Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 176 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 9  Następna
Autor Wiadomość
#41 PostWysłany: 03 Kwi 2015 11:54 

niebieski
chester0 napisał(a):
A podpowie ktoś jak z "płazem" zaliczył się ?

Przechodzi. Dostałem równiutkie 50, razem z płazem na niecałe 500 zrobiłem ok. 1700 obrotu. Notabene: "Nagroda Premiowa zostanie przekazana na Rachunek Posiadacza do końca miesiąca kalendarzowego następującego po miesiącu, w którym zostały dokonane i zaksięgowane Transakcje.", więc liczyłem na koniec kwietnia, a tu proszę - błyskawica.
 Profil Relacje PM off
chester0 uważa post za pomocny.

First minute w 5* hotelu na Riwierze Tureckiej 🏖️🏊‍♀️ All inclusive w Side za 2210 PLN First minute w 5* hotelu na Riwierze Tureckiej 🏖️🏊‍♀️ All inclusive w Side za 2210 PLN
🚨Ostatni dzień – nie przegap🚨 Promocja Turkish Airlines od 2293 PLN ⚡🔥 Loty do Azji, Afryki i Ameryki Południowej ✈🌏 🚨Ostatni dzień – nie przegap🚨 Promocja Turkish Airlines od 2293 PLN ⚡🔥 Loty do Azji, Afryki i Ameryki Południowej ✈🌏
#42 PostWysłany: 03 Kwi 2015 18:17 
Awatar użytkownika

srebrny
Zadzwoniłem dziś do nich z reklamacją, że miało być od kwietnia CB naliczane więc w marcu kartą nie machałem za bardzo, i duży plus oddzwonili po południu, że system naliczył mi błędnie ale mam to traktować jako dodatkowy bonus a promocja będzie pełne 12 miesięcy do marca 2016 włącznie. Nie powiem polubiłem ich zobaczymy jak się dalej będzie układała współpraca:D
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.

#43 PostWysłany: 10 Kwi 2015 10:42 

niebieski
Mały OT. Wiadomo, że by uzyskać max zwrot trzeba wydać 1667 zł. Jeżeli ktoś wydaje więcej, to nie ma problemu, ale jeżeli czasami trzeba pogodzić obroty na kilku rach. to w celu uproszczenia "zliczania" obrotu w BPH warto ustawić sobie swój widok historii rach. w systemie internetowym BPH: Historia - Ustawienia widoków - Nowy widok - nazywamy sobie jakoś - ptaszkujemy co chcemy widzieć - i w "Opis operacji zawiera tekst:" wstawiamy tekst "Transakcja kartą". Po zapisaniu nowego widoku, tworząc historię wybieramy ten widok i mamy wyfiltrowane same transakcje kartą, łącznie z ew. zwrotami. A w podsumowaniu:
Suma obciążeń: -1 513.45 PLN
Suma uznań: 8.10 PLN
Obroty na rachunku: 1 521.55 PLN.
Obroty są zawyżone (w sensie interesującego nas obrotu) bo powiększone o uznanie (tu zwrot płatności kartą 8,10), czyli interesujący nas obrót to 1513,45 - 8,10 = 1505,35
 Profil Relacje PM off
2 ludzi uważa post za pomocny.

#44 PostWysłany: 05 Maj 2015 15:57 

Loty: 17
Kilometry: 15 969
Sprawdzajcie zwrot za kwiecień, bo u mnie już jest ;) Cały obrót płazem
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.
3 ludzi uważa post za pomocny.

#45 PostWysłany: 06 Maj 2015 08:46 

niebieski
Szczerze powiedziawszy bardziej by mnie zdziwiło, gdybym zwrotu nie dostał...

Mała zagadka: ile kodów PIN można mieć do jednej karty? Jeżeli ktoś odpowiedział: jeden - to się pomylił. Moja karta z BPH ma dwa, jeden "działa" w POS-ach, drugi w ATM-ach. Taki mały cud, możliwy chyba tylko w BPH :D
 Profil Relacje PM off
Gaszpar lubi ten post.

#46 PostWysłany: 06 Maj 2015 09:35 

srebrny
zwrot rowniez dostalem :)

co ciekawe, liczy sie data transkacji, a nie ksiegowania.
no i do 29.04 transkacje sie licza, mimo ze ksiegowane juz w maju, a transakcje wykonane 30.04 do zwrotu za kwiecien juz sie nie liczyly:)
 Profil Relacje PM off  

#47 PostWysłany: 06 Maj 2015 09:45 

niebieski
To normalne, że liczy się data efektywna. Dziwne jest tylko, że 30/04 nie został wliczony, ja bym reklamował, bo przecież zaniżyli ci CB.
 Profil Relacje PM off  

#48 PostWysłany: 06 Maj 2015 10:33 
Awatar użytkownika

krzychfra napisał(a):
Mała zagadka: ile kodów PIN można mieć do jednej karty? Jeżeli ktoś odpowiedział: jeden - to się pomylił. Moja karta z BPH ma dwa, jeden "działa" w POS-ach, drugi w ATM-ach. Taki mały cud, możliwy chyba tylko w BPH :D

A ja mam pytanie, jak zmienić pin do karty ? próbowałem na infolinii ale podobno można tylko w "niektórych bankomatach" ... próbowałem w kilku ale nie było opcji zmiany pin'u ... podpowiecie ?
 Profil Relacje PM off  

#49 PostWysłany: 06 Maj 2015 10:42 

niebieski
I tu jest problem... Ja prób wykonałem kilka i... No właśnie - mam dwa PIN-y. W bankomatach euronetu nie ma takiej opcji, bankomaty PKO BP SA i PEKAO SA maja taka opcję, ale wypluwały mi kartę z komunikatem o błędzie. Próba podjęta w bankomacie euronetu przy placówce BPH (bo ten nie ma tak naprawdę swoich bankomatów, a korzysta z euronetowskich) skończyła się tym, że zmieniło mi PIN do bankomatów, a do posów pozostał stary. Jeżeli lubisz ryzyko, próbuj najpierw w tym ostatnim, potem ew. pko i pekao.
 Profil Relacje PM off  

#50 PostWysłany: 06 Maj 2015 10:47 
Awatar użytkownika

Loty: 117
Kilometry: 168 884
srebrny
Ja próbowałem w Euronecie ustawionym w oddziale banku i dało radę -prawdą jest że nie da się tego zrobić w każdym Euronecie
 Profil Relacje PM off  

#51 PostWysłany: 06 Maj 2015 10:53 

niebieski
to widocznie ja mam farta i teraz się motam przy płatnościach posowych, bo chcę używać sojego pinu i trrrach - zły pin. Aha, aha trzeba wbić stary...
 Profil Relacje PM off  

#52 PostWysłany: 06 Maj 2015 14:15 

Zwróćcie uwagę, że zmiana PIN (możliwa tylko w bankomacie) jest płatna i kosztuje to jak dobrze pamiętam ok 7 zł ?
 Profil Relacje PM off  

#53 PostWysłany: 06 Maj 2015 14:17 
Awatar użytkownika

Loty: 117
Kilometry: 168 884
srebrny
kosztuje 3,99 zł
 Profil Relacje PM off  

#54 PostWysłany: 06 Maj 2015 14:20 

Faktycznie :)

Ogólnie u mnie środki także już rozliczone i zwrot dokonany, więc całkiem sprawnie to działa.
 Profil Relacje PM off  

#55 PostWysłany: 06 Maj 2015 14:49 
Awatar użytkownika

No cóż, promocja jest zaiste sympatyczna, ale sam bank trochę jak na mój gust nieżyciowy ...
żeby był problem ze zmianą PINu do karty ... i jeszcze opłatę za to pobierać ... masakra.
Ale nie marudzę, pobieram premie i używam PINu który był przypisany do karty ... :)
 Profil Relacje PM off  

#56 PostWysłany: 06 Maj 2015 15:05 

HON fly4free
płatna zmiana pin to nie tylko praktyka bph, tak samo jest np. w mbanku (2 zł), w dodatku przez stronę www
 Profil Relacje PM off  

#57 PostWysłany: 06 Maj 2015 15:11 

niebieski
Ale większość oferuje to bezpłatnie. Ostatnio np. zmieniałem pin do karty walutowej kantoru aliora, przez stronę, bezpłatnie. Sama karta tez jest bezpłatna pod warunkiem wykonania 1 operacji w ciągu 6 mies. od wydania.
 Profil Relacje PM off  

#58 PostWysłany: 06 Maj 2015 21:48 
Awatar użytkownika

HON fly4free
Mam konta w naprawdę wielu bankach, a w kilku innych miałem. W każdym z nich po otrzymaniu karty, podczas jej aktywacji, bank wymusza zmianę tymczasowego PINu na swój. Potem można zmienić za darmo lub za opłatą, ale pierwsze nadanie własnego PINu było zawsze konieczne i przymusowe podczas aktywacji karty, inaczej niż w BPH :)
 Profil Relacje PM off
lefebure lubi ten post.

#59 PostWysłany: 08 Maj 2015 16:24 

Loty: 41
Kilometry: 48 991
niebieski
Płaz wchodzi bez problemu, podobnie jak SB ( przynajmniej za poprzedni miesiąc mi zaliczyło)

#60 PostWysłany: 08 Maj 2015 17:57 

Loty: 43
Kilometry: 82 989
niebieski
A ja mam pytanie z innej beczki :) Jak wiadomo dodatkowo w tej promocji mozna dostac 50 PLN za debet w koncie do 500 zl.
Skorzystalem z tego ale dzieki meganieintuicyjnemu i archaicznemu systemowi baankowemu BPH nie wiem w koncu ile mam tam kasy
;) tzn. jak Wam pokazuje ten debet ?
Bo na samym poczatku po przyznaniu na nowym jeszcze koncie pamietam jak pokazywalo 500 PLN. Teraz mam dwie wartosci Saldo dostepne i Saldo ksiegowe, ktore roznia sie od siebie nieznacznie o ok. 70 PLN (wiec jednak nie jest tak jak kombinowalem na poczatku ze jedna z limitem druga bez), natomiast po analizie historii rachunku wynikaloby, ze jednak wszystkie srodki sa moje, czyli nie jest w nie wliczony debet.

Nie pamietam ile tam kasy przelewalem, pamietam ile wydaje i to sie zgadza. Natomiast calkiem zglupialem jak pokazuje ten debet. Innymi slowy czy mam wydawac do 0 czy zostawiac zawsze +500. CZY TEZ JAK BEDE ROBIL DEBET TO BEDZIE NA MINUSIE do -500. Nie chcialbym ponosic zadnych oplat, placic odsetek, slowem nie mam zamiaru korzystac z debetu, no i milo by bylo wiedziec czy te 500 o ktore sie tutaj rozchodzi sa moje czy nie :)

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 176 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 9  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 5 gości