Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 9 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 21 Maj 2025 21:22 
Awatar użytkownika

HON fly4free
Południe Afryki na początku przyszłego roku. Krótkie przesiadki po drodze. South African ma w standardzie dwa bagaże nadawane (23 kg).

Załączniki:
mapa.jpg
mapa.jpg [ 50.46 KiB | Obejrzany 2188 razy ]
ber mru,wdh ber.jpg
ber mru,wdh ber.jpg [ 34.27 KiB | Obejrzany 2188 razy ]
mru jnb wdh.jpg
mru jnb wdh.jpg [ 38.41 KiB | Obejrzany 2188 razy ]
 Profil Relacje PM off
14 ludzi lubi ten post.
2 ludzi uważa post za pomocny.

✨Urokliwe ulice Lizbony 🏙️☀️ City break w stolicy Portugalii za 739 PLN 🇵🇹 ✨Urokliwe ulice Lizbony 🏙️☀️ City break w stolicy Portugalii za 739 PLN 🇵🇹
Luksus w tureckim Side 🏖️🏊‍♂️ 5* hotel z ultra all inclusive i aquaparkiem od 2819 PLN 🍹😎 Luksus w tureckim Side 🏖️🏊‍♂️ 5* hotel z ultra all inclusive i aquaparkiem od 2819 PLN 🍹😎
#2 PostWysłany: 26 Maj 2025 12:44 

Loty: 136
Kilometry: 310 011
niebieski
Bardzo spoko cena. Nie powiem, że nie chodzi mi taka trasa po głowie, tylko skąd tyle urlopu wytrzasnąć ;)

Miłego dnia!

#3 PostWysłany: 26 Maj 2025 13:58 

HON fly4free
Cena jak cena - ale takie trasy dla ~99% nie mają sensu. Żeby naprawdę skorzystać z takiej trasy (to znaczy ceny jaka jest za cały bilet), trzeba by spędzić tydzień w na Mauritius, tydzień w RPA (np. Park Krugera i być może loty / jazda w inne miejsca) i dwa tygodnie w Namibii. Każdy inny wariant, że się nie korzysta z tych miejsc po drodze, stawia pomysł pod mocnym znakiem zapytania (czytaj: o wiele taniej jest dostać się punktowo w każde z tych miejsc osobno).
 Profil Relacje PM off
4 ludzi lubi ten post.

#4 PostWysłany: 26 Maj 2025 14:22 

złoty
A ja jeszcze dołożę od siebie że styczeń i luty to okres orkanów na Mauritusie. W tamtym roku w styczniu była powódź i chyba nawet kilka osób zginęło, a w lutym kiedy byłem, był huragan i przez dwa dni lotnisko było zamknięte.
Lecąc w tym okresie radze mieć zapas czasowy.
Arekkk uważa post za pomocny.

#5 PostWysłany: 26 Maj 2025 15:19 
Awatar użytkownika

HON fly4free
man4business napisał(a):
Cena jak cena - ale takie trasy dla ~99% nie mają sensu. Żeby naprawdę skorzystać z takiej trasy (to znaczy ceny jaka jest za cały bilet), trzeba by spędzić tydzień w na Mauritius, tydzień w RPA (np. Park Krugera i być może loty / jazda w inne miejsca) i dwa tygodnie w Namibii.

Kto powiedział, że nie da się spędzić tyle czasu w każdym z miejsc, jak napisałeś? Dałem dla przykładu: 6 dni MRU, tydzień RPA, 9 dni Namibia. Wystarczy wrócić tydzień później.

man4business napisał(a):
Każdy inny wariant, że się nie korzysta z tych miejsc po drodze, stawia pomysł pod mocnym znakiem zapytania (czytaj: o wiele taniej jest dostać się punktowo w każde z tych miejsc osobno).

Załóżmy, że ktoś ma miesiąc urlopu. Taniej wyjdzie lecieć osobno? Nie wspominając o czasie. Cóż, może dla 1% taka trasa ma sens.
 Profil Relacje PM off  

#6 PostWysłany: 26 Maj 2025 16:32 

HON fly4free
"Da się", tylko to jest po prostu mało prawdopodobne i wynika nie tylko z dużego odcinka czasu, który jest potrzebny, ale również ze sposobu zwiedzania, bardzo odrębnego, w każdym z tych miejsc. Taki lot to wierzchołek organizacyjnej góry lodowej - w Namibii, żeby coś podziałać, trzeba dokładnie zaplanować, zarezerwować, wynająć auto (chyba każdy wie jakie) i jest to olbrzymi wysiłek i finansowy, i logistyczny. Namibia zasługuje "na więcej", niż tylko na "zaliczenie przy okazji". W RPA też trzeba wynająć auto, Kruger - to też worek pieniędzy jeśli chce się to zrobić dobrze. No a żeby zobaczyć coś więcej, chyba trzeba by albo pojechać ogromne dystanse, albo polecieć (np. do CPT). Mauritius skomentowane już j.w. Oczywiście może nie powinienem tego pisać, bo "recenzowanie" jest zawsze wygodniejsze - ale czy nie masz trochę wrażenia, że wkładasz dużo czasu w konstrukcje, które są.... hm.... "zadziwiające" w sensie, nie do użycia. Dzielę się moim odczuciem, że nie bardzo wiem - po co... oczywiście jeśli znajdzie się choć jedna osoba, która skorzysta - no to już twoja sprawa, czy ma to sens.
 Profil Relacje PM off
monroe lubi ten post.

#7 PostWysłany: 26 Maj 2025 17:36 
Awatar użytkownika

HON fly4free
@man4business Mam wrażenie, że na siłę chcesz mimo wszystko uświadomić, że kilka segmentów lotów jest bez sensu, ludzie nie mają czasu, podróż trzeba starannie zaplanować, a w ogóle co jeśli odwołają. Masz do tego prawo, jednak weź pod uwagę, że są osoby podróżujące "bez planu". Już nie raz pisałem, że to tylko luźne propozycje, do modyfikacji. Może jeden odcinek się przyda. Nie muszę nikomu udowadniać, czy ma to sens...
 Profil Relacje PM off
6 ludzi lubi ten post.

#8 PostWysłany: 27 Maj 2025 08:27 

Loty: 136
Kilometry: 310 011
niebieski
Dla kogoś, kto nie był w żadnym z tych miejsc to może faktycznie krótko. Jak dla mnie wycieczka po miejscach które lubię i gdzie chętnie zawsze wracam. A jak już się przeleci te naście godzin do południowej Afryki to warto zaliczyć więcej niż jedno.

Miłego dnia!

#9 PostWysłany: 29 Maj 2025 16:44 
Awatar użytkownika

HON fly4free
Gratulacje @Anonim.
Twoje znalezisko wylądowało na stronie głównej na. com:
https://www.fly4free.com/flight-deals/e ... tius-e834/
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 9 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Łukasz Bratek oraz 25 gości