Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 7 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 23 Paź 2013 01:11 

Witam

Ryanair zaskoczył mnie właśnie bardzo nieprzyjemną niespodzianką. Miałem zarezerwowane loty 16 grudnia z Porto do Eindhoven wylot o godz. 10.05, przylot o godz. 13.40 a następnie z eindhoven do krakowa wylot o godz. 17.20, przylot o godz. 19.10. Dzisiaj dostałem maila od ryanaira o zmianie godziny wylotu drugiego lotu na 12.45. W związku z tym nie zdążę na drugi lot. W mailu jest informacja że mogę się upomnieć o zwrot kosztów lotu o zmienionym terminie wylotu ale nie wiem jak wygląda sprawa z drugim lotem. Najlepszą opcją jaką znalazłem na ten moment jest lot w ten sam dzień z eindhoven do katowic(w miarę blisko od Krakowa) za 50 euro(oryginalnie lot do krakowa kosztował 30 euro). Muszę jednocześnie zaznaczyć że zależy mi na tym żeby wrócić na święta do Polski i mam też zarezerwowane loty powrotne do porto więc całkowita rezygnacja z lotu raczej nie wchodzi w grę. Sprawdzałem na skyscanner.com loty z porto do krakowa na grudzień ale kosztują teraz po 250 euro(zamiast 60 gdy ja rezerwowałem) co jest raczej poza moimi możliwościami finansowymi. Byłbym bardzo wdzięczny za pomoc we wskazaniu mi jakie możliwości mi pozostają i jakich ewentualnych zwrotów kosztów mogę się domagać od ryanaira.
 Profil Relacje PM off  

Leć do Miami za jedyne 1578 PLN 🌤️⛱️ Idealnie, bo w okresie jesień-zima ✈️😎 Leć do Miami za jedyne 1578 PLN 🌤️⛱️ Idealnie, bo w okresie jesień-zima ✈️😎
Tydzień na rajskiej Dżerbie 🌴🏊‍♂️ 4* hotel z all inclusive za 1788 PLN Tydzień na rajskiej Dżerbie 🌴🏊‍♂️ 4* hotel z all inclusive za 1788 PLN
#2 PostWysłany: 23 Paź 2013 01:18 
Awatar użytkownika

Loty: 249
Kilometry: 415 497
srebrny
1. Witamy na forum

2. Zanim zadasz pytanie poszukaj czy ktoś nie zadał podobnego

3. Dzwoń, powinno udać się zmienić rezerwację na przelot do Katowic. To że jest droższy nie ma znaczenia.
 Profil Relacje PM off  

#3 PostWysłany: 23 Paź 2013 06:21 

Loty: 1
Kilometry: 3 789
niebieski
Tylko że do Katowic z Eindhoven leci Wizz a do KRK FR -także zmiana loty na tej trasie nie jest możliwa (poza kupnem w W6 biletu na osobny lot i ten w FR przepada).
W WIzz masz jeszcze opłatę za duży bagaż podr - jaki w FR jest w cenie
dolicz to do tych 50 euro.
 Profil Relacje PM off  

#4 PostWysłany: 23 Paź 2013 07:15 
Awatar użytkownika

Loty: 264
Kilometry: 273 201
Zbanowany
niebieski
Kup Wizza do Katowic, to niewiele drożej niż płaciłeś za lot do Krakowa, Ryanair zwróci ci kasę za ten przełożony lot

#5 PostWysłany: 23 Paź 2013 08:22 

niebieski
Chyba, że Ci pasuje przebookowanie na 18.12 z Eindhoven do Krakowa ale wtedy potrzeba sobie jakoś te dwa dni w kraju tulipanów zagospodarować.
 Profil Relacje PM off  

#6 PostWysłany: 23 Paź 2013 10:08 

Masz też wizzair 16.12.2013r. 20.50-22.25 Eindhoven - Wrocław za 39,99 euro bez wizz discount club + koszt dokupienia dużego bagażu podręcznego (niestety autobusy i pociągi do Krakowa masz dopiero rano, tak więc dodatkowa atrakcja to nocne zwiedzanie Wrocławia)
Nie czekaj za długo, bo to ostatnia w miarę tania data przed świętami
 PM off  

#7 PostWysłany: 25 Paź 2013 22:50 

niebieski
A ja mam już doświadczenie i na przełomie rozkładów letniego i zimowego nie rezerwuję skomplikowanych podróży! Bo loty się zmieniają. A skoro lubią zmieniać to niech na pusto latają.

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 7 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 6 gości