Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 5 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 17 Gru 2016 22:50 

Witam

Wybieram się w marcu do Tajlandii i po kilku dniach spędzonych między Bangkokiem a Chiang Mai chciałbym się udać na Koh Mook.

Chiang Mai -> Krabi: lot Air Asia (teraz na marzec można kupić bilety łącznie z bagażem rejestrowym za około 2200 THB).

I tu się zaczynają schody... Co dalej?
Wiem że można skorzystać z Amazing Lanta:
http://amazinglanta.com/how-to-travel-f ... timetable/
ale w jedną stronę chcą 1100 THB. Zaleta to wygoda i brak konieczności kombinowania. Ale wydaje mi się trochę drogo.

Czy jest jakaś bardziej budżetowa wersja żeby się dostać na Koh Mook?
Gdzieś widziałem informację, że są zwykłe autobusy z Krabi do Trang za 120 THB, z Trang do portu jest około 10 km, więc dojazd autobusem pewnie za jakieś grosze, a o godz. 8:00 odpływa jakaś łódź na Koh Mook za 40 THB (informacja znaleziona tutaj: http://kohmook.info/koh-mook-map.html )
Więcej kombinowania, ale cena 5 razy niższa.

Wie ktoś może coś o tym połączeniu lub innym za rozsądne, backpackerskie ;-) pieniądze?
 Profil Relacje PM off  

Jarmark świąteczny w Pradze 🎄🍻 Weekend w stolicy Czech za 879 PLN Jarmark świąteczny w Pradze 🎄🍻 Weekend w stolicy Czech za 879 PLN
City break w Wiecznym Mieście za 689 PLN 🏛️🍕 Loty i 3 noclegi w hotelu 😍 City break w Wiecznym Mieście za 689 PLN 🏛️🍕 Loty i 3 noclegi w hotelu 😍
#2 PostWysłany: 17 Gru 2016 23:41 

złoty
Jest jeszcze inne rozwiązanie, jeżeli lecisz z bagażem rejestrowanym. Wprawdzie raczej nie będzie to najtańsza opcja, ale nie trzeba będzie tak kombinować, a wyjdzie taniej niż Air Asia do Krabi + prom. To rozwiązanie to CNX-DMK AirAsia lub NokAir ew. nocny autobus do Bangkoku, a następnie NokAir Fly’n’Ferry Bankgkok - Koh Mook.

Ewentualnie Chiang Mai - Trang NokAir (ceny na marzec nawet poniżej 2000 THB), a potem tak jak kombinujesz.
 Profil Relacje PM off  

#3 PostWysłany: 18 Gru 2016 13:17 

Dziękuję za podpowiedzi.

A napiszesz mi może jeszcze gdzie na stronie NokAir szukać tej opcji Fly'n'Ferry?
Przeglądam i nie widzę takiej opcji... :roll:

Czytałem tu na forum, że Air Asia też ma takie łączone połączenia samolot + bus + prom, ale też za diabła nie mogę tego znaleźć... :(
 Profil Relacje PM off  

#4 PostWysłany: 18 Gru 2016 14:04 
Awatar użytkownika

Loty: 77
Kilometry: 250 316
Szukasz normalnie tak jak zwykłego przelotu. Z tym, że jeżeli jako miejsce wylotu podasz Chiang Mai to opcje z busem i promem Ci sie nie wyświetlą, tylko z DMK.
Do 25 marca AirAsia nie ma porannego lotu CNX-KBV a lecąc tym po 13:00 nie zdążysz na zorganizowany transport w stronę Mook, Ngai czy Kradan, który wyrusza z Krabi. Przerabiałam to w listopadzie, z tym ze musiałam sie dostać na Phi Phi. Anulowałam w Air Asia ( do tej pory czekam na zwrot kasy :evil: ) i kupiłam nowe z przesiadką w Bangkoku.

Załączniki:
image.jpeg
image.jpeg [ 396.79 KiB | Obejrzany 1295 razy ]
image.jpeg
image.jpeg [ 209.79 KiB | Obejrzany 1295 razy ]
 Profil Relacje PM off  

#5 PostWysłany: 18 Gru 2016 15:43 

Sierota jestem że tego nie zauważyłem. :oops:
Dzięki za wskazanie gdzie tego szukać. :)

Z Chiang Mai Air Asia ma takie łączone połączenie na Lantę, ale tam podobno jest tak sobie...

Na Koh Mook widzę że da się najpierw Air Asia do Bangkoku, potem pół nocy (6 godzin) na lotnisku, a dalej z samego rana Nok Air na Koh Mook. W sumie w terminie który mnie interesuje wychodzi jakieś 3100 THB. Czyli nawet ciut taniej niż lot do Krabi i dalej z Amazing Lanta...

Ale może zrobię inaczej: czy z lotniska Krabi do Ton Sai (obok Railey Beach) jest jakieś sensowne połączenie koło godz. 20:00?
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 5 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość