Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Wikipost
Pocztówki booking :arrow: pocztowka-od-booking-com,81,134957

numer telefonu do obsługi booking.com: 22 3060857

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 6258 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 306, 307, 308, 309, 310, 311, 312, 313  Następna
Autor Wiadomość
#6161 PostWysłany: 26 Lip 2025 23:41 

Loty: 16
Kilometry: 26 175
Myślę że w przypadku takiej sytuacji po prostu najlepiej skontaktować się z obiektem i zapytać jak będzie realizowana płatność.
A na przyszłość najlepiej brać obiekt z płatnością przez booking.

Odkryj kraj kawy, samby i piłki nożnej ⚽️☕🇧🇷 Tanie loty do Brazylii od 2089 PLN 🌎 Odkryj kraj kawy, samby i piłki nożnej ⚽️☕🇧🇷 Tanie loty do Brazylii od 2089 PLN 🌎
Fuerteventura z all inclusive 🏝️🍹 4* hotel tylko dla dorosłych z basenem za 2887 PLN Fuerteventura z all inclusive 🏝️🍹 4* hotel tylko dla dorosłych z basenem za 2887 PLN
#6162 PostWysłany: 26 Lip 2025 23:43 

platynowy
Przecież booking to tylko pośrednik, nie pobiera płatności bezpośrednio. Płatność pobiera obiekt i to on rządzi się swoimi prawami. W większości przypadków nikt nie weryfikuje danych na karcie i danych gościa, ale bywają wyjątki. W tym roku robiłem rezerwację dla narzeczonej na kanarach. Po kilku dniach próba pobrania środków i właśnie odrzucona, bo płaciłem swoją kartą. Musiałem przelać środki na jej kartę i podpiąć jej kartę do mojego konta. Była informacja, że jeżeli nie zrobię tego do 24h to rezerwacja zostanie odwołana. I chodziło o mała kwotę - 200 euro. Tak samo z pokazywaniem karty przy check in. Część obiektów tego wymaga, a część nie. Dla świętego spokoju za swoje rezerwacje płacę swoją kartą.
 Profil Relacje PM off  

#6163 PostWysłany: 26 Lip 2025 23:47 

srebrny
Cytuj:
nie mam jeszcze żadnego doświadczenia z rezerwacjami booking

Cytuj:
No tak ale co będzie jeśli hotel do dnia przyjazdu nie pobierze z karty pieniędzy i w recepcji przy zameldowaniu poproszą o zapłatę , a ja nie będę na to przygotowany ?

Cytuj:
W takim przypadku dziadek płaci mi wcześniej, wyjeżdża 1000km na wczasy i w hotelu dowiaduje się, że pobyt jest niezapłacony , a nie wziął ze sobą aż tyle pieniędzy.

Cytuj:
Dwa tygodnie temu zamawiałem pobyt mojej mamie i zaznaczyłem opcje " zamawiam dla innej osoby" , wpisałem swoją kartę i rezerwacja została przyjęta.

Cytuj:
Dziadek nie ma ani karty , ani konta , dostaje emeryturę w gotówce

A jest jakaś jedna spójna wersja twojego problemu?
 Profil Relacje PM off
3 ludzi lubi ten post.

#6164 PostWysłany: 27 Lip 2025 01:00 
Awatar użytkownika

Loty: 37
Kilometry: 101 405
niebieski
[quote="YATES"]-- 26 Lip 2025 22:34 --

Dwa tygodnie temu zamawiałem pobyt mojej mamie i zaznaczyłem opcje " zamawiam dla innej osoby" , wpisałem swoją kartę i rezerwacja została przyjęta.

Ja rezerwowałem dla Kolegi który załatwiał moje sprawy w trójmiesice moja karta jego nazwisko, wszystko przechodzi bez problemu. Płatność karta pobrana automatycznie w momencie kiedy zwrotna oferta stalą się bezzwrotną na 2 dni przed przyjazdem

@YATES w sytuacji jak dziadek da Ci kasę i będzie problem z płatnością na miejscu zostaje jeszcze infolinia pomocowa Booking.com ja akurat mam z nimi dobre doświadczenia, problem na pewno da się rozwiązać.

#6165 PostWysłany: 27 Lip 2025 08:42 

Loty: 203
Kilometry: 691 388
niebieski
YATES napisał(a):
Dziadek nie ma ani karty , ani konta , dostaje emeryturę w gotówce Chyba po to na booking jest opcja rezerwacja dla innej osoby żeby starsze osoby nie władające w internecie mogły też za pośrednictwem innej zalogowanej osoby zarezerwować wczasy

To może lepiej zarezerwować dla niego i opłacić od razu? Albo zarezerwować nocleg tam, gdzie jest możliwość płatności gotówką?
 Profil Relacje PM off  

#6166 PostWysłany: 27 Lip 2025 08:53 

srebrny
Kothson napisał(a):
Przecież booking to tylko pośrednik, nie pobiera płatności bezpośrednio. Płatność pobiera obiekt i to on rządzi się swoimi prawami.

Bardzo często zdarza się,że to włanie booking pobiera płatność i rozlicza się potem z obiektem. Najczęściej już po zrealizowaniu pobytu przez gościa. Przy rezerwacji jest wtedy informacja płatność za pośrednictwem booking.com
 Profil Relacje PM off  

#6167 PostWysłany: 27 Lip 2025 09:23 

boots pisząc, że nie mam doświadczenia z booking nie sprecyzowałem , że chodzi o doświadczenie w zakresie automatycznie ściąganej płatności z karty. Zawsze w przeszłości gdy rezerwowałem hotel to wpisywałem kartę tylko jako zabezpieczenie rezerwacji a opłatę za pobyt uiszczałem przy zameldowaniu w recepcji hotelu.
Jeśli chodzi o inne rezerwacje niż opisana w pierwszym poście to są oddzielne pobyty nie dla mnie ale z podobną formą płatności i ja je robię na prośbę osób trzecich ze swojego konta booking
 Profil Relacje PM off  

#6168 PostWysłany: 27 Lip 2025 11:34 

niebieski
@marrak
"W opisie jest info że obiekt może obciążyć kartę w dowolnym momencie"
Miałem tak w przypadku rezerwacji zwrotnej w Polsce.
Obiekt WroApart od razu pobrał część kwoty za rezerwację.
Kiedy odwołałem rezerwację, obiekt WroApart nie kwapił się ze zwrotem.

Dostałem info z Booking:
Obiekt mógł już pobrać od Ciebie opłatę. To standardowa procedura, a Ty otrzymasz zwrot w ciągu najbliższych 7 dni.
W zależności od Twojego banku, przetworzenie Twojego zwrotu może trochę potrwać. Jeśli nadal czekasz na zwrot, skontaktuj się bezpośrednio z obiektem WroApart Księcia Witolda

Przepychanka trwała ponad miesiąc, bo obiekt odsyłał do Booking i odwrotnie.
Obiekt (bardzo nieprzyjemni,krętacze) chciał,żeby Booking zwrócił, a oni oddadzą Booking.

Doświadczenie nieprzyjemne, a ostatecznie skończyło się zwrotem z Booking.
Oni sobie jakoś poradzili z obiektem,choć nie wzięli moich pieniędzy.
 Profil Relacje PM off  

#6169 PostWysłany: 27 Lip 2025 12:20 

Chciał bym was zapytać o jedną rzecz, bo otrzymałem informację od hotelu ". Nie mogliśmy pobrać opłaty za pobyt z Państwa karty, ponieważ wymaga ona podania kodu PIN , prosimy o dostosowanie ustawień w bankowości abyśmy mogli sfinalizować transakcję" .
Wchodząc w ustawienia mojej karty da się tylko zmienić PIN , a nie da się go znieść. Czy chodzi o to , że ja podałem dane swojej normalnej karty płatniczej , a nie kredytowej ( takiej nie posiadam) ?
 Profil Relacje PM off  

#6170 PostWysłany: 27 Lip 2025 12:48 
Awatar użytkownika

Loty: 127
Kilometry: 182 849
niebieski
@YATES może jest problem nie z kodem PIN, a z ustawionymi zbyt niskimi limitami dla karty płatniczej?
Swoją drogą to ja nigdy się nie spotkałam z takim problemem przy płatności. Jesteś pewien, że to nie jest jakiś scam?
 Profil Relacje PM off  

#6171 PostWysłany: 27 Lip 2025 13:01 

Dzięki Cicha_Woda. Faktycznie sprawdziłem miałem limit dzienny ustawiony na 500zł Już zmieniłem na wyższy i wysyłam wiadomość do hotelu.
 Profil Relacje PM off  

#6172 PostWysłany: 27 Lip 2025 16:15 

A zapytam was jeszcze na zapas , bo sie trochę niepokoję jak by mimo zmiany limitu hotelowi nie udało się obciążyć mojej karty debetowej ( nie posiadam kredytowej) czy można w rezerwacji poprzez aktualizację numeru karty podać dane karty kredytowej osoby, która nie będzie gościem , oczywiście wyraża na to zgodę .
 Profil Relacje PM off  

#6173 PostWysłany: 27 Lip 2025 17:00 

platynowy
Z debetowej też ściągną, o ile będą na niej środki.
 Profil Relacje PM off
Zeus lubi ten post.

#6174 PostWysłany: 27 Lip 2025 17:03 

Środki są i limity ustawione dużo powyżej kwoty rezerwacji
 Profil Relacje PM off  

#6175 PostWysłany: 27 Lip 2025 17:12 

platynowy
No to się nie przejmuj na wyrost.
 Profil Relacje PM off
Zeus lubi ten post.

#6176 PostWysłany: 27 Lip 2025 20:24 

Loty: 16
Kilometry: 26 175
@YATES jeśli masz środki na karcie debetowej to nie ma żadnej różnicy między nią a kredytową.

#6177 PostWysłany: 27 Lip 2025 20:34 

Właśnie otrzymałem odpowiedz z obsługi klienta Booking , że karta debetowa dla mojej rezerwacji jest OK.
 Profil Relacje PM off  

#6178 PostWysłany: 27 Lip 2025 21:53 

srebrny
Kothson napisał(a):
Przecież booking to tylko pośrednik, nie pobiera płatności bezpośrednio. Płatność pobiera obiekt i to on rządzi się swoimi prawami.

Akurat dzisiaj miałem kontakt z booking w związku z próbą oszustwa i wyraźnie usłyszałem że to booking pobierze ode mnie kasę.
 Profil Relacje PM off  

#6179 PostWysłany: 27 Lip 2025 21:55 

niebieski
Ludzie czytajcie warunki w rezerwacjach. Każdy dom, każdy apartament, każdy pokój ma swoje warunki i przy każdym pisze kto zajmuje się pobraniem płatności (obsługą płatności). W jednym przypadku będzie to obiekt a w drugim booking. Nie róbcie z tego sensacji, bo wychodzi na to ze nie czytacie warunków rezerwacji
Image
 Profil Relacje PM off
5 ludzi lubi ten post.

#6180 PostWysłany: 28 Lip 2025 13:13 

Mimo, że mam środki na koncie i limit ustawiony wysoko to hotel odpisał , że nie może pobrać środków ponieważ terminal prosi o podanie kodu PIN. Nie mam pojęcia co jest grane.
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 6258 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 306, 307, 308, 309, 310, 311, 312, 313  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 3 gości