Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 4 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 06 Lip 2017 22:21 
Awatar użytkownika

niebieski
W czerwcu spędziliśmy 11 dni w Mardakan nad morzem Kaspijskim. Szeroki wachlarz hoteli z basenami odkrytymi jak i krytymi, aquaparki ( widzieliśmy przynajmniej 4 ).
Wybraliśmy Khazar Golden Beach 4**** ze śniadaniami - dla 4 osób 130 PLN doba. Co ciekawe miejscówka była dwupiętrowa. Na dole salon i łazienka z ubikacją, na górze identyczny salon z ładnym balkonem + łazienka z ubikacją.

W centrum Baku bardzo dużo wolnych hosteli ze znośnymi warunkami już od 60 PLN za naszą 4-osobową rodzinę. W ciągu pół godziny znalazłem 3 fajne miejscówki przy samej starówce.
yendras lubi ten post.
yendras uważa post za pomocny.

Grudniowe słońce w Egipcie 🌴☀️ 5* hotel Radisson z all inclusive za 2240 PLN Grudniowe słońce w Egipcie 🌴☀️ 5* hotel Radisson z all inclusive za 2240 PLN
Podróż na Bali za 3993 PLN 🌺🏖️ Loty Singapore Airlines + ⭐⭐⭐⭐ hotel 🐚🌺 Podróż na Bali za 3993 PLN 🌺🏖️ Loty Singapore Airlines + ⭐⭐⭐⭐ hotel 🐚🌺
#2 PostWysłany: 23 Lip 2024 17:56 

W Baku mogę polecić fajną miejscówkę na każdy budżet, bo w obiekcie są zarówno pokoje indywidualne jak i zbiorowe. Ja za łóżko w pokoiku dla kobiet płaciłam w czerwcu tego roku 11AZN :-). Lokalizacja jest genialna - sam środek starego miasta, bardzo blisko stacji metra Icherisheher, a w gratisie dostajemy herbatkę z samowaru na tarasie z widokiem na Ogniste Wieże i Morze Kaspijskie :-) Hostel nazywa się Cafe Terras Hostel i jest prowadzony przez dwóch młodych ludzi, którzy co prawda wciąż się rozkręcają, ale mają masę marzeń i planów związanych z tym miejscem.

Załączniki:
Komentarz do pliku: widok z tarasu
baku2.jpg
baku2.jpg [ 185.55 KiB | Obejrzany 556 razy ]
Komentarz do pliku: widok z tarasu
baku1.jpg
baku1.jpg [ 146.9 KiB | Obejrzany 556 razy ]
 Profil Relacje PM off
3 ludzi lubi ten post.
yendras uważa post za pomocny.

#3 PostWysłany: 27 Wrz 2024 16:59 

Loty: 27
Kilometry: 49 997
niebieski
Ja natomiast całkowicie odradzam i przestrzegam przed hostelem Cafe Terras

Zachęcony powyższym postem, lokalizacją i tarasem zdecydowałem się na danie szansy temu miejscu. Wysoka średnia na booking (9,3 przy blisko 200 opiniach) również była argumentem, który zachęcał. Na kilka dni przed wyjazdem pisałem do własciciela na Whatsapp z prośbą, o zdjęcia pokoi, bo takowych nie uświadczy się ani na google, ani na bookingu. Odpowiedzi nie dostałem, tylko ponownie zdjęcia widoku z tarasu i filmik, jak trafić do hostelu krótkimi uliczkami. Lampka ostrzegawcza zapaliła mi się także, gdy przejrzałem oceny i opinie na Google maps. Intuicja podpowiadała, żeby wybrać inne miejsce, niestety nie posłuchałem.

Owszem, hostel jest w fantastycznym miejscu i ma ten taras z fantastycznym widokiem, ale na tym pozytywy się kończą. Męski pokój na parterze przypomina noclegownie dla bezdomnych. Nie ma mowy nawet o szafce na rzeczy, ale także o miejscu na położenie plecaka, czy walizki. Do tego jest okrutny bałagan, składowisko różnych dziwnych rzeczy (stare meble, narzędzia, śmieci).

Na miejsce dotarłem późnym wieczorem i już nie chciało mi się robić zamieszania. Stwierdzilem, że kolejnego dnia wstanę i podziękuję za pobyt tutaj (w planie były cztery noce). Wziąłem prysznic w jednej łazience na trzy lub cztery kilkuosobowe pokoje i o ile zdarzało mi się już być w hostelach, w których liczba sanitariatów była skromna, tak brudu i śmieci w lazience nie można niczym wybronić. Puste butelki, papierki i stojąca woda z włosami w kabinie :? Jakoś się jednak umyłem i zdezorientowany spróbowałem pójść spać. Jednak nawet łóżko nie było stanie spełnić minimalnych oczekiwań. Skrzypiało, wystawały z niego pręty. Po prostu było mega niewygodne.

Tego było za wiele i mimo późnej pory postanowilem po prostu wyjść z tego miejsca i poszukać czegokolwiek. Pierwszy raz w życiu taka sytuacja, ale zostając tam czułbym się wobrec siebie nieuczciwie.

Żeby nie było, bo za chwile ktoś głupiomądry napisze mi, że to hostel i że mam za duże wymagania - w tej samej cenie znalazłem na szybko miejsce w Sweet Home Hostel również na starym mieście. Róznica ogromna. Wygodne i czyste łóżko, choć minimum prywatności. Prysznic stary, ale czysty. Można? Można.

Na kolejne noce przeniosłem się do Travel Inn Hostel Baku i to miejsce także serdecznie polecam. Cena jest podoba, ale różnica w standardzie: niebo a ziemia.

I nie chodzi o to, żeby się chwalić, ale byłem w ponad 60 krajach i w większości korzystałem z hosteli. Spałem w miejscach, gdzie łóżko było jedno obok drugiego, albo również nie było nawet małej szafki, ale chociaż było minimum przestrzeni lub chociaż było czysto.Bywały różne sytuacje i różne warunki, ale nigdy nie miałem do czynienia z czymś takim jak w Cafe Terrace Hostel Baku. Hostel to hostel, ale jednak jakieś standardy muszą być zachowane. Może być biednie, skromnie, ale hostel nie może przypominać noclegowni dla bezdomnych. Jedyny ich atut to ten taras, który poza widokiem również niczym szczególnym nie zachwycał. Panował na nim nieład i składowane było pełno rupieci.

Miejsce może i ma spory potencjał, ale na ten moment jest dramat.

Może pokój żenśki wyglądał lepiej, ale męski, ośmiosobowy pozostawiał wiele do życzenia. Nie było w nim nic pozytywnego. Ani wygodnego łóżka, ani minimum 1cm2 na położenie plecaka. Do tego zaduch i brak okna.

Załączniki:
20240927_185720.jpg
20240927_185720.jpg [ 366.52 KiB | Obejrzany 415 razy ]
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.
SPLDER uważa post za pomocny.

#4 PostWysłany: 26 Lut 2025 10:01 
Moderator forum
Awatar użytkownika

Może ktoś polecić hotel niedaleko lotniska GYD na 1 noc?

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 4 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość