Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 9 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 06 Wrz 2022 11:17 

hej mam rezerwacje ktorej dokonalem przez ticket no i mam zagwostke czy to blad czy oni tak maja dane pasazera :imie potem mam skrot mr i nastepnie nazwisko czy to ticket no tak zrobil?
 Profil Relacje PM off  

Weekendowe polowanie na zorzę🌌🌠❄️ Wycieczka na Islandię za 779 PLN 😍✈️🛌 Weekendowe polowanie na zorzę🌌🌠❄️ Wycieczka na Islandię za 779 PLN 😍✈️🛌
Indie w supercenie 🔥🌶 Loty z bagażem do Mumbaju od 1473 PLN ✈️ Indie w supercenie 🔥🌶 Loty z bagażem do Mumbaju od 1473 PLN ✈️
 Temat postu: Re: virgin atlantic
#2 PostWysłany: 06 Wrz 2022 11:18 
Sezonowy Cebulion
Awatar użytkownika

To dość normalna praktyka.
 Profil Relacje PM off  

Temat postu: Re: virgin atlantic
#3 PostWysłany: 06 Wrz 2022 11:19 

srebrny
Tak zrobiła Matka Natura.
 Profil Relacje PM off  

#4 PostWysłany: 20 Sty 2024 05:00 

Loty: 808
Kilometry: 1 469 069
niebieski
Miałem przyjemność odbyć 4x rejs tymi liniami . I tak się składa że na jednym bilecie miałemem rejs z Abu Dhabi ETHIAD a następnie kolejny rejs Virgin Atlantic https://www.fly4free.pl/forum/auh-mco-950zl,232,170625&p=1605341&hilit=AUH+TPA#p1605341 ja uważam że to był error fare taryfy. Bilety wystawione przez Virgin.
Ponieważ dwukrotnie odbyłem tą samą podróż AUH LHR TPA LHR ( w listopadzie 23 i w styczniu 24) mogę w 100% potwierdzić że Virgin Atlantic biją na głowę Ethiad z obslugą na pokładzie !!! Catering w Virgin Atlantic o wiele bogatszy ! Swoją drogą do listopada 23' myślałem że Ethiad to extra klasa , może i tak ale po przesiadce 4h na Virgin to jednak linie Richarda Bronsona biją na głowę Arabów . Jak ktoś ma pytania proszę na prv

#5 PostWysłany: 20 Sty 2024 09:34 
Awatar użytkownika

platynowy
Ta druga linia nazywa się Etihad ;)
 Profil Relacje PM off  

#6 PostWysłany: 20 Sty 2024 12:32 
Awatar użytkownika

niebieski
Leciałem z Virgin Atlantic na trasie Londyn-Las Vegas 3 tygodnie temu.
Ciepłe posiłki w klasie ekonomicznej były miniaturowe, nigdy dotąd takich malutkich nie widziałem.
Pozostała część serwisu była ok. Winko serwują w puszkach ;-)
Załoga dobrze zorganizowana, wszystko podawane na czas i bez problemu,
Z Vegas wracałem z BA, cabin crew kompletnie rozkojarzony, zapomnieli o mnie przy rozdawaniu posiłku i musiałem się dopraszać,
ciepłe napoje podawali tylko po jednej stronie, brak jakichkolwiek starterów typu chrupki czy orzeszki, ogólnie Virgin było sporo lepsze.
 Profil Relacje PM off  

#7 PostWysłany: 20 Wrz 2024 15:01 
Awatar użytkownika

Loty: 42
Kilometry: 72 437
srebrny
Zdecydowanie najlepsza opcja na bezpośredni przelot między Londynem a Delhi.
Wrzucam foty z wylotu a potem powrotu, bo pierwszy odcinek to przespałem.
Duży plus - smaczne jedzenie, obsługa sama proponuje rozłożenie łóżka do snu, co w tym modelu nie jest az tak oczywiste, bo śpi się na zewnętrznej części siedzenia.
Minus - siedzenia trumny - ciężko się w nich przekręcić (a może właśnie łatwo, paradoksalnie? :D)

Boarding w Londynie - Idę na final calla, miałem pójść wcześniej, ale namówili na ostatniego drina w salonie ( opisz-swoj-pobyt-w-saloniku,15,117643?start=880#p1723640 )
Pan z obsługi kilkukrotnie przeprasza mnie za to, że musi sprawdzić wizę. Tłumaczę, że to tylko na weekend i już po chwili dedykowanym mostkiem wbijam do Upper Class.

CTRL + C:
Załącznik:
o1.jpg
o1.jpg [ 142.07 KiB | Obejrzany 1567 razy ]

CTRL + VVVVVVVVVVVVVVV:
Załącznik:
o2.jpg
o2.jpg [ 150.21 KiB | Obejrzany 1567 razy ]

Szybki wybór menu kolacyjnego i śniadania i już po chwili startujemy. Nie zdązymy opuścić terytorium UK, kiedy wjeżdża kolacja. Propsy za szybkość
Załącznik:
menu1.jpg
menu1.jpg [ 91.84 KiB | Obejrzany 1567 razy ]

Załącznik:
menu2.jpg
menu2.jpg [ 103.17 KiB | Obejrzany 1567 razy ]

Załącznik:
menu3.jpg
menu3.jpg [ 109.79 KiB | Obejrzany 1567 razy ]

Załącznik:
menu4.jpg
menu4.jpg [ 117.47 KiB | Obejrzany 1567 razy ]

Załącznik:
menu5.jpg
menu5.jpg [ 111.3 KiB | Obejrzany 1567 razy ]

Kurczak z preorderu, dobrze ostry.
Idę założyć piżamkę (własna, z SQ, ale nie uprzedzajmy relacji ;) )
Wracam, łóżko przygotowane do snu, biorę ostatni gin z tonikem (London or Bombay? We do not have the Delhi one) i kima
Załącznik:
bed1.jpg
bed1.jpg [ 138.97 KiB | Obejrzany 1567 razy ]

Poranek, a może środek nocy, jestem zaspany, ale zamówiłem jajka w koszulkach, jestem bardzo ciekaw JAK można je zaserwować.
Załącznik:
b1.jpg
b1.jpg [ 134.1 KiB | Obejrzany 1567 razy ]

Załącznik:
b2.jpg
b2.jpg [ 91.74 KiB | Obejrzany 1567 razy ]

Załącznik:
b3.jpg
b3.jpg [ 99.83 KiB | Obejrzany 1567 razy ]

Dobre, nie były ani spieczone, ani surowe - idealne.
Dopijam sok, kończymy imprezę.

Checkin w Delhi:
Szybkie odebranie zaproszenie do Encalm Prive - (jak dla mnie najlepszego saloniku kontraktowego świata, w jakim byłem. Dlaczego @kacper451 nie wrzucił jeszcze relacji - zagadką jest dla mnie.), przebiegam przez fasttrack i po chwili zjadam śniadanie. Gin z tonikiem o 9 czasu lokalnego, barman pyta tylko "Singel or Dobel, mister?", a na końcu ktoś z obsługi podwozi mnie meleksem pod bramkę

Borduję się o czasie i kontynuuję przygodę:
Załącznik:
day1.jpg
day1.jpg [ 107.22 KiB | Obejrzany 1567 razy ]

Załącznik:
day2.jpg
day2.jpg [ 92.79 KiB | Obejrzany 1567 razy ]

Wziąłem miejsce 1K, ale po chwili sie zamieniam w ramach łączenia rodzin i dostaję rząd A.
Tym razem jedzenie z karty - wariant indyjski:
Załącznik:
day4.jpg
day4.jpg [ 222.57 KiB | Obejrzany 1567 razy ]

Załącznik:
day5.jpg
day5.jpg [ 190.43 KiB | Obejrzany 1567 razy ]

Z widokiem na Himalaje :)
Załącznik:
day3.jpg
day3.jpg [ 227.88 KiB | Obejrzany 1567 razy ]

Oglądam film, piję parę napojów, w słynnym barze nie byłem, ale to raczej miejsce jeśli leci się z kimś a nie idzie pogadać w kabinie:
Załącznik:
bar.jpg
bar.jpg [ 144.82 KiB | Obejrzany 1567 razy ]

Chwilę śpię, jem śniadanie, zaraz potem ląduję na LHR T3, któremu już dziś odpuszczę.
Załącznik:
day6.jpg
day6.jpg [ 141.93 KiB | Obejrzany 1567 razy ]

Podsumowując - Upper Class to produkt pomiędzy biznesem a firstem, porównując do BA - duża różnica na plus. Szkoda, że trafiła mi się stara kabina w układzie 1 \1 1/ , ale nie narzekam. Nawet biorąc pod uwagę fakt, że był to najdroższy bilet w moim życiu :)

PS: Kusiło, ale nie ;)
7 ludzi lubi ten post.
2 ludzi uważa post za pomocny.

#8 PostWysłany: 20 Lis 2024 10:10 
Awatar użytkownika

Loty: 74
Kilometry: 275 193
niebieski
Lot LHR - Male w economy delight (wiecej miejsca na nogi, boarding w grupie 4tej). Lot prawie nowym 787-9

Obsluga bardzo dobrze zorganizowana, sprawny serwis. Dobry wybor alko, smaczne piwko brewdoga i wino w puszkach. Jedzenie srednie szczegolnie ich full english breakfast

Linie jak najbardziej na plus ImageImage
 Profil Relacje PM off  

#9 PostWysłany: 27 Mar 2025 23:33 
Awatar użytkownika

srebrny
miałem lot WRO->AMS->CDG->CPT, ale odcinek AMS->CDG został w 'moim' dniu odwołany, więc zmieniono mi na WRO->AMS->LHR->CPT i odcinek LHR->CPT był właśnie VA

wszystko w tym locie było przeciętne, samolot przeciętny (787, układ siedzeń 3-4-3), jedzenie przeciętne, rozrywka pokładowa przeciętna..... da się lecieć, ale też nie ma za co szczególnie pochwalić, tak to widzę
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 9 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 10 gości