Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 97 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5  Następna
Autor Wiadomość
#21 PostWysłany: 12 Kwi 2016 13:57 
Awatar użytkownika

Loty: 1
Kilometry: 282
HON fly4free
Pawel_T napisał(a):
grreg20 napisał(a):
A nie prościej TAK? Zawsze znajdziesz coś taniego a obsługa na pewno Tobie pomoże :)

czy 2 rzedy za przyszla panna mloda siedzi @tom971 ? :D

Eee na K2 nigdy tak z tyłu nie ssiedzialem.. ;)
Ale czoło podobne; )
Pawel_T lubi ten post.

Tydzień w słonecznej Hiszpanii 🏖️ 4* hotel z wyżywieniem na Costa Doradaza 2299 PLN 💛 Tydzień w słonecznej Hiszpanii 🏖️ 4* hotel z wyżywieniem na Costa Doradaza 2299 PLN 💛
Majówka na Majorce za 1609 PLN ⛱️🌞 Loty + ⭐⭐⭐ hotel przy plaży (z wyżywieniem) 🍴☕ Majówka na Majorce za 1609 PLN ⛱️🌞 Loty + ⭐⭐⭐ hotel przy plaży (z wyżywieniem) 🍴☕
#22 PostWysłany: 12 Kwi 2016 14:05 
Awatar użytkownika

niebieski
To jeszcze ja coś doradze. !! :D
Wiele dziewczyn spodziewa się, że chloipak jej sie oswiadczy podczas wyjazdu na wakacje. Jezlei w Waszym zwiazku sa juz rozmowy o przyszlosci, o slubie, o zareczynach niestety jest wielce prawdopodobne ze dziewczyna nie bedzie zaskoczona tymi zareczynami bo pół wakacji bedzie czekała na ten pierscionek.
 Profil Relacje PM off
3 ludzi lubi ten post.
michzak uważa post za pomocny.

#23 PostWysłany: 12 Kwi 2016 14:11 

Zbanowany
@maarcin1938 - coś w tym jest, dziewczyna może być mało zaskoczno oświadczynami w trakcie wyjazdu.

Swego czasu mój znajomy postanowił się oświadczyć w sposób bardzo nietypowy. Chodziło mu tylko o to, aby dziewczyna była całkowicie zaskoczona. No i udało mu się to w 100%. Oświadczył się w Opolu przy jednym z ... śmietników. Co roku to miejsce odwiedzają (śmietnik nadal stoi :)).
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.

#24 PostWysłany: 12 Kwi 2016 14:13 

Ja osobiście mam też taką refleksję, że warto w związku dysponować określonym systemem nagród. W skrócie: zaręczyny powinny być przede wszystkim docenieniem odpowiedniego zachowania. Tym samym łączenie ich z wakacjami nie jest dobrym pomysłem bo przecież same wakacje są dla już Was obojga formą nagrody za miesiące ciężkiej pracy lub nauki. Niech impuls do zaręczyn wynika z czegoś innego, nie powiem Ci z czego bo to już musisz wiedzieć sam. Nie może to być jednak sytuacja błaha, kobieta powinna wiedzieć, że zrobiła coś przełomowego, co wywarło na Tobie tak duże wrażenie, że zdecydowałeś się na taki krok.
 PM off
9 ludzi lubi ten post.
3 ludzi uważa post za pomocny.

#25 PostWysłany: 12 Kwi 2016 14:15 

Loty: 42
Kilometry: 68 416
Ja na zarenczyny polecam Grecję. Piękne Zakynthos, Skiathos lub (tam gdzie ja się oświadczyłem) po prostu kontynent. Ja akurat zaręczyłem się w miejscowości Kamena Vourla na plaży przy dobrym greckim winku :)
 Profil Relacje PM off  

#26 PostWysłany: 12 Kwi 2016 14:48 

HON fly4free
Anonymous napisał(a):
Niech impuls do zaręczyn wynika z czegoś innego (...) Nie może to być jednak sytuacja błaha, kobieta powinna wiedzieć, że zrobiła coś przełomowego, co wywarło na Tobie tak duże wrażenie, że zdecydowałeś się na taki krok.
bardzo seksistowskie podejście, zakładające, że to kobieta ma się jakoś specjalnie starać, aby zasłużyć na łaskę poślubienia
wg mnie nie tędy droga. raczej: nie pytaj, co kobieta ma zrobić "przełomowego(...), że zdecydowałeś się na taki krok" (-> oświadczyny), zapytaj, co ty masz robić, aby te oświadczyny zostały przyjęte
 Profil Relacje PM off
9 ludzi lubi ten post.
2 ludzi uważa post za pomocny.

#27 PostWysłany: 12 Kwi 2016 15:01 
Awatar użytkownika

Zbanowany
srebrny
@pemat
Z takim podejściem to każdy mógłby się żenić z każdym, bo niby dlaczego nie?! ;)

@Don_Bartoss może nie do końca dobrał odpowiednio słowa ale chyba większość zaczaiła o co chodzi. Nie chodzi przecież o jakieś konkretne działania ze strony kobiet...
maarcin1938 lubi ten post.

#28 PostWysłany: 12 Kwi 2016 15:06 

Loty: 12
Kilometry: 62 544
niebieski
I znowu zaraza, która trawi to forum od ładnych paru miesięcy daje znać o sobie. Koleś zapytał normalnie jakie polecacie miejsce na zaręczyny a tutaj już zaczyna się dyskusja ideologiczna, która doprowadzi jedynie do kłótni.
Czy w Narodzie umiejętność czytania ze zrozumieniem już zanikła całkowicie?

@Don_Bartoss z całym szacunkiem, ale kogo obchodzi twoja refleksja? Żeby chociaż ona zawierała konkretne miejsce, plan czy pomysł... Gość podjął decyzję, że chce to zrobić podczas wakacji i tyle. Teraz czeka na konkretne propozycje i pomysły...

Proszę trzymajcie się zasad normalnej komunikacji bo na forum F4F już jest taki syf, że czasami żeby trafić na coś konkretnego trzeba przewinąć się przez kilka stron bzdurnych refleksji.

Pozdrawiam.

PS. Słowo "zaraza" odnosi się jedynie do sposobu odpowiedzi na pytania tutaj.

Zapraszam również na profil facebookowy: https://www.facebook.com/seetheworld89/

Ostatnio edytowany przez Mikolaj2206, 12 Kwi 2016 15:07, edytowano w sumie 1 raz
 Profil Relacje PM off
Panczenista lubi ten post.

#29 PostWysłany: 12 Kwi 2016 15:06 

@pemat, zdajesz sobie sprawę, że swojego czasu na ten ironiczny mój post:
zachowania-w-srodkach-komunikacji,18,39236&p=730885&hilit=rudych#p730885

odpowiedziałeś tak:
zachowania-w-srodkach-komunikacji,18,39236&p=730901&hilit=rudych#p730901

Opowiadam się przeciw seksizmowi.

@Mikolaj2206, przecież podałem konkretne miejsca tu:
chce-sie-oswiadczyc,135,92342#p747724
czytaj uważnie zamiast atakować. Kilka osób widocznie refleksja obeszła.

Ostatnio edytowany przez Anonymous, 12 Kwi 2016 15:09, edytowano w sumie 1 raz
 PM off
pemat lubi ten post.

#30 PostWysłany: 12 Kwi 2016 15:09 
Awatar użytkownika

Loty: 526
Kilometry: 1 259 184
niebieski
Cypr wydaje sie popularny, widzialam oswiadczyny na plazy wlasnie niedaleko kamieni Afrodyty, czy jak to sie nazywa.
Mikolaj2206 lubi ten post.

#31 PostWysłany: 12 Kwi 2016 15:23 
Awatar użytkownika

Loty: 137
Kilometry: 209 093
niebieski
Dobrze by było, gdybyś napisał też co lubi albo czego nie lubi Twoja Dziewczyna oraz jaką ma naturę np. żywiołową/spokojną* itp.
Dla wielu kobiet oświadczyny podczas romantycznego rejsu gondolą po kanałach Wenecji będą czymś wspaniałym. Zaś dla takich, które akurat nie lubią wody albo chybotliwych łódek, taka przejażdżka będzie niezapomniana, ale... jako koszmar :evil:
Bardzo ważne jest czy Twojej Dziewczynie przeszkadzają/nie przeszkadzają* przypadkowi świadkowie. Jeśli przeszkadzają to np. oświadczyny przy fontannie di Trevi byłyby prawdopodobnie możliwe jedynie o godzinie 4:30 rano, a i to nie na pewno :lol: Jeśli tłum/grupa* przypadkowych obserwatorów nie jest problemem to wachlarz możliwości się poszerza.

*niepotrzebne skreślić ;)
 Profil Relacje PM off
gosiagosia lubi ten post.

#32 PostWysłany: 12 Kwi 2016 15:48 
Awatar użytkownika

niebieski
maarcin1938 napisał(a):
To jeszcze ja coś doradze. !! :D
Wiele dziewczyn spodziewa się, że chloipak jej sie oswiadczy podczas wyjazdu na wakacje. Jezlei w Waszym zwiazku sa juz rozmowy o przyszlosci, o slubie, o zareczynach niestety jest wielce prawdopodobne ze dziewczyna nie bedzie zaskoczona tymi zareczynami bo pół wakacji bedzie czekała na ten pierscionek.

Popieram. Najlepiej zabierz ją na super wakacje i oświadcz się 2 dni po powrocie ;) Polecam, sprawdzony sposób, oświadczyłem się 2 dni po powrocie z Paryża (no bo czy może być coś bardziej patetycznego niż oświadczyny w Paryżu?)

Niech oświadczyny same w sobie będą atrakcją, niech będą osobiste, a nie jako jedna z atrakcji podczas wyjazdu. Dodatkowo jak się oświadczysz gdzieś w okolicach miejsca stałego pobytu to przyszła żona będzie miała od razu okazję osobiście pochwalić się i cieszyć z przyjaciółmi.
 Profil Relacje PM off
mashacra lubi ten post.

#33 PostWysłany: 12 Kwi 2016 16:02 
Awatar użytkownika

niebieski
Panczenista napisał(a):
[color=#0000FF]edit: z noclegiem i wyżywieniem do 3000pln - prawda choć brutalna to im mniej tym piękniejszy będzie pierścionek :)

ja bym wolała skromniejszy pierścionek.... ;)
Ale jako kobieta się wypowiem - bo wiem :D @Cicha_Woda trafił/a (?) w sedno.
Trudno o wybór miejsca,sposobu oświadczyn uniwersalnego dla wszystkich. Na fanfary, tłum ludzi wokół i różne takie przedstawienia musiałabym powiedzieć "nie" bo to by oznaczalo, że mój przyszły mąż mnie nie zna :mrgreen:
I popieram @Don_Bartoss - Cinque Terre może spełnić oczekiwania nawet najbardziej wymagających. Przy czym tanie bilety do Pizy, łatwy i tani dojazd do La Spezia.
Tym bardziej, ze Włosi planują reglamentację wjazdu do miasteczek a to, jak podejrzewam, pociągnie za sobą opłaty za odwiedzenie tego pięknego miejsca.
2 ludzi lubi ten post.

#34 PostWysłany: 12 Kwi 2016 16:28 
Awatar użytkownika

niebieski
Skoro temat płynnie przeszedł od "znajdźcie mi wakacje albo rzućcie jakiś pomysł" do "jak zapewnić sobie bezstresowe "tak"", to może warto uwzględnić np. takie okoliczności:

1) jeśli kobieta przez przypadek przeczyta o tym, jak forum planuje/ planowało "jej" zaręczyny za potencjalnego wybranka, to może się potem słusznie zastanawiać, co i na kogo będzie delegował w związku,

2) niektóre kobiety doceniają starania i zaangażowanie bardziej niż opakowanie czy metki,

3) jeśli się kogoś kocha, to lepiej nie sprawiać przykrości czy nie odwlekać czegoś, o czym już się de facto zadecydowało, z bylejakiego powodu,

4) nie wszyscy chcą czytać np. o swojej chorobie morskiej w internecie,

a na końcu argument z gatunku "racjonalny":

5) na wyjeździe w tzw. sytuacji podbramkowej słowo " fiancee" może sprawdzić się lepiej niż "girlfriend", w rozmowie z ubezpieczycielem chyba już też.
 Profil Relacje PM off
5 ludzi lubi ten post.

#35 PostWysłany: 12 Kwi 2016 16:33 
Awatar użytkownika

Zbanowany
srebrny
@Kara
Przecież napisał, że na forum zagląda tylko z roboty, bo mieszka z dziewczyną.
Kara lubi ten post.

#36 PostWysłany: 12 Kwi 2016 16:37 
Awatar użytkownika

niebieski
@namteH przez tego typu myślenie punkt nr 1 jest jeszcze bardziej aktualny. :mrgreen: Rozbawiłeś mnie. Lajk. :-)
 Profil Relacje PM off  

#37 PostWysłany: 12 Kwi 2016 16:55 
Awatar użytkownika

Loty: 137
Kilometry: 209 093
niebieski
gosiagosia napisał(a):
@Cicha_Woda trafił/a (?)

trafiła, bo jestem babą :P
I osobiście wolałabym by moje własne zaręczyny miały miejsce w spokojnych okolicznościach i bez tłumu przypadkowych gapiów. Oczywiście zakładając, że znajdzie się szaleniec, który wytrzyma ze mną na tyle długo by myśleć o oświadczynach :twisted:
Kończę OT i wracam do meritum:
A z miejsc, które ofiarują mnóstwo dyskrecji i niebanalnego uroku w otoczeniu przepięknej roślinności to polecam ogrody wokół bajkowego pałacu Pena w Sintrze niedaleko Lizbony. Niestety przy tych terminach trzeba by się mocno nagimnastykować by nie przekroczyć planu budżetowego :cry:
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.

#38 PostWysłany: 12 Kwi 2016 17:01 
Awatar użytkownika

Loty: 12
Kilometry: 8 834
niebieski
Cicha_Woda napisał(a):
A z miejsc, które ofiarują mnóstwo dyskrecji i niebanalnego uroku w otoczeniu przepięknej roślinności to polecam ogrody wokół bajkowego pałacu Pena w Sintrze niedaleko Lizbony.
Powrót z takiej wycieczki kiedy niedoszła narzeczona powie np. "daj mi nieco czasu na zastanowienie się" lub "słodki jesteś ale na męża się nie nadajesz" może być nieco problematyczny. Po co komplikować sprawę ?
 Profil Relacje PM off
Cicha_Woda lubi ten post.

#39 PostWysłany: 12 Kwi 2016 17:13 
Awatar użytkownika

Loty: 414
Kilometry: 693 919
niebieski
Florencja,(wizz do Bergamo i dalej MegaBus) jest naprawdę piękna, a miejsc do oświadczyn nie brakuje. ps ciężko coś podpowiedzieć, nie wiedząc co lubo Twoja luba.
 Profil Relacje PM off
anulkax7 lubi ten post.

#40 PostWysłany: 12 Kwi 2016 17:18 

Zbanowany
To co napiszę może się niektórym nie spodobać, lecz sprawa oświadczyń wydaje się bardzo oczywista.

Tak na poważnie mówiąc, oświadczyny to jest bardzo indywidualna sprawa. Każda kobieta jest inna i nie znając osobiście tej osoby i nie będąc z nią w związku, nie w sposób ocenić jakie miejsce na oświadczyny dla niej by było idealne.

Gdy ja byłem na etapie przygotowania do oświadczyń, to nie miałem z tym problemu (zapewne jak większość facetów), gdyż znając bardzo dobrze swoją partnerkę życiową, wiedziałem w jaki sposób oraz gdzie ja mogę się oświadczyć, dzięki czemu dla niej to będzie wyjątkowy moment i będzie w pełni zaskoczona oraz nie zapomni tej chwili do końca życia. W moim przypadku więcej było "spontanu" niż planowania, analizowania - nigdy w życiu do głowy mi nie przyszło szukać porad u innych.

Trochę to dla mnie dziwne. Dla mnie szukanie porad nt. tego jak i gdzie się oświadczyć swojej dziewczynie nie różni się wiele od tego, gdyby się poszukiwało porad nt. tego w jaki sposób - kolokwialnie mówiąc - "zrobić dziecko".

Moim skromnym zdaniem, warto być kreatywnym w związku. Szukanie porad u innych ws. osobistych raczej nie wróży dłuższego powodzenia takiego związku.

Na mój "chłopski rozum" raczej dla kobiety nie jest ważne w jakim miejscu będą miały oświadczyny. Raczej ważne jest to, aby to było w pełni naturalne i wynikało z przypływu uczuć a nie jako "złoty środek" po konsultacji z innymi.

Każda kobieta jest inna. Wydaje mi się, że mało która kobieta by była zadowolona, gdyby dowiedziała się "po fakcie", że "romantyczne" oświadczyny nie wynikały z inspiracji ukochanego, lecz było one skutkiem "porad" udzielonych przez innych. W taki sposób taki facet w oczach kobiety z "romantyka" może stać się po prostu "fajtłapą" lub "nieudacznikiem".
 Profil Relacje PM off
5 ludzi lubi ten post.

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 97 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 13 gości