Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Wikipost
Pocztówki booking :arrow: pocztowka-od-booking-com,81,134957

numer telefonu do obsługi booking.com: 22 3060857

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 6258 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 313  Następna
Autor Wiadomość
#121 PostWysłany: 24 Lut 2012 10:01 

niebieski
Co to za hotel i w jakim terminie - jeśli nie tajemnica?

Teneryfa i Marrakesz w jednej podróży za 366 PLN 🌤️🏖️🕌🐪 Teneryfa i Marrakesz w jednej podróży za 366 PLN 🌤️🏖️🕌🐪
City break na Sycylii 🌋🍝 Pobyt w 4* hotelu z widokiem na morze za 699 PLN 😎 City break na Sycylii 🌋🍝 Pobyt w 4* hotelu z widokiem na morze za 699 PLN 😎
#122 PostWysłany: 24 Lut 2012 10:18 

tajemnica zadna, ale tej opcji juz nie ma bo zaryzykowalem i zarezerwowalem :D a byl tylko jeden pokoj w tej cenie

http://www.booking.com/hotel/ro/princer ... directions

a termin to 7-9 sierpnia...
zeby bylo smieszniej dzisiaj ten apartament, ktory zarezerwowalem kosztuje nie 200 euro za 4 osoby ale 100 :D
 Profil Relacje PM off  

#123 PostWysłany: 24 Mar 2012 23:39 

1. Czy są strony oferujące lepszeceny na te same hotele?

2. Płatność za pokój - następuje po przyjeździe, czy trzeba uiścić przed przyjazdem? Pytam bo mam wstępną rezerwację (z darmowym anulowaniem do dwóch dni przed przyjazdem...) i w potwierdzeniu jest napisane:

Płatność za pobyt należy uregulować w hotelu, chyba że w zasadach działalności hotelu lub w zasadach dotyczących pokoju zaznaczono inaczej.

Niby jasne, ale wiadomo? Pojadę i klamkę pocałuję...
 Profil Relacje PM off  

#124 PostWysłany: 24 Mar 2012 23:49 

niebieski
gsH napisał(a):

2. Płatność za pokój - następuje po przyjeździe, czy trzeba uiścić przed przyjazdem? Pytam bo mam wstępną rezerwację (z darmowym anulowaniem do dwóch dni przed przyjazdem...) i w potwierdzeniu jest napisane:

Płatność za pobyt należy uregulować w hotelu, chyba że w zasadach działalności hotelu lub w zasadach dotyczących pokoju zaznaczono inaczej.

1. Czasami są lepsze ceny , czasami wliczone śniadanie, sprawdź sobie ceny w jakieś porównywarce hoteli np. trivago.
2. Jeżeli napisane płatność w hotelu to tak jest, nie spotkałem się , aby trzeba było robić przelew wcześniej, chyba, że warunki mówią inaczej.

#125 PostWysłany: 25 Mar 2012 09:38 
Awatar użytkownika

Cytuj:

Ale dlaczego klamkę?(lepiej ładną recepcjonistkę :D )

A poważnie.
Przecież można napisać maila bezpośrednio do hotelu i zapytać czy mają Twoją rezerwację.

Cytuj:

Róznie z tym bywa.
Wczoraj rezerwowałam 3 hotele.
2 na booking.com i jeden na otel.com bo miał lepszą cenę na ten konkretny hotel (minus 10% jeżeli rezerwujesz przez FB)
 Profil Relacje PM off  

#126 PostWysłany: 05 Kwi 2012 15:59 

Loty: 62
Kilometry: 145 353
niebieski
Czy w Booking.com da radę zrobić rezerwację kartą MC prepaid z WZWBK, gdy jest niezarejestrowana ?
 Profil Relacje PM off  

#127 PostWysłany: 06 Kwi 2012 10:20 

niebieski
marcind napisał(a):
Czy w Booking.com da radę zrobić rezerwację kartą MC prepaid z WZWBK, gdy jest niezarejestrowana ?

tak
 Profil Relacje PM off  

#128 PostWysłany: 21 Maj 2012 16:05 

niebieski
Robin napisał(a):
Czy ktoś się orientuje na 100% w jaki sposób działa anulowanie rezerwacji w booking.com

Mam rezerwacje, którą zrobiłem 6mc temu, pokój za cenę 10eur. Gdybym teraz rezerwował cena wynosi 30 eur.
Jeżeli teraz odwołam rezerwacje z tego co się orientuje pokój "wraca do puli i jest natychmiast dostępny".
W jakie cenie będzie dostępny 10 czy 30 eur?

Na 99,9% w puli za €30 (albo innej aktualnie dostępnej)
 Profil Relacje PM off  

#129 PostWysłany: 21 Maj 2012 16:37 
Redaktor F4F
Awatar użytkownika

Loty: 1
Kilometry: 539
Logując się do swojej rezerwacji na booking.com nie możesz edytować nazwisko gościa ?
 Profil Relacje PM off  

#130 PostWysłany: 21 Maj 2012 16:52 
Redaktor F4F
Awatar użytkownika

No jeśli system pozwala Ci na taką możliwość to jest taka opcja ;p
 Profil Relacje PM off  

#131 PostWysłany: 21 Maj 2012 17:02 
Redaktor F4F
Awatar użytkownika

Jeśli masz potwierdzenie rezerwacji z nowym nazwiskiem wszytko będzie OK.
 Profil Relacje PM off  

#132 PostWysłany: 22 Maj 2012 09:19 

Witam,
A ja mam takie pytanko (być może była gdzieś odpowiedź, jeśli tak słaby ze mnie szukacz...).
Chciałbym dokonać rezerwacji hotelu kartą prepaid fly4free. Podobno ze rezerwacją nie ma problemu, ale zastanawiam się jak potem z płatnością. Na karcie nie ma imienia i nazwiska.
Czy kartą można płacić w hotelach/sklepach/restauracjach itp. bez problemów?
pzodrawiam,
P.
 Profil Relacje PM off  

#133 PostWysłany: 22 Maj 2012 09:43 
Awatar użytkownika

Loty: 83
Kilometry: 134 504
Mi czasami sprawdzaja podpis czy sie zgadza z dowodem. A tak place wszedzie i nie ma problemu.

#134 PostWysłany: 22 Maj 2012 21:56 

Loty: 14
Kilometry: 20 013
niebieski
jjzuk napisał(a):
Witam,
A ja mam takie pytanko (być może była gdzieś odpowiedź, jeśli tak słaby ze mnie szukacz...).
Chciałbym dokonać rezerwacji hotelu kartą prepaid fly4free. Podobno ze rezerwacją nie ma problemu, ale zastanawiam się jak potem z płatnością. Na karcie nie ma imienia i nazwiska.
Czy kartą można płacić w hotelach/sklepach/restauracjach itp. bez problemów?
pzodrawiam,
P.

Pewnie, że tak. Na stacjach paliw również. To że nie ma imienia i nazwiska o niczym nie świadczy. W końcu i tak autoryzujesz PINem w przypadku zakupów tradycyjnych.
 Profil Relacje PM off  

#135 PostWysłany: 23 Maj 2012 06:59 
Awatar użytkownika

niebieski
Czy można zrobić rezerwację na swoim koncie, swoją kartą na kompletnie inne osoby?
Wydaje mi się ze z automatu, jak się kupuje pokój jest nazwisko osoby mającej konto.

Jak takie coś zrobić? i jak jest potem z płatnością?
 Profil Relacje PM off  

#136 PostWysłany: 25 Maj 2012 21:19 
Awatar użytkownika

niebieski
Zapytam może inaczej. Taka sytuacja jest:
- przylatują 2 osoby z dowodami/paszportami (obcokrajowcy) wcześniej prosili o załatwienie hotelu, tak żeby tylko weszli,przywitali sie w recepcji i poszli do pokoju :)

Czytaj: żeby wszystko było uzgodnione, zarezerwowane i zapłacone.

Na bookingu jest napisane często: płatne gotówką w dniu przyjazdu.
Jak wcześniej korzystalem to różnie to wyglądało, raz przed wyjazdem ściągali całą kasę, raz tylko blokowali a potem się płaciło kartą, a raz gotówką, jednak chyba zawsze trzeba było pokazać im kartę, i pokazywałem tą którą robiłem rezerwacje ze swojego konta na http://www.booking.com.

Czy jest teraz możliwosc zebym na swoim koncie kupił 2 pokoje, wykorzystujac swoje dane i swoją kartę, której oni nie będą mieć i zamówił oraz zapłacił im za pobyt? tak, że jak przylecą to w recepcji uslyszłą tylko: witamy, wszystko jest załatwione ;p?

W tym czasei ja będę na drugim koncu świata i nie będzie ze mną kontaktu ;)
 Profil Relacje PM off  

#137 PostWysłany: 11 Cze 2012 15:23 

niebieski
Być może takie pytanie już padło, jeśli tak to przepraszam...

Zarezerwowałem sobie hotel w Maroku przez booking.com. W mailu z rezerwacją jest coś takiego:

Całkowita cena € 84.00

Hotel pobiera opłaty w lokalnej walucie (MAD) zgodnie z kursem wymiany walut obowiązującym w dniu dokonywania płatności.

Co oznacza "kurs wymiany walut obowiązującym w dniu dokonywania płatności"? Mam nadzieję, że nie jakiś hotelowy kurs, tylko bankowy? Jak go sprawdzić, na przykład w momencie check-inu?

#138 PostWysłany: 11 Cze 2012 19:45 
Awatar użytkownika

Loty: 169
Kilometry: 241 913
niebieski
A jak zalogujesz się do profilu (wyświetlisz rezerwację), i z górnego menu wybierzesz "waluta hotelu", co się wyświetla?
 Profil Relacje PM off  

#139 PostWysłany: 11 Cze 2012 21:09 

alav napisał(a):
Być może takie pytanie już padło, jeśli tak to przepraszam...

Zarezerwowałem sobie hotel w Maroku przez booking.com. W mailu z rezerwacją jest coś takiego:

Całkowita cena € 84.00

Hotel pobiera opłaty w lokalnej walucie (MAD) zgodnie z kursem wymiany walut obowiązującym w dniu dokonywania płatności.

Co oznacza "kurs wymiany walut obowiązującym w dniu dokonywania płatności"? Mam nadzieję, że nie jakiś hotelowy kurs, tylko bankowy? Jak go sprawdzić, na przykład w momencie check-inu?

Miałem tak rezerwując hotel w Maroku.
Po pierwsze kurs (z MAD na EURO) przeliczyli mi w dniu niekorzystnym dla mnie, a po drugie jeszcze przewalutowanie z Euro na PL też wyszło więcej. Niestety podwójne przewalutowanie to nicdobrego.

#140 PostWysłany: 11 Cze 2012 21:23 
Awatar użytkownika

srebrny
gsH napisał(a):
Ku przestrodze:

Zrobiłem rezerwację na hotel (z możliwością bezpłatnej anulacji) jakoś jeszcze w zeszłym roku i o niej zapomniałem, ale od tego czasu się logowałem kilka razy na stronie i w "Moich rezerwacjach" jej na pewno nie było. Dziś przychodzi mi mail z booking, że się nie stawiłem w hotelu, ale na szczęście bez żadnej kary...
Morał z tego taki, że trzeba samemu pilnować jakie rezerwacje się aktualnie ma na booking. 8-)

ja tez kiedys mialem podobny motyw
chodzi o to ze na booking mozesz zrobic rezerwacje nie bedac zalogowanym [w dodatku w prawym gornym rogu czesto gesto nawet gdy nie jestes zalogowany jest twoja xywa, co dodatkowo wprowadza w blad ], i wtedy mozesz zarzadzac tymi rezerwacjami tylko wykorzystujac kod przeslany Ci mailem, a w Twoim profilu ich nie bedzie [ bo notabene rezerwowales bez wykorzystania swojego konta na booking ]

znam temat z autopsji, kiepskie to jest bo potem za kazadym razem trzeba szukac tych kodow i kombinowac zamiast zwyczajnie sie zalogowac i miec wszystko na tacy
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 6258 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 313  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 2 gości