Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Wikipost
Pocztówki booking :arrow: pocztowka-od-booking-com,81,134957

numer telefonu do obsługi booking.com: 22 3060857

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 6309 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 103, 104, 105, 106, 107, 108, 109 ... 316  Następna
Autor Wiadomość
#2101 PostWysłany: 04 Lip 2017 10:28 

złoty
Booking zaproponuje wam hotel w podobnej klasie.
Nawet jeżeli będzie droższy to i tak zapłacicie podstawowa stawkę, różnice pokryją oni.
 Profil Relacje PM off  

🔥WARTO🔥 Dominikana na tydzień za 3138 PLN🏝️ 😱 Karaibskie marzenie w sezonie 😎 🔥WARTO🔥 Dominikana na tydzień za 3138 PLN🏝️ 😱 Karaibskie marzenie w sezonie 😎
Potężne fale na Teneryfie zbierają śmiertelne żniwo wśród turystów! Nie żyją 3 osoby, 15 osób rannych Potężne fale na Teneryfie zbierają śmiertelne żniwo wśród turystów! Nie żyją 3 osoby, 15 osób rannych
#2102 PostWysłany: 04 Lip 2017 10:30 

walerek napisał(a):

Nawet jeżeli będzie droższy to i tak zapłacicie podstawowa stawkę, różnice pokryją oni.

W opcji na miejscu zapłacą tą wyższą cenę, po czym po przesłaniu faktury rachunku booking przesyła różnicę

O ile takie będą z Booking ustalenia
 PM off
istenpl uważa post za pomocny.

#2103 PostWysłany: 04 Lip 2017 10:35 

złoty
Samo przez się, tylko trzeba to udowodnić, faktura w takim wypadku obowiązkowa.

Skoro już to zgłosił to booking o tym wie.
Nigdy nie zdarzyło mi się, żeby w tym wypadku booking zostawił mnie "na lodzie".
 Profil Relacje PM off

#2104 PostWysłany: 04 Lip 2017 10:39 

Uważałem, iż trzeba było TO UŚCIŚLIĆ!!!

A i postawa Booking zależy od: czasu do rezerwacji i czy cena nie wynika z błędu z postawą danego hotelarza

Choć przeważnie i w większości jest jak piszemy, przy czym jak wynika i z postu wyżej kontakt z Booking ostatnio nie jest łatwy
 PM off

#2105 PostWysłany: 04 Lip 2017 10:48 

srebrny
@istenpl Możesz też nie czekać biernie i sam znaleźć coś, co wam odpowiada i nie odstaje drastycznie cenowo od warunków tamtej rezerwacji.Jeśli znajdziesz, to przed zarezerwowaniem skontaktuj się z booking i poproś o akceptacje wyrównania ew.różnicy ceny po dostarczeniu rachunku.Bardzo często akceptują propozycję klienta i i sprawę mają z głowy.Oczywiście nie można zamienić hostelu na 5 gwiazdkowy hotel ;)
 Profil Relacje PM off

#2106 PostWysłany: 04 Lip 2017 11:33 

Loty: 107
Kilometry: 220 982
@walerek @gorny77 dzieki za odp :)
@miriam: powiem Ci że w podobnej cenie ciężko, a nie chce przegiąć - nie wiem jaki jest margines który booking jest w stanie wyrównać, dlatego poczekam jeszcze chwilę, może w końcu dadzą znać. Ostatnio pani na infolinii mówiła, że z szukaniem noclegów czekają na jakiś approval przełożonego, bo podobno grubsza akcja i dużo większa ilość gości takich jak ja (w sierpniu) została z tymi "apartamentami" na lodzie, więc nie zdziwię się, jak próbują wyperswadować właścicielowi zawijanie interesu :- )
 Profil Relacje PM off  

#2107 PostWysłany: 04 Lip 2017 11:48 

złoty
@istenpl

Znajdź jakiś pasujący ci hotel i go zaproponuj na infolinii.Jak różnica w cenie będzie "do przejścia" dla bookingu to poproś o maila zwrotnego z ich do zgodą i go zarezerwuj.Powiedz że nie zostało zbyt dużo czasu do wyjazdu.
 Profil Relacje PM off

#2108 PostWysłany: 04 Lip 2017 14:37 

@walerek

widze ze jestes obcykany w temacie to pytanie do Ciebie (ale tez do kolegów wyżej:)) - co jezeli nie mam wyłożyc tyle gotówki? Jest jakaś szansa na ułożenie się z bookingiem? Ofc pytanie czysto hipotetyczne ale wolałbym nie mrozić gotówki, szczególnie, że nie wiem co się wtedy dzieje w Skopje ale spójrz proszę na te ceny :D Chyba, że to mnie booking już tak chce oszukać :- ) filtruję sobie od najniższej ceny, i pomijając pierwsze dwa obiekty (pierwszy odpada bo to hostel a w oryginalnej rezerwacji mieliśmy pokoje, drugi bo ma 0 opinii) to najtanszy jest za 8k pln :D to z kolei sporo więcej niż 150euro za które mieliśmy oryginalny nocleg

https://www.booking.com/searchresults.e ... t_length=0
 Profil Relacje PM off  

#2109 PostWysłany: 04 Lip 2017 14:44 

nic tylko zmienić termin czy nieco oddalić się od Skopje, zapewne chodzi o wydarzenie z tematu poniżej i Anglicy generują takie a nie inne ceny
superpuchar-europy-2017,1569,104847&p=934889&hilit=skopje#p934889
 PM off  

#2110 PostWysłany: 04 Lip 2017 14:51 

złoty
Faktycznie masz problem.
Nie ma nic konkretnego.

1.Spróbuj zadzwonic do bookingu i zaproponowac im zmianę na rezerwację kilku ale mniejszych pokoi dla waszej 9 lub 10

2. Ewentualnie niech ci zrobią rezerwację poza Skopje i zapewnią zwrot za dojazdy do niego ( o ile oczywiście Wam to pasuje)
 Profil Relacje PM off
zwojachz uważa post za pomocny.

#2111 PostWysłany: 04 Lip 2017 15:23 

srebrny
istenpl napisał(a):
@walerek

widze ze jestes obcykany w temacie to pytanie do Ciebie (ale tez do kolegów wyżej:)) - co jezeli nie mam wyłożyc tyle gotówki? Jest jakaś szansa na ułożenie się z bookingiem? Ofc pytanie czysto hipotetyczne ale wolałbym nie mrozić gotówki, szczególnie, że nie wiem co się wtedy dzieje w Skopje ale spójrz proszę na te ceny :D Chyba, że to mnie booking już tak chce oszukać :- ) filtruję sobie od najniższej ceny, i pomijając pierwsze dwa obiekty (pierwszy odpada bo to hostel a w oryginalnej rezerwacji mieliśmy pokoje, drugi bo ma 0 opinii) to najtanszy jest za 8k pln :D to z kolei sporo więcej niż 150euro za które mieliśmy oryginalny nocleg

Patrząc na te ceny to nic dziwnego,że obiekt niby się zamyka.Pewnie liczy,że weźmie nie 150,a 1500 E bez bookingu ;) Gotówkę niestety trzeba wyłożyć i brać rachunek.Próbuj szukać czegoś w pobliżu z dobrym dojazdem.
 Profil Relacje PM off  

#2112 PostWysłany: 05 Lip 2017 07:04 

dzwoniłem do bookingu w swojej sprawie po raz trzeci w przeciągu ostatnich trzech tygodni, to sie mnie pani jeszcze pytała co jestem taki niecierpliwy :- ) i zebym sie nie martwil, bo oni zwrocą róznicę i refakturują na hotel, na sugestie ze 150 euro a 1900euro (tyle kosztował wczoraj najtanszy dostępny nocleg dla 9 osób na dwie noce) to jednak spora różnica i nie uśmiecha mi się wcale tyle wykładać dowiedziałem się, że proszą mnie o cierpliwość i żebym się nie martwił napewno to jakoś załatwimy : - )

Jako, że w pierwszym telefonie obiecywano rozwiązanie sprawy w przeciągu 24h, chyba czas przemyśleć jak dostać się do Ohridu tej nocy której miałem spać w Skopje... dzięki za pomoc i sugestie panowie wyżej!
 Profil Relacje PM off  

#2113 PostWysłany: 05 Lip 2017 07:11 

złoty
Jesteś na dobrej drodze aby rozwiązać tę sprawę korzystnie dla ciebie.
Sądzę że oni teraz negocjują z hotelami które mogłyby was przyjąć.
Chcą wyrównanie zapłacić w mniejszej kwocie i stąd ta zwłoka.
 Profil Relacje PM off

#2114 PostWysłany: 05 Lip 2017 12:29 

Witam, mam nastepujący problem:

Mam zerezerwowany hotel na początek września we Francji, "bez możliwości zwrotu"
Czy orientuje się ktoś czy da się coś z Tym zrobić? W sensie odzyskać pieniądze, albo część?
Czy teraz to już popij wodą? ma ktoś podobne doświadczenia?
 Profil Relacje PM off  

#2115 PostWysłany: 05 Lip 2017 12:33 
Site Admin
Awatar użytkownika

Szczerze mówiąc nie widzę problemu, też mam rezerwację i czuję się z tym ok. To że hotel pobierze pieniądze, jestem świadomy, ale z drugiej strony sam pobyt też kosztuje :P zresztą sam chcę tam pojechać
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.

#2116 PostWysłany: 05 Lip 2017 12:48 
Awatar użytkownika

niebieski
@witexus spróbuj dogadać się z hotelem, czy już pobrali Ci pełną kwotę?

#2117 PostWysłany: 05 Lip 2017 12:57 

tak, ze startu pobrali już całą opłatę.

A gdzie, jak się z nimi dogadywać?:) nigdy wczesniej nie mialem takiej sytuacji

Ostatnio edytowany przez michzak, 05 Lip 2017 13:11, edytowano w sumie 1 raz
Cytowanie - nie cytuj całego postu poprzednika, jeżeli zaraz pod nim odpowiadasz
 Profil Relacje PM off  

#2118 PostWysłany: 05 Lip 2017 13:13 
Awatar użytkownika

niebieski
@witexus skontaktuj się bezpośrednio z hotelem. Próbować zawsze można ;)

#2119 PostWysłany: 05 Lip 2017 13:22 

srebrny
@witexus Przygotuj jakieś dobre usprawiedliwienie i próbuj.Im wcześniej tym lepiej.Czasami lepiej jak to Booking.com zwróci się w twoim imieniu do hotelu z taką prośbą.Więc działaj,może się uda.
 Profil Relacje PM off  

#2120 PostWysłany: 05 Lip 2017 14:09 
Awatar użytkownika

Loty: 216
Kilometry: 302 543
niebieski
@witexus Nie ma na to reguły. Zdarzyło mi się, że miałem bardzo ważny powód odwołania podróży. Skontaktowałem się z hotelami (Grecja) i w żadnym (4 hotele) nie robili problemu. Otrzymałem zwrot pełnej kwoty (wcześniej pobranej z karty). Zdarzyło mi się również, że ani bezpośredni kontakt z hotelem, ani pośrednictwo booking.com nic nie pomogły (UK). Kasy nie zwrócili, bo...NIE ! I w sumie mieli do tego prawo. Wybierając (tańszą) opcję bezzwrotną, akceptuję fakt bezzwrotności mego zakupu. Reszta jest tylko kwestią dobrej woli hotelowego menadżera. Tak, czy inaczej, warto pisać i im szybciej tym lepiej. W najgorszym wypadku będziesz mógł próbować odsprzedać promocyjnie swój opłacony pobyt w hotelu (na przykład za pośrednictwem tego forum ;) ).

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 6309 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 103, 104, 105, 106, 107, 108, 109 ... 316  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość