Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Wikipost
Pocztówki booking :arrow: pocztowka-od-booking-com,81,134957

numer telefonu do obsługi booking.com: 22 3060857

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 6258 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 137, 138, 139, 140, 141, 142, 143 ... 313  Następna
Autor Wiadomość
#2781 PostWysłany: 27 Lut 2018 11:40 

srebrny
@bookingExpert

Cytuj:
zgłoś mojemu pracodawcy, że wykorzystuję logo B.com. Będziemy mieli z ciebie w pracy taki sam ubaw jak z wszystkich tych, którzy chcą rozmawiać z naszymi "kierownikami"

OK, umowa stoi. Proponuje jednak, żebyś już zaczął się śmiać, bo potem może być trudniej.
Czy jesteś na tyle pewien siebie, aby ułatwić pracodawcy nagrodzenie Twojej pomocy dla nas tu wszystkich i podasz nam swoje imię i nazwisko, czy jednak przyznanie nagrody będzie poprzedzone dotarciem do Ciebie po IP?
 Profil Relacje PM off
Biko lubi ten post.

❗Egzotyczna podróż DOOKOŁA ŚWIATA 🌎 USA, Polinezja Francuska, Nowa Zelandia i Tajlandia za 5744 PLN 🤯 🌴 ❗Egzotyczna podróż DOOKOŁA ŚWIATA 🌎 USA, Polinezja Francuska, Nowa Zelandia i Tajlandia za 5744 PLN 🤯 🌴
City break w chorwackim Zadarze za 799 PLN ☀️🌊 Loty z Warszawy + noclegi niedaleko centrum 😎 City break w chorwackim Zadarze za 799 PLN ☀️🌊 Loty z Warszawy + noclegi niedaleko centrum 😎
#2782 PostWysłany: 27 Lut 2018 11:52 

niebieski
Kolejna wtopa, zarezerwowałem hotel w Atenach i dopiero później sprawdziłem opinie na Trip Advisorze.

Proszę o poradę - czy jest sposób na to by się wykręcić z takiej rezerwacji, oprócz opcji, że przepada kasa?
Rezerwacja bezzwrotna na bookingu, zrobiona półgodziny temu z numerem kredytówki.

#2783 PostWysłany: 27 Lut 2018 12:26 

srebrny
@cichyy Kasę już pobrało,jak nie to działaj ,edytuj dane karty na takie gdzie nie ma środków ,po braku możliwości pobrania sami powinni anulować chyba,że to hotel na jakiś bliski termin i pisze,że płatność na miejscu.
 Profil Relacje PM off  

#2784 PostWysłany: 27 Lut 2018 12:27 
Awatar użytkownika

Loty: 60
Kilometry: 76 028
niebieski
Zadzwoń do bookingu i spróbuj.
 Profil Relacje PM off  

#2785 PostWysłany: 27 Lut 2018 12:36 
Awatar użytkownika

Zbanowany
srebrny
-- 27 Lut 2018 11:28 --

BusinessClass napisał(a):
...
Jako podróżnik - jak już korzystam z pośrednika to wybieram hotels.com, ich program lojalnościowy jest bardzo korzystny. Ceny czasem wydają się niższe na bookingu ale jak się dobrze wczyta, to hotels.com podaje całą cenę a booking małym drukiem informuje, że do ceny należy doliczyć VAT....
....

Na moje 60-80 rezerwacji nigdy nie musiałem płacić więcej niż to co było podane jeszcze przed zrobieniem rezerwacji. A druk jest +/- samej wielkości; może na bookingu to jest 10 a na hotel.com 11...
Rzuciłem okiem na jakiś losowo wybrany hotel w Bergamo (Winter Garden Hotel) i booking wychodzi ciut taniej niż hotels.com. Po za tym, na potwierdzeniu z bookinga na pewno mam napisane, że VAT jest zawarty w cenie. Jakoś nie widzę sensownych argumentów za hotels.com a przeciw bookingowi. Jakkolwiek, booking ma bogatsza ofertę; np w hiszpańskiej prowincji Tarragona, na wybrany termin, na bookingu jest ponad 15 ofert za mniej niż 30€, podczas gdy na hotels.com są 2 (nie nie, to nie są hotele same!)

-- 27 Lut 2018 11:33 --

//usunięto - mod krasnal

-- 27 Lut 2018 11:36 --

miriam napisał(a):
...skoro jak uzna,że nie dzwonisz jak uniżony sługa do jaśnie pana to rozłączy telefon lub z premedytacją zrobi cię w konia...

Troche kultury nigdy nie zaszkodzi...
Sam pracowałem w call center i wiem jacy potrafią być ludzie. 80% potrafi się zachować, 19% coś tam mruczy ale ten 1% to...są własnie osoby typu...no wystarczy przejrzeć ten wątek ;)

Ostatnio edytowany przez krasnal, 27 Lut 2018 13:26, edytowano w sumie 1 raz
kontynuacja sprzątania
 Profil Relacje PM off
le_szek lubi ten post.

#2786 PostWysłany: 27 Lut 2018 12:43 

niebieski
Zmieniłem dane na kartę debetową na której nie ma kasy ale czy to wystarczy?
Nie sądzę.

#2787 PostWysłany: 27 Lut 2018 12:53 

srebrny
namteH napisał(a):
miriam napisał(a):
...skoro jak uzna,że nie dzwonisz jak uniżony sługa do jaśnie pana to rozłączy telefon lub z premedytacją zrobi cię w konia...

Troche kultury nigdy nie zaszkodzi...
Sam pracowałem w call center i wiem jacy potrafią być ludzie. 80% potrafi się zachować, 19% coś tam mruczy ale ten 1% to...są własnie osoby typu...no wystarczy przejrzeć ten wątek ;)

Zgadzam się ,że zasady kultury zawsze obowiązują,jednak obie strony.Oszukania nawet niemiłego klienta nie popieram.Po przeczytaniu czegoś takiego nie mam zaufania,że metody takie nie są stosowane i wobec innych ;)
bookingExpert napisał(a):

Im więcej krzyczycie - tym większa szansa, że nic nie zrobię, żeby ci pomóc. Po prostu puszczę ci muzyczkę i po 5 minutach powiem, że obiekt nie zgodził się na bezpłatną anulację.

I zrobię to tak przekonująco, ze będziesz mi jeszcze dziękował i przepraszał, że tracisz mój czas...
:lol: :twisted:
 Profil Relacje PM off  

#2788 PostWysłany: 27 Lut 2018 12:56 
Awatar użytkownika

Zbanowany
srebrny
@miriam
Tu nie mam mowy o oszukiwaniu tylko o braku ponadprogramowej pomocy. Jak ktoś się zachowuje jak cham to chyba tylko idiota by takiemu pomógł.

#2789 PostWysłany: 27 Lut 2018 13:04 

srebrny
namteH napisał(a):
@miriam
Tu nie mam mowy o oszukiwaniu tylko o braku ponadprogramowej pomocy.
.Udzielenie kłamliwej informacji to oszustwo "puszczę ci muzyczkę i po 5 minutach powiem, że obiekt nie zgodził się na bezpłatną anulację.I zrobię to tak przekonująco, ze będziesz mi jeszcze dziękował i przepraszał, że tracisz mój czas" Nie zawsze mamy super klientów,ale to nie znaczy,że możemy ich wpuszczać w maliny ;)
 Profil Relacje PM off  

#2790 PostWysłany: 27 Lut 2018 13:06 
Awatar użytkownika

Zbanowany
srebrny
@miriam
Jakbyś posłuchała takich ludzi (i przy okazji byś się dowiedziała czegoś o sobie) to byś zmieniła zdanie ;)

Ale żeby nie było! Grzech to jest jak najbardziej! :mrgreen:

#2791 PostWysłany: 27 Lut 2018 13:13 

srebrny
@namteH Może ktoś zasługuje ,by mu nie pomóc i nie wykonać tego telefonu lub się" nie dodzwonić",ale reszta to nadużycie.
 Profil Relacje PM off  

#2792 PostWysłany: 27 Lut 2018 14:35 

srebrny
@cichyy Co masz w warunkach?Jeśli hotel ma pobrać kasę po rezerwacji,to pewnie po nieudanej próbie dostaniesz powiadomienie,że masz 24 godziny na weryfikację lub zmianę karty inaczej rezerwację anulują i tu nie robiąc nic czekasz na anulację z ich strony.Jeśli podanie karty to tylko zabezpieczenie na wypadek rezygnacji lub niepojawienia się w hotelu to gorzej,bo wtedy lepiej grzecznie poprosić o możliwość rezygnacji bez kosztów.Jeśli termin nie jest na już to jest szansa,że nie zrobią z tego problemu,chyba że będziesz niegrzeczny i trafisz na Experta ;)
 Profil Relacje PM off  

#2793 PostWysłany: 27 Lut 2018 14:36 

A tyle było pisania o oszustach z booking i takie tam jaki to oni źli, a tu takie porady "z mchu i paproci" 8-)
 PM off
3 ludzi lubi ten post.

#2794 PostWysłany: 27 Lut 2018 14:42 

niebieski
-- 27 Lut 2018 13:39 --

Czemu gorzej?

Mam standardowe warunki booking - brak bezkosztowej anulacji, kasa będzie pobrana z karty.
Zmieniłem nr karty w rezerwacji i dzwoniłem do bookingu - oni ze mną na linii zadzwonili do tego hotelu w którym rezerwowałem - decyzja zależy od managera którego niby nie było.
Dziś lub jutro będzie ich decyzja czy zechcą mi to bezkosztowo anulować.

-- 27 Lut 2018 13:42 --

Anonymous napisał(a):
A tyle było pisania o oszustach z booking i takie tam jaki to oni źli, a tu takie porady "z mchu i paproci" 8-)

Nie śledzę wszystkich wątków więc Twoja wypowiedź jest dla mnie zagadką.

#2795 PostWysłany: 27 Lut 2018 14:43 

Jako dorosły czekaj cierpliwie, jest spora szansa że anulują czyli booking gdzieś tam jednak zadzwonił i pomógł

Ale zapewne wiesz, że nie musi, rezerwowałem bratu bezzwrotną i co najmniej kilka razy "krzyczy", iż rezerwacja bezzwrotna i żeby się zastanowić przed kliknięciem

A i nie ma nic póki co u Ciebie o pluskwach....
 PM off  

#2796 PostWysłany: 27 Lut 2018 14:48 

srebrny
@cichyy Jak pokornie prosiłeś i byłeś milusi to duża szansa na sukces.W razie W ,jest tu gdzieś dyskusja między praktykami i teoretykami jak to jest z pobieraniem przez hotel środków z pustej karty,w skrócie napiszę bywa różnie. :)
 Profil Relacje PM off  

#2797 PostWysłany: 27 Lut 2018 14:54 

niebieski
-- 27 Lut 2018 13:52 --

Pytasz czy chcę zrezygnować z tego hotelu bo doczytałem, ze są tam pluskwy ?

Owszem :)

Zarezerwowałem na bookingu po czym na Tripadviosrze przeczytałem kilka druzgoczących opinii - pluskwy, podejrzana okolica, nieprzytomni narkomani przed hotelem w środku dnia, obsługa hotelu, która na każdym kroku chce wyłudzić kasę. :-D Ateny.

-- 27 Lut 2018 13:54 --

BYłem milusi, w zasadzie Pani na którą trafiłem na infolinii Booking była tak miła i pomocna, że sama sprowokowała mnie do bardzo grzecznej rozmowy - zresztą - to ja zawaliłem ja dzwonię po prośbie.

#2798 PostWysłany: 27 Lut 2018 15:04 

srebrny
cichyy napisał(a):

BYłem milusi, w zasadzie Pani na którą trafiłem na infolinii Booking była tak miła i pomocna, że sama sprowokowała mnie do bardzo grzecznej rozmowy - zresztą - to ja zawaliłem ja dzwonię po prośbie.

Jak Pani i taka miła rozmowa to będzie dobrze,potem dostaniesz mail z prośbą o ocenę kontaktu i z przyjemnością dasz 10 pkt i słuszną laurkę. :)
 Profil Relacje PM off  

#2799 PostWysłany: 27 Lut 2018 15:08 

Ta grzeczność na infolinii Booking to normalność, a i przekazała prawdę: zadzwoniła czy nawiązała kontakt z hotelarzem i teraz czeka na jego decyzję (choć mogła czy coś tam od siebie może dodać, że z historii rezerwacji nie wynika, że to jakiś "wyłudzacz czy pretekściarz np. na pluskwy czy narkomanów" ;) )
 PM off
cichyy lubi ten post.

#2800 PostWysłany: 27 Lut 2018 15:23 

niebieski
Aleś się czepił.

Nie wiem zresztą czemu :-)

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 6258 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 137, 138, 139, 140, 141, 142, 143 ... 313  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 6 gości