Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Wikipost
Pocztówki booking :arrow: pocztowka-od-booking-com,81,134957

numer telefonu do obsługi booking.com: 22 3060857

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 6258 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 204, 205, 206, 207, 208, 209, 210 ... 313  Następna
Autor Wiadomość
#4121 PostWysłany: 05 Cze 2019 07:45 
Awatar użytkownika

srebrny
@Donnie Brasco
...Jakie kroki muszę podjąć będąc już na miejscu?...

Raczej należy postawić pytanie: ile kroków? Skoro to 4 km do plaży

A na poważnie, to moim zdaniem raczej nie masz żadnego argumentu. I nie piszę tego żeby ci dowalić. Co chcesz im na infolinii powiedzieć? Przecież przed kliknięciem "rezerwuj" miałeś informacje... Na booking jest podany adres obiektu, na przyszłość Google Maps, Street View i sprawdzaj, sprawdzaj....
Udanych wakacji życzę, jak już ci złość na samego siebie przejdzie.... Bo raczej do nikogo innego niż do siebie powinieneś mieć pretensje?
 Profil Relacje PM off  

Przygoda w Wietnamie! 🏯🐉🏮 Hanoi i Ho Chi Minh w jednej podróży za 2564 PLN 🛵🍜 Przygoda w Wietnamie! 🏯🐉🏮 Hanoi i Ho Chi Minh w jednej podróży za 2564 PLN 🛵🍜
🌴Ciepło, luksus i rajskie plaże☀️✨ Wycieczka na Zanzibar za 3412 PLN 🏖️✈️ Loty z dużym bagażem i 4⭐ hotel 😍 🌴Ciepło, luksus i rajskie plaże☀️✨ Wycieczka na Zanzibar za 3412 PLN 🏖️✈️ Loty z dużym bagażem i 4⭐ hotel 😍
#4122 PostWysłany: 05 Cze 2019 08:11 
Awatar użytkownika

niebieski
A dlaczego ma mieć pretensje tylko do siebie?

Rezerwując nocleg przez stronę, która oferuje jego konkretną (a nie przybliżoną) lokalizację oczekuję, że po kliknięciu na mapę obiekt ten będzie mniej więcej w tym właśnie miejscu uwzględniając błąd pomiaru jakieś 10-20m.

Nie po to korzystam ze wszystkich dobrodziejstw strony żeby potem jeszcze wyszukiwać po całych internetach dodatkowych informacji.

Sprawa jak najbardziej do reklamacji, a jak odrzucą to częściowy chargeback.
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.

#4123 PostWysłany: 05 Cze 2019 08:34 
Awatar użytkownika

srebrny
@Krupier zgadzam się z tym co napisałeś. Tylko idąc tym tropem to teraz mógłbyś być te 4 km od plaży....
Tam gdzie człowiek, tam ryzyko błędu....
Myślę, że warto weryfikować też samemu.
Teoretycznie powinien mieć miejscówkę tam gdzie myślał że ma. Ale właścicielowi lokalu może się nie chciało, a może nie przywiązuje wagi do szczegółów i nie oznaczył dokładnie lokalizacji....
Ja bym sprawdził. Kropka.
 Profil Relacje PM off
elwirka lubi ten post.

#4124 PostWysłany: 05 Cze 2019 09:02 

Zbanowany
niebieski
Donnie Brasco...tak bez obrazy to albo jesteś początkującym podróżnikiem albo bardzo naiwnym człowiekiem. W dzisiejszych czasach posiłkować się samą mapką? :lol: Każdy obiekt na Booking ma...opinie. Czytaj :P i to nie tą najlepszą ale zawsze zaczynaj od najgorszych.Poza tym jak ktoś wcześniej nadmienił sprawdzaj na goglach, ,,pochodz" sobie na street view i pooglądaj. chcesz mieć udany urlop to pomęcz się...troszkuu :mrgreen: A reklamacja? hmm. Zakładam , ze przez chwilke będziesz ...bohaterem. Poprawisz humor ludzikom na infolinii :lol: :lol: :lol:
 Profil Relacje PM off
tarman lubi ten post.

#4125 PostWysłany: 05 Cze 2019 09:05 
Awatar użytkownika

srebrny
Jak chce się dokładnie sprawdzić lokalizację, to standardową praktyką powinno być Google Street View. Jeżeli dla kogoś istotną sprawą jest swobodne dojście w jakimś kierunku, trzeba to sprawdzić lub po prostu zapytać mailowo. Może być blisko ale po drodze jakiś płot, chaszcze, czy inna przeszkoda nie do przejścia.
Na przykład portal Airbnb celowo przesuwa na mapie w zakresie kilkuset metrów lokalizację noclegu, a przed dokonaniem rezerwacji nie podają adresu. Z portalami hotelowymi jest łatwiej, bo mamy podany na tacy dokładny adres.

Ostatnio edytowany przez maczala1, 05 Cze 2019 09:14, edytowano w sumie 1 raz
 Profil Relacje PM off  

#4126 PostWysłany: 05 Cze 2019 09:14 
Awatar użytkownika

Loty: 128
Kilometry: 184 175
niebieski
@Qba85
Ja na Pico zarezerwowałam apartament, gdzie w ramach potwierdzenia rezerwacji miałam zapłacić przelewem równowartość pierwszego noclegu. Poprzez Booking.com skontaktowałam się z właścicielką i dostałam jej numer konta. Przelew wysłałam i wszystko było OK. Takie zapisy czasem są i nie zawsze oznaczają one przekręt. A ten apartament był świetny i właścicielka przemiła.
 Profil Relacje PM off  

#4127 PostWysłany: 05 Cze 2019 09:16 
Awatar użytkownika

Loty: 510
Kilometry: 982 936
złoty
Dokładność lokalizacji Bookinga jest w wielu przypadkach co najmniej wątpliwa. Wina w tym wszystkim hotelarzy, którzy albo nie potrafią, albo nie chcą dokładnie oznaczyć swej lokalizacji. Miałam przypadki, że mój apartament znajdował się gdzieś w głębi oceanu na falach, albo w tym samym budynku co Mariott, albo pośrodku niczego bez dróg dojazdowych. Tylko mozolne wyszukiwanie na google maps i street view przynosiło efekty. Tak więc sprawdzam. Zawsze. I bez wyjątku.
3 ludzi lubi ten post.

#4128 PostWysłany: 05 Cze 2019 09:24 

niebieski
Dokładność lokalizacji jest dobra, ale to właściciel ustawia pinezkę - a mniej więcej połowa ludzkości to są takie nieogary, że wcale mnie nie dziwią sytuacje, o których wspominasz.
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.

#4129 PostWysłany: 05 Cze 2019 09:53 
Moderator forum
Awatar użytkownika

Loty: 570
Kilometry: 871 996
Adres adresem, ale takie pytania:
- czy odległość od wszelakiego rodzaju atrakcji liczona jest od rzeczywistego adresu czy od pinezki, którą ustawia właściciel?
- co było dokładnie w samym opisie willi, o której pisze @Donnie Brasco ? Jeśli gdzieś tam było, że np. 500 m czy 5 minut pieszo do plaży, to zdecydowanie wprowadzanie w błąd klienta.
Cicha_Woda lubi ten post.

#4130 PostWysłany: 05 Cze 2019 10:05 

niebieski
Odległość do atrakcji chyba wpisuje się z ręki, więc możesz wpisać, co chcesz.
 Profil Relacje PM off  

#4131 PostWysłany: 05 Cze 2019 10:40 

srebrny
Bookingowi zdarzają się nawet pomyłki lokalizacyjne o kilkadziesiąt kilometrów ,np.zupełnie inne miasto niż podali ;) Z tego co wiem, często nie jest to wina samego właściciela a "pomocnika" z ramienia portalu .Sprawdzać zatem zawsze warto .Reklamacja zwykle w takiej sytuacji jest uwzględniana ,jednak lepiej jak ma to miejsce przed a nie po przyjeździe. :)
 Profil Relacje PM off  

#4132 PostWysłany: 05 Cze 2019 11:17 

srebrny
W takich sytuacjach, to własnie reklamacje są zazwyczaj odrzucane.
Miałem podobną sytuację kilka lat temu w Indonezji i reklamacji nikt nie uznał. Lokalizacja całkiem dobra, ale starcza czasu i nerwów spora, zwłaszcza że autobus którym jechałem i z ktorego wysiadłem przedwcześnie ok.3 km. jechał pod sam hotel, a ja musiałem z buta w upale z plecakiem biegać :D
Była to bardzo długa ulica, wiec tłumaczyłem sobie, że numeracja moze byc pomylona.
 Profil Relacje PM off  

#4133 PostWysłany: 05 Cze 2019 20:36 

HandSome napisał(a):
Donnie Brasco...tak bez obrazy to albo jesteś początkującym podróżnikiem albo bardzo naiwnym człowiekiem. W dzisiejszych czasach posiłkować się samą mapką? :lol: Każdy obiekt na Booking ma...opinie. Czytaj :P i to nie tą najlepszą ale zawsze zaczynaj od najgorszych.Poza tym jak ktoś wcześniej nadmienił sprawdzaj na goglach, ,,pochodz" sobie na street view i pooglądaj. chcesz mieć udany urlop to pomęcz się...troszkuu :mrgreen: A reklamacja? hmm. Zakładam , ze przez chwilke będziesz ...bohaterem. Poprawisz humor ludzikom na infolinii :lol: :lol: :lol:

Ty na pewno jesteś bardziej doświadczony bo masz 975 postów na forum fly4free. Tylko pewnie Ty piszesz, a ja latam po świecie. 2 raz Azja w tym roku, Neapol i stolice europejskie regularnie co miesiąc.

Ale do rzeczy. Sprawdzam lokalizację, czytam opinię ale przyznam, że tym razem podszedłem do tematu bardziej na luzie bo dostałem linka z opisem, że fajne, super i rezerwujmy. Rzuciłem okiem na mapkę i oznaczone tam położenie było dla mnie decydujące. I mogę zrozumieć, że ktoś się pomyli o 100 metrów no 200. Ale pomylić się o 3 km?
Co do bycia bohaterem infolinii to może i nim jestem, ale sprawa została załatwiona bardzo sprawnie. Na szczęście oprócz mądrali z forum udało mi się uzyskać rzeczowe informacje od prawników. I dość szybko przekonałem panią z infolinii, że przeprowadzka jest jedynym rozwiązaniem z czym ochoczo, po konsultacji z przełożonym, się zgodziła.

Pozdrawiam i miłego pisania na forum :D
 Profil Relacje PM off  

#4134 PostWysłany: 05 Cze 2019 20:41 

srebrny
Cytuj:
Na szczęście oprócz mądrali z forum udało mi się uzyskać rzeczowe informacje od prawników.

Dziwię się, że od razu do nich się nie udałeś, tylko chciało Ci się specjalnie rejestrować na forum, tworzyć post i szukać anonimowej pomocy.
 Profil Relacje PM off
3 ludzi lubi ten post.

#4135 PostWysłany: 05 Cze 2019 20:56 

Ze względu na różnicę czasu zacząłem od internetu. Ale szybko sobie przypomniałem dlaczego tak rzadko pytam o pomoc w sieci.
 Profil Relacje PM off  

#4136 PostWysłany: 05 Cze 2019 21:02 

srebrny
A przy okazji przypomniałeś nam, dlaczego nie każdemu warto pomagać.
 Profil Relacje PM off
radko93 lubi ten post.

#4137 PostWysłany: 05 Cze 2019 23:45 
Moderator forum
Awatar użytkownika

Loty: 570
Kilometry: 871 996
A ja mam czasem wrażenie, że do niektórych forumowiczów idealnie pasuje powiedzenie "zapomniał wół jak cielęciem był"...
4 ludzi lubi ten post.
Ancyna uważa post za pomocny.

#4138 PostWysłany: 06 Cze 2019 09:56 

niebieski
Weźcie już nie męczcie buły ludzie, ja pierdzielę. Ile można czytać te łzawe teksty?!?
60% zawartości tego forum to jakieś walki kogutów, przepychanki, obrzucanie gównem. To jakiś sposób na karmienie ego, czy nuda w robocie?
 Profil Relacje PM off  

#4139 PostWysłany: 06 Cze 2019 21:39 

Loty: 163
Kilometry: 270 462
Czy miał ktoś może podobną sytuację? Rezerwacja na booking z możliwością bezpłatnego odwołania, dopiero w mailu z potwierdzeniem rezerwacji dopisana jest informacja: "Jeśli odwołasz rezerwację, obiekt nadal może obciążyć Cię naliczonymi podatkami". Tak się składa, że zamierzam tę rezerwację odwołać. Jest jakaś podstawa żeby obiekt pobrał ode mnie podatki, skoro booking cały czas podczas procesu rezerwowania przekonywał mnie, że odwołanie jest bezpłatne?

#4140 PostWysłany: 07 Cze 2019 00:18 

srebrny
Daj link do oferty.
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 6258 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 204, 205, 206, 207, 208, 209, 210 ... 313  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 5 gości