Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 9 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
 Temat postu: Budapeszt z Modlina
#1 PostWysłany: 25 Gru 2012 11:25 

Loty: 215
Kilometry: 249 244
Ciekawą podróż odbyliśmy 20-21 grudnia 2012.Wylot z Modlina (FR 3858) trochę się opóznił .Powodem tego były jak zakomunikował kapitan problemy z uruchomieniem jednego silnika.Pogoda przyzwoita do samego końca .Ale na lotnisku mgła i zostaliśmy przekierowani do Wiednia ! Na płycie kilka fajnych samolotów (min A340 Emirates).Duże lotnisko ale wspaniała organizacja.Przesiedliśmy się do piętrowego autokaru i w drogę .W czasie podróży do Budapesztu wywiązała się wspaniała atmosfera w myśl przysłowia :"Polak Węgier dwa bratanki ...".Lotnisko w Budapeszcie wywarło na mnie pozytywne wrażenie. Wcześniej czytałem że jest brudne itp.Powrót do Modlina bez niespodzianek. Mam też nadzieję że nasze lądowanie nie przyczyniło się do zamknięcia części pasa ;)
 Profil Relacje PM off  

Grecki urlop na Rodos 🏝️🏊‍♂️ All inclusive w 4* hotelu przy plaży od 1989 PLN 🍹 Grecki urlop na Rodos 🏝️🏊‍♂️ All inclusive w 4* hotelu przy plaży od 1989 PLN 🍹
Kalendarz adwentowy w PLL LOT 🎄 Loty do Arabii Saudyjskiej od 1498 PLN 🐪🕌 Kalendarz adwentowy w PLL LOT 🎄 Loty do Arabii Saudyjskiej od 1498 PLN 🐪🕌
#2 PostWysłany: 25 Gru 2012 12:03 

Również leciałem tym lotem :) Trzeba dodać jeszcze czekanie na płycie przy temperaturze poniżej -15... I fakt ,że nie mogliśmy wystartować z powodu uszkodzonego APU,a obsługa lotniska miała problem z air-starterem..ale atmosfera w autokarze wyjątkowa.Plus z tego przekierowania był taki ,że miało miejsce wiele pozytywnych wydarzeń podczas pobytu w BUD,które nie miały by miejsca przy normalnym lądowaniu ;) Dodam na koniec,że przy dolocie do BUD była w miarę normalna pogoda a potem nagle widoczność spadła do 100m :!: Uważajcie na przesiadki na tym lotnisku,dojazd autokarem to prawie 4h a RYR nie dał żadnych voucherów na prowiant...
Złożę reklamacje i zaproponuję vouchery na loty w ramach rekompensaty :)
 Profil Relacje PM off  

#3 PostWysłany: 25 Gru 2012 17:56 

Proszę o podpowiedz gdzie taką reklamację mam złożyć .Na stronie Ryanaera w dziale skargi na odwołane loty i opóżnienia nr lotu FR 3858 nie był odwołany.
 Profil Relacje PM off  

#4 PostWysłany: 25 Gru 2012 20:27 
Awatar użytkownika

niebieski
makims napisał(a):
Również leciałem tym lotem :) Trzeba dodać jeszcze czekanie na płycie przy temperaturze poniżej -15... I fakt ,że nie mogliśmy wystartować z powodu uszkodzonego APU,a obsługa lotniska miała problem z air-starterem..ale atmosfera w autokarze wyjątkowa.Plus z tego przekierowania był taki ,że miało miejsce wiele pozytywnych wydarzeń podczas pobytu w BUD,które nie miały by miejsca przy normalnym lądowaniu ;) Dodam na koniec,że przy dolocie do BUD była w miarę normalna pogoda a potem nagle widoczność spadła do 100m :!: Uważajcie na przesiadki na tym lotnisku,dojazd autokarem to prawie 4h a RYR nie dał żadnych voucherów na prowiant...
Złożę reklamacje i zaproponuję vouchery na loty w ramach rekompensaty :)

Przecież opóźnienie było spowodowane pogodą. Możesz składać reklamacje, ale szkoda czasu twojego i ich.
 Profil Relacje PM off  

#5 PostWysłany: 26 Gru 2012 01:31 

syberia napisał(a):
Ciekawą podróż odbyliśmy 20-21 grudnia 2012.Wylot z Modlina (FR 3858) trochę się opóznił .Powodem tego były jak zakomunikował kapitan problemy z uruchomieniem jednego silnika.Pogoda przyzwoita do samego końca .Ale na lotnisku mgła i zostaliśmy przekierowani do Wiednia ! Na płycie kilka fajnych samolotów (min A340 Emirates).Duże lotnisko ale wspaniała organizacja.Przesiedliśmy się do piętrowego autokaru i w drogę .W czasie podróży do Budapesztu wywiązała się wspaniała atmosfera w myśl przysłowia :"Polak Węgier dwa bratanki ...".Lotnisko w Budapeszcie wywarło na mnie pozytywne wrażenie. Wcześniej czytałem że jest brudne itp.Powrót do Modlina bez niespodzianek. Mam też nadzieję że nasze lądowanie nie przyczyniło się do zamknięcia części pasa ;)

Jeżeli posiadasz jakieś fotki wrzuć co tam zwiedzałeś w Budapeszcie :)

#6 PostWysłany: 26 Gru 2012 01:46 
Awatar użytkownika

Loty: 14
Kilometry: 31 648
srebrny
reklamować chcecie mgłę....przewoźnikowi, brawo za pomysł.
 Profil Relacje PM off  

#7 PostWysłany: 26 Gru 2012 12:46 

prosto902 napisał(a):
syberia napisał(a):

Niestety nie robiłem .Obiecuję ,że to się nie powtórzy.
 Profil Relacje PM off  

#8 PostWysłany: 28 Gru 2012 10:32 

Budapeszt jest naprawde piękny. Byłam tam we wrześniu i te kilka dni rlopu wspominam wspaniale, tym bardziej że spędziłam je tylko z przyjaciółkami :D
Lot niestety rezerwowałyśmy z jakiejś innej strony i pewnie wyniósł nas o wiele więcej niż osoby rezerwujące na fly4free
Dodałam właśnie niedawno ich strone na fb i jak patrze niektóre loty są naprawde w atrakcyjnych cenach. Mimo wszytsko osobą zwwiedzającym świat gorąco polecam Budapeszt, posiada on niepowtarzalny klimat i jest tam co robić :D
Kwatery rezerwowałyśmy na stronie http://www.edom.pl i powiem wam, że byłyśmy ogolnie zadowolone. Apartament był w centrum, a więc nie musiałyśmy się zbytnio wysilać z dojściem do największych atrakcji Budapesztu. Odwiedziłyśmy Palac Sztuki, gotycki kościół MAcieja, Zamek KRólewski i wiele innych bardzo ciekawych zabytków oraz budowli. Najlepsze były jednak wieczory, kiedy bawilyśmy się na tutejszych dyskotekach :D
 Profil Relacje PM off  

#9 PostWysłany: 19 Sty 2013 14:17 

prosto902 napisał(a):

Ja posiadam pare fotek z Budapesztu, kapitalne miejsce. Lecialem w listopadzie, lot bez zadnych przeszkod. Jedyna ciekawa sytuacja bylo to, ze ja, czlowiek naprawde opanowany, dosyc odwazny, wyluzowany do momentu zajecia miejsca w samolocie dostalem ataku paniki, jakiego w zyciu nie mialem i nie widzialem, drgawki, pot, masakra. Pierwszy lot, pewnie dlatego, podczas lotu powrotnego serce nie chcialo mi wyskoczyc. Lecielismy tam przez straszna mgle i chmury burzowe, wiec pilot wzlecial ponad nie, ominal chyba najgorszy fragment i tak nagle wyobrazcie sobie moja reakcje, gdzie pot splywal jak jezdzilismy jeszcze po pasie, jak w srodku lotu nagle samolot zaczyna nurkowac w dol bez zadnego slowa ze strony pilota.

Co do zdjec (wybaczcie kiepska jakosc)
Na pewno warto zobaczyc parlament:
Image
Image
Widok na parlament z baszty rybackiej:
Image
Bardzo ladne uliczki, duze roznice poziomow:
Image
Image
Image
Image
Kosciol swietego kogostam, nie stac mnie bylo niestety na wejscie do srodka:
Image
Widok na wysepke:
Image
I najnowsze Solaris Tramino:
Image
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 9 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość