Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 370 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ... 19  Następna
Autor Wiadomość
#101 PostWysłany: 30 Gru 2023 11:41 

terrop napisał(a):
@Sudoku ten zegar widziałem przy kilku rezerwacjach przez apkę w grudniu, więc to raczej jakiś błąd

Moim zdaniem, ten zegar na 24h pojawiał się po nowym kliknięciu w link o promocji w apce M&M. Promocja działa do 31.12.i można było wiele razy przejść do niej z M&M do booking, odliczało 24h do końca, a po upływie tego czasu, po ponownym kliknięciu banera promocji w M&M i przejściu na booking, ponownie odliczało 24h. Miało to dla mnie praktyczny sens o tyle, że można było sprawdzić (pomiędzy wygaśnięciem po 24h a nowym uruchomieniem promocji), czy promocja nie podbija ceny noclegu (na niektóre podbijała, na niektóre nie). Tak, czy inaczej, jeśli ktoś jeszcze chce skorzystać, apka M&M ma nie działać 31.12.od 6.00 po południu, więc zostało mało czasu.
 Profil Relacje PM off  

Zima jak z bajki ❄⛄ Zapoluj na zorzę w Finlandii za 180 PLN 🦌⛸️ Zima jak z bajki ❄⛄ Zapoluj na zorzę w Finlandii za 180 PLN 🦌⛸️
Fuerteventura z all inclusive 🏝️🍹 Relaks w 4* hotelu za 2499 PLN 🌊 Fuerteventura z all inclusive 🏝️🍹 Relaks w 4* hotelu za 2499 PLN 🌊
#102 PostWysłany: 30 Gru 2023 12:39 
Awatar użytkownika

niebieski
Sudoku napisał(a):
@miki_fly Na pierwsze pytanie znajdziesz odpowiedź w tym wątku.
Nr karty podaje się samemu na ostatnim etapie rezerwacji, więc od rezerwującego zależy, jaką poda.
Konto na Bookingu nie ma żadnego znaczenia.

@Sudoku
Przeczytałem cały wątek i znalazłem jedynie informację "Limit: 150000 mil na jedną rezerwację." w poście @jaras724. Nie widzę natomiast nigdzie takiej informacji w regulaminie (jedyne ogólnikowe - możesz dostać do 150000 mil), dlatego szukam jeszcze oficjalnego potwierdzenia od M&M albo od kogoś, kto to przetestował.
 Profil Relacje PM off  

#103 PostWysłany: 07 Sty 2024 14:07 

złoty
Czy próbowaliście modyfikować rezerwacje premiowe? Potrzebuję wydłużyć pobyt o jeden dzień z dopłatą i zastanawiam się czy mi się anuluje promka i obliczy całość wg kursu 1€=1 mila czy zostanie "premiowy" przelicznik?

Z tych ciekawszych zaliczone: Mikronezja, Syria, Liban, Izrael, Kosowo, Laponia, Hawaje, Kazachstan, Guam, Wietnam, Filipiny, Svalbard
 Profil Relacje PM off  

#104 PostWysłany: 07 Sty 2024 14:27 

Loty: 136
Kilometry: 339 789
niebieski
@jaras724 Ja podwyzszylem kategorie pokoju, mile są dalej przeliczone po promocyjnym kursie.
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.
5 ludzi uważa post za pomocny.

#105 PostWysłany: 07 Sty 2024 15:07 

HON fly4free
jaras724 napisał(a):
Czy próbowaliście modyfikować rezerwacje premiowe? Potrzebuję wydłużyć pobyt o jeden dzień z dopłatą i zastanawiam się czy mi się anuluje promka i obliczy całość wg kursu 1€=1 mila czy zostanie "premiowy" przelicznik?

Zrób osobną rezerwację na ten dodatkowy nocleg i tyle.
 Profil Relacje PM off  

#106 PostWysłany: 07 Sty 2024 15:08 

złoty
@farciarz dzięki!

Dla pewności zadzwoniłem jeszcze do Booking i konsultant zapewnił, że przy modyfikacji rezerwacji mile będą dalej się naliczać wg promocyjnej stawki.

Z tych ciekawszych zaliczone: Mikronezja, Syria, Liban, Izrael, Kosowo, Laponia, Hawaje, Kazachstan, Guam, Wietnam, Filipiny, Svalbard
 Profil Relacje PM off
wasil10 lubi ten post.

#107 PostWysłany: 07 Sty 2024 15:36 

niebieski
Sprawdzę to wieczorem, mam jedną rezrwacje do kasacji, przetestuje na niej.
 Profil Relacje PM off  

#108 PostWysłany: 07 Sty 2024 15:46 

Loty: 273
Kilometry: 575 557
złoty
@marek2011: ale to chodzi o to aby utrzymać mile / ew mieć więcej wg promo.

Jeśli to prawda to jest to świetna wiadomość bo mam zrobionych kilka rezerwacji "na wszelki wypadek" a tak dostosuję sobie daty!
 Profil Relacje PM off  

#109 PostWysłany: 07 Sty 2024 16:31 

niebieski
Mile przy zmianie terminu (zmieniłem na kompletnie inne daty) również się przeliczają ....

Załączniki:
booking_po.JPG
booking_po.JPG [ 60.61 KiB | Obejrzany 1189 razy ]
booking_przed.JPG
booking_przed.JPG [ 62.57 KiB | Obejrzany 1189 razy ]
 Profil Relacje PM off
6 ludzi lubi ten post.
8 ludzi uważa post za pomocny.

#110 PostWysłany: 12 Sty 2024 01:38 
Awatar użytkownika

Loty: 573
Kilometry: 1 015 394
złoty
jak wcześniej chwaliłem tak teraz wręcz przeciwnie, mam już 7 rezerwacji gdzie dawno minęło 64 dni (nawet 20-30 dni temu) i mile nie wpadają. Równocześnie nie mam żadnej, z której mile by wpadły :evil: po reklamacji piszą, że mile naliczą w okresie 6-8 tygodni.

marcin.krakow napisał(a):
A mi się wiele razy zdarzyło że były wcześniej, od równo miesiąca do nawet kilku dni. Ale nigdy później niż 2 miesiące
 Profil Relacje PM off  

#111 PostWysłany: 12 Sty 2024 19:31 

Właśnie skróciłam jedną z przyszłych rezerwacji na booking o 1 dzień i w potwierdzeniu rezerwacji mam przeliczoną liczbę mil z uwzględnieniem tej pomniejszonej ceny noclegu o 1 dobę, ale według promocyjnego wskaźnika x30, więc wygląda ok. I czekam na mile promocyjne za pierwsze noclegi sylwestrowo-noworoczne...
 Profil Relacje PM off
Chupacabra uważa post za pomocny.

#112 PostWysłany: 12 Sty 2024 23:10 

Zbanowany
cenne doświadczenie to co napisaliście, bo narobiłem tych rezerwacji mnóstwo. Pytanie, czy można zmienic liczbę gości i termin i czy wtedy mile przepadną czy nie
 Profil Relacje PM off  

#113 PostWysłany: 13 Sty 2024 00:08 

Loty: 1083
Kilometry: 1 070 970
platynowy
Termin tak, jest dwa posty wyżej.

#114 PostWysłany: 13 Sty 2024 11:25 

niebieski
podruznik napisał(a):
cenne doświadczenie to co napisaliście, bo narobiłem tych rezerwacji mnóstwo. Pytanie, czy można zmienic liczbę gości i termin i czy wtedy mile przepadną czy nie

Ja na rezerwacji jednej dodałem jeszcze jeden pokój i też się przeliczyły mile.

Tak więc reasumując cokolwiek byś nie zrobił, w ramach rezerwacji, mile się przeliczają.
 Profil Relacje PM off
Chupacabra uważa post za pomocny.

#115 PostWysłany: 13 Sty 2024 11:39 

złoty
Ciekawe kto pierwszy i kiedy zobaczy mile na koncie M&M...
 Profil Relacje PM off  

#116 PostWysłany: 13 Sty 2024 14:06 

Zbanowany
Bedziemy widziec te mile jak świnia niebo. Albo po prostu podniosą ilosc mil za loty i wyjdzie na to samo. Nic w przyrodzie nie ginie. Tak jak payback po cichu z dnia na dzien zmienił przelicznik do m&m z 1 za 5 na 1 za 7
 Profil Relacje PM off  

#117 PostWysłany: 13 Sty 2024 15:51 

niebieski
marcin.krakow napisał(a):
jak wcześniej chwaliłem tak teraz wręcz przeciwnie, mam już 7 rezerwacji gdzie dawno minęło 64 dni (nawet 20-30 dni temu) i mile nie wpadają. Równocześnie nie mam żadnej, z której mile by wpadły po reklamacji piszą, że mile naliczą w okresie 6-8 tygodni.

Zgaduje że chodzi o booking.com.

Ja od dwóch tygodni z nimi walczę. Nigdy wcześniej nie rezerwowałem na booking.com przez M&M (mam Genius 3).
Na koniec 2023 było dużo promocji z ilością mil, zatem wrzuciłem dobrze ponad 20 rezerwacji z czego kilka już zrealizowałem. Minęło przeszło 70 dni i mil jak nie było tak nie ma.
Dzwoniłem dwa razy na warszawski numer booking.com, to raz dostałem info iż temat został przekazany do reklamacji. Po tygodniu dzwonie ponownie i tym razem otrzymuje info że , cyt. "to nie nasz problem" - proszę kontaktowac się z programem M&M. Tak też zrobiłem. Dostałem info iż mam na polski adres email M&M przesłać kopie rezerwacji z booking.com za które nie dostałem mil i oni się tym zajmą.
Wczoraj wysłałem. Dam znać jak wpadną mile a będzie tego kilkanaście tysięcy ;).
 Profil Relacje PM off
pinokio669 lubi ten post.
pinokio669 uważa post za pomocny.

#118 PostWysłany: 13 Sty 2024 16:17 

Loty: 34
Kilometry: 85 452
srebrny
Niestety to przeliczanie działa też w złą stronę - jak była rezerwacja za 1mila za 1 euro, edycja rezerwacji nie podbije stawki jak wskoczy nowa promka
 Profil Relacje PM off

#119 PostWysłany: 13 Sty 2024 16:21 
Awatar użytkownika

Loty: 325
Kilometry: 630 231
niebieski
Czy komuś naliczają z automatu czy jednak jako wsteczne nabicie ? Ja nadal czekam na nabicie mil z września nabili mi za jedną rezerwację 35 min ale na 550 mil nadal czekam choć rezerwację obie z połowu września.
Upominanie się w polski MM to naprawdę uczy dużo cierpliwosci
Przy braku tych mil mnoznikowych to mało opłacalny biznes już chyba lepiej korzystać z kodów-10% czy też płacić Visa i mieć zwrot 6 %

#120 PostWysłany: 13 Sty 2024 16:46 
Awatar użytkownika

Loty: 325
Kilometry: 630 231
niebieski
OPisałem problem w innym temacie "Booking i MIles nad More"
Nie wiem czyj to problem, ale booking nie pomaga, Każdorazow jak tylko upłynie 65 dni od rezerwacji to wysłam wniosek o wsteczne naliczenie mil do Booking.
z jakich 10 rezerwacji tylko jedna poszła z automatu, jedną naliczono po ookoło pół roku, inne po około 8 tygodniach od dnia zlożenia wniosku o wsteczne naliczenie mil.
Obecnie 4 rezerwacje są w "reklamacji"
2 rezerwacje są na styku tj. mija 60 dni od momentu ich odbycia bez naliczenia
I jedna świeza po tylko 5 dni,

Aczkolwiek po złożeniu wniosku o wsteczne naliczenie mil w PL oddziale MM nadano mi nr l.dz. ( połowa listopada) i naliczenie mil około 10 stycznia.
Mam kolejne rezerwacje z września gdzie sytuacja jest podobna ( bo też w/w rezerwacja z wrzesnia) ale nadal mil nienaliczono
także no ogołnie doprowadzenie do naliczenia Mil z bookingu to droga dluga, cierpliwa i nie wiem czy warta zachodu w sytuacji gdy masz do nabicia 100-200 mil. Bo nprawdę mocno trzeba się napocić, żeby otrzymać te mile, a lepszym pomysłem jest defacto skorzystanie przy tak niewielkich korZYsciach np. skorzystanie albo z kodu na - 10 % albo z możliwosci zwrotu za platnością VISa 6 %.
2 ludzi lubi ten post.
2 ludzi uważa post za pomocny.

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 370 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ... 19  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 4 gości