Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Wikipost
Pocztówki booking :arrow: pocztowka-od-booking-com,81,134957

numer telefonu do obsługi booking.com: 22 3060857

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 6258 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 294, 295, 296, 297, 298, 299, 300 ... 313  Następna
Autor Wiadomość
#5921 PostWysłany: 23 Mar 2024 11:13 

srebrny
Przecież nie wiesz, kto się pod ciebie podszył - o ile w ogóle ktoś to zrobił. Dlaczego zatem tak postępujesz?
 Profil Relacje PM off
3 ludzi lubi ten post.

City break w chorwackim Zadarze za 799 PLN ☀️🌊 Loty z Warszawy + noclegi niedaleko centrum 😎 City break w chorwackim Zadarze za 799 PLN ☀️🌊 Loty z Warszawy + noclegi niedaleko centrum 😎
Majówka w hiszpańskim słońcu 🌊🌞 Tydzień w 4* hotelu z wyżywieniem od 2589 PLN🍹🌴 Majówka w hiszpańskim słońcu 🌊🌞 Tydzień w 4* hotelu z wyżywieniem od 2589 PLN🍹🌴
#5922 PostWysłany: 23 Mar 2024 12:40 

Loty: 6
Kilometry: 12 016
srebrny
piotrkr napisał(a):
Prawdopodobnie właściciel - przy zakwaterowaniu prosił o pokazanie numeru rezerwacji, pokazałem w telefonie, był tam też pin

Właściciel zapisał numer. Jak myślisz po co to zrobił? Był jedyną osobą, której pokazałem te dane, nikt inny oprócz mnie nie miał do nich dostępu. W opiniach noclegu znalazłem, że to nie pierwszy przypadek, ktoś inny też miał wystawioną opinie "za niego". A ty co myślisz, że jakiś haker albo zupełnie postronny gość akurat wystawił świetną opinie jednemu z wielu noclegów w których spałem, akurat temu którego właściciel miał dostęp pinu? Przestań trollować.
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.

#5923 PostWysłany: 23 Mar 2024 12:54 

srebrny
Ja po prostu z dużą rezerwą podchodzę do twierdzeń faceta, który nie wie jak i czym ogolić się na urlopie i pyta, czy statkiem buja w czasie sztormu. :o
 Profil Relacje PM off
4 ludzi lubi ten post.

#5924 PostWysłany: 23 Mar 2024 18:26 

Loty: 6
Kilometry: 12 016
srebrny
Jasne, zapytaj jeszcze czy sam nie wystawiłem opinii i zapomniałem o tym po 5 minutach. Kolejny przykład trollowania. Z mojej strony to koniec "rozmów" z tobą. Nie spodziewaj się odpowiedzi na swoje "pytania" w przyszłości.
 Profil Relacje PM off  

#5925 PostWysłany: 24 Mar 2024 13:09 

srebrny
mam prośbę o pomoc w ocenie
https://www.booking.com/Share-kEZWkA3
myślicie, że to scam czy wiarygodna oferta. Bezzwrotna, bez opinii.
wielkośc domu 15m2
ale np ta ma tą samą wielkość, ale już pojawiły się oopinie, z marca https://www.booking.com/Share-fyspvK

#5926 PostWysłany: 24 Mar 2024 13:32 

złoty
@katka256 Wystarczy obejrzeć zdjęcia aby stwierdzić, że dom ma napewno jest dużo większy niż 15m2.
Cytuj:
Obiekt zarządzany przez: Edward
Ocena firmy: 8.7Na podstawie 14 opinii z 33 obiektów

Więc jeśli masz obawy to pisz do właściciela.
 Profil Relacje PM off  

#5927 PostWysłany: 24 Mar 2024 13:38 

srebrny
@katka256 Płatność przez Booking więc w miarę bezpieczna. Obiekty otrzymują kasę po zrealizowaniu noclegu, więc jak masz pewność wyjazdu i obiekt ci pasuje to możesz zaryzykować.
 Profil Relacje PM off
katka256 lubi ten post.
katka256 uważa post za pomocny.

#5928 PostWysłany: 24 Mar 2024 13:43 

srebrny
Chupacabra napisał(a):
@katka256 Wystarczy obejrzeć zdjęcia aby stwierdzić, że dom ma napewno jest dużo większy niż 15m2.
Cytuj:
Obiekt zarządzany przez: Edward
Ocena firmy: 8.7Na podstawie 14 opinii z 33 obiektów

Więc jeśli masz obawy to pisz do właściciela.

przed rezerwacja raczej nie jest to mozliwe.
Patrzylam na zdjecia :lol: wiec wiem, że wiekszy, ale wsm, można wstawić zdjecia i pałacu, a może być scam
pyra2 lubi ten post.

#5929 PostWysłany: 24 Mar 2024 13:48 

srebrny
Jest możliwe .Zauważ, że jest okienko Nadal szukasz?

Zadaj pytanie
Na większość pytań mamy natychmiastową odpowiedź
 Profil Relacje PM off
katka256 lubi ten post.
katka256 uważa post za pomocny.

#5930 PostWysłany: 29 Kwi 2024 21:20 

dzien dobry
Zamroczyłem mnie i zapłaciłem za rezerwacje na Bookingu Kartą kredytową (+marża) zamiast Revolutem.
Czy można to jakoś odkręcić.
Transakcje w banku można chyba anulować, ale nie wiem co z bookingiem. Czy można anulować zapłatę i zapłacić drugi raz?
 Profil Relacje PM off  

#5931 PostWysłany: 29 Kwi 2024 21:32 

Loty: 38
Kilometry: 79 867
Jeśli rezerwacja była z bezpłatnym anulowaniem to rezerwację można anulować i dostaniesz zwrot na kartę. I możesz zarezerwować ponownie Revolutem.
Ale jeśli nie było takiej opcji w rezerwacji to raczej słabo to widzę.
 Profil Relacje PM off  

#5932 PostWysłany: 29 Kwi 2024 21:36 

Była tzn. jest, ale mam tylko 2 dni na anulowanie rezerwacji noclegu.
Jak anuluje rezerwacje to chyba nie zarezerwuje drugi raz tej samej.
 Profil Relacje PM off  

#5933 PostWysłany: 29 Kwi 2024 21:39 

złoty
Jeśli płatność została już zaksięgowana to przy zwrocie bank doliczy kolejną prowizję.
Po reklamacji bank może zwrócić obie prowizje, ale nie musi.
 Profil Relacje PM off
sigielki lubi ten post.

#5934 PostWysłany: 29 Kwi 2024 21:43 

dziękuję za odpowiedzi,
Jutro zadzwonie do banku, ale słabo to widze
Coż, jakoś to przeżyje, ech głupota...
 Profil Relacje PM off  

#5935 PostWysłany: 29 Kwi 2024 21:51 
Awatar użytkownika

Loty: 304
Kilometry: 348 428
złoty
Nie kombinuj. Zapłaciłeś prowizję raz, przy zwrocie zapłacisz drugi raz a po anulowaniu nie zarezerwujesz noclegu w tej samej cenie tylko prawdopodobnie drożej - stracisz trzeci raz.

Tapnięte z Samsunga S66+ PRO ultra max
 Profil Relacje PM off
3 ludzi lubi ten post.

#5936 PostWysłany: 04 Maj 2024 22:00 

niebieski
chwila nieuwagi i jak zwykle problem.
Zaplacilam za rezerwacje mieszkania ale okazuje sie /niestety nie wychwycilam przy przekliliwaniu/ ze liczba osob z 4 przeskoczyla mi na 2 (ucieszylam si ze na aplikacji taniej :/)
Do brzegu - zadzwonie jutro do gospodarzy jaka bedzie roznica w cenie (oczywiscie max capacity to 5 wiec fizycznie da sie zwiekszyc ilosc osob) ale jakby dodatkowa oplata byla kosmiczna to booking pokazuje ze mimo ze to rezerwacja bezzwrotna to moge bezplatnie odwolac w ciagu 24h .

Czy ktos przez to przechodzil i srodki rzeczywiscie zostaly zwrocone na karte kredytowa?
 Profil Relacje PM off  

#5937 PostWysłany: 04 Maj 2024 22:47 

niebieski
A czemu nie da rady zarezerwować ponownie w tej samej cenie - tylko pytam?
...bo ja to kilkukrotnie (akurat z innych powodów niż autor) robiłem. Po anulacji od kilku-kilkunastu do max. kilkudziesięciu minut i obiekt wraca z powrotem do oferty. W tej samej cenie ;)
 Profil Relacje PM off  

#5938 PostWysłany: 04 Maj 2024 23:37 

niebieski
@sanchopan jesli to do mnie to chodzi mi o to ze juz srodki z karty zeszly. jesli faktycznie po anulacji oferty opisanej ogolnie jako bezzwrotna (ktora w innym miejscu przy odwolaniu jest opisana ze mozna bezplatnie odwolac w ciagu 24h) dostane zwrot kasy to wlasnie to co pyta,. Chce uniknac sytuacji ze oni faktycznie drugi raz wystawia mieszkanie po anulacji w ciagu 24h, a kasy nie zwroca ;).
 Profil Relacje PM off  

#5939 PostWysłany: 05 Maj 2024 18:02 
Awatar użytkownika

Loty: 304
Kilometry: 348 428
złoty
Mam taką sytuację: Nocleg opłacony w całości z góry dawno temu, rezerwacja bezzwrotna. Jak wchodzę w potwierdzenie to widzę coś takiego:
Cytuj:
Informacje dotyczące płatności
Anulowaliśmy zaplanowaną transakcję – opłata nie zostanie pobrana.

Jak to interpretować? Że "całość została zapłacona więc już więcej nie musisz"?
 Profil Relacje PM off  

#5940 PostWysłany: 07 Maj 2024 22:19 

niebieski
Taka nieciekawa sytuacja, zdarzyło się komuś też?
1. Rezerwuję nocleg na booking.com przez Wizzair
2. Przypomniało mi się, że mam kod zniżkowy od booking.com, więc anuluję nocleg i rezerwuję jeszcze raz to samo bez Wizzair, ale ze zniżką z kodu.
3. Po dwóch dniach dostaję mejla od "Booking.com <noreply@booking.com>":
Cytuj:
Nie przegap swojej nagrody!
Kwalifikujesz się do otrzymania Środki Wizz Air
(...) Możesz otrzymać Środki Wizz Air za zbliżający się pobyt (...)
Potrzebujemy jedynie kilku informacji, aby móc przesłać Ci nagrodę.
Aby dodać te informacje, skorzystaj z poniższego przycisku lub przejdź do swojej rezerwacji na Booking.com. Możesz to zrobić w dowolnym momencie przed datą zameldowania.
Dodaj dane do nagrody

4. "Dodaj dane do nagrody" to przycisk, więc na niego klikam, przekierowuje mnie na stronę booking.com (przez Wizzair) gdzie widzę:
Cytuj:
Twoja rezerwacja została odwołana BEZPŁATNIE
Wyślemy Ci e-mail z potwierdzeniem odwołania (...).
Twoja rezerwacja została pomyślnie odwołana – nie musisz nic więcej robić!
W przypadku pytań dotyczących tej rezerwacji można skontaktować się z obiektem (...)

i dwa przyciski:
Zarezerwuj ponownie
Wybierz inne miejsce

5. Trochę się zdenerwowałem na taką akcję bez żadnego ostrzeżenia z bardzo mylącym komunikatem na początku więc sprawdzam rezerwacje i widzę, że jest nieodwołana. W aplikacji mobilnej też. Ok. 8 godzin minęło, mejla z potwierdzeniem odwołania nie ma, rezerwacja nadal aktywna.

Co o tym myślicie?
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 6258 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 294, 295, 296, 297, 298, 299, 300 ... 313  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 3 gości