Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 5 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 12 Sie 2022 07:50 

Część 😉
Wczoraj korzystając z dobrej oferty zarezerwowałem lot do Cancun na ostatni tydzień września. Niestety nie zrobiłem porządnego reserchu przed. Dopiero po doczytałem, że wrzesień to miesiąc z największą sumą opadów i zaczynam się niepokoić.I tu moje pytanie. Jak to wygląda w praktyce? Rzeczywiście tak dużo pad? Bo myślałem, że pora deszczowa wygląda tak jak na Dominikanie, tzn. jak byłem w tydzień w sierpniu to padało (lało) 2 razy przez 5 min.
 Profil Relacje PM off  

❗Bali w sezonie na DWA tygodnie 😱 Loty i ⭐⭐⭐⭐hotel za 2671 PLN 🤩 ❗Bali w sezonie na DWA tygodnie 😱 Loty i ⭐⭐⭐⭐hotel za 2671 PLN 🤩
🔥Weekend i loty w świetnych godzinach ✈️ City break w Atenach z 4⭐ hotelem w centrum za 699 PLN 😍 🔥Weekend i loty w świetnych godzinach ✈️ City break w Atenach z 4⭐ hotelem w centrum za 699 PLN 😍
#2 PostWysłany: 12 Sie 2022 10:05 

niebieski
Pozostaje liczyć na łut szczęścia. Nie chodzi o deszcz, ale o sezon huraganów nad Zatoką Meksykańską. Takie konkretne zdarzają się raz na kilka lat, wtedy deszcz i pochmurne niebo są najmniejszymi problemami. Nie chodzi o straszenie, bo pewnie sporo osób w tym czasie było i miało dobre wakacje, tylko o rzadkie, ale niestety realne ryzyko. Moja rada, rezerwuj hotele jak najbardziej elastycznie z możliwością zmiany w ostatniej chwili. Zależy też co chcesz robić, pływać w basenie można nawet jak pada, ambitniejsze zwiedzanie może być utrudnione.
 Profil Relacje PM off  

#3 PostWysłany: 12 Sie 2022 12:50 

Szczerze to akurat takie ryzyko mnie nie przeraża, bo tak jak mówisz jest mało prawdopodobne. 😜 Bardziej chodzi o te opady które będą na pewno. Tylko chciałem się dowiedzieć od osób co były w tym terminie jak często można się ich spodziewać 😉
 Profil Relacje PM off  

#4 PostWysłany: 12 Sie 2022 13:56 

niebieski
To inaczej. Jeśli huragan trzepnie w dane miejsce, to hotel może zawiesić działalność do czasu odbudowania :( To nie jest faktycznie statystycznie duże ryzyko. Natomiast jeśli huragan, cyklon, czy jak go zwać, przechodzi gdzieś w rejonie, to przyniesie wiatr i ulewne opady. Dość trudno jest zawczasu przewidzieć, kiedy się pojawi i jaką trasą będzie się poruszał. Jeśli huragan się nie pojawi, to jest szansa że będzie ładnie, trochę może popada lokalnie. W zeszłym roku w danym tygodniu mogło być pięknie, w tym będzie podobnie albo zupełnie inaczej. Ktoś może postraszyć, ktoś uspokoić, przekonasz się na miejscu.
 Profil Relacje PM off  

#5 PostWysłany: 30 Paź 2022 16:34 

Na północy wrzesień-październik jest umiarkowanie ciepły, czasem chłodny, natomiast na południu wciąż gorący.
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 5 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość