Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 34 posty(ów) ]  Idź do strony 1, 2  Następna
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 04 Lis 2011 20:56 

Loty: 44
Kilometry: 49 173
niebieski
Witam,
przeszukałem całe forum i znalazłem szczątkowe informacje, dlatego pytam doświadczonych lataczy. Jak sami wiecie można tanio wyrwać bilety w Wizz Air, pytanie mam takie, jak wygląda sytuacja z lotem w jedną stronę i powrotem za 30 minut. Mnóstwo jest takich połączeń, chętnie bym z któregoś skorzystał, lecz nie jestem pewny czy zdążę wrócić. Czy ktoś z Was lata w ten sposób? Które lotniska polecacie do tego typu wypraw? Proszę o odpowiedzi. Pozdrawiam.

Albański raj przy prywatnej plaży 🏖️ 4* all inclusive nad Adriatykiem za 2459 PLN Albański raj przy prywatnej plaży 🏖️ 4* all inclusive nad Adriatykiem za 2459 PLN
Słoneczny Cypr w dobrej cenie 🏝️🌞 Loty i 7 noclegów w Ajia Napie za 809 PLN Słoneczny Cypr w dobrej cenie 🏝️🌞 Loty i 7 noclegów w Ajia Napie za 809 PLN
#2 PostWysłany: 04 Lis 2011 21:04 

niebieski
Widziałem ten temat, mogę latać tylko z Warszawy, a stamtąd na kilka godzin można tylko lecieć na Luton. Ktoś ma jeszcze jakieś pomysły?

#3 PostWysłany: 04 Lis 2011 21:24 

Wyszukaj sobie interesujący lot z innego miasta i dopasuj do tego podróż polskim busem.
 Profil Relacje PM off  

#4 PostWysłany: 04 Lis 2011 21:35 

niebieski
Wiem o istnieniu PB i podróżowałem nim często, przepraszam za czepialstwo, ale chciałbym się dokładnie dowiedzieć jak jest z lotami z 30 minutową przerwą a nie lotami z innych miast. Niestety dysponuję bardzo małą ilością wolnego czasu a chętnie bym się przeleciał :D

#5 PostWysłany: 04 Lis 2011 21:42 

niebieski
wawa_marcin napisał(a):
Wiem o istnieniu PB i podróżowałem nim często, przepraszam za czepialstwo, ale chciałbym się dokładnie dowiedzieć jak jest z lotami z 30 minutową przerwą a nie lotami z innych miast. Niestety dysponuję bardzo małą ilością wolnego czasu a chętnie bym się przeleciał :D

W Torp dasz radę, w Luton nie masz szans. Wszystko zależy od lotniska. Jeśli na lotnisku jest tzw tranzyt, czyli aby się przesiąść nie przechodzisz ponownie kontroli bezpieczeństwa dasz radę. Jeśli musisz wyjść ze strefy czystej i ponownie przejść kontrolę bezpieczeństwa Twoje szanse maleją znacząco, jeśli myślisz się przesiąść w 30 minut np w krajach poza Schengen zapomnij. 30 minut albo lepiej potrafi trwać kontrola dokumentów.
 Profil Relacje PM off  

#6 PostWysłany: 04 Lis 2011 21:43 

Oslo tutaj się w 30 min zmieścisz,nawet kawę zdarzysz na lotnisku wypić :)

Do tego np.POZ-NYO-WAW ja tak lecę w grudniu;)

Ostatnio edytowany przez Cahir, 04 Lis 2011 22:36, edytowano w sumie 1 raz
 Profil Relacje PM off  

#7 PostWysłany: 04 Lis 2011 21:44 

niebieski
Dziękuję kolego za rzeczową odpowiedź. Czy ktoś z Was zna jeszcze lotniska, na których dałoby się taki manewr wykonać? Jeżeli dobrze kojarzę, to można także na GSE, jeżeli się mylę to mnie poprawcie. Ktoś ma jeszcze jakieś sugestie?

#8 PostWysłany: 04 Lis 2011 21:53 

Loty: 123
Kilometry: 208 841
ja polecam krótki wypad z Gdańska do Dortmundu. Niestety taka rotacja jest tylko w soboty. Może na dojazd do Dortmundu nie wystarczy, ale zawsze można wpaść do pobliskiego Unna (67tys miesz.)

Załączniki:
w6..jpg
w6..jpg [ 67.65 KiB | Obejrzany 2735 razy ]
 Profil Relacje PM off  

#9 PostWysłany: 04 Lis 2011 23:01 

niebieski
wawa_marcin napisał(a):
Dziękuję kolego za rzeczową odpowiedź. Czy ktoś z Was zna jeszcze lotniska, na których dałoby się taki manewr wykonać? Jeżeli dobrze kojarzę, to można także na GSE, jeżeli się mylę to mnie poprawcie. Ktoś ma jeszcze jakieś sugestie?
Zapytałem odnośnie GSE
Kod:
Hello,

I have a question about arrivals and departures. Are these zones connected ? I mean: is it possible to pass from arrivals zone to departures zone without security control ?

Best regards

i dostałem oto taką odpowiedź:

Kod:
Hello
Departurearea and arrivalarea is seperated and you need to pass securitycontrol to reach departurearea, and it´s only possible if you should travel.

Med vänlig hälsning,
Kind Regards,
.........
Göteborg City Airport
423 72 Säve
Sweden
+46 (0)31 92 60 60

Please visit www.goteborgairport.se
for more information.

#10 PostWysłany: 04 Lis 2011 23:27 
Awatar użytkownika

niebieski
Ja właśnie lecę Warszawa - Oslo - Warszawa z 30 minutową przesiadką 19 listopada :)
Bilety kosztowały po 19zł w jedną stronę.

#11 PostWysłany: 05 Lis 2011 01:25 

niebieski
z tych jednodniowych wypadów uwielbiam Wrocław - Oslo - Wrocław ;) Bilety często za 8zł czy teraz nawet za 6zł a i jakieś 3h w Norwegii są :)
 Profil Relacje PM off  

#12 PostWysłany: 05 Lis 2011 17:04 

niebieski
Podsumowując dyskusję, taki lot można wykonać tylko na lotnisku Oslo Torp? Ktoś wie co z MMX?

#13 PostWysłany: 05 Lis 2011 17:17 

WAW-MMX-WAW w jeden dzień nie zrobisz ponieważ wylot z Malme jest wcześniej niz wylot z Warszawy.
 Profil Relacje PM off  

#14 PostWysłany: 05 Lis 2011 17:41 

niebieski
user4 napisał(a):
WAW-MMX-WAW w jeden dzień nie zrobisz ponieważ wylot z Malme jest wcześniej niz wylot z Warszawy.

A czy 30 minutową przesiadkę do innego miasta da się zrobić?

#15 PostWysłany: 05 Lis 2011 18:13 

Podobno da się zrobić bez problemu.
 Profil Relacje PM off  

#16 PostWysłany: 06 Lis 2011 01:37 

Nie szkoda Wam czasu na takie "przelecenie"? Nie lepiej zatrzymać sie chociaż na 1 cały dzień aby zobaczyć miasto? Rozumiem sytuację, ze ktoś nigdy nie leciał i chciałby np. zrobić zdjęcia z okien samolotu ale ktoś kto leciał ponad 20 razy... Nie rozumiem
 Profil Relacje PM off  

#17 PostWysłany: 06 Lis 2011 01:43 

Może ktoś po prostu lubi latać,nie pomyślałeś o tym? ;)
 Profil Relacje PM off  

#18 PostWysłany: 06 Lis 2011 01:45 

Podobnie nie rozumię, rozumię na kilka godzin na miasto ale nie oglądać sciany lotniska...

Sent from my GT-I5700 using Tapatalk
 Profil Relacje PM off  

#19 PostWysłany: 06 Lis 2011 12:19 

niebieski
Do wszystkich nierozumiących. Sami lataliście wiele razy, pewnie można to w dzięsiątki liczyć. Ja samolotem leciałem 2 razy, więc perspektywa samego lotu, zrobienia zdjęć itp jest bardzo kusząca. Pewnie jak już odbędę kilkanaście lotów jak niektórzy z Was pewnie też będę się dziwił, ale teraz proszę o troszeczkę zrozumienia. :)

#20 PostWysłany: 06 Lis 2011 20:26 

Loty: 251
Kilometry: 414 782
niebieski
Ja latałem dziesiątki razy. Tylko w tym roku byłem już w Tajlandii, Malezji, Maroku i Paryżu. Za dwa tygodnie po raz ósmy lecę do Egiptu.W styczniu po raz kolejny do Rzymu. W Kwietniu do Stambułu... A pomimo tego skorzystałem z okazji i kupiłem w miniony piątek bilety do Dortmundu na jeden dzień. Wylot rano - powrót pod wieczór. W sumie 8 godzin na zobaczenie miasta. Sam sobie biletu może bym nie kupił ale tak się składa, że mam bliską osobę która nigdy nie leciała samolotem i postanowiłem zrobić jej prezent. Przy okazji dołączyli się znajomi Więc kupiłem w sumie osiem biletów za łączną sumę 240 zł!. I jak ktoś mi powie, że to bez sensu to z jednej strony się z nim zgodzę. Z drugiej jednak strony - czy można znaleźć lepszy sposób na spędzenie soboty w gronie rodziny i znajomych?:-) Gdyby chodzi o sam przelot to bez wątpienia i tak zrobiłbym wielką frajdę co najmniej jednej z tych osób która sama pewnie jeszcze długo marzyłaby o locie samolotem...

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 34 posty(ów) ]  Idź do strony 1, 2  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Google [Bot] oraz 5 gości