Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 9 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 15 Mar 2015 09:27 
Awatar użytkownika

Loty: 13
Kilometry: 39 626
Witajcie,

Mam taki problem, którego rozwiązania nie mogę znaleźć ani na FAQ na stronie ryanair, ani na forach.
W czerwcu 2014 kupiliśmy bilety do Hiszpani, w międzyczasie wzięliśmy ślub i obecnie moja żona ma już nazwisko dwusczłonowe.
Pierwsze panienskie, drugie moje - rezerwacja jest na jej panienskie.
Czy w związku z tym odprawienie się online na jej panienskie nazwisko, zaś paszport jest już z dwuczlonowym bedzie stanowil problem w podrózy?
Proszę o poradę.
 Profil Relacje PM off  

Przedłużony weekend w Larnace 🏖️🍹 Loty z Warszawy i 4* hotel ze śniadaniami za 909 PLN 😎 Przedłużony weekend w Larnace 🏖️🍹 Loty z Warszawy i 4* hotel ze śniadaniami za 909 PLN 😎
Turcja w pigułce 🇹🇷 Stambuł i Kapadocja w jednej podróży od 969 PLN 😍 Turcja w pigułce 🇹🇷 Stambuł i Kapadocja w jednej podróży od 969 PLN 😍
#2 PostWysłany: 15 Mar 2015 09:35 

Spróbuj chatu z Ryanair: http://www.ryanair.com/pl/pytania/czat- ... z-ryanair/

2 podobne przypadki opisane są tu:

bledy-i-pomylki-podczas-rezerwacji-i-odprawy-online,15,7994&p=89796&hilit=ryanair+panieńskie#p89796

weryfikacja-aktu-malzenstwa-przy-odprawie,15,16732&p=139997&hilit=ryanair+panieńskie#p139997
 Profil Relacje PM off
grudagra uważa post za pomocny.

#3 PostWysłany: 15 Mar 2015 09:53 

Witam.
A co się stało z paszportem z nazwiskiem panieńskim żony ?
Do rezerwacji biletu potrzebne są dane z paszportu, a nieaktualnego paszportu się nie wyrzuca tylko niszczy (dziurawi pewne miejsce)
Więc po prostu żona bierze dwa paszporty i leci !
 Profil Relacje PM off

#4 PostWysłany: 15 Mar 2015 10:06 

I jeszcze podobny przypadek ze strony Ryanair:

http://www.ryanair.com/pl/pytania/zarez ... o-zmienic/

Ostatnio edytowany przez Anonim3, 15 Mar 2015 10:07, edytowano w sumie 1 raz
 Profil Relacje PM off

#5 PostWysłany: 15 Mar 2015 10:07 

Z naszych doświadczeń wynika że nie będzie problemu. Moja żona również zmieniła nazwisko tylko że całe bo na moje i mieliśmy kartę z jej danymi. Na podróż wzięliśmy odpis małżeństwa żeby mieć potwierdzenie i na lotnisku udalismy sie do biura przewoźnika (Ryanair) gdzie pokazaliśmy wszystkie papiery zaświadczenie i nowy dowód i wszystko było ok. Proponuje przed wylotem zadzwonić na lotnisko jeśli chcesz sie upewnić
 Profil Relacje PM off

#6 PostWysłany: 15 Mar 2015 20:22 
Awatar użytkownika

Mam już update.
W związku z tym, że wybraliśmy się dziś na targi motocyklowe do Wrocławia, zajechaliśmy na lotnisko do boxu Ryanaira.
Przemiły facet na nasze pytanie, poprosił o dowód osobisty i akt małżeństwa, zapytał o daty wylotów i ... zmienił dane w systemie.
Nie wzięli nic kasy, mega szybko i uprzejmie.
 Profil Relacje PM off  

#7 PostWysłany: 15 Mar 2015 21:25 
Awatar użytkownika

Loty: 12
Kilometry: 8 834
niebieski
grudagra napisał(a):
Mam już update.
W związku z tym, że wybraliśmy się dziś na targi motocyklowe do Wrocławia, zajechaliśmy na lotnisko do boxu Ryanaira.
Przemiły facet na nasze pytanie, poprosił o dowód osobisty i akt małżeństwa, zapytał o daty wylotów i ... zmienił dane w systemie.
Nie wzięli nic kasy, mega szybko i uprzejmie.

Zamiast zakładać kolejny identyczny temat wystarczyło wejść na stronę http://www.ryanair.com/pl/pytania/ lub poczytać ryanair-zakup-biletow-odprawa,225,42195
 Profil Relacje PM off  

#8 PostWysłany: 15 Mar 2015 21:59 
Awatar użytkownika

Uwierz mi, nie zakładałbym gdyby nie fakt, że nie znalazłem odpowiedzi na ten temat.

Linki, które podałeś prześledziłem od a do z. Odsyłacz do faq Ryanair prowadzi do momentu, w którym na pytanie o rezerwację na "nazwisko męża", strona odsyła do kontaktu z "regionalnym biurem Ryanair". Tak więc, dzięki za radę:).
A we wszystkich wątkach przewijało się, albo opłata 10EUR, albo zmiana przez infolinię, albo poprostu zmiana nazwiska. Więc pojechałem na lotnisko i załatwiłem, po czym poinformowałem wszystkich, że nie diabeł straszny.

I jeśli ktoś kiedyś będzie miał sytuację jak ja, to właśnie w ten sposób postąpi, a nie będzie wertował setki podstron na forum, na którym jedyne rady jakie 95% użytkowników może podać, to linki do 40 stronnicowych dywagacji, że można zmienić nazwisko, albo nie.
 Profil Relacje PM off  

#9 PostWysłany: 16 Mar 2015 18:25 
Awatar użytkownika

Loty: 12
Kilometry: 8 834
niebieski
grudagra napisał(a):
Uwierz mi, nie zakładałbym gdyby nie fakt, że nie znalazłem odpowiedzi na ten temat.

1. Pewnie jesteś pierwszą osobą mającą taki problem przez co zakładasz na ta okoliczność kolejny temat robiąc z forum totalny śmietnik.:lol:
grudagra napisał(a):
Linki, które podałeś prześledziłem od a do z. Odsyłacz do faq Ryanair prowadzi do momentu, w którym na pytanie o rezerwację na "nazwisko męża", strona odsyła do kontaktu z "regionalnym biurem Ryanair". Tak więc, dzięki za radę:)

2. Przecież Biuro Ryanair jest najbardziej kompetentne by pomóc w Twoim przypadku. Do kogo miałem Cie odesłać do Świętego Piotra ? :twisted:
grudagra napisał(a):
I jeśli ktoś kiedyś będzie miał sytuację jak ja, to właśnie w ten sposób postąpi, a nie będzie wertował setki podstron na forum, na którym jedyne rady jakie 95% użytkowników może podać, to linki do 40 stronnicowych dywagacji, że można zmienić nazwisko, albo nie.

3. Za to będzie musiał przewertować setki tematów w stylu "na zdjęciu w moim dowodzie mam włosy blond a obecnie jestem ruda czy będę mieć z tego powodu kłopoty przy przy odprawie on-line ?" :mrgreen: a wertowanie 40 stron dywagacji pozwala dowiedzieć się o wielu innych rzeczach, o których człowiek nie ma pojęcia gdyż lepiej uczyć się na czyiś błędach i korzystać z doświadczeń innych niż wywarzać otwarte drzwi.

I to by było na tyle w temacie.
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 9 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 8 gości