Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Wikipost
Pocztówki booking :arrow: pocztowka-od-booking-com,81,134957

numer telefonu do obsługi booking.com: 22 3060857

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 6260 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22 ... 313  Następna
Autor Wiadomość
#361 PostWysłany: 27 Lis 2013 01:37 
Awatar użytkownika

Loty: 163
Kilometry: 196 420
niebieski
Portal jest bardzo dobry, choć w hotelu, z którego korzystałem w ostatni weekend, nic o cenie z Geniusa nie wiedzieli. Holenderka, właścicielka pensjonatu, żadnych problemów nie robiła, ale przy mnie dzwoniła do booking.com z pytaniem, czemu mam niższą cenę i zrobiła wielkie oczy, jak usłyszała o tym programie.

10 dni w Meksyku za 3805 PLN 🇲🇽 Loty do Cancun, transfery i 10 nocy na wyspie Cozumel ☀️🌴 10 dni w Meksyku za 3805 PLN 🇲🇽 Loty do Cancun, transfery i 10 nocy na wyspie Cozumel ☀️🌴
🚨 WOW 🚨 Tajlandia w sezonie za 1982 PLN 🔥😍 Loty do Krabi z Polski i hotel 🔥 🚨 WOW 🚨 Tajlandia w sezonie za 1982 PLN 🔥😍 Loty do Krabi z Polski i hotel 🔥
#362 PostWysłany: 27 Lis 2013 01:53 
Awatar użytkownika

Loty: 16
Kilometry: 22 529
Wysoka jakość obsługi, ale znacznie wyższe ceny niż np. otel.com.

Używałem booking.com kilka razy, gdy jeszcze nie byłem "obeznany" w temacie.

Innym plusem jest, że mają zawsze ładne zdjęcia pokoi itp. (co ma również swoje wady).

Polecam booking dla leniwych, ale lubiących wygodę :)

#363 PostWysłany: 27 Lis 2013 10:07 

Loty: 66
Kilometry: 93 454
niebieski
Antek12 napisał(a):
Czy ktoś miał z Was podobną sytuację i czy została ona finalnie załatwiona pozytywnie ?

Rezerwuje hotel na 5 dni za powiedzmy 200 Eur - bez przedpłaty, darmowa anulacja.

Potwierdzenie na maila jest.

Booking przesyła info że hotel po kontakcie z nimi powiedział że nie ma miejsca w hotelu .

Booking proponuje inny w tym samym mieście i czasie tylko za 500 EUR z adnotacja że po powrocie i przesłaniu potwierdzenia zapłaty / faktury za pobyt zwrócą 300 EUR różnicy w cenie.

Cz któś już coś takiego z booking przerabiał ?

Bez żadnego problemu dostaniesz pieniążki na konto, ja czekałem ok 10 dni na decyzje i przelew.
 Profil Relacje PM off  

#364 PostWysłany: 28 Lis 2013 10:14 

Nie mam zastrzeżeń większych do tego portalu. Raz anulowałam rezerwację i wszystko poszło sprawnie. Jedyne co, to mam podejrzenia o opiniach i ratingach noclegów -wszystkie mają bardzo wysokie noty (podejrzane:)).
 Profil Relacje PM off  

#365 PostWysłany: 28 Lis 2013 10:26 

Nie wydaje mi się, żeby jakoś było naciągane. Wystarczy poczytać opinie ludzi, nie tylko same cyfry. Jak ktoś napisze coś o karaluchach to skreślam taki hotel choćby miał ocenę 8 w ogólnym podsumowaniu.
Każdy swój pobyt za granicą rezerwuję przez booking i do tej pory nie było tfu tfu żadnych negatywnych niespodzianek. Ale umówmy się, nie zależy mi na standardzie Hiltona.

#366 PostWysłany: 28 Lis 2013 10:44 
Awatar użytkownika

HON fly4free
mozesz zweryfikowac opinie sprawdzajac np na tripadvisor
 Profil Relacje PM off  

#367 PostWysłany: 28 Lis 2013 11:03 
Awatar użytkownika

srebrny
Dokładnie tak, oprócz samej punktacji warto poczytać opinie ludzi. W opiniach jest bardzo dużo ciekawych informacji i gdy coś negatywnego powtarza się w więcej niż tylko jeden raz, to na pewno tak jest.
Również jestem bardzo uczulony na robactwo i gdy tylko wyczytam coś o "bed bugs", to od razu taki hotel skreślam. W Amsterdamie znajomi mieli nieprzyjemną przygodę z robalami i jak potem sprawdziłem, w opiniach hotelu jest parę wpisów to potwierdzających.
http://www.booking.com/hotel/nl/inner-amsterdam.pl.html
W drugą stronę bardzo sobie cenię darmowy automat z ciepłymi napojami dostępny 24h. Jak znajdę w opiniach taką informację, to hotel od razu ma u mnie dodatkowy duży plus :)
 Profil Relacje PM off  

#368 PostWysłany: 28 Lis 2013 22:12 
Awatar użytkownika

Loty: 71
Kilometry: 81 270
niebieski
Od 2 lat systematycznie korzystam z booking i mam dobre wrażenia, jestem w programie Genius i czasem również korzystam z tego 10% rabatu. Zawsze sprawdzam hotel pod kilkoma względami: ocena hotelu+ komentarze słowne, sprawdzam również czy wybrany hotel ma swoją stronę internetową i jakie oferuje ceny, porównuje cenę z booking z innymi pośrednikami, sprawdzam ręcznie lokalizację hotelu, wybieram hotele z minimum 7,5/10 pkt. Jak do tej pory zawsze wybrany hotel wiedział o moim przyjeździe i moja rezerwacja była zgodna z oczekiwaniem.
Pozdrawiam

#369 PostWysłany: 03 Gru 2013 17:35 

niebieski
Również systematycznie korzystam z booking(chociaż nie zawsze, często inne serwisy okazują się tańsze) i jeszcze nigdy się nie zawiodłem. Raz pojawił się problem z rezerwacją, lecz organ decyzyjny szybko go rozwiązał, na czym tylko zyskałem 8-)

Teraz pytanie do doświadczony podróżników, per starych wyjadaczy.

Dlaczego w momencie gdy rozważam rezerwacje na 3 noce, po czym dokładam w panelu rezerwacyjnym kolejną noc, to cena
w stosunku do wcześniejszych 3 nocy w przypadku 4 kolosalnie skacze do góry, zdarza się, że i o 50%. Dodam jeszcze, że nie chodzi o dodanie dnia, który jest dniem weekendowym, świątecznym, czy innym mogącym racjonalnie wpłynąć na cenę. Od dawna dziwi mnie ten fakt, i nie do końca rozumiem co jest jego przyczyną. Sytuacja często spotykana u różnych pośredników nie tylko booking.com.
 Profil Relacje PM off  

#370 PostWysłany: 03 Gru 2013 18:00 
Awatar użytkownika

Loty: 255
Kilometry: 428 084
srebrny
scorpion1077 napisał(a):
Również systematycznie korzystam z booking(chociaż nie zawsze, często inne serwisy okazują się tańsze) i jeszcze nigdy się nie zawiodłem. Raz pojawił się problem z rezerwacją, lecz organ decyzyjny szybko go rozwiązał, na czym tylko zyskałem 8-)

Teraz pytanie do doświadczony podróżników, per starych wyjadaczy.

Dlaczego w momencie gdy rozważam rezerwacje na 3 noce, po czym dokładam w panelu rezerwacyjnym kolejną noc, to cena
w stosunku do wcześniejszych 3 nocy w przypadku 4 kolosalnie skacze do góry, zdarza się, że i o 50%. Dodam jeszcze, że nie chodzi o dodanie dnia, który jest dniem weekendowym, świątecznym, czy innym mogącym racjonalnie wpłynąć na cenę. Od dawna dziwi mnie ten fakt, i nie do końca rozumiem co jest jego przyczyną. Sytuacja często spotykana u różnych pośredników nie tylko booking.com.

Ja tam często widzę, że to właśnie dni w środku tygodnia są droższe, więc może założenie jest błędne? ;)
 Profil Relacje PM off  

#371 PostWysłany: 03 Gru 2013 18:17 
Awatar użytkownika

Loty: 504
Kilometry: 740 706
niebieski
Wyjaśniam zawiłości jako branżowiec (mam hotel jakby ktoś negował moją wiedzę).

Jeśli chodzi o program Genuis... to hotel musi zaaprobować udział w tym programie. Więc to co poprzednik pisze że ktoś o tym nie wiedział że macie zniżkę jest totalną bzdurą. Ja musiałem zaakceptować aneks, odhaczając w intranecie zgodę na udział. Bzdurą też jest że dotyczy to tylko 1 doby. Dotyczy całego pobytu.

Często kwota w bookingu jest wyższa niż w innych portalach IDS, bo tam jest mniejsza konkurencja.

Jeżeli chodzi o spadające ceny po którejś nocy to są 2 możliwości... promocja śpij 4 a płać za 3, lub akurat ta ostatnia doba kosztowała np. 50%, jak mam obłożenie w obiekcie poniżej 50% to też spuszczam ceny. Dodam że to hotel ustala ile pokoi będzie po tej niższej cenie.

Image
 Profil Relacje PM off  

#372 PostWysłany: 03 Gru 2013 18:56 

niebieski
Problem został rozwiązany, a @kevin okazał się trafić w stu procentach.
Rzeczywiście jest tak, że dni w środku tygodnia są droższe od tych weekendowych, co wydawało się dla mnie absurdem.
W IC warszawa, to aż 50%! :shock:
Z drugiej strony, nie ma tu się co dziwić, racjonalnie myśląc koszt utrzymania hotelu w środku tygodnia przy małym obłożeniu
jest dużo wyższy niż w weekend.
Aczkolwiek od razu nasuwa mi się tu myśl jak to obejść.
Przy ostatnim pobycie w hotelu, pani recepcjonistka na prośbę zgodziła się przedłużyć mój pobyt o jedną dobę (noc z poniedziałku na wtorek ), bez jakichkolwiek wskazań zrobiła to w oparciu o cenę za którą nocowałem. Czyżby właściwa była tendencja niezdzierania pieniążków ze swoich już gości hotelowych? Sprawdzę przy najbliższej okazji ;)
 Profil Relacje PM off  

#373 PostWysłany: 03 Gru 2013 19:02 

Zbanowany
Cóż, jak ktoś nie czyta co podpisuje ... to czasami tak jest :) Mówię o hotelarzach oczywiście bo czasami bywają progi promocji, które może zrobić booking np 35 % i losowo wybiera te ośrodki, które mają podpisane zgody :) Także joael ma pełną rację.

A Ci co płaczą, że im się promocje na bookingu nie opłacają, to po co jesteście na portalu ? Nie przypadkiem dlatego, żeby zwiększyć liczbę osób bo macie puste pokoje ? Gdybyś miał 100% obłożenia to nie musiałbyś szukać innych źródeł sprzedaży.

Właściciel obiektu na Krecie pytał mnie kiedyś dlaczego zrobiłem rezerwację przez booking, bo on ma normalnie ceny na poziomie "a" , booking zrobił promocje i jeszcze on musi z tego tyle-a-tyle zapłacić bookingowi i mu prawie nic nie zostaje. Odpowiedziałem, że trochę jednak zostaje, a gdyby nie booking nie wiedziałbym ani ja, ani kilka innych osób o tym, że jego hotel w ogóle istnieje ...

Więc theo nie płacz bo jak Ci się nie podoba to nie pracuj z bookingiem i sam sprzedaj sobie 100 % obłożenia bez jakichkolwiek promocji - proste ?
 Profil Relacje PM off  

#374 PostWysłany: 03 Gru 2013 21:38 

Zbanowany
jacek69 napisał(a):
scorpion1077 napisał(a):
Problem został rozwiązany, a @kevin okazał się trafić w stu procentach.
Rzeczywiście jest tak, że dni w środku tygodnia są droższe od tych weekendowych, co wydawało się dla mnie absurdem.
W IC warszawa, to aż 50%! :shock:
Z drugiej strony, nie ma tu się co dziwić, racjonalnie myśląc koszt utrzymania hotelu w środku tygodnia przy małym obłożeniu
jest dużo wyższy niż w weekend.
Aczkolwiek od razu nasuwa mi się tu myśl jak to obejść.
Przy ostatnim pobycie w hotelu, pani recepcjonistka na prośbę zgodziła się przedłużyć mój pobyt o jedną dobę (noc z poniedziałku na wtorek ), bez jakichkolwiek wskazań zrobiła to w oparciu o cenę za którą nocowałem. Czyżby właściwa była tendencja niezdzierania pieniążków ze swoich już gości hotelowych? Sprawdzę przy najbliższej okazji ;)

Nadal bladzisz. Ceny rosna ze wzrastajacym popytem, a nie malejacym, to glowna zasada mikroekonomii. Poza tym oblozenie w hotelach wbrew temu co piszesz jest wyzsze w tygodniu, bo ruch generuja biznesmeni, a nie turysci. Turysci jedynie w niewielu typowo turystycznych miejscach.
Dlatego ceny w weekend sa nizsze oraz promocje typu, dwie noce a palcisz za jedna

W pełni się z tym zgadzam.

W szczególności że hotele typu IC nie zarabiają na weekendowych turystach, a pełnym obłożeniu w tygodniu przez klientów biznesowych.

#375 PostWysłany: 03 Gru 2013 22:31 

niebieski
Macie w pełni rację! Nieco się zagalopowałem w swoim wnioskowaniu na temat wzrostu cen.
Choć może rozważania ekonomiczne pozostawmy na później zanim posypią się warny za ot :)
 Profil Relacje PM off  

#376 PostWysłany: 04 Gru 2013 09:02 
Awatar użytkownika

Loty: 504
Kilometry: 740 706
niebieski
Panowie, oboje błądzicie, bo to wcale nie chodzi o popyt-podaż tylko o poziomy BAR (Best Available Rate) hoteli. Jeden hotel ma ustawiony BAR (czyli zmianę ceny) na poziomie X, a inny sprzedaje pokoje cały czas po tej samej cenie. To zależy od Revenue Managera w hotelu. Większość go nie ma więc lecą cały czas po tej samej cenie, ewentualnie mają ceny week, i drugą na weekend.

Poza tym to czy cena wzrasta w tygodniu, bądź w konkretnym dniu wcale nie zależy od tego czy hotel przyjmuje biznes, MICE czy traveler'ów. Są hotele na obrzeżach Warszawy, które od 18.00 na następny dzień sprzedają z 20% zniżką np. na HRS.

Także nie można tu wszystkich wrzucać do jednego wora i generalizować.

Powtórzę to co napisałem już kilka razy. Nie ma co się przywiązywać do systemów, i cały czas szukać promocji.

Image
 Profil Relacje PM off  

#377 PostWysłany: 04 Gru 2013 09:50 
Awatar użytkownika

srebrny
jacek69 napisał(a):
Nadal bladzisz. Ceny rosna ze wzrastajacym popytem, a nie malejacym, to glowna zasada mikroekonomii. Poza tym oblozenie w hotelach wbrew temu co piszesz jest wyzsze w tygodniu, bo ruch generuja biznesmeni, a nie turysci. Turysci jedynie w niewielu typowo turystycznych miejscach.
Dlatego ceny w weekend sa nizsze oraz promocje typu, dwie noce a palcisz za jedna

Nie ma tu jednej złotej reguły dla wszystkich miast. Wielokrotnie rezerwowałem hotele w Hamburgu i ZAWSZE cena w dni weekendowe była sporo wyższa niż w tygodniu, podobnie bywało w Amsterdamie. Robiłem nawet myki, że cały tydzień spałem w dobrym hotelu, a na jeden dzień weekendowy przenosiłem sie do hotelu budżetowego, bo w dobrym cena wzrastała x2.
 Profil Relacje PM off  

#378 PostWysłany: 05 Gru 2013 12:58 

niebieski
Rezerwowałem przez booking.com kilkanaście razy.
Moje doświadczenia:
1. nie zawsze mają najtaniej = zawsze sprawdzać w innych miejscach i bezpośrednio w obiekcie.
2. jeśli coś Cię interesuje (miasto, konkretne miejsce) to szukasz, klikasz ale nie rezerwujesz (oczywiście po zalogowaniu się, żeby "zapamiętali" czego szukasz). Po pewnym czasie otrzymujesz sekretne oferty z niższymi cenami na te same hotele lub hotele w miastach które przeszukujesz.
3. Duży minus booking - brak możliwości oceny hostelu/hotelu, który anulował twoją rezerwację. Z rozbrajającą szczerością miła Pani obsługująca moją sprawę poradziła mi w rozmowie telefonicznej na jakim portalu mogę ocenić nierzetelny hotel....

Miałem w tym roku przygodę z http://www.booking.com/hotel/ua/main-sq ... 480;dcid=2
Po przybyciu okazało się, że zamiast obiecanej dwójki mieli dla nas 2 łóżka w 10-tce, w tym jedno bez pościeli...
Zdjęcia hostelu opublikowane na booking nie zostały zrobione w tym hostelu - zdjęcia łazienki (nie ma pralki IX 2013), kuchni (obsługa nie potrafiła jej pokazać, mam wątpliwości czy jest tam w ogóle....) wg mnie nie pochodzą z tego miejsca. O dywanikach na podłogach, czy pufach przy łóżkach też można zapomnieć.

W odpowiedzi na moje pytania o brakujące wyposażenie i zabookowaną dwójkę hostel anulował moją rezerwację i nie dało się wystawić oceny.

4. czytać opinie, wg mnie część jest niewiarygodna. Widziałem już serie opinii "samotnie podróżujących" oceniających rzeczy których nie ma na miejscu. Zwracajcie uwagi na daty opinii, jeśli zbyt wiele dobrych dla małego hostelu jest w krótkim czasie, to raczej nie będą one w pełni wiarygodne.
5. łatwe wyszukiwanie, wiele filtrów, mapki z zaznaczonymi hotelami, łatwo znaleźć coś w pobliżu, sprawdzić standard i cenę.

Wracam do nich bo nigdy nie miałem problemów z płatnościami, w tym opisywanymi powyżej "sposobami". Jeśli hotel nie ściągał kasy od razu, to zawsze na miejscu dało się to wyjaśnić, a nawet wybrać sposób płatności.

#379 PostWysłany: 05 Gru 2013 17:01 
Awatar użytkownika

Loty: 94
Kilometry: 127 150
Witam!
Osobiście korzystam z Booking.com,robiąc rezerwacje lub przeglądam ceny i porównuję z innymi serwisami.Ostatnio zarezerwowałem na październik dobry hotel w Belgradzie na Hotels.com - było jednak taniej niż na Booking.com i jeszcze wykorzystałem fajną promocję.Ogólnie,to mam same pozytywne wspomnienia z Booking.com - raz udało się zarezerwować hotel Marriott w Warszawie (pierwszy weekend czerwca) za przyzwoite pieniądze.Jeden nocleg w standardowym pokoju ze śniadaniem dla dwóch osób niecałe 300 zł,pokój na 36 pietrze,a śniadania najlepsze jakie w hotelu jadłem.Sporo hoteli na weekendy ma niższe ceny,warto szukać i rezerwować z wyprzedzeniem.Pozdrawiam.

#380 PostWysłany: 05 Gru 2013 19:12 
Awatar użytkownika

srebrny
klayton napisał(a):
Cytuj:
OK dostałem info z booking (po interwencji telefonicznej) że hotel ma problem z pobraniem pieniędzy z karty, (pomimo, że jest to zaznaczone w rezerwacji) 

Jesli Twoja karta funkcjonuje normalnie, to nie ma takiej mozliwosci.

Twierdzą że nie moja wina tylko problem jest po ich stronie.
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 6260 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22 ... 313  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Ahrefs [Bot] oraz 1 gość