Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Wikipost
Pocztówki booking :arrow: pocztowka-od-booking-com,81,134957

numer telefonu do obsługi booking.com: 22 3060857

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 6263 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30 ... 314  Następna
Autor Wiadomość
#521 PostWysłany: 29 Maj 2014 09:03 

Zdarzyło mi się no-show w ubiegłym roku w Hostelu Filip w Gdańsku, przy okazji odwołanego meczu Barcelona - Lechia.

Odwołali wieczorem o 21 w tv, natychmiast zadzwoniłem do hostelu z anulacją rezerwacji. Ale, ponieważ było poniżej 24 godzin do przyjazdu pobrali całą kwotę za nocleg. Nocleg był ze śniadaniem, za które też pobrali kasę, choć przecież raczej bułek dzień wcześniej nie kupowali.

Mieli prawo, to pobrali :(
I ja też skoro mam prawo odradzam wszystkim tą lokalizację.

Oczywiście mam na myśli hostel, a nie booking, reszta doświadczeń z serwisem jest OK

Ostatnio edytowany przez yoda, 29 Maj 2014 11:59, edytowano w sumie 1 raz
 Profil Relacje PM off  

Zimowa ucieczka na Sycylię 🍋🌊 Palermo i jego skarby za 789 PLN Zimowa ucieczka na Sycylię 🍋🌊 Palermo i jego skarby za 789 PLN
Wycieczka do Rzymu za 749 PLN 🏛️🍕 Loty z Warszawy + hotel blisko centrum 🛵😍 Wycieczka do Rzymu za 749 PLN 🏛️🍕 Loty z Warszawy + hotel blisko centrum 🛵😍
#522 PostWysłany: 29 Maj 2014 11:17 

Loty: 99
Kilometry: 146 891
Hm, ja nie mam żadnych nieprzyjemnych sytuacji (oby tak zostało) z tym serwisem. W zeszłe wakacje nocleg w Berlinie na weekend rezerwowany przez stronkę, wszystko bez komplikacji, więc na chwilę obecną polecam!
 Profil Relacje PM off  

#523 PostWysłany: 31 Maj 2014 19:03 

Loty: 46
Kilometry: 97 019
Ja wcześniej korzystałem z hostelworld,ale potem okazało się,ze na booking jest więcej tanich opcji noclegów oraz te same hostele są tańsze na booking.com,niż na hostelworld o około 10% (prowizja dla portalu). Teraz korzystam tylko z bookingu i jak na razie mam pozytywne doświadczenia

Wysłane z mojego GT-I9300 przy użyciu Tapatalka

#524 PostWysłany: 02 Cze 2014 08:54 

Loty: 78
Kilometry: 201 975
niebieski
podzielę się czymś z Wami... ostatnio rezerwowałam nocleg przez booking - apartament w Warszawie ale nie dla siebie. Wyobraźcie sobie, że kolega otrzymał fakturę za pobyt oraz potwierdzenie z booking dla hosta gdzie znajdują się wszystkie dane mojej karty włącznie z cvv :? prawdę mówiąc pierwszy raz mam taką sytuację, zastanawiam się czy po prostu trafiłam na jakiegoś mało rozgarniętego prywaciarza czy to bardziej powszechna praktyka :x
 Profil Relacje PM off  

#525 PostWysłany: 02 Cze 2014 09:41 

Ja juz 3 lata uzywałem booking.com w 7 krajach i w ponad 30 hotelu, nigdy nie miałem zadne kłopoty, zawsze mam wydrukowane rezerwacja i dałem go w recepcja i tyle :)
 Profil Relacje PM off  

#526 PostWysłany: 02 Cze 2014 09:50 

Też korzystam z booking com i bez klopotów. Ostatnio miałem zabawną sytuację w Hotelu pod Krakowem. Pani w recepcji powiedziała, żeby następnym razem rezerwować bezpośrednio u niej. Na pytanie czy byłoby taniej odpowiedziała "...nie ale wtedy nie musiałabym odprowadzać im prowizji"
 Profil Relacje PM off  

#527 PostWysłany: 02 Cze 2014 10:06 
Awatar użytkownika

niebieski
U mnie tez bez zadnych problemow - kilka lat korzystam z booking.com i nigdy sie na nich nie zawiodlem. Jak kilka miesiecy temu bylo 'polowanie' na error deals to i mnie udalo sie cos ustrzelic - booking oczywiscie chcial rezerwacje anulowac ale po wymianie dwoch maili, powiedzieli ze wezma to na klate i rezerwacja po blednej cenie jest aktualna :)
 Profil Relacje PM off  

#528 PostWysłany: 02 Cze 2014 10:10 
Awatar użytkownika

srebrny
jak na razie wszystko ok, czesto z nich korzystam

kliknij pomógł
 Profil Relacje PM off  

#529 PostWysłany: 02 Cze 2014 12:22 
Moderator forum
Awatar użytkownika

Korzystam z serwisu booking.com najczęściej na kilkudniowe rezerwacje już kilka lat i jestem zadowolona. Zazwyczaj robię rezerwacje na na kilka - kilkanaście tygodni wcześniej. I jak do tej pory żadnej wtopy. Zawsze rezerwacja była potwierdzona, nie ściągało mi nic z kary za wcześnie. Standard był taki jak w opisach.

Na innych portalach różnie bywało.

Ale największy kłopot to miałam przy zarezerwowaniu na http://www.budgetplaces.com/ . Po przylocie do Londynu host, u którego była zrobiona i już opłacona rezerwacja powiedział, że ma awarię i nie ma dla nas noclegu. Możemy spać na ulicy, czegoś sobie poszukać albo on nam może coś znaleźć. Negocjacje były ciężkie, ale znalazł nam pokoje za połowę ceny i w tym samym standardzie, z tym, że nieco dalej od centrum. Sądzę, że to było z góry zaplanowane, tylko wykłóciliśmy się o cenę.

#530 PostWysłany: 02 Cze 2014 21:13 
Awatar użytkownika

Loty: 26
Kilometry: 46 405
niebieski
Korzystałem po raz pierwszy w weekend i jestem bardzo zadowolony, oby Pani host tylko nie szalała na mojej karcie kredytowej to dostanie dobrą opinię:]

#531 PostWysłany: 02 Cze 2014 21:25 
Awatar użytkownika

Loty: 88
Kilometry: 151 066
srebrny
ara napisał(a):
podzielę się czymś z Wami... ostatnio rezerwowałam nocleg przez booking - apartament w Warszawie ale nie dla siebie. Wyobraźcie sobie, że kolega otrzymał fakturę za pobyt oraz potwierdzenie z booking dla hosta gdzie znajdują się wszystkie dane mojej karty włącznie z cvv :? prawdę mówiąc pierwszy raz mam taką sytuację, zastanawiam się czy po prostu trafiłam na jakiegoś mało rozgarniętego prywaciarza czy to bardziej powszechna praktyka :x

Było już o tym na forum - ludziska mieli kłopoty.
Wszystko podane jak na tacy - trafisz na nieuczciwego, tylko czekać jak poczyszczą konto.
Na razie odpukać problemów nie miałem, ale obawa jest i to spora.
 Profil Relacje PM off  

#532 PostWysłany: 04 Cze 2014 01:27 

srebrny
Zibid napisał(a):
ara napisał(a):

Było już o tym na forum - ludziska mieli kłopoty.
Wszystko podane jak na tacy - trafisz na nieuczciwego, tylko czekać jak poczyszczą konto.
Na razie odpukać problemów nie miałem, ale obawa jest i to spora.

Dziwne że otrzymują w ogóle pełne dane karty, myślałem że wszystko automat ogarnia.
 Profil Relacje PM off  

#533 PostWysłany: 04 Cze 2014 01:46 

niebieski
Chyba automat na żetony :D
Jak rezerwowałem hostel przez booking.com stojąc w recepcji tego hotelu to wszystkie dane (łącznie z pełnymi danymi karty) przyszły do hostelu...faxem :lol: Od tamtej pory tylko prepaid.
A tak ogólnie to nigdy nie miałem żadnych problemów rezerwując przez nich, za no-show też nie pobrali, a było z czego.
 Profil Relacje PM off  

#534 PostWysłany: 04 Cze 2014 02:21 

Loty: 43
Kilometry: 94 020
Wiele rezerwacji w różnych krajach, żadnych problemów.
Częste zmiany +/- 2 dni już po rezerwacji, w Azji i na Półwyspie arabskim, robione z kompa w hotelu.
Trzy razy mialem sytuację, bylem zmuszony zadzwonić na infolinię i tu niespodzianka, pewnie widzą po numerze telefonu i odzywa się polskojęzyczny konsultant.
Załatwił sprawy w 15 minut.

-- 04 Cze 2014 02:41 --

gregor67 napisał(a):
Wiele rezerwacji w różnych krajach, żadnych problemów.
Częste zmiany +/- 2 dni już po rezerwacji, w Azji i na Półwyspie arabskim, robione z kompa w hotelu.
Trzy razy mialem sytuację, bylem zmuszony zadzwonić na infolinię i tu niespodzianka, pewnie widzą po numerze telefonu i odzywa się polskojęzyczny konsultant.
Załatwił sprawy w 15 minut.

A, żona mi przypomniala, złupali mnie dwa razy, w Szczecinie i obok Warszawy, to znaczy nie Booking tylko hotelarze, do bookingu podali cenę wyższą niż dla klienta z ulicy.
Jak chciałem zrezygnować z bookingu i zapłacić jak klient z ulicy o 50 zl taniej ; to "przykro , full płatność - zarezerwowal pan w bookingu" .
Ale to się nie liczy to nasi hotelarze;-)
Dlatego spędzam wakacje za granicą. ;-)
 Profil Relacje PM off  

#535 PostWysłany: 06 Cze 2014 20:02 

witam
zamawiając przez booking com zaznaczam że chce zapłacić gotówką (bo w tym przypadku moge zapłacić gotówką) ale musze podać numer karty kredytowej, czy jest to przymus że musze tak zrobić? jest to bezpieczne?
 Profil Relacje PM off  

#536 PostWysłany: 06 Cze 2014 20:56 
Awatar użytkownika

Loty: 169
Kilometry: 241 913
niebieski
schadow napisał(a):
witam
zamawiając przez booking com zaznaczam że chce zapłacić gotówką (bo w tym przypadku moge zapłacić gotówką) ale musze podać numer karty kredytowej, czy jest to przymus że musze tak zrobić?

Tak, oprócz rezerwacji oznaczonych "Karta kredytowa nie jest wymagana.

schadow napisał(a):
jest to bezpieczne?

W zdecydowanej większości jest, ale zdarzały się przypadki kradzieży. viewtopic.php?f=181&t=29843
Ja korzystałem 20-30 razy i nigdy nie miałem problemów.
 Profil Relacje PM off  

Temat postu: BŁAD CENOWY W HOTELU
#537 PostWysłany: 09 Cze 2014 15:15 

niebieski
Witam
Udało mi sie zabukowac hotel w Krakowie na dzis za 10 zł. Normalna cena to 150, po rezerwacji zadzwonili do mnie z oferta rabatowa za 130zl przepraszajac ze byl to bład ludzki.Ja im na to ze niech sobie to wyjasniaja z booking.com.
Dziś zadzwonili z booking com mówiac ze oferta hotelu wynosi 100zł i ze zgodnie z prawem handlowym hotel moze odstapic od rezerwacji.
I teraz pytanie co mam z tym zrobic? Czy faktycznie mogą odwołać rezerwację?
 Profil Relacje PM off  

#538 PostWysłany: 09 Cze 2014 15:22 

pilny kontakt z booking z przesłaniem potwierdzenia z cenami o jakich piszesz (kwota śmieszna to i może wymiękną), warto napisać, że np. tak poważny pośrednik tuż przed pobytem nie postępuje itp. itd
 PM off  

#539 PostWysłany: 09 Cze 2014 15:23 
Sezonowy Cebulion
Awatar użytkownika

Oczywiście ze tak. Nie pierwszy raz to się zdarzyło tutaj...
 Profil Relacje PM off  

#540 PostWysłany: 09 Cze 2014 15:30 

niebieski
Anonymous napisał(a):
pilny kontakt z booking z przesłaniem potwierdzenia z cenami o jakich piszesz (kwota śmieszna to i może wymiękną), warto napisać, że np. tak poważny pośrednik tuż przed pobytem nie postępuje itp. itd

No tak ale mnie nie interesuje tam nocleg za 100 zł tylko za 10zł
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 6263 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30 ... 314  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: vtec oraz 4 gości