Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Wikipost
Pocztówki booking :arrow: pocztowka-od-booking-com,81,134957

numer telefonu do obsługi booking.com: 22 3060857

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 6309 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 102, 103, 104, 105, 106, 107, 108 ... 316  Następna
Autor Wiadomość
#2081 PostWysłany: 21 Cze 2017 00:48 
Booking.com - opinie,problemy i doświadczenia" />

Witam wszystkich,
Nigdy wcześniej nie rezerwowalem nic na booking czy tez innych stronach, ale dziś postanowiłem zarezerwować hotel na 2 lipca czyli za 12 dni na pobyt w Chorwacji (7 dniowy). Karta Visa Debetowa z mBanku.
Chciałbym się dowiedzieć jak to będzie wyglądać od was doświadczonych osób bo w mailu dostałem coś takiego

Cytuj:
Płatność za tę rezerwację jest rozliczana bezpośrednio z personelem obiektu. Obiekt Apartment and Rooms Ivan obsługuje wszystkie płatności, więc sprawdź informacje poniżej

A poniżej
Cytuj:
Przedpłata
Zostaniesz obciążony przedpłatą będącą 30% całkowitej ceny rezerwacji po jej dokonaniu i pozostałą kwotą w ciągu 14 dni przed przyjazdem.

Rezerwacji już dokonałem, ale nie próbowali jak na razie pobierać tej kwoty. Z jednej strony jest napisane ze bezpośrednio z personelem a z drugiej ze zostanie obciążania karta przed przyjazdem. Jak to będzie wyglądać?
 Profil Relacje PM off  

💥CO ZA CENA💥 Loty na Sycylię dla wszystkich od 128 PLN 😱 🌴 💥CO ZA CENA💥 Loty na Sycylię dla wszystkich od 128 PLN 😱 🌴
Wiosenny relaks na Majorce 🌴 Urlop w 4* hotelu z wyżywieniem na tydzień za 1988 PLN🇪🇸😎 Wiosenny relaks na Majorce 🌴 Urlop w 4* hotelu z wyżywieniem na tydzień za 1988 PLN🇪🇸😎
#2082 PostWysłany: 21 Cze 2017 02:31 

srebrny
@Duffy Zgodnie z info. mają prawo w każdej chwili ściągnąć ci z karty obecnie łącznie 50%,czy z tego skorzystają to różnie bywa.Czasami wcześniej nic nie pobiorą i zapłata jest dopiero na miejscu.
 Profil Relacje PM off  

#2083 PostWysłany: 21 Cze 2017 04:47 

srebrny
Czy komuś zwrócili 10€ za umieszczenie opinii? Ja napisałem wedle regulaminu i cisza, nawet zapytanie do BOK wysłałem, ale nie odpowiadają. Mam kilkanaście do umieszczenia, ale za darmo juz nie będę interesu im rozkręcał :mrgreen:
 Profil Relacje PM off  

#2084 PostWysłany: 21 Cze 2017 06:26 

niebieski
Ja wysłałem w ciągu ostatnich 10-ciu dni z 5 maili (w sprawie przedłużającej się weryfikacji rezerwacji wykonanej z linku polecającego) i nikt nie raczył na te wiadomości odpisać. Nigdy nie spieszyli się z odpowiedzią, ale w ciągu 2-3 dni odpowiadali. A teraz nic.
 Profil Relacje PM off  

#2085 PostWysłany: 21 Cze 2017 08:30 

miriam napisał(a):
@Duffy Zgodnie z info. mają prawo w każdej chwili ściągnąć ci z karty obecnie łącznie 50%,czy z tego skorzystają to różnie bywa.Czasami wcześniej nic nie pobiorą i zapłata jest dopiero na miejscu.

Ok dzięki wielkie, jako, że różnie to bywa (chociaż kartę jak podam do jakiejś usługi to później ją usuwam jak zapłacę) to tak czy siak mam ustawione limity na płatność i jak będą próbwali pobrać pieniądzę z karty/ konta to niestety im się tego nie uda ze względu na te limity i ja dostanę powiadomienie na telefon, że nieudana płatność kartą, co wtedy ? będę mógł zmienić limity na większe i oni spróbują jeszcze raz ? lub dostanę jakieś info o nieudanej próbie i zweryfikowaniu czy podaniu innej karty ? czy rezerwacja zostanie anulowana ?
 Profil Relacje PM off  

#2086 PostWysłany: 21 Cze 2017 08:46 

Loty: 142
Kilometry: 220 645
niebieski
Jak się nie uda pobrać lub zablokować kwoty to dostaniesz informację na maila. Jeśli nie zareagujesz to może dojść nawet do anulowania noclegów. Miałem taką sytuację nieświadomie. Był mail, że jest jakiś problem z kartą, a że przez 3 dni poczty nie sprawdzałem to po przyjeździe nocleg był już nieaktualny. Na szczęście chodziło o jeden nocleg i znalazłem coś innego na miejscu bez problemu.

#2087 PostWysłany: 21 Cze 2017 08:52 

Dostaniesz e-maila z "prośbą" o podanie danych karty, którą będzie można obciążyć.
W razie braku reakcji z Twej strony rezerwacja zostanie anulowana.
 Profil Relacje PM off  

#2088 PostWysłany: 21 Cze 2017 09:05 
Awatar użytkownika

jacek96 napisał(a):
Czy komuś zwrócili 10€ za umieszczenie opinii? Ja napisałem wedle regulaminu i cisza, nawet zapytanie do BOK wysłałem, ale nie odpowiadają. Mam kilkanaście do umieszczenia, ale za darmo juz nie będę interesu im rozkręcał :mrgreen:

Ooo ;-) Zdradź proszę skąd info o "przysługującym" zwrocie po wystawieniu opinii?
 Profil Relacje PM off  

#2089 PostWysłany: 21 Cze 2017 09:08 

srebrny
Umieściłem pewnie ponad sto opinii, więc kiedyś dostałem maila z taką wiadomością, że będą nagradzać moje opinie.
 Profil Relacje PM off
Izuu lubi ten post.

#2090 PostWysłany: 21 Cze 2017 09:45 

Jeszcze raz dzięki, a co w przypadku, gdy jest napisane przy rezerwacji ze w razie anulowania pobierana jest cała kwota ?
 Profil Relacje PM off  

#2091 PostWysłany: 21 Cze 2017 10:07 

Cytując Ciebie: "w razie anulowania pobierana jest cała kwota" ;)
 Profil Relacje PM off  

#2092 PostWysłany: 21 Cze 2017 10:17 

srebrny
@DuffyTo znaczy ,że rezerwacji teoretycznie nie można bezpłatnie odwołać,chociaż czasami obiekt, wyjątkowo na twoją prośbę ,może się zgodzić tego nie egzekwować lub mieć z tym problem jeśli podana karta nie działa,ale to już inny temat ;)
 Profil Relacje PM off  

#2093 PostWysłany: 21 Cze 2017 10:20 

Okej ;) więc będę czekać na maila lub powiadomienie z mbanku o próbie pobrania jakiejś kwoty i wtedy sobie zmienię limity.
Ostatnie pytanie wchodzę w aplikacje booking.com na telefonie i wybieram swoje rezerwacje i lokalizacje tego miejsca i pokazuje mi tą lokalizacje co jest rzucona pinezka, ale kawałek dalej pokazuje nazwę tego hotelu co mam niby rezerwacje i jest nawet data mojego pobytu
:?: :?:
Gdzie mam jechać :roll:
Image
 Profil Relacje PM off  

#2094 PostWysłany: 21 Cze 2017 10:21 
Awatar użytkownika

Loty: 61
Kilometry: 88 065
niebieski
Najlepiej skontaktuj się z hotelem.

#2095 PostWysłany: 21 Cze 2017 10:41 

Ok sprobuje. Dziwna tez jest sprawa, ze numer podany do hotelu na booking jest inny niż do tych dwóch miejsc na mapie co podałem.
 Profil Relacje PM off  

#2096 PostWysłany: 21 Cze 2017 14:16 

Jeszcze jedno pytanie próbowali mi pobrać pieniądze i przyszła faktura, ze będą chcieli pobrać 90€ a resztę płatność w hotelu przy przyjedzie, pytanie takie czy płatność w hotelu będzie € czy kunami (hrk)?
 Profil Relacje PM off  

#2097 PostWysłany: 21 Cze 2017 14:27 
Site Admin
Awatar użytkownika

Raczej w kunach, bo to waluta hotelu i oni dalej w tej walucie będą się prawdopodobnie rozliczać z urzędami swoimi
 Profil Relacje PM off  

#2098 PostWysłany: 21 Cze 2017 14:45 
Awatar użytkownika

niebieski
na potwierdzeniu rezerwacji powinno być napisane - płatne w walucie hotelu....

#2099 PostWysłany: 21 Cze 2017 15:14 

Ok znalazłem teraz na kompie, jest w kunach raz jeszcze dzięki ;)
 Profil Relacje PM off  

#2100 PostWysłany: 04 Lip 2017 10:18 

Loty: 107
Kilometry: 220 982
pytanie za sto pkt - dlugo czekaliscie az booking zaproponuje Wam alternatywe? bo czekam od 22 czerwca

Mam rezerwacje do Skopje dla 10 osob na sierpien wiec wcale nie jest latwo trafic cos w dobrej cenie, niestety, wlasciciel napisal mi wiadomosc ze jednak w sierpniu zamyka biznes. juz dwa razy dzwonilem w tej sprawie do bookingu i ciagle jest w toku i mam sie nie martwic - jak tu sie nie martwic jak widze, ze znikaja miejsca dla tylu osob :/

czy jezeli nie bedzie nic w takiej cenie to booking pokryje roznice?

Ostatnio edytowany przez istenpl, 04 Lip 2017 10:35, edytowano w sumie 1 raz
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 6309 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 102, 103, 104, 105, 106, 107, 108 ... 316  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość