Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Wikipost
Pocztówki booking :arrow: pocztowka-od-booking-com,81,134957

numer telefonu do obsługi booking.com: 22 3060857

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 6309 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 50, 51, 52, 53, 54, 55, 56 ... 316  Następna
Autor Wiadomość
#1041 PostWysłany: 29 Lip 2015 13:19 

Pierwszy raz rezerwowałem na Booking. Czy mam do hotelu zabrać wydrukowane potwierdzenie rezerwacji?
 Profil Relacje PM off  

Relaks w Szarm el-Szejk 🏝️🎄 All inclusive w 4* hotelu za 1799 PLN Relaks w Szarm el-Szejk 🏝️🎄 All inclusive w 4* hotelu za 1799 PLN
Portugalia w pigułce za 518 PLN 🇵🇹 Lizbona, Azory i Porto w jednej podróży ✈️ Portugalia w pigułce za 518 PLN 🇵🇹 Lizbona, Azory i Porto w jednej podróży ✈️
#1042 PostWysłany: 29 Lip 2015 13:26 
Awatar użytkownika

Loty: 654
Kilometry: 841 839
niebieski
Wystarczy dokument tożsamości, ale zabrać potwierdzenie nie zaszkodzi, bo czasem może się przydać.
Balin uważa post za pomocny.

#1043 PostWysłany: 29 Lip 2015 13:47 

Ja zawsze zabieram ze sobą potwierdzenie rezerwacji i pokazuję w recepcji.
 Profil Relacje PM off

#1044 PostWysłany: 29 Lip 2015 13:52 

srebrny
Zawsze chca, gdy cena z bledem.
Mialem dwa razy i zawsze chcieli. Pewnie liczyli, ze nie bede mial i...zrobia ze mna, co im sie spodoba :)
 Profil Relacje PM off
Balin lubi ten post.

#1045 PostWysłany: 29 Lip 2015 21:16 

Loty: 130
Kilometry: 223 475
niebieski
Ja ostatnio miałam niemiłą sytuację w Warszawie, w Novotelu ale booking stanął na wysokości zadania ;) Jak zaddzoniłam z problemem to od razu dzwonili do hotelu. Tak w skrócie ;)
W rezerwacji wpisałam prognozowaną godzinę przyjazdu jako 18 ( z tego co kojarzę w ogóle nie muszę jej wpisywać). W międzyczasie jak rezerwacja 'wisiała' dostałam maila od bookingu, że mogę zrobić upgrade naszego pokoju, na superior, co uczyniłam. Jechaliśmy PB, wszystko o czasie ale pod Pałacem Kultury były pokazy samochodów rajdowych i trochę nam zeszło :) W hotelu byliśmy kilka minut po 18, DOSŁOWNIE i okazało się, że pokoju dla nas nie ma a oni mają pełne obłożenie :o
Recepcjonistka poszła pogadać z kimś mądrzejszym. Staliśmy jakieś 15 min jak te kołki.
Po tych 15 min przyszła i powiedziała, że szukają dla nas pokoju w okolicy :shock:
Jak zaczęłam dzwonić do bookingu znalazł dla nas pokój typu standard.
Jak już rozmawiałam z bookingiem to znalazł się nawet pokój superior :)
Wiem, że booking dzwonił ale nie rozmawiał z hotelem, bo nie odbierali :)
Czasami warto powalczyć :)

#1046 PostWysłany: 10 Sie 2015 19:57 
Awatar użytkownika

niebieski
Zarezerwowałam dziś 2 pokoje dla moich bliskich, niestety hotel ma pełne obłożenie i twierdzi, że nie może przyjąć gości :o Gwarantem rezerwacji było wpisanie nr karty + nazwiska (bez cvv). W okolicy przez booking nie można w zasadzie nic zarezerwować, w promieniu 40 km jest oferta (najbliższy weekend), jednak jest sporo droższa. Czy mam szansę wywalczyć coś, skoro wiem o sytuacji kilka dni wcześniej?
 Profil Relacje PM off  

#1047 PostWysłany: 10 Sie 2015 20:07 
Awatar użytkownika

niebieski
@invasion

A kontaktował się z Tobą booking w tej sprawie? Ja miałem ostatnio podobną sytuację i od razu zadzwoniła Pani i zaproponowała hotel o podobnym standardzie ulicę obok. Droższy, ale oddali różnicę w cenie. Próbować na pewno można, chociaż skoro nic nie jest dostępne w okolicy to nie wiem co można ugrać :)
 Profil Relacje PM off
invasion uważa post za pomocny.

#1048 PostWysłany: 10 Sie 2015 20:12 
Awatar użytkownika

niebieski
@miki_fly miałam jedynie kontakt ze strony hotelu. Podobno się pomylili, bo mają grupę, a zapomniało im się wycofać ofertę w tym terminie (było dużo więcej pokoi dostępnych). Skontaktuję się jutro z bookingiem. Na razie rezerwacja wisi na ich stronie.
 Profil Relacje PM off  

#1049 PostWysłany: 14 Sie 2015 00:29 

niebieski
Przez booking.com jeszcze nigdy nie rezerwowałem i mam 2 pytania. 1) czy poza potwierdzeniem rezerwacji z booking.com powinien coś dostać z hotelu? 2) Zarezerwowałem hotel w Pradze, czy do meldunku wystarczy dowód osobisty? Paszport mam nieważny.
 Profil Relacje PM off  

#1050 PostWysłany: 14 Sie 2015 00:32 

srebrny
1. Nie 2.Tak :-)
xemi uważa post za pomocny.

#1051 PostWysłany: 16 Sie 2015 23:52 

Loty: 142
Kilometry: 230 322
niebieski
Witam, chciałem zapytać o dosyć oczywistą rzecz ale wolę się upewnić, więc proszę bez hejtu :
1. Czy przy rezerwacji na booking muszę podawać wszystkie osoby, które będą nocować w hotelu?
2. Jeśli ja jestem płacącym, i widnieje na rezerwacji oraz druga osoba, lecz zamiast niej przyjadę z kimś innym to nie będzie problemu?
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.
2 ludzi uważa post za pomocny.

#1052 PostWysłany: 17 Sie 2015 00:00 
Awatar użytkownika

niebieski
@hmax

Wystarczy jedna osoba i ta osoba musi być obecna przy zameldowaniu, reszta dowolnie (o ile hotel wyraźnie nie zaznaczy, że ma być inaczej, ale na bookingu z tym się jeszcze nie spotkałem).
 Profil Relacje PM off
hmax lubi ten post.
hmax uważa post za pomocny.

#1053 PostWysłany: 17 Sie 2015 01:02 

Na bookingu wystarczą dane osoby dokonującej danej rezerwacji. Natomiast co w hotelu, to już zależy od polityki danego hotelu/sieci. Kiedyś trochę się tym interesowałem i wyczytałem gdzieś fajną historię - facet zameldował się z kobietą, która okazała się jego kochanką i w jakiś sposób (chyba dzwoniąc) dowiedziała się o tym jego żona. Dość, że cała sprawa zakończyła się karczemną awanturą i od tej pory hotel woli nie wiedzieć ;)
Ale zdarzyło mi się także, że się dopytywali o dane drugiej osoby...
 Profil Relacje PM off  

#1054 PostWysłany: 17 Sie 2015 01:29 

niebieski
To już zależy od przepisów w kraju gdzie rezerwujemy hotel. We Włoszech na przykład hotel będzie prosił o dokument każdej nocującej osoby (włącznie z dziećmi) ale to już na miejscu przy zameldowaniu. Na etapie rezerwacji nie spotkałem się nigdy, żeby Booking.com domagał się danych gości.
 Profil Relacje PM off  

#1055 PostWysłany: 17 Sie 2015 06:13 
Awatar użytkownika

Loty: 512
Kilometry: 985 010
złoty
Jest jedno ale. Jeśli rezerwujesz dwa pokoje, to musisz podczas rezerwacji podać dane swoje i dane jednej osoby, która będzie korzystała z drugiego pokoju.

#1056 PostWysłany: 17 Sie 2015 08:16 
Awatar użytkownika

Loty: 654
Kilometry: 841 839
niebieski
Aczkolwiek dane osoby przypisanej do drugiego pokoju można zmieniać.
elwirka lubi ten post.

#1057 PostWysłany: 17 Sie 2015 08:36 

srebrny
Ja dane osób w kolejnych pokojach zawsze zostawiam puste. Wpisywanie nie jest konieczne.
 Profil Relacje PM off
elwirka lubi ten post.

#1058 PostWysłany: 17 Sie 2015 09:16 
Awatar użytkownika

Loty: 512
Kilometry: 985 010
złoty
Sprawdziłam, rzeczywiście można zostawić puste pole. Dotychczas myślałam, że tylko email jest opcjonalny.
Ale jeśli rezerwujesz dla siebie i jeszcze kogoś, to czasem warto wpisać i nazwisko i mail, bo ta druga osoba (jeśli ma konto na bookingu) widzi u siebie tę rezerwację.

#1059 PostWysłany: 17 Sie 2015 10:24 

kendi napisał(a):
We Włoszech na przykład hotel będzie prosił o dokument każdej nocującej osoby (włącznie z dziećmi).

Włochy mają ogólnie jakieś swoje specyficzne przepisy. Teraz to podobno się zmieniło, ale kilka lat temu nie można było mieć włoskiej karty SIM, bo do rejestracji wymagali włoskiego dokumentu tożsamości.
 Profil Relacje PM off  

#1060 PostWysłany: 29 Sie 2015 23:08 

Witam. Nie miałem jeszcze okazji rezerwować hotelu przez pośrednika jakim jest booking.com więc mam kilka pytań po przejrzeniu tego wątku.

1) Czy możliwa jest płatność kartą debetową za nocleg? Wypukła, z kodem CVV - wielokrotnie płaciłem nią za np. przelot Ryanairem.

2) Jak jest w rzeczywistości z bezpieczeństwem danych karty?

3) Czy wystarczy, że wydrukuję jakieś potwierdzenie z maila i na miejscu w hotelu nie muszę podpisywać dodatkowych formularzy/umowy itd.?

4) Jak w praktyce wygląda bezpieczeństwo w takich hotelach, hostelach gdzie są wieloosobowe pokoje?

Dzięki za odpowiedź. :)
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 6309 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 50, 51, 52, 53, 54, 55, 56 ... 316  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość