Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 4 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 02 Lip 2024 07:35 

Loty: 84
Kilometry: 147 543
niebieski
  • Polska południowa + WAW (może być VIE, BER, PRG)

Dokąd
  • Ameryka południowa

Data wylotu
  • 26.04.2025

Data powrotu
  • 10.05.2025

Długość pobytu
  • 12-14 dni

Bagaż
  • Duży bagaż podręczny

Liczba pasażerów
  • 2

Sam znalazłem
  • 2900 VIE - EZE / GIG - VIE [AF]

Dodatkowe informacje
  • Cześć szukam lotów do Ameryki na przyszłoroczną majówkę. Preferowałbym wylot z Polski ale Wiedeń, Berlin czy Praga też wchodzą w rachubę. Inne lotniska w Europie też, jeśli róznica byłaby naprawdę duża, bo doloty pomijając finanse generują dodatkowe dni urlopu, bądź skracają wyjazd. Termin mało elastyczny, mogę wylecieć ewentualnie dzień wcześniej lub wrócić dzień później.

Sam znalazłem:
    1. VIE - EZE / GIG - VIE Air France za 2900PLN 26.04-10.05, ku tej opcji skłaniam się najbardziej. Idealnie wpasowuje się w termin, na południu Argentyny już chłodno, więc podróż na północ uzasadniona.
    2. VIE - EZE - VIE Air France 2800PLN 26.04-08.05, stówkę taniej ale krótszy wyjazd i zwiedzanie samej Argentyny o tej porze roku jakoś mnie nie przekonuje, chcę zwiedzić kiedyś Patagonię ale nie o tej porze roku.
    3. KRK - BOG - KRK KLM 3300PLN 26.04-10.05, odliczając cenę dojazdu do wiednia, wychodzi podobna kwota jak loty powyżej. Dwie wady tych lotów, to powrót w wybranym przeze mnie dniu przez JFK (konieczna ESTA) i lądowanie w polsce dopiero w poniedziałek.
    4. VIE -GRU - VIE Turkish 2740PLN, 26.04 - 10.05, tu termin też pasuje, samo Sao Paulo nie pobudza mojej wyobraźni, a loty po Brazyli nie należą do najtańszych, a będąc tam chciałbym poelcieć na wodospady Iguazu.

Generalnie wydają się to spoko opcje, jednak czy da się coś taniej? Sam dojazd do Wiednia generuje koszta, a ceny pod 3k niczego nie urywają. Sam się zastanawiam czy nie poczekać jeszcze trochę z zakupem lotów.

Smaki, świątynie i superpociągi 🚆🍱✈️🐲 Koreę zwiedzisz od 3246 PLN Smaki, świątynie i superpociągi 🚆🍱✈️🐲 Koreę zwiedzisz od 3246 PLN
Wakacje z all inclusive w Hurghadzie 🌴🏊‍♂️ 4* hotel z aquaparkiem za 2749 PLN Wakacje z all inclusive w Hurghadzie 🌴🏊‍♂️ 4* hotel z aquaparkiem za 2749 PLN
#2 PostWysłany: 02 Lip 2024 10:53 

HON fly4free
Jeśli na maj 25 to spokojnie bym poczekał na jakieś ewentualne okazje. W podobnych jak wyliczyłeś cenach kupisz też za kilka miesięcy to samo, a do tego czasu może coś się fajnego trafi.
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.
matek1212 uważa post za pomocny.

#3 PostWysłany: 03 Lip 2024 21:54 
Awatar użytkownika

Loty: 77
Kilometry: 124 682
Sledze od dluzszego czasu z VIE ale ponizej 1 k. € bezposrednio u przewoznika ciezko, rozumiem ze to ceny OTA bo ich nie widze ?

nomadmania
 Profil Relacje PM off  

#4 PostWysłany: 04 Lip 2024 08:27 
Awatar użytkownika

Loty: 503
Kilometry: 890 927
złoty
Wystarczy przeklepać to co rozpisał...

Załączniki:
Screenshot_20240704_082614_SamsungInternet_copy_432x936.jpg
Screenshot_20240704_082614_SamsungInternet_copy_432x936.jpg [ 63.41 KiB | Obejrzany 800 razy ]
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 4 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: matteoo oraz 3 gości