Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Wikipost
Pocztówki booking :arrow: pocztowka-od-booking-com,81,134957

numer telefonu do obsługi booking.com: 22 3060857

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 6260 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24 ... 313  Następna
Autor Wiadomość
#401 PostWysłany: 07 Sty 2014 23:42 

niebieski
marcino86 napisał(a):
zaczyna się robić tak że w przypadku taniego noclegu zanim zarezerwujemy samolot będzie wypadało się zapytać obsługę booking czy aby na pewno nasza rezerwacja nie będzie anulowana. Nastały czasy w których znaki handlowe Okazyjna Cena, Sekretna Oferta czy Gwarancja Najniższej Ceny nadają się głównie do podtarcia tyłka ;)

Witam. Bardzo trafna uwaga. Naprawdę, powoli tak to wygląda. Do tej pory booking.com był moim ulubionym pośrednikiem ale teraz ciężko o szybkie decyzje i opieranie się z planowaniem podróżny. Pozdrawiam

10 dni w Meksyku za 3805 PLN 🇲🇽 Loty do Cancun, transfery i 10 nocy na wyspie Cozumel ☀️🌴 10 dni w Meksyku za 3805 PLN 🇲🇽 Loty do Cancun, transfery i 10 nocy na wyspie Cozumel ☀️🌴
🚨 WOW 🚨 Tajlandia w sezonie za 1982 PLN 🔥😍 Loty do Krabi z Polski i hotel 🔥 🚨 WOW 🚨 Tajlandia w sezonie za 1982 PLN 🔥😍 Loty do Krabi z Polski i hotel 🔥
#402 PostWysłany: 08 Sty 2014 00:07 

niebieski
Podpisuję się pod tym obiema rękami.
Styl w jakim booking.com anulował mi Pragę za 25 eur za dobę za dwójkę to już gruba przesada. Żadnych logicznych argumentów tylko sam bełkot jak bardzo im wszystkim przykro. Nie odpowiadają na proste pytania, proponują 3 razy droższe alternatywy jako "podobne oferty". Ktoś ich kupił i robi "porządek" czy jak? ;)

orfik11 napisał(a):
marcino86 napisał(a):
zaczyna się robić tak że w przypadku taniego noclegu zanim zarezerwujemy samolot będzie wypadało się zapytać obsługę booking czy aby na pewno nasza rezerwacja nie będzie anulowana. Nastały czasy w których znaki handlowe Okazyjna Cena, Sekretna Oferta czy Gwarancja Najniższej Ceny nadają się głównie do podtarcia tyłka ;)

Witam. Bardzo trafna uwaga. Naprawdę, powoli tak to wygląda. Do tej pory booking.com był moim ulubionym pośrednikiem ale teraz ciężko o szybkie decyzje i opieranie się z planowaniem podróżny. Pozdrawiam

#403 PostWysłany: 08 Sty 2014 00:07 
Awatar użytkownika

srebrny
Coś ponad rok temu na booking był błąd i pokój dwuosobowy w Tajlandii kosztował kilka groszy w sumie za 2 tygodnie zapłaciłem kilkanaście złotych. Odzew z booking był natychmiastowy że błąd i będą anulować, stwierdziłem że nie zgadzam się i otrzymałem propozycję z booking że przepraszają i proponują inny hotel (bo ten rezerwowany się wypiął ) w cenie około 1000zł za 2 tygodnie (ja nadal nic nie dopłacałem - pozostało kilkanaście złotych) - najwyraźniej booking wziął to na klate

Tak więc z tego co tu widzę - co piszecie, to być może polityka firmy się zmienia, szkoda...
 Profil Relacje PM off  

#404 PostWysłany: 08 Sty 2014 08:49 
Awatar użytkownika

niebieski
Wirecki1 napisał(a):
Styl w jakim booking.com anulował mi Pragę

Także doświadczyłem wczoraj anulowania Pragi. Najpierw mail z informacją, że podana cena była błędna i prawidłowa wynosi 70 euro/pokój. Następnie, po mojej odpowiedzi, że duży i renomowany pośrednik, że wiążące oferty, że zaufanie, ża zaplanowany wyjazd z przyjaciółmi, że booking nie przyjąłby do wiadomości błędu ze strony rezerwującego przy ofercie bezzwrotnej - anulacja rezerwacji. Bełkot ten sam co w przypadku Kijowa i Berlina i oczywiście wskazanie, że hotel zdaje sobie sprawę z konsekwencji wynikających z anulowania rezerwacji. Booking oczywiście nie jest winny, gdyż oni są wyłącznie pośrednikiem, a za prawidłowość danych w ofercie odpowiada hotel.
I następny mail z prośbą o wystawienie opinii nt. poziomu obsługi :lol:
 Profil Relacje PM off  

#405 PostWysłany: 08 Sty 2014 09:00 

platynowy
Czy wypowiadał się na temat błędów cenowych kiedykolwiek jakiś prawnik? Albo może doszło nawet do sprawy sądowej?

Jestem bardzo ciekaw jak to wygląda od strony prawa. Ponoć nie wszystko można sobie wpisać do regulaminu. Gdyby miał ktoś linka byłbym wdzięczny.
 Profil Relacje PM off  

#406 PostWysłany: 08 Sty 2014 09:57 
Awatar użytkownika

Loty: 88
Kilometry: 152 863
niebieski
Pytanie z innej beczki:

Przy płatności w momencie rezerwacji i w sytuacji gdy z info o hotelu wynika, że pobiera opłaty w € to lepiej płacić kartą walutową €? Zawsze brałem oferty z opcją rezygnacji płatne na miejscu i nie wiem a nie chcę, żeby mnie skubnęli z przewalutowaniem po bandyckim kursie.
 Profil Relacje PM off  

#407 PostWysłany: 08 Sty 2014 10:30 

Podawać kartę w euro.
Sprawdzone kilkanaście razy - Francja, Hiszpania, Włochy, Irlandia. Jak jest inna waluta - Czechy, Izrael - to biorą raczej w miejscowej, ale wtedy i tak lepsza karta w euro.
 Profil Relacje PM off  

#408 PostWysłany: 08 Sty 2014 10:43 
Awatar użytkownika

srebrny
tycik napisał(a):
Wirecki1 napisał(a):
Styl w jakim booking.com anulował mi Pragę

Także doświadczyłem wczoraj anulowania Pragi. Najpierw mail z informacją, że podana cena była błędna i prawidłowa wynosi 70 euro/pokój. Następnie, po mojej odpowiedzi, że duży i renomowany pośrednik, że wiążące oferty, że zaufanie, ża zaplanowany wyjazd z przyjaciółmi, że booking nie przyjąłby do wiadomości błędu ze strony rezerwującego przy ofercie bezzwrotnej - anulacja rezerwacji. Bełkot ten sam co w przypadku Kijowa i Berlina i oczywiście wskazanie, że hotel zdaje sobie sprawę z konsekwencji wynikających z anulowania rezerwacji. Booking oczywiście nie jest winny, gdyż oni są wyłącznie pośrednikiem, a za prawidłowość danych w ofercie odpowiada hotel.
I następny mail z prośbą o wystawienie opinii nt. poziomu obsługi :lol:

Czy mógłbyś napisać jaki hotel w Pradze Ci anulowali. Dzięki
 Profil Relacje PM off  

#409 PostWysłany: 08 Sty 2014 11:18 
Awatar użytkownika

niebieski
http://www.booking.com/hotel/cz/fusion. ... ity_target
 Profil Relacje PM off  

#410 PostWysłany: 08 Sty 2014 11:52 
Awatar użytkownika

srebrny
tycik napisał(a):
http://www.booking.com/hotel/cz/fusion.html?tab=1&origin=hp&error_url=%2Fhotel%2Fcz%2Ffusion.pl.html%3Faid%3D339530%3Blabel%3D928_all-deals_bannergirl_v2-4QMC3QMD4wMBtAMAyQMB3wMA%3Bsid%3Da261e0b1f4dcd16e50d6a025b8e0e866%3Bdcid%3D1%3B&do_availability_check=on&aid=339530&dcid=1&label=928_all-deals_bannergirl_v2-4QMC3QMD4wMBtAMAyQMB3wMA&sid=a261e0b1f4dcd16e50d6a025b8e0e866&checkin_monthday=15&checkin_year_month=2014-3&checkout_monthday=16&checkout_year_month=2014-3#availability_target

Ja mam rezerwację w tym hotelu przez inne OTA - zapłacone z góry - Reservation Details - NON TRANSFERABLE (jak na razie zero sygnałów, rezerwacja nie anulowana).
 Profil Relacje PM off  

#411 PostWysłany: 08 Sty 2014 12:02 
Awatar użytkownika

Loty: 16
Kilometry: 39 898
Też korzystałem kiedyś z błędu cenowego w Armenii, cena za nocleg po błędzie 20gr, normalna cena koło 220 bodajże. Booking napisał do mnie że nastąpiła pomyłka i w związku z pomyłką proponują mi 20% upust za cały pobyt. Ja za cały pobyty zapłaciłem 2,30 bodajże, oni mi proponowali 1600 złotych. Napisałem grzecznie że nie zgadzam się na zaproponowane przez nich warunki bo wiadomo są one na moją niekorzyść i więcej się nie odezwali, rezerwacja przeszła ;)
 Profil Relacje PM off  

#412 PostWysłany: 08 Sty 2014 17:05 
Awatar użytkownika

Loty: 510
Kilometry: 1 229 791
niebieski
tripstory napisał(a):
Od dawna korzystam z Booking.com lecz ostatnio mam złe doświadczenia. Wynajmowałem nocleg w Madrycie w Mercurym. Zdjęcia na Bookingu zapowiadały typowy standard jak na 4 gwiazdki. W rzeczywistości pokój okazał się ciemną norą. Na moją prośbę zmieniono pokój na inny. A przy wymeldowaniu okazało się, że był to pokój droższy o 15 euro/noc. I niespodziewanie przy wyjeździe musiałem zapłacić o 60 euro więcej niż miałem w zamówieniu z Booking. Czyli dostałem inną ofertę niż zakupioną w Booking.com
Reklamacja nie została uznana przez Booking. Zasłaniają się opinią pracownika hotelu, który twierdzi że wydając pokój informował o dodatkowym koszcie (a nie informował mnie). Odsyłali mnie do bezpośredniego kontaktu z hotelem, a przecież rezerwację robiłem przez Booking. Pisali też, że w recepcji wiszą ceny noclegów i powinienem zauważyć cennik. Do cholery jak rezerwuje przez Booking, to nie interesują mnie cenniki na miejscu.
Ogólnie bardzo nisko oceniam sposób reprezentowania klienta przy trudnościach na linii klient-hotel.

Hotele z sieci Accor polecam rezerwowac bezposrednio u nich na stronie, zreszta wiekszosci z nich nie ma na booking.com.

Ja nie mialam zadnych wpadek z booking.com, a uzywam ich od kilku lat. Czesto rezerwuje hotele i anuluje w ostatniej chwili, bo zmieniam zdanie albo rezerwuje po kilka hoteli w roznych miejscach, bo nie moge sie zdecydowac dokac jechac/leciec. Zawsze czytam recenzje, uwazam je za wazniejsze niz opis hotelu. W recenzjach mozna tez znalezc uzyteczne informacje, gdzie zaparkowac taniej niz w hotelu lub za darmo.

#413 PostWysłany: 08 Sty 2014 17:08 
Awatar użytkownika

Loty: 237
Kilometry: 445 274
srebrny
Ja tez jestem na bookingu od kilku lat. Prywatnie i słuzbowo.

Pierwsze kryterium to cena.
Drugie to opinia innych, ktorzy tam spali wczesniej. Hotele maja zazwyczaj po kilkadzisiat opinii, wiec ciezko o blad statystyczny, jesli w wielu przypadkach ktos mowi np o... karaluchach.

#414 PostWysłany: 08 Sty 2014 17:37 

niebieski
Napsuli mi trochę krwi w tym roku, najpierw koszmar w Kijowie ( wtopa z reserwacją w Main Squre Hostel) teraz anulowana Praga, ale przecież nie będę się na nich gniewał.
Po prostu od wczoraj nie jest to już mój portal pierwszego wyboru i tyle.....

Fałszywe zdjęcia Main Square Hostel jak wisiały tak wiszą na booking.com i biznes się im kręci....

Ostatnio edytowany przez Wirecki1, 11 Sty 2014 21:41, edytowano w sumie 1 raz
 Profil Relacje PM off  

#415 PostWysłany: 08 Sty 2014 20:51 

Parę godzin temu zarezerwowałam na jedną noc apartament za 32 euro - okazyjna oferta, normalne kosztuje 320 http://www.booking.com/hotel/it/suitesi ... 046;dcid=1 mam nadzieję, że to nie był błąd i nie anulują mi go. Z booking nigdy nie miałam problemu, oby i tym razem.

#416 PostWysłany: 08 Sty 2014 21:15 
Awatar użytkownika

Loty: 33
Kilometry: 39 451
srebrny
Możesz się rozczarować :( Ja widzę okazyjną ofertę za ponad 900. Jaki termin udało Ci się tak znaleźć?
 Profil Relacje PM off  

#417 PostWysłany: 08 Sty 2014 21:32 

15-16 październik, wisiała ta cena od wczoraj. No cóż, najwyżej znajdzie się inny, ale pomarzyć warto ;)

#418 PostWysłany: 08 Sty 2014 21:58 

Loty: 19
Kilometry: 24 687
Cytuj:
Ja nie mialam zadnych wpadek z booking.com, a uzywam ich od kilku lat. Czesto rezerwuje hotele i anuluje w ostatniej chwili, bo zmieniam zdanie albo rezerwuje po kilka hoteli w roznych miejscach, bo nie moge sie zdecydowac dokac jechac/leciec. Zawsze czytam recenzje, uwazam je za wazniejsze niz opis hotelu. W recenzjach mozna tez znalezc uzyteczne informacje, gdzie zaparkowac taniej niz w hotelu lub za darmo.

Podpisuję się pod postem Agi, bo też robię bardzo podobnie. No może raczej wiem gdzie jadę :)
Nie zawiodłem się na booking.com ale może dlatego, że rzadko korzystałem z błędów cenowych.

Pzdr

#419 PostWysłany: 08 Sty 2014 22:46 

srebrny
A ja się dziwię tym wszystkim pozytywnym opiniom dot. Booking, bo jest tam po prostu ... drogo.
Owszem zdarzają się okazje w sekretnych ofertach, ale najczęściej noclegi tańsze o 10-20% można znaleźć w innych serwisach (np. alpharooms), bądź bezpośrednio na stronie hotelu. Zawsze warto sprawdzić ceny w porównywarkach, typu skyscanner, trivago.

A jeśli chodzi o lepsze opcje wyżywienia (HB, FB, AI), to inne serwisy zdecydowanie pokonują booking, jeśli chodzi o cenę pokojów.
 Profil Relacje PM off  

#420 PostWysłany: 09 Sty 2014 00:55 
Awatar użytkownika

niebieski
po co korzystać z tego serwisu jak z tego co wynika za nic nie odpowiada - chyba dostaje pieniądze za pośrednictwo od hoteli?
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 6260 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24 ... 313  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 3 gości