Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 12 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 12 Gru 2013 15:56 
Awatar użytkownika

Zbanowany
Dobra, zakładam raz jeszcze temat w celu doinformowania się.
Po 1. zaznaczam że oczekuję odpowiedzi na poniższe pytanie, a nie analizowanie mojej sytuacji i tego czy chcę lecieć, jechać, czy nawet iść pieszo z Londynu. Nie to jest tu kluczowe.

A więc: Interesują mnie wszelkie opcje TANIEGO transportu z Londynu na naszą 'wyspę' czyli poprostu do Europy. Ale: płatność musi się odbywać inaczej niż kartą debetową/kredytową. (np.Przelewem/gotówką/... Jedzeniem :D )
Może trochę głupie pytanie, ale udało się komuś kiedykolwiek zapłacić internetowo w megabusie inczej niż 'organizacją płatniczą' ? Przelew/przekaz/cokolwiek?
Nie, nie interesuje mnie płacenie przez przyjaciół w momencie kiedy jeszcze nie wiem co kupię i czy nie trafię przypadkiem na portal typu tripsta. (Co do poprzednich wpisów).
Podobno kto pyta, nie błądzi.
 Profil Relacje PM off  

Odkryj Kanary 😍 Loty na Teneryfę z Warszawy i noclegi z basenem za 1237 PLN 😎 Odkryj Kanary 😍 Loty na Teneryfę z Warszawy i noclegi z basenem za 1237 PLN 😎
Odwiedź Wietnam ✈️🧳 Loty do Hanoi z dużym bagażem od 2489 PLN 🇻🇳 🍛 Odwiedź Wietnam ✈️🧳 Loty do Hanoi z dużym bagażem od 2489 PLN 🇻🇳 🍛
#2 PostWysłany: 12 Gru 2013 16:09 

Loty: 524
Kilometry: 1 162 601
srebrny
przecież dostałeś już odpowiedź - esky.pl akceptuje przelewy

#3 PostWysłany: 12 Gru 2013 16:26 
Awatar użytkownika

Zbanowany
I to są według ciebie "wszelkie" formy transportu tj. Przez esky kupię np. bilety na megabusa?
Jeszcze raz wnoszę o nie wypowiadanie się w poście jeśli nie macie nic ciekawego do powiedzenia...
 Profil Relacje PM off  

#4 PostWysłany: 12 Gru 2013 16:36 

Zbanowany
Na Ealingu masz biuro podrozy w ktorym zapewne przyjma od Ciebie gotowke za bilet
 Profil Relacje PM off  

#5 PostWysłany: 12 Gru 2013 16:48 
Awatar użytkownika

niebieski
http://www.blablacar.pl/ - nie wiem czy tanie, zależy jak się trafi, ale za to bardzo elastycznie jeśli idzie o płatność. Tutaj może i udałoby Ci się płatność jedzeniem zaaranżować :)
 Profil Relacje PM off  

#6 PostWysłany: 12 Gru 2013 22:49 
Awatar użytkownika

Zbanowany
kiew - przydatne, nie można narzekać. Ale wiesz, w przypadku konstruowania całego wyjazdu przydało by się znać choćby dzień i miejsce czy godzinę odjazdu jednak wcześniej niż ok. tygodnia przed kiedy pojawia się większość ofert.

Dlatego pytam bardziej o połączenia typu jak choćby ... (tu się nie popiszę wiedzą bo do listopada wszystkie płatności były kredytową robione...) Wizzair. Ale Wizz z Londynu nie lata... (Luton =× Londyn a easybus + check in + lot już trwa... męcząco :P )

madfunk, ale ile przyjmą? :D
 Profil Relacje PM off  

#7 PostWysłany: 12 Gru 2013 22:54 
Awatar użytkownika

Loty: 249
Kilometry: 415 497
srebrny
Ty teraz szukasz z ciekawości, czy potrzebujesz się dostać do Polski?

Sprecyzuj bo ten temat też zaraz w koszu wyląduje. Dostałeś w poprzednim przepis jak się dostać Ryanairem tanio i szybko. Stansted też nie jest w Londynie, ale każdy się chyba zgodzi że lepsze to niż busem przez kanał i dalej.
 Profil Relacje PM off  

#8 PostWysłany: 19 Gru 2013 08:48 
Awatar użytkownika

Zbanowany
jak już wiesz, potrzebuję się dostać ale nie według twojej taryfy tj. bilet
+ prawdopodobnie się nie zmieszczę w 2 podręczne + dopłata na esky.
sorki, nie moja bajka. szybko i tanio? easybus 6£ i więcej/1h +
odprawa i lot - 19£/3 h lub więcej + 'Lotnisko' (czy mam czekać
ćwierć dnia na miejski?) 4£ i jeszcze Polskibus (obecnie za min.3£ są
bilety...) razem jest 32£.
nie cierpię narzucania mi zdania przez innych
i teraz pytanie : opcje płatności w sa, oprócz karty kredytowej oraz konta w czeskim banku?
 Profil Relacje PM off  

#9 PostWysłany: 19 Gru 2013 10:40 
Awatar użytkownika

Loty: 219
Kilometry: 464 968
niebieski
W internecie nie zapłacisz gotówką nai jedzeniem za nic, jeśli o to pytasz. Niektóre (z naciskiem na to słowo) serwisy przyjmują płatnosci przelewem. Biletu na Megabusa kupisz tylko kartą. Jeśli koniecznie musi to być gotówka to idź do jakiegoś biura podróży, oni kupią, doliczą sobie za to odpowiednią prowizję, a Ty zapłacisz im od razu w gotówce.

Tańszej opcji niż pójście na piechotę nie znajdziesz, a przedstawione przez wszystkich opcje SĄ tanimi sposobami. Chyba według Ciebie tanio = za darmo, a tak się nie da.

#10 PostWysłany: 19 Gru 2013 16:43 
Awatar użytkownika

Zbanowany
przeczytaj jeszcze raz:
s.a. raczej nie = się pieszo
powyżej masz już koszty transportu przy wyborze super ultra taniego ryanaira: 32£/160 PLN
tymczasem w promocji s.a. bierze 39€/162 PLN i dowozi mnie w pasujące mi miejsce.
Różnica? FR: przesiadki, czekanie, możliwe opóźnienia, uciążliwa odprawa (jeśli ktoś był rano na stansted to wie), i w końcu Pyrzowice które z Katowicami mają nie wiele wspólnego. S.A.: tablety, serwis, catering, postoje, da się spać w tych nowych nawet.
dlatego pytam o inne formy płatności, wiem że s.a. ma punkty standartowe, ale nie w UK (CZ i SK odpadają).
I teraz: ile biorą kierowcy? Podejrzewam że promocji nie uwzględniają (dwukrotne przebicie...).
I ponawiam: da się przelewem z zagranicy zapłacić? Ostatnio przeszło mi tylko Visą przez čš (po 5 próbach...).

P.S. Nie, nie zależy mi na oszczędności 2 zł, Szanowni Hejterzy.
 Profil Relacje PM off  

#11 PostWysłany: 19 Gru 2013 16:47 
Awatar użytkownika

Zbanowany
LKay: za darmo też się da : autostopem
a na Megabusa kupię jak najbardziej za gotówkę na miejscu.
 Profil Relacje PM off  

#12 PostWysłany: 20 Gru 2013 01:36 
Moderator forum

Poproszę ... dziękuję ...

A.

Wybaczcie brak polskich znakow w niektórych postach.
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 12 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 3 gości