Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 356 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 18  Następna
Autor Wiadomość
#61 PostWysłany: 17 Kwi 2023 18:57 
Awatar użytkownika

Loty: 223
Kilometry: 606 442
złoty
O Boże, kupiłem to jednak - CGK-SFO, specjalnie w 77W i w ich "The Room" na czerwiec... :roll:
Mam nadzieję, że u mnie się nie utrzyma albo zrezygnuję ;)
Innym życzę oczywiście powodzenia :)
 Profil Relacje PM off
3 ludzi lubi ten post.

City break w Salonikach 🏛️🌞 Odkryj grecki klimat na wiosnę za 719 PLN City break w Salonikach 🏛️🌞 Odkryj grecki klimat na wiosnę za 719 PLN
Weekend w Mediolanie za 375 PLN 😍 Loty (sobota-niedziela) i hotel 😎 Weekend w Mediolanie za 375 PLN 😍 Loty (sobota-niedziela) i hotel 😎
#62 PostWysłany: 17 Kwi 2023 19:00 
Awatar użytkownika

Loty: 253
Kilometry: 553 176
platynowy
jak czytam te komentarze na FT, to mysle sobie, ze EF Bingo jest uniwersalne i ponadnarodowe :D dzwonienie do przewoznika, ustalanie planow 5 minut po zaticketowaniu, psioczenie na OTA i milion teorii dlaczego cena jest taka a nie inna :D
 Profil Relacje PM off
5 ludzi lubi ten post.
oskiboski uważa post za pomocny.

#63 PostWysłany: 17 Kwi 2023 19:00 
Król Ż
Awatar użytkownika

Loty: 583
Kilometry: 1 242 867
OTA to już generalnie widmo. No nic pododawajmy sobie do flightradara nowe loty i czekajmy :mrgreen:
2 ludzi lubi ten post.

#64 PostWysłany: 17 Kwi 2023 19:06 

Loty: 105
Kilometry: 231 322
adrian.bielewicz napisał(a):
Limapur napisał(a):
W ANIe znajdziecie jeszcze bilety tanio, choćby nowy Jork czy Bogota. Lipiec/sierpień tego roku.

Da się Bogotę z pominięciem US?

Bogota wydaje mi się była przez Mexico city I dalej avianca.

Lima jest przez USA i United/Latam
 Profil Relacje PM off  

#65 PostWysłany: 17 Kwi 2023 19:10 

HON fly4free
AV nie ma już klasy C na lotach regionalnych, to warto pamiętać. Z resztą rożne inne opcje też czasami pokazywało tylko w Y np. wybrane krajówki amerykańskie czy niekiedy doloty z Indonezji do KUL/SIN. Podobnie jak klasyczna wycieczka HND<->NRT, która się włącza przy niektórych opcjach ex CGK (NH lata na oba lotniska z Dżakarty).

No i wreszcie trzeba pamiętać o najważniejszym; żeby wylatać taki bilet trzeba jeszcze dolecieć do punktu startu ;) Niektórzy o tym też zapominają :D

BTW
Ceny wróciły na NH do normalności.
 Profil Relacje PM off  

#66 PostWysłany: 17 Kwi 2023 19:38 

srebrny
Kilkanaście minut temu, wchodziły na '24
Wielkiego bólu nie ma, lecąc do SIN w Y.
Mam tak w jedną stronę.

BTW
Faktycznie, złapałem bilet w lastminute, na firstminute😀
 Profil Relacje PM off
oskiboski lubi ten post.

#67 PostWysłany: 17 Kwi 2023 20:01 
Awatar użytkownika

Loty: 223
Kilometry: 606 442
złoty
tunczaj napisał(a):
jak czytam te komentarze na FT, to mysle sobie, ze EF Bingo jest uniwersalne i ponadnarodowe :D dzwonienie do przewoznika, ustalanie planow 5 minut po zaticketowaniu, psioczenie na OTA i milion teorii dlaczego cena jest taka a nie inna :D

No właśnie u mnie ten deal ma sens jak na powrocie opuszczę ostatni odcinek do CGK i wrócę z Japonii kilka dni później za mile z Finnaira, z którymi i tak nie mam co zrobić. Sęk w tym, że dostępność na czerwiec coraz mniejsza więc za kilka dni i tak kupię. Jak anulują to wymyślę w maju coś innego z finałem podróży w Tokio do którego i tak znowu chciałem lecieć ;)

Poza tym ja kupowałem bezpośrednio na stronie ANA i taryfa w obie strony Full Flex Plus Super Hiper Awesome ;) więc z ewentualną darmową anulacją też nie powinno być problemu.
 Profil Relacje PM off  

#68 PostWysłany: 17 Kwi 2023 20:06 
Awatar użytkownika

srebrny
Lub jak donoszą na FT można w niektórych przypadkach prawie za darmo (9000 VND) przebukować na inny termin.
 Profil Relacje PM off
3 ludzi lubi ten post.
3 ludzi uważa post za pomocny.

#69 PostWysłany: 17 Kwi 2023 20:11 

srebrny
+różnica w taryfie, która jutro nie będzie tak niska, jak dzisiaj.
 Profil Relacje PM off  

#70 PostWysłany: 17 Kwi 2023 20:12 

HON fly4free
Można , nawet bez opłaty niektóre opcje. Póki co nie nalicza automatycznie różnicy w taryfie w każdej opcji.
 Profil Relacje PM off
3 ludzi lubi ten post.
3 ludzi uważa post za pomocny.

#71 PostWysłany: 17 Kwi 2023 20:36 
Awatar użytkownika

platynowy
W grę wchodzą tylko zmiany terminów, czy trasy też?
Ciekawe, czy to nie zabezpieczy przed ewentualnym anulowaniem? Takie "zacieranie śladów" ;)
 Profil Relacje PM off  

#72 PostWysłany: 17 Kwi 2023 20:37 
Król Ż
Awatar użytkownika

Loty: 583
Kilometry: 1 242 867
FT to stan umysłu jak DD:

Here is the message that has just been posted:
I have evidence that NH will honor the fare.

In Ancient Japanese philosophy, there is a mantra called "wabi-sabi", which is about accepting and embracing imperfection.

Furthermore, there is an ancient Japanese tradition of "bushido", which means "way of the warrior". It is a complex set of Japanese values stressing honor and loyalty.

There is also a Japanese social practice known as "Okurimono no shûkan", the practice of giving gifts.

In addition, Jakarta is located in Asia, which is derived from the Ancient Greek "Ἀσία" meaning "resurrection" or even the Akkadian root "Asu" meaning "to go out" or "to ascend". These refer to going out i.e. traveling, and "ascend" refers to the rising of the plane into the sky.

For all these reasons, I believe our flights will be honored. :)
benedetti lubi ten post.

#73 PostWysłany: 17 Kwi 2023 20:38 
Awatar użytkownika

Loty: 308
Kilometry: 354 766
złoty
wybierałem właśnie miejsca na trasie CGK-HND i biznes klasa jest już prawie całkiem pełna na moim marcowym terminie. Będzie tłoczno.
 Profil Relacje PM off  

#74 PostWysłany: 17 Kwi 2023 20:40 

HON fly4free
@tropikey
Trasy w sensie destynacji końcowej (chyba) nie, daty i trasę techniczną przelotu można, przy czym dostępność jest różna - na ile z ciekawości spojrzałem - w jednym przypadku można było za darmo zmienić na coś innego, w innym za jakąś niedużą dopłatą a jeszcze w innym ze sporą dopłatą nawet o +- 1 dzień.
@oskiboski
Wszystkie dotychczasowe promocje NH o których wiem i z których kiedyś tam korzystałem (a trochę ich było) były honorowane. Co oczywiście nie znaczy, że tym razem będzie tak samo.
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.

#75 PostWysłany: 17 Kwi 2023 20:44 
Awatar użytkownika

platynowy
wygląda, że trasę też można zmieniać - spojrzałem testowo na CGK-HND-MEX RT (obecnie mam CGK-HND-JFK) i pokazało mi możliwe do wyboru loty, a dopłata też do przełknięcia, bo VND 1.366.000. To jednak tylko test. MEX jako taki by mi pasował, ale trochę żal, że nie mają tam "The Room", który mam w obie strony na obecnej trasie. W każdym razie, potencjał jest. Ciekawe, czy z tym HNL by może też się coś udało :)

EDIT: tego drugiego nie dam rady uzyskać, bo w wyszukiwarce lotów do potencjalnych zmian nie ma opcji multicity - takie coś mają zapewne tylko te osoby, które oryginalnie kupiły właśnie multicity, a nie prosty RT.

EDIT 2: nie wiem, co się stało, ale z zakładki do zarządzenia rezerwacją zniknęła mi w ogóle opcja do dokonania zmiany :( Zaloguję się tam za jakiś czas....
 Profil Relacje PM off  

#76 PostWysłany: 17 Kwi 2023 20:59 

srebrny
Ja przed chwilą zmieniłem daty, skróciłem pobyt o 2 dni, do 9h na miejscu.
Mogłem za darmo zmienić na te same loty o dwa dni później, ale wybrałem inny routing. Zamiast SIN, mam BKK. Musiałem dopłacić 100$, bo w tym układzie lecę wszystko na C i większość w tej klasie rezerwacyjnej.
Przy płatności wywaliło błąd, ale kasę z karty pobrało, za chwilę też przyszła nowa rezerwacja.
3 doby w podróży, jak się utrzyma 😀
 Profil Relacje PM off
3 ludzi lubi ten post.

#77 PostWysłany: 17 Kwi 2023 21:02 

na stronie zmieniono walute na JPY?
 Profil Relacje PM off  

#78 PostWysłany: 17 Kwi 2023 21:04 
Awatar użytkownika

platynowy
może mi ktoś przypomnieć, gdzie na stronie NH jest jakaś ikona do wejścia w zmianę rezerwacji? Nie wiem już, czy to postępujący alzheimer i nie pamiętam, gdzie i w co klikałem, czy też rzeczywiście jakimś cudem ta ikona mi zniknęła.
 Profil Relacje PM off  

#79 PostWysłany: 17 Kwi 2023 21:05 

srebrny
Ja ściągnąłem apke specjalnie, by ułatwić sobie zadanie.
 Profil Relacje PM off  

#80 PostWysłany: 17 Kwi 2023 21:13 
Awatar użytkownika

platynowy
ściągnąłem, ale tam jest w zasadzie podgląd wersji "tradycyjnej" i w niej za Chiny (a w zasadzie, "za Japonię") nie ma "Change Reservation", ani nawet "Cancel Reservation", a przecież miałem to jeszcze 20 minut temu. Wygląda na to, ze zniknęło po tej testowej próbie z MEX, którą opisałem wcześniej. Dziwna sprawa.
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 356 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 18  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 5 gości