtedy pada - lepiej tam pojechać np. w czerwcu. Na południowym wschodzie byłem w listopadzie i wtedy pogoda była świetna - prawie zero deszczu, ciepło, ale bez upałów.

#3 PostWysłany: 29 Paź 2015 11:41 
Awatar użytkownika

niebieski
Bali też nie polecam w tym terminie, to najgorszy okres (środek) pory deszczowej. Malediwy jak najbardziej :) a może Malediwy + Sri Lanka? my byliśmy na takiej wyprawie właśnie w podróż poślubną, pogoda super, krajobrazy i wszystko inne również :D w 3tygodnie można zjechać Sri Lankę wzdłuż i wszerz i zostanie jeszcze z 5-7dni na odpoczynek na Malediwach :)
Co do Australii to nie wiem niestety, kierunek też jest super, ale jeśli pogoda ma być średnia to lepiej jedźcie gdzieś indziej.
 Profil Relacje PM off  

#4 PostWysłany: 30 Paź 2015 14:46 
Awatar użytkownika

Loty: 64
Kilometry: 148 809
niebieski
Na bali środek pory deszczowej, w AU będzie pewnie sucho. Najlepiej chyba na Filipinach w tym okresie, można do tego dołożyć Tajlandie albo Malediwy. :)
Opcji jest mnóstwo, nawet California jest piękna w naszą zimę!
 Profil Relacje PM off  

#5 PostWysłany: 30 Paź 2015 14:53 
Awatar użytkownika

niebieski
Mozecie wybrac Filipiny. W 3 tygopdnie naprawde sporo zobaczycie. wtedy kiedy chcecie jechac zaczyna sie fajny okres na filipiny, mozna wybrac 2 wysepki.

Fajna opcja jest polaczenie Dubaj + Filipiny, duzo osob wybiera dubaj przesiadkowo. sam takim polaczeniem lece w lutym ale zdecydowalismy sie zostac troche w Dubaju i pozwiedzac bo nie bylismy tam nigdy, a dopiero po 3-4 dniach leceiec na filipiny.
 Profil Relacje PM off  

#6 PostWysłany: 30 Paź 2015 15:07 
Awatar użytkownika

Fakt, że proponowany termin przez Ciebie to pora deszczowa na Bali, ale aż tak bym się nie przejmował. Byłem na początku lutego kilka lat temu. Przez 10 dni padało głównie w nocy i raz przez 30 min w dzień. Poza tym cały czas powyżej 30 stopni, niebieskie niebo i słońce :)
A w Sydney o tej samej porze roku, 2 dni ulewy non stop miałem, więc nie ma reguły niestety...

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 6 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość