Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 190 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 10  Następna
Autor Wiadomość
#81 PostWysłany: 29 Wrz 2014 16:35 
Awatar użytkownika

srebrny
Pawe napisał(a):
Na stronie głównej w komentarzach ktoś napisał, że już anulowali mu rezerwację. Ktoś może to potwierdzić?

Na głównej pod każdym artykułem pojawia się komentarz takiego pokroju. Dopóki nie będzie informacji od kogoś sprawdzonego, np. tutaj na forum, nie ma co sobie zaprzątać tym głowy.
 Profil Relacje PM off
4 ludzi lubi ten post.

Sztos❗ Bilety do Barcelony, Katanii za 152 PLN 🔥 Loty na Maltę za 160 PLN 🔥 Sztos❗ Bilety do Barcelony, Katanii za 152 PLN 🔥 Loty na Maltę za 160 PLN 🔥
All inclusive na Teneryfie za 2099 PLN 🍸🥂 Tygodniowa wycieczka z Warszawy 😎🤗 All inclusive na Teneryfie za 2099 PLN 🍸🥂 Tygodniowa wycieczka z Warszawy 😎🤗
#82 PostWysłany: 29 Wrz 2014 17:46 

złoty
Krf23 napisał(a):
Ja mam etix i otwierdzoną rezerwację na Lufthansie, Locie i w checkmytrip, nie znajduje rezerwacji na Jet Airways. Licze na to, że jej nie anulują. :)

Mam tak samo z tą różnicą, że znajduję mi rezerwację na Jet Airways (PNR Status), a nie pozwala zarządzać rezerwacją (Manage booking) a to duża różnica ;). Jest normalną rzeczą, że linia lotnicza czasami nie pozwala zarządzać rezerwacją biletu zakupionego u pośrednika, może to zrobić pośrednik u którego kupuje się bilety (nie zawsze za darmo).
Nic na razie nie wskazuje żeby rezerwacje miały być odwołane. A nawet jeśli będą to trudno. Rok temu mało kto wierzył że polecimy do USA z Wideroe i wszyscy wiemy jak się skończyło...

#83 PostWysłany: 29 Wrz 2014 18:13 

niebieski
tasma napisał(a):
Krf23 napisał(a):
Ja mam etix i otwierdzoną rezerwację na Lufthansie, Locie i w checkmytrip, nie znajduje rezerwacji na Jet Airways. Licze na to, że jej nie anulują. :)

Mam tak samo z tą różnicą, że znajduję mi rezerwację na Jet Airways (PNR Status), a nie pozwala zarządzać rezerwacją (Manage booking) a to duża różnica ;). Jest normalną rzeczą, że linia lotnicza czasami nie pozwala zarządzać rezerwacją biletu zakupionego u pośrednika, może to zrobić pośrednik u którego kupuje się bilety (nie zawsze za darmo).
Nic na razie nie wskazuje żeby rezerwacje miały być odwołane. A nawet jeśli będą to trudno. Rok temu mało kto wierzył że polecimy do USA z Wideroe i wszyscy wiemy jak się skończyło...

Różnica jest taka, że bilety z/do USA są dosyć dobrze chronione przez amerykańskie przepisy + ebookers już wcześniej potrafił skasować bilety. Natomiast sama kombinacja nie jest nowa i była skutecznie latana.
 Profil Relacje PM off  

#84 PostWysłany: 30 Wrz 2014 01:57 

srebrny
tasma napisał(a):
Krf23 napisał(a):

Mnie niepokoi, że ani na checkmytrip, ani w LH nie ma informacji o bilecie, a dodatkowo przy "Manage booking" na Jet Airways wyświetlana jest informacja, że eticket nie został odnaleziony (pomimo, że w PNR status te numery są podane)

Ebookers też nie przysłał kopii biletu, a jedynie jego numer

Narazie trzeba czekac ;-)

#85 PostWysłany: 30 Wrz 2014 21:29 
Awatar użytkownika

niebieski
Informacja dla zainteresowanych. Minęło 36h i wszystko wskazuje na to, że najlepsza indyjska promocja wypaliła :)
Na stronie LH w zarządzaniu rezerwacją bilety potwierdzone, w systemie Jet Airways również status potwierdzone w zakładce "PNR Status" :)
 Profil Relacje PM off  

#86 PostWysłany: 30 Wrz 2014 22:39 
Moderator forum
Awatar użytkownika

Loty: 263
Kilometry: 331 344
U mnie jedna z trzech blokad na karcie już zwolniona i pieniądze z niej pobrane i zaksięgowane 8-)
 Profil Relacje PM off  

#87 PostWysłany: 01 Paź 2014 00:14 

srebrny
U mnie na Jet Airways w PNR Status wyleciał pierwszy segment (WAW-FRA)
Na LH i w checkmytrip cała rezerwacja jest potwierdzona, ale nie ma podpiętego etix.
Nr etix wyświetla się za to w PNR status na Jet Airways

Może się uda, ale jeszcze nic pewnego

#88 PostWysłany: 01 Paź 2014 01:07 
Awatar użytkownika

niebieski
SPLDER napisał(a):
U mnie na Jet Airways w PNR Status wyleciał pierwszy segment (WAW-FRA)
Na LH i w checkmytrip cała rezerwacja jest potwierdzona, ale nie ma podpiętego etix.
Nr etix wyświetla się za to w PNR status na Jet Airways

Może się uda, ale jeszcze nic pewnego

Zgadza się. Na Jet Airways "wylatuje" pierwszy segment (w moim przypadku WAW-MUC). Pozostałe segmenty i numery etix do nich widoczne.
Na LH i LOT widoczne wszystkie segmenty i nr etix. Status: potwierdzone.
W ebookers również widoczne wszystkie segmenty i nr etix.
Kasa z karty pobrana.
Moim zdaniem wygląda to obiecująco 8-)

#89 PostWysłany: 01 Paź 2014 19:35 

niebieski
U mnie dwie blokady już zaksięgowane (na ponad 3k oraz 400zł) za bilety dla 4 osób, jeszcze najmniejsza na jakieś 2 euro nie.
 Profil Relacje PM off  

#90 PostWysłany: 01 Paź 2014 22:36 

Też miałem dwie blokady na karcie, obie zaksięgowane dzisiaj.
 Profil Relacje PM off  

#91 PostWysłany: 02 Paź 2014 09:42 
Awatar użytkownika

Loty: 55
Kilometry: 139 865
u mnie wszystko to samo, ale zaksięgowaną mam tylko część biletu (zablokowana całość), około 50eur za 2 os.
Ale chyba już by się kontaktowali, gdyby chcieli anulować? :)

Jakie terminy macie? 28 luty - 10 marzec
 Profil Relacje PM off  

#92 PostWysłany: 02 Paź 2014 10:11 

niebieski
U mnie całość zaksięgowana w formie 4 transakcji: (3 transakcje - ponieważ 3 pasażerów Kod MCC 4511 IRL,VIENNA JET AIRWAXXXXXXXXXXXXX) i jedna Kod MCC 4722 GBR,EBOOKERS.IE EXX*EBOOKERS

U mnie 25/03 - 06/04
 Profil Relacje PM off  

#93 PostWysłany: 02 Paź 2014 12:29 

u mnie rowniez 4 obciazenie konta za 4 bilety zeszly, mam prosba o pomoc w sprawie wkomponowania tytulow "Mr", "Mrs" za imieniem (zamiast przed) czyli np: Janmr Kowalski. Jak czytalem wczesniej ktos natrafil na taki sam problem. Forma taka jest zachowana przy sprawdzaniu rezerwacji przez strone Lufthansy czy LOT; natomiast na Jetairways nazwiska pasazerow wyswietlaja sie poprawnie. Macie moze propozycje / podpowiedzi jak to wyprostowac (oczywiscie zamierzam poczekac ze 3 m-ce az sprawa ucichnie). rezerwacja na 03/02 - 11/02
 Profil Relacje PM off  

#94 PostWysłany: 02 Paź 2014 12:34 
Awatar użytkownika

Loty: 104
Kilometry: 466 167
niebieski
na jakim stoku wystawiaja bilety?
jesli JETAIRWAYS to oni nie maja umowy z LOT tylko z Lufa i pewnie dlatego kasują odcinek wykonywany LOTem
Europa /USA /Kanada /Dominikana /Martynika /Gwadelupa/ St.Lucia /Barbados /Brazylia /Argentyna /Chile /Urugwaj /Egipt /Izrael /ZEA /Dubai /Katar /Etiopia /RPA /Suazi /Tanzania /Singapur /Tajlandia /Indonezja /Filipiny /Australia /Nowa Zelandia /Fidżi /Hawaje /Korea /Japonia
 Profil Relacje PM off  

#95 PostWysłany: 02 Paź 2014 12:43 
Awatar użytkownika

srebrny
papa06 napisał(a):
mam prosba o pomoc w sprawie wkomponowania tytulow "Mr", "Mrs" za imieniem (zamiast przed) czyli np: Janmr Kowalski.

Nie przejmuj się, normalne.

#96 PostWysłany: 02 Paź 2014 12:48 

niebieski
luftairways napisał(a):
jesli JETAIRWAYS to oni nie maja umowy z LOT tylko z Lufa i pewnie dlatego kasują odcinek wykonywany LOTem

Oto link do listy partnerów interline 9W i jak najbardziej jest na niej LO: http://www.jetairways.com/EN/IN/AboutUs ... tners.aspx
 Profil Relacje PM off  

#97 PostWysłany: 02 Paź 2014 13:04 

niebieski
blasto napisał(a):
luftairways napisał(a):

Oto link do listy partnerów interline 9W i jak najbardziej jest na niej LO: http://www.jetairways.com/EN/IN/AboutUs ... tners.aspx

Mój pierwszy odcinek do WAW - MUC (LH) - też do nie widać na rezerwacji z 9W.
 Profil Relacje PM off  

#98 PostWysłany: 02 Paź 2014 18:16 

niebieski
U mnie również wszystkie transakcje rozliczone. Lecę 8-17 luty 2015. Rezerwacja (z etixem) widoczna na stronie Lufthansy, natomiast po PNM na stronie Jet Airways jest 5 odcinków - brakuje pierwszego wykonywanego przez LH (WAW-FRA), jest za to ostatni wykonywany przez LO (MUC-WAW). Może strona Jet Airways ma to do siebie, że obcina pierwszy odcinek, albo maksymalnie wyświetla 5?

Pytania dodatkowe - wiem, że do odlotu pozostaje dużo czasu, ale w związku z tym, że bilety wystawione są na stocku Jet Airways (początek etixa 589, standardowo LH ma 220):
- czy będzie możliwość odprawy online przez stronę LH i wyboru miejsca standardowo na 23h przed odlotem?
- jako że mam status FTL - czy będzie możliwość wstępu do saloników w WAW, MUC i FRA?
- jaki limit bagażu przysługuje - standardowo w LH jest to 23 kg, a w Jat Airways niby 15 kg - co z dodatkowym bagażem dla FTL?
 Profil Relacje PM off  

#99 PostWysłany: 02 Paź 2014 20:01 

Hej,
mam pytanie co do płatności:
3 bilety - 3 rezerwacje zeszły z konta osobno (plus % za przewalutowanie mojego banku)
natomiast ebookers wystawił mi dodatkową transakcję na 77euro (!) zamiast 2euro płatności visą. Ktoś wie dlaczego ?
 Profil Relacje PM off  

#100 PostWysłany: 02 Paź 2014 20:11 

niebieski
cirilka napisał(a):
Hej,
mam pytanie co do płatności:
3 bilety - 3 rezerwacje zeszły z konta osobno (plus % za przewalutowanie mojego banku)
natomiast ebookers wystawił mi dodatkową transakcję na 77euro (!) zamiast 2euro płatności visą. Ktoś wie dlaczego ?

zapewne jakieś ubezpieczenie dokupiłaś...
 Profil Relacje PM off
tartal lubi ten post.

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 190 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 10  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: adam1987, Anonim, h3rlitz oraz 8 gości