Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Wikipost
Pocztówki booking :arrow: pocztowka-od-booking-com,81,134957

numer telefonu do obsługi booking.com: 22 3060857

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 6263 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31 ... 314  Następna
Autor Wiadomość
#541 PostWysłany: 09 Cze 2014 15:49 

skoro żądasz ceny 10 zł, to zapewne po zarezerwowaniu hotelu dostałeś potwierdzenie z taką ceną, a nie obecnie ci proponowaną, a której nie akceptujesz?
 PM off  

Zimowa ucieczka na Sycylię 🍋🌊 Palermo i jego skarby za 789 PLN Zimowa ucieczka na Sycylię 🍋🌊 Palermo i jego skarby za 789 PLN
Wycieczka do Rzymu za 749 PLN 🏛️🍕 Loty z Warszawy + hotel blisko centrum 🛵😍 Wycieczka do Rzymu za 749 PLN 🏛️🍕 Loty z Warszawy + hotel blisko centrum 🛵😍
#542 PostWysłany: 09 Cze 2014 16:12 
Awatar użytkownika

niebieski
Roznie juz bywalo z takimi 'bledami ludzkimi' na forum ale jak sie jest wytrwalym to zazwyczaj dostaje sie nocleg w takiej cenie, w jakiej faktycznie sie go zarezerwowalo. Wymien z nimi pare maili (z Booking.com) i niech oni sie dogaduja z hotelem.
 Profil Relacje PM off  

#543 PostWysłany: 09 Cze 2014 16:17 

indy napisał(a):
Roznie juz bywalo z takimi 'bledami ludzkimi' na forum ale jak sie jest wytrwalym to zazwyczaj dostaje sie nocleg w takiej cenie, w jakiej faktycznie sie go zarezerwowalo. Wymien z nimi pare maili (z Booking.com) i niech oni sie dogaduja z hotelem.

autor napisał "Udało mi sie zabukowac hotel w Krakowie na dzis za 10 zł"
 PM off  

#544 PostWysłany: 09 Cze 2014 16:45 

niebieski
Cóz booking odpisal ze jesli sie nie godze to rezerwacja bedzie anulowana. Zobaczymy na miejscu za parę godzin.
 Profil Relacje PM off  

Temat postu: Problem z rezerwacją
#545 PostWysłany: 10 Cze 2014 22:30 

Loty: 62
Kilometry: 119 293
Witam,

nie za bardzo wiem gdzie to wstawić... Może ktoś miał kiedyś podobną sytuację i coś poradzi. Przechodząc do sedna:

30.05.2014 zarezerwowałem przez b....com apartament w warszawie, cena -82% - w sumie wyszło -200zł / 2 noce / 4 osoby. Dzień później dostałem telefon od "obiektu" że błąd, że niska cena i w ogóle. Wytłumaczyłem, że mi przykro, ale nie poradzę na ceny na b....com, taka była to taką brałem. Stwierdzili, że ok, nich już będzie to 200zł.
4 dni później dostałem maila, że był overbooking i obiekt proponuje mi przeniesienie do ich innego apartamentu. Zadzwoniłem do obiektu, zapytałem co i jak, czy cena bez zmian i się zgodziłem. Zostałem poproszony o wysłanie potwierdzenia rezerwacji z b....com w celu "załatwienia formalności z przeniesieniem do innego apartamentu". No i głupi byłem i im wysłałem pdfa wygenerowanego przez b....
Od b.... dostałem maila
Cytuj:
Szanowni Państwo,
Dziękujemy, że wybrali Państwo B...com.
Kontaktujemy się z Państwem w sprawie rezerwacji nr xxx w obiekcie yyy (zameldowanie: 2014-06-13, wymeldowanie: 2014-06-15).
Uprzejmie informujemy, iż Pani S. właścicielka potwierdziła Państwa rezerwacje na ul. zzz, zgodnie z ustaleniami.
W razie dodatkowych pytań prosimy o kontakt.
Z wyrazami szacunku
--
xxx
b....com Customer Service Team

Zadowolony, że wszystko jest OK anulowałem sobie zapasową rezerwację jakby z tamtą coś jednak było nie tak.
2 dni temu po 23 dostałem maila od booking, że moja rezerwacja została anulowana, koszt anulacji 0zł (wg rozpiski powinni mnie już obciążyć za 1 noc, czyli 100zł). Próbowałem się dodzwonić do obiektu i nikt nie odbierał, napisałem do obsługi b.... o co chodzi. Następnego dnia rano dzwoni do mnie pani z b... i pyta o co chodzi w moim mailu, tłumaczę, że dostałem maila o anulowaniu rezerwacji i nie wiem czy to anulowanie tej pierwszej (overbooking) i wszystko jest ok czy o co chodzi. Pani sprawdziła w systemie i powiedziała mi, że wczoraj o 23.16 ktoś dzwonił do nich, powiedział że nie przyjadę i prosił o anulowanie rezerwacji podając kod PIN, oni zadzwonili do obiektu i obiekt się zgodził na anulację bez kosztową.

No i tu zaczyna się cała historia, otóż to nie ja dzwoniłem.
Do kodu PIN rezerwacji miałem dostęp ja i obiekt (wysłane potwierdzenie rezerwacji w celu "załatwienia formalności"). Rozmawiając na przemian z b... i z obiektem ustaliłem 2 rzeczy:
1. b... twierdzi że próbował kontaktować się w tej sprawie z obiektem, ale nikt nie odbiera, wysłali maila i takie mają procedury że muszą czekać ileśtam
2. minutę później dzwonię do obiektu i pani mi mówi że rozmawiała jakiś czas temu z b... w tej sprawie i nic się nie da zrobić

Trudno nie pomyśleć, że ktoś tutaj sobie leci w kulki. Od 2 dni co jakiś czas dzwonię do b... , prosiłem o przeanalizowanie nagrania rozmowy z 23.16 i sprawdzenie czy przypadkiem numer telefonu, z którego tej anulacji dokonano nie ma powiązania z obiektem. Przy mojej anulowanej rezerwacji jest coraz więcej notatek coraz to różnych konsultantów, bo oczywiście nie ma możliwości żeby mnie połączyć z osobą, z którą rozmawiałem poprzednio. 2 konsultantki "muszą sprawę skonsultować z przełożonymi bo nie są w takich sprawach decyzyjne". Pytają czy może mogą ze swojej strony mi coś innego zaproponować, a termin mojego wyjazdu się zbliża. Nic nie zaproponowali.
Sprawa, jeśli się nie mylę, podpada pod artykuł 190a k.k. Nie konsultowałem tego z żadnym prawnikiem.
Cytuj:
Art. 190a. Uporczywe nękanie - stalking
§ 1. Kto przez uporczywe nękanie innej osoby lub osoby jej najbliższej wzbudza u niej uzasadnione okolicznościami poczucie zagrożenia lub istotnie narusza jej prywatność,
podlega karze pozba­wienia wolności do lat 3.
§ 2. Tej samej karze podlega, kto, podszywając się pod inną osobę, wykorzystuje jej wizerunek lub inne jej dane osobowe w celu wyrządzenia jej szkody majątkowej lub osobistej
.

Podsumowując, popełniłem błąd wysyłając obiektowi potwierdzenie rezerwacji, ale ktoś złamał prawo podając się za mnie przy anulacji rezerwacji. Pomyślałem o tym, żeby zgłosić to na policję, ale z drugiej strony nie mam wielkiej ochoty bawić się w jakieś ewentualne sprawy sądowe.
Może ktoś miał jakieś podobne doświadczenia i doradzi czy sobie to całkiem odpuścić, czy czekać aż b... coś zaproponuje, czy dzwonić do obiektu i z nimi ostro walczyć o jakieś zakwaterowanie?

Sytuacja jest dla mnie o tyle problematyczna, że anulowali mi ta rezerwację 4 dni przed planowanym przyjazdem w terminie dużej imprezy (orange warsaw festiwal) i ponad 75% noclegów jest już zarezerwowanych, została sama drożyzna, na którą obawiam się nas nie za bardzo stać.

Będę wdzięczny za każdą pomoc :)

Pozdrawiam
Michał

#546 PostWysłany: 10 Cze 2014 22:45 

Zbanowany
@mmichal90

Niestety, gra nie warta swieczki, zapomnij o sprawie. Masz lekcje na przyszlosc.
 Profil Relacje PM off
tartal lubi ten post.

#547 PostWysłany: 10 Cze 2014 22:46 

niebieski
Dałbym sobie spokój. Guzik ugrasz, guzik udowodnisz. Podaj o jaki apartament chodzi - w internecie nic nie ginie ;). Niech to dla nich będzie odpowiednią reklamą.

Na przyszłość:
Cytuj:
PIN (ang. Personal Identification Number) – osobisty numer identyfikacyjny, rodzaj hasła służącego do autoryzacji i identyfikacji.

Nie warto się tym chwalić.
 Profil Relacje PM off
tartal lubi ten post.

#548 PostWysłany: 10 Cze 2014 22:49 

Dzięki za odpowiedzi, zobaczę, może booking jednak coś zaproponuje w rozsądnej cenie. Macie rację, w internecie nic nie ginie: apartamenty mieszkanieNaZawolanie. Zdecydowanie nie polecam.

#549 PostWysłany: 10 Cze 2014 22:53 

Loty: 66
Kilometry: 93 454
niebieski
Sprawa prosta.
Teoretycznie Twój błąd, że udostępniłeś takie dane hotelowi, nie załatwiając tego z booking.com. Z zasady w przypadkach overbooking, to b.com będzie się z Tobą kontaktował, nigdy hotel.
Zgłoś w b.com, że jesteś oburzony tą sytuacją, że współpracują z oszustami.
Przy dobrych wiatrach dostaniesz nocleg za free ;)
 Profil Relacje PM off  

#550 PostWysłany: 11 Cze 2014 21:23 

Na przyszłość jakby ktoś miał podobną sytuację, nic się nie udało ugrać, booking powiedział, że z ich perspektywy wygląda to tak że ja to anulowałem, nic nie dały prośby o podanie numeru telefonu z którego wtedy rzekomo dzwoniłem, poprosiłem o rozmowę z którymś z przełożonych, konsultant połączył mnie z jakąś Brytyjką, a ona mi wytłumaczyła, że sprawa wygląda tak, że numerów nigdzie nie logują, a rozmowy są nagrywane tylko wtedy, kiedy konsultant podczas rozmowy kliknie nagrywanie. Próbowałem tez postraszyć obiekt (hostel mish mash w warszawie oraz mieszkanie na zawolanie, ten sam właściciel - nie polecam) że skieruję sprawę na policję, ale chyba się nie przejęli. Może bym o tym rzeczywiście pomyślał, ale nieoczekiwanie pojawił się na bookingu apartament w nie najgorszej cenie (co prawda 2 i pół raza drożej, ale i tak nie jest źle jak na festiwalowy weekend) więc zarezerwowałem i odpuszczam.
Nauczka: nie wysyłać nikomu żadnych potwierdzeń, niby oczywiste, ale czasem człowiek się zapomni tak jak ja w tym przypadku.

#551 PostWysłany: 11 Cze 2014 21:46 
Awatar użytkownika

niebieski
Martin79 napisał(a):
Cóz booking odpisal ze jesli sie nie godze to rezerwacja bedzie anulowana. Zobaczymy na miejscu za parę godzin.

i jak to się skończyło?
 Profil Relacje PM off  

#552 PostWysłany: 12 Cze 2014 20:05 

mmichal90 napisał(a):
Na przyszłość jakby ktoś miał podobną sytuację, nic się nie udało ugrać, booking powiedział, że z ich perspektywy wygląda to tak że ja to anulowałem, nic nie dały prośby o podanie numeru telefonu z którego wtedy rzekomo dzwoniłem, poprosiłem o rozmowę z którymś z przełożonych, konsultant połączył mnie z jakąś Brytyjką, a ona mi wytłumaczyła, że sprawa wygląda tak, że numerów nigdzie nie logują, a rozmowy są nagrywane tylko wtedy, kiedy konsultant podczas rozmowy kliknie nagrywanie. Próbowałem tez postraszyć obiekt (hostel mish mash w warszawie oraz mieszkanie na zawolanie, ten sam właściciel - nie polecam) że skieruję sprawę na policję, ale chyba się nie przejęli. Może bym o tym rzeczywiście pomyślał, ale nieoczekiwanie pojawił się na bookingu apartament w nie najgorszej cenie (co prawda 2 i pół raza drożej, ale i tak nie jest źle jak na festiwalowy weekend) więc zarezerwowałem i odpuszczam.
Nauczka: nie wysyłać nikomu żadnych potwierdzeń, niby oczywiste, ale czasem człowiek się zapomni tak jak ja w tym przypadku.

Mały update jakby to kogoś interesowało, godzinę temu dzwoniła pani z obiektu, że zarezerwowali mi nocleg dla 4 osób u konkurencji, cena 400zł, ale "szefowa jeszcze 100 dorzuci" i będzie 300. Mailowo dostałem potwierdzenie z bookingu wystawione na mnie, ale stwierdziliśmy ze znajomymi że nie ma sensu się w to pakować, różnica cenowa co prawda spora, bo ponad 200zł taniej, ale patrząc na złe doświadczenia ostatnich 2 dni odpuściłem. Tym bardziej że na rezerwacji widnieje 400zł, a na pytanie jak technicznie rozwiążemy dorzucenie przez szefową 100zł Pani nie potrafiła mi odpowiedzieć.
Sam telefon osobiście traktuje jako swojego rodzaju małe zwycięstwo i, chyba nie przesadzę, jakiś rodzaj przyznania się do winy :D Czasem rzucenie paragrafem i postraszenie policją przez telefon działa.

Pozdrawiam :)

#553 PostWysłany: 01 Lip 2014 23:04 

Powiem tak... gdybyś zapłacił kasę i dopiero wtedy właściciel wywinąłby Ci taki numer, mógłbyś spokojnie zgłosić to na Policję jako oszustwo a tak... w takich przypadkach sprawa jest umarzana. Oczywiście mogę zrozumieć Twoje czy kogoś innego oburzenie, w końcu żyjemy w demokratycznym kraju, państwie prawa (choć po ostatnich wydarzeniach w mediach zaczynam mieć spore wątpliwości) i nie do pomyślenia jest aby pobłażać oszustom bo to, że np. ktoś Ci odda kasę, nie znaczy, że z nim samym nie należy już nic robić bo jak nie oszuka Ciebie to oszuka następnych. Twój przypadek to raczej przypadek cwaniactwa ze strony właściciela. Ja też się tak niedawno naciąłem gdy przy odbiorze kluczy okazało się, że właścicielka (apartamenty kluczowe, obecnie key apartments) chce dodatkowo kasę za... pościel mimo iż ta była w opisie jako standardowe wyposażenie, reszta opisu tego pseudo "apartamentu deluxe" też się nie zgadzała. Nie miałem czasu na szukanie innego noclegu, zapłaciłem, sprawę zgłosiłem do booking.com. Po dwóch godzinach oczekiwania (a miało być za 15 minut) właścicielka łaskawie zwróciła mi tą kasę ale zero słowa "przepraszam", nie omieszkałem wystawić im negatywnej opinii na booking.com, o dziwo moją opinię potwierdzały późniejsze opinie innych gości. Tu akurat mogę pochwalić booking.com, ale żeby nie było, że słodzę... tu moje negatywne doświadczenia z booking.com i jednym z hoteli viewtopic.php?f=181&t=29843
Jak to mówią "człowiek uczy się na błędach"...
 Profil Relacje PM off  

#554 PostWysłany: 13 Lip 2014 16:27 

http://www.booking.com/hotel/it/royal-h ... 7c1553bcX1

11 euro za taki hotel to dziwnie niska cena, co myślicie? Może ktoś chce skorzystać?

#555 PostWysłany: 14 Lip 2014 09:18 
Moderator forum
Awatar użytkownika

margarita888 napisał(a):
http://www.booking.com/hotel/it/royal-house.pl.html?aid=336347;sid=99ea83e5f1b243ade63072eae442b39c;dcid=1;checkin=2014-10-15;checkout=2014-10-16;ucfs=1;srfid=d962be24f2d7504321a8b837c58ec5617c1553bcX1
11 euro za taki hotel to dziwnie niska cena, co myślicie? Może ktoś chce skorzystać?
U mnie na Geniuszu wyświetla 89 euro.

#556 PostWysłany: 14 Lip 2014 14:02 

Może już zauważyli pomyłkę i zmienili.

#557 PostWysłany: 15 Lip 2014 22:53 
Awatar użytkownika

Loty: 103
Kilometry: 259 331
niebieski
Czy na booking można płacić kartą debetową Alioru?
2015 - Zachodnie Wybrzeże USA
2014 - Maroko
 Profil Relacje PM off  

#558 PostWysłany: 16 Lip 2014 06:31 

niebieski
Można

Wysyłane z mojego LT18i za pomocą Tapatalk 2

#559 PostWysłany: 16 Lip 2014 09:40 
Awatar użytkownika

Loty: 103
Kilometry: 259 331
niebieski
Czy kwota za noc w momencie rezerwacji jest ściągana z karty? czy dopiero w dzień przyjazdu?
2015 - Zachodnie Wybrzeże USA
2014 - Maroko
 Profil Relacje PM off  

#560 PostWysłany: 16 Lip 2014 09:43 

Maxima0909 napisał(a):
Czy kwota za noc w momencie rezerwacji jest ściągana z karty? czy dopiero w dzień przyjazdu?

Każda oferta ma swoje warunki oferty i ściągnięcia należności za nocleg/i, tam tego szukaj
 PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 6263 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31 ... 314  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: vtec oraz 4 gości