Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 1 post ] 
Autor Wiadomość
 Temat postu: Barcelo.com MyBarcelo
#1 PostWysłany: 02 Lut 2024 14:32 

Loty: 60
Kilometry: 122 279
Cześć.

Na forum można znaleźć masę informacji na temat różnych programów lojalnościowych typu all Accor, marriot bonvoy itd., lecz nigdy nie widziałem szczegółowego opisu programu sieci Barcelo, tj My Barcelo. Jest to hiszpańska sieć hoteli, która posiada swoje obiekty w wielu miejscach w Europie oraz na świecie. Sam natknąłem się na nią dość przypadkowo szukając hotelu na wyspach kanaryjskich.
Największą zaletą programu jest obniżka ceny pobytu w ramach posiadanego statusu (5%-10%), oraz dodatkowe benefity, o których napiszę poniżej. Dodatkowo w ramach kampanii barcelo udostępnia kody rabatowe od 5%-15%, które rzeczywiście obniżają cenę noclegu względem cen np. na bookingu. Można połączyć zniżkę członkowską wraz z jednym kodem rabatowym.
Jeśli chodzi o Polskę, mają jeden hotel w Warszawie, lecz w bardziej wakacyjnych destynacjach jest tego dosyć sporo. Większość kurortów posiada opcję all inclusive, niejednokrotnie przy złożeniu wycieczki (jeśli udało upolować się względnie tanie loty) cena za wycieczkę była nawet 50% tańsza w porównaniu np. do itaki.

Image

Jak na screenie powyżej, aby uzyskać najwyższy status my barcelo unique wystarczą 4 pobyty w ciągu ostatnich 24 miesięcy – przy dłuższym pobycie, zdarzało mi się zmienić hotel, także można szybko to ogarnąć. Poza tym status mybarcelo intense jest zbliżony w przypadku obniżki, a zalicza go już przy 3 pobytach. Większość hoteli można rezerwować z bezpłatnym odwołaniem 24h przed pobytem (jednak cena nieznacznie wzrasta.

Image

Dodatkowe benefity w przypadku pobytu jak na screenie. Potwierdzam, że w większości przypadków działają ;) Szczególnie korzystna jest obniżka na jedzenie picie przy statusie unique – jeśli nie korzystamy z opcji all inclusive.
Sieć posiada własną apkke na android, w której po „zameldowaniu” w niej wyświetla szczegółowo opisane atrakcje, menu, menu drinków z wyszczególnieniem cen, oraz czy „mieszczą się” w all inclusive.
Korzystałem z programu dla siebie oraz dla innych członków rodziny, nikt nigdy nie był zawiedziony, hotele trzymają w miarę standard, w przypadku zniżek wychodzą często cenowo porównywalnie z o wiele gorszymi obiektami

To mój pierwszy wpis tego typu, także proszę o przebaczenie, jeśli nie będzie się nadawał do użytku ;)

Link do programu: https://www.barcelo.com/en-ie/mybarcelo/
Link do aplikacji mobilnej: https://play.google.com/store/apps/deta ... n_US&pli=1
 Profil Relacje PM off
3 ludzi lubi ten post.

Ale cena 😮❗️ Wycieczka do Gruzji za 288 PLN 🔥 Loty do Kutaisi i hotel w cenie 😎 Ale cena 😮❗️ Wycieczka do Gruzji za 288 PLN 🔥 Loty do Kutaisi i hotel w cenie 😎
Stambuł i Goa za 1297 PLN 🔥⚡ Egzotyka na wyciągnięcie ręki i w supercenie 👋☀️🌴 Stambuł i Goa za 1297 PLN 🔥⚡ Egzotyka na wyciągnięcie ręki i w supercenie 👋☀️🌴
Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 1 post ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość