Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 1 post ] 
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 11 Cze 2023 06:59 

niebieski
Przetestowałem w Paryżu ostatnio.

Apka potrzebuje zdjęcia dowodu os. i prawa jazdy (weryfikacja trwała kilka godzin) oraz numeru karty kredytowej.

Samochód odbierałem z parkingu P3 na Orly (analogicznie jak w warszawskim Panku na minuty - aplikacja otwiera/zamyka/uruchamia samochód). Zgłoszenia uszkodzeń przed/po wynajmie: zdjęciami przez apkę.

Największy atut jak dla mnie, to taryfikacja - co 12 godzin. O ile ceny za dobę są podobne jak u konkurencji to te połówki dnia w mojej podróży robiły dużą różnicę.

Kaucja - 500euro. (Mija właśnie tydzień i jeszcze jej nie zdjęli z kk.) Do najmu doliczają 15 euro parkingu na Orly. W tym jest gratis 30 minut na wyjazd z niego od zadeklarowanej godziny. Przy powrocie także 30 minut extra darmowe powyżej ustalonej godziny zdania.

Auto Zwrócić trzeba w tej samej stacji, z której się pobrało.

Aplikacja jest intuicyjna; można dokupować km powyżej limitu, wydłużać najem, itp.

Z ciekawostek:

-Oprócz apki , samochód otwiera także karta NFC , która czeka w środku (dogodna sprawa dla 2.kierowcy lub gdy telefon rozładowany. Trzeba ją najpierw sparować z telefonem).

- miałem zamówionego Peugeota 5008. Na 3 dni przed, zadzwonili (po angielsku) i twierdząc , że auto rozbite proponowali Merca lub BMW, odmówiłem, bo potrzebowałem na 7 osób właśnie Peugeota.I na miejscu czekał na mnie Peugeot 5008 (8 tys. km) w idealnym stanie. Kurz na karoserii wskazywał , że stał tam od dobrego tygodnia. I tak sobie myślę, że może mają taką politykę: Dla kogoś kto wynajmuje 1. raz , proponują podczas rozmowy telefonicznej może bardziej zużyty samochód nawet z wyższej klasy. Nie wiem, w każdym razie zastanawiająca historia i kontakt.

Ale ogólnie bardzo na plus samo użytkowanie, ceny, odbiór, zdanie. Oby ze zwrotem depozytu też poszło gładko.
 Profil Relacje PM off
2 ludzi uważa post za pomocny.

M-E-G-A❗ Japonia z wylotem z Polski od 1612 PLN 😲🚅🎎🍙 M-E-G-A❗ Japonia z wylotem z Polski od 1612 PLN 😲🚅🎎🍙
City break we Włoszech 🍝 Loty do Bari i hotel za 609 PLN 🇮🇹 City break we Włoszech 🍝 Loty do Bari i hotel za 609 PLN 🇮🇹
Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 1 post ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość