Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Wikipost
Pocztówki booking :arrow: pocztowka-od-booking-com,81,134957

numer telefonu do obsługi booking.com: 22 3060857

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 6258 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16 ... 313  Następna
Autor Wiadomość
#241 PostWysłany: 11 Sty 2013 00:05 

Loty: 61
Kilometry: 102 896
niebieski
ale z reguły hotel przelicza sobie na obce waluty po preferencyjnym dla nich kursie, więc najlepiej jednak mieć walutę hotelu ;)
 Profil Relacje PM off  

Zimowe wczasy na Malcie 🌞🏝️ 7 dni w 4* hotelu z wyżywieniem za 1531 PLN Zimowe wczasy na Malcie 🌞🏝️ 7 dni w 4* hotelu z wyżywieniem za 1531 PLN
Tydzień na Teneryfie za 1829 PLN 🌤️🏖️ Loty z Warszawy i pobyt w ⭐⭐⭐⭐ hotelu Tydzień na Teneryfie za 1829 PLN 🌤️🏖️ Loty z Warszawy i pobyt w ⭐⭐⭐⭐ hotelu
#242 PostWysłany: 11 Sty 2013 00:14 

niebieski
Wlasnie stad moje pytanie - jaka jest waluta hotelu na zalaczonym obrazku? :)
 Profil Relacje PM off  

#243 PostWysłany: 11 Sty 2013 01:54 

Loty: 61
Kilometry: 102 896
niebieski
daj linka do hotelu, będzie łatwiej :D
 Profil Relacje PM off  

#244 PostWysłany: 11 Sty 2013 08:59 

niebieski
Na przykład ten
link
 Profil Relacje PM off  

#245 PostWysłany: 11 Sty 2013 09:38 
Awatar użytkownika

Loty: 169
Kilometry: 241 913
niebieski
theo napisał(a):
ale z reguły hotel przelicza sobie na obce waluty po preferencyjnym dla nich kursie, więc najlepiej jednak mieć walutę hotelu ;)

Ale nikt mi niczego nie przeliczał. Miałem zapłacić tyle a tyle Euro (po wybraniu opcji "waluta hotelu" w górnym menu) i tyleż zapłaciłem.
 Profil Relacje PM off  

#246 PostWysłany: 12 Sty 2013 11:59 
Awatar użytkownika

srebrny
Mam wątpliwości dotyczące wymeldowania.
Niektóre hotele na booking.com podają widełki typu "wymeldowanie od 7 do 11" inne piszą "wymeldowanie do 11".
Lot powrotny z Rzymu mam rano i wymeldować się muszę gdzieś ok. 5.30.
Jak sądzicie, czy przy wyborze hotelu sugerować się określeniem "wymeldowanie od 7 do 11" czy wybierać jedynie te które podają tylko najpóźniejszą godzinę wymeldowania typu "wymeldowanie do 11"?
A może w ogóle nie przywiązuje się do tego faktu wagi?

#247 PostWysłany: 12 Sty 2013 12:07 

Jeżeli w opisie jest "całodobowa recepcja", a tak jest w zdecydowanej większości hoteli, to nie będzie problemu. Gorzej jeżeli faktycznie recepcja działa tylko w określonych godzinach, w końcu komuś ten klucz trzeba oddać. Spotkałem się raz z takim przypadkiem, ale wystarczyło zapłacić za pobyt wcześniej, a klucz oddać ochronie.
Najlepiej w takim wypadku skontaktować się z hotelem wcześniej i dopytać się, czy z wcześniejszym wymeldowaniem nie będzie problemu.
 Profil Relacje PM off  

#248 PostWysłany: 14 Sty 2013 19:51 

niebieski
Witam! Mam takie pytanie. Chciałbym zarezerwować sobie przedwcześnie pokój w hotelu poprzez booking.com, jednak wymagane jest podanie danych karty. Okej, jednak booking.com pisze, że możliwe będzie, że hotel zrobi preautoryzację karty, czyli m.in. sprawdzi stan pieniędzy na tej karcie. Co mam przez to rozumieć? Muszę mieć co najmniej równowartość rezerwacji w trakcie jej dokonywania, czy na ileś dni przed wyjazdem? Pytam, ponieważ aktualnie nie posiadam tylu środków na koncie, ile kosztowałaby ten pokój.
 Profil Relacje PM off  

#249 PostWysłany: 14 Sty 2013 19:54 
Awatar użytkownika

Zbanowany
srebrny
chris0o napisał(a):
Witam! Mam takie pytanie. Chciałbym zarezerwować sobie przedwcześnie pokój w hotelu poprzez booking.com, jednak wymagane jest podanie danych karty. Okej, jednak booking.com pisze, że możliwe będzie, że hotel zrobi preautoryzację karty, czyli m.in. sprawdzi stan pieniędzy na tej karcie. Co mam przez to rozumieć? Muszę mieć co najmniej równowartość rezerwacji w trakcie jej dokonywania, czy na ileś dni przed wyjazdem? Pytam, ponieważ aktualnie nie posiadam tylu środków na koncie, ile kosztowałaby ten pokój.

wiem, że zawsze tak piszą ale nigdy mi czegoś takiego nie robili.
wydaje mi się, że po prostu wezmą np 1zł i karty a potem zwrócą.

#250 PostWysłany: 14 Sty 2013 20:02 
Awatar użytkownika

niebieski
Mnie tak kilka dni temu hotel rezerwowany prze Booking zrobił :evil:
Zablokował całą kwotę.
Oczywiście spanikowałam i dzwoniłam do booking.com-wyjaśnili mi, że tak być może a po paru dniach mam mieć odblokowane pieniądze.
Czekam już 5 dni :evil:

Mogę Ci przesłać na maila informację, którą mi booking.com po rozmowie telefonicznej wysłał :)

#251 PostWysłany: 14 Sty 2013 20:08 
Awatar użytkownika

Loty: 90
Kilometry: 122 565
chris0o napisał(a):

To zależy od hotelu. Jeden pobiera całą kwotę i zwraca ją po kilku dniach, inny tylko rownowartość 1 euro (i tez ją zwraca), inny w ogóle nie robi preautoryzacji. Wszystko zależy od tego, jak trafiłeś.

#252 PostWysłany: 14 Sty 2013 23:17 
Awatar użytkownika

niebieski
namteH napisał(a):
chris0o napisał(a):

wiem, że zawsze tak piszą ale nigdy mi czegoś takiego nie robili.
wydaje mi się, że po prostu wezmą np 1zł i karty a potem zwrócą.

oj różnie to bywa, mi czasem robili preautoryzację karty na pełną kwotę w momencie rezerwacji, po ok tygodniu blokada znikała. Zazwyczaj jednak nic nie robią.
 Profil Relacje PM off  

#253 PostWysłany: 15 Sty 2013 00:00 

niebieski
mnie hotel rezerwowany przez booking.com sciągnął kasę z karty od razu , a nawet dwa razy bo jakiś makaroniarz z hotelu się pomylił ,do dzisiaj się bujam ,mimo że mineły prawie dwa miesiące żeby odzyskać pieniądze (na szczęście booking wykazuje zainteresowanie dzwonią piszą ale pieniędzy z powrotem na koncie na razie nie mam )
 Profil Relacje PM off  

#254 PostWysłany: 15 Sty 2013 11:01 

Mam takie samo doświadczenie z Włochami jak przedpiszca. Bujanie się z tym zostawiłem znajomej z banku i szcześliwie siano odzyskała ale po dooobrym miesiącu.

Niemniej tak czy inaczej booking.com oceniam bardzo wysoko.
 Profil Relacje PM off  

#255 PostWysłany: 03 Kwi 2013 21:14 

Witam, z góry przepraszam jeśli się powtarzam albo moje pytanie jest zwyczajnie głupie, zależy mi jednak na odpowiedzi.

Otóż chciałbym zacząć swoją przygodę z booking.com, znalazłem odpowiednie miejsce i tu pojawiła się przeszkoda w postaci braku karty kredytowej.

No i moje pytanie, wiem już, że jeśli podam dane karty debetowej to w przypadku pre-autoryzacji dostanę informację z prośbą o podanie innych danych. A jakby to wyglądało gdybym posiadał kartę pre-paid z odpowiednią sumą to czy ona przejdzie proces pre-autoryzacji? W skrócie czy przechodzi pre-autoryzacja karty prepaid? Przepraszam jeśli to pytanie jest po prostu głupie ale kompletnie się na tym nie znam :oops:

Ewentualnie czy jeśli dokonam teraz rezerwacji podając dane karty debetowej to czy potem jeśli ona "nie przejdzie" będę mógł podać dane karty pre-paid i jeśli będzie ona wyposażona w odpowiednią kwotę to proces spokojnie przejdzie? Gdyby to miało jakieś znaczenie to karty mam w Pekao SA. Z góry dziękuję za odpowiedź i pozdrawiam :)
 Profil Relacje PM off  

#256 PostWysłany: 03 Kwi 2013 21:22 
Awatar użytkownika

srebrny
Krotko mowiac: rezerwuj, jesli sa jakies srodki na prepaidzie, a bedzie ok.
 Profil Relacje PM off  

#257 PostWysłany: 03 Kwi 2013 21:23 
Awatar użytkownika

Zbanowany
srebrny
można debetową.

#258 PostWysłany: 03 Kwi 2013 21:37 

Dzięki za szybką odpowiedź :)
 Profil Relacje PM off  

#259 PostWysłany: 14 Kwi 2013 11:19 

Witam,
zarezerwowałam pokój w hotelu przez booking.com, podczas rezerwacji wymagane było podanie samego nr karty oraz danych własciciela, o kod cvv2 /cvc nikt nie pytal.
Podalam dane wirtualnej karty kredytowej, na ktorej saldo wynosi 0zl, czy jest prawdopodobne ze hotel dokona preautoryzacji jesli nie posiada kodu cvv2, a na bookingowej stronie hotelu pisze, ze akceptuje tylko platnosci gotowka?
 Profil Relacje PM off  

#260 PostWysłany: 14 Kwi 2013 11:50 

Uporządkujmy kilka spraw.
1) booking.com nie zajmuje się blokadą, ani ściąganiem należności.
2) Wszystkie dane karty przekazywane są bezpośrednio do hotelu, który rezerwujemy.
3) Hotel zgodnie ze swoją polityką może: zrobić preautoryzację (żeby sprawdzić kartę np na 1 euro, za jedną noc lub za cały pobyt) - w zależności od zasad danego hotelu
4) Hotel może (jeżeli były takie warunki rezerwacji) dokonać blokady środków (zwyczajowo do 7 dni) lub ściągnąć środki z karty.
5) W przypadku "oferty bezzwrotnej" ściągana jest cała kwota rezerwacji
6) W zależności od hotelu: niektóre akceptują tylko karty kredytowe, ale większość także debetowe.
7) Rzecz najważniejsza: booking.com nie ma nic wspólnego ani z wprowadzaniem danych (cen) do systemu, ani z obsługą płatności - wszystkie te czynności realizują hotele.

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 6258 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16 ... 313  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 9 gości