Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 4 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 13 Wrz 2013 23:13 

pomóżcie proszę
Muszę dotrzeć do miasteczka Monte Sant'Angelo z sanktuarium Michała Archanioła. Ale nie rozumiem o co chodzi z Manfredonią/ Monte S. Angelo, które pojawia się w niektórych opisach internetowych. Czy to jest to samo czy też zupełnie co innego?
A problem mam taki : bilety zakupiłam w Pugliairbus na traskę z lotniska Bari do Monte Sant'Angelo (teoretycznie).
Po kupnie biletów zaczęłam studiować dokładnie te nazwy i już nic nie wiem.

autobusy Pogliairbus startują z Bari airport.
Jeden z nich ma trasę: Bari aeroporto- Rodi/Peschici – Vieste linea 03R i ma wyszczególnione przystanki:
1. Manfredonia-Monte S.Angelo (Centro Commerciale Leclerc)
2. Mattinat
3. Vieste

Kupiłam bilety i mam na nich napisane tak " arrivo: 18.57 da MONTE S.ANGELO- MANFREDONIA fermata (Centro Commerciale Leclerc)"

Powiedzcie mi, gdzie on rzeczywiście jedzie, czy tam gdzie ja chcę czy też właśnie nie?
Z góry Wam dziękuję
 Profil Relacje PM off  

Słoneczne połączenie 🌤️👙 Malediwy i Sri Lanka w jednej podróży z Warszawy za 2415 PLN Słoneczne połączenie 🌤️👙 Malediwy i Sri Lanka w jednej podróży z Warszawy za 2415 PLN
Greckie wczasy w 4* hotelu 🇬🇷🏨 All inclusive na Rodos za 2286 PLN Greckie wczasy w 4* hotelu 🇬🇷🏨 All inclusive na Rodos za 2286 PLN
#2 PostWysłany: 14 Wrz 2013 00:37 

niebieski
Od Centro Commerciale Leclerc do Monte S. Angelo jest jakieś 8-9km serpentynami pod górę. Mniej więcej w okolicach Leclerc'a jest odbicie z drogi do Vieste na Monte S. Angelo. I myślę, że tak nazywa się ten przystanek bo nie wyobrażam sobie, żeby autobus z Bari do Vieste jechał przez Monte S. Angelo ponieważ to by przedłużyło i tak długą trasę o ponad godzinę (do Monte S. Angelo trzeba odbić te 8-9km serpentynami pod górę i potem wrócić tą samą drogą , żeby dalej jechać do Vieste). Niestety nie potrafię powiedzieć jak się do sanktuarium dostać komunikacja ponieważ jechałem samochodem, mogę tylko powiedzieć, że naprawdę warto (choćby nawet łapiąc "stopa"). Powodzenia i Pozdrawiam.
 Profil Relacje PM off  

#3 PostWysłany: 14 Wrz 2013 22:14 

Dziękuję "kendi" za słowa otuchy. Jednocześnie osłabiłeś mnie tym, że to jednak nie Monte Sant'Angelo ,a Manfredonia.
Dzięki jeszcze raz za odpowiedź.
 Profil Relacje PM off  

#4 PostWysłany: 14 Wrz 2013 23:30 
Awatar użytkownika

niebieski
Napisz bezpośrednio do sanktuarium. Opiekunami tego miejsca są Michalici z Polski. Na pewno doradzą.
http://www.santuariosanmichele.it/index.php
Osobiście planuję taką pielgrzymkę na początku lutego . Mam zamiar pojechać do sanktuarium z San Giovanni Rotondo.
Po powrocie podziel się szczegółami podróży, Pozdr.
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 4 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 2 gości