Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 2940 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 67, 68, 69, 70, 71, 72, 73 ... 147  Następna
Autor Wiadomość
#1381 PostWysłany: 05 Sie 2015 14:16 
Awatar użytkownika

niebieski
całe nazwisko ostatnio zmieniałem w FR, powiedziałem że auto-uzupełnienie i już :D ( końcówka się zgadzała "-czyk" , idealnie 5 znaków - kompletnie innych)
2 ludzi uważa post za pomocny.

Dominikana na 2 tygodnie za 3183 PLN ☀️🌴 Loty + noclegi z basenem 🌞😎 Dominikana na 2 tygodnie za 3183 PLN ☀️🌴 Loty + noclegi z basenem 🌞😎
🏝️ Egipt all inclusive w 5* hotelu przy rafie koralowej 🐠 Tydzień w Szarm el-Szejk za 2099 PLN 🏝️ Egipt all inclusive w 5* hotelu przy rafie koralowej 🐠 Tydzień w Szarm el-Szejk za 2099 PLN
#1382 PostWysłany: 05 Sie 2015 14:36 

sobo napisał(a):
całe nazwisko ostatnio zmieniałem w FR,.....

Podsumowując z mojej strony cały ten wątek, ciesząc się między innymi twoim szczęściem chodzi mi tylko o to, że nie zawsze jest to takie bezproblemowe, do tego nie ma na ten temat oficjalnego zapisu np. na stronie Ryanair i można się zdziwić, o czym świadczy cytowany powyżej link
 PM off  

#1383 PostWysłany: 07 Sie 2015 09:15 

Mam pytanie odnośnie rezerwacji w germanwings.
Podczas rezerwacji w polskim nazwisku wkradl sie błąd jest końcówka męska -i zamiast -a.
Czy można coś z tym zrobić?
Miał ktoś podobny przypadek?
 Profil Relacje PM off  

#1384 PostWysłany: 07 Sie 2015 09:32 
Awatar użytkownika

srebrny
Olej - nikt się nie będzie o to czepiał. A jak musisz (bo np spać nie będziesz mógł/mogła) to napisz maila/zadzwoń - powinni zmienić bezpłatnie.

#1385 PostWysłany: 07 Sie 2015 09:34 
Site Admin
Awatar użytkownika

Przejrzyj chociaż tę i/lub przedostatnią stronę...

Może jakis wikipost by się przydał do tego tematu?
 Profil Relacje PM off
humbak lubi ten post.

#1386 PostWysłany: 07 Sie 2015 09:36 
Awatar użytkownika

Loty: 2
Kilometry: 1 679
niebieski
Wizz

Czy przypadkowe dołożenie 1 literki w nazwisku nie spowoduje komplikacji ?

Coś w ten deseń - ma być **tra a kupione na **tera :oops:

#1387 PostWysłany: 07 Sie 2015 09:46 

Dzięki za odpowiedź :-)

*michzak przeglądałam nikt w tym wątku nie pisał o problemach/zmianach w germanwings
 Profil Relacje PM off  

#1388 PostWysłany: 07 Sie 2015 09:49 
Awatar użytkownika

srebrny
@rysiekkk - to samo co w 100 poprzednich postach :D Olej temat i leć. Jeśli spać nie możesz to napisz maila, ale jak tego nie zrobisz to nikt Ci nie odmówi wejścia na pokład.
rysiekkk lubi ten post.

#1389 PostWysłany: 07 Sie 2015 09:52 
Site Admin
Awatar użytkownika

@vanillaicecream może o Germanwings nie, ale to działa tak samo we wszystkich innych liniach :P
 Profil Relacje PM off  

#1390 PostWysłany: 07 Sie 2015 09:57 
Awatar użytkownika

Loty: 2
Kilometry: 1 679
niebieski
szymonpoznan1 napisał(a):
@rysiekkk - to samo co w 100 poprzednich postach :D Olej temat i leć. Jeśli spać nie możesz to napisz maila, ale jak tego nie zrobisz to nikt Ci nie odmówi wejścia na pokład.

ja nie lecę tym lotem dlatego wolę mieć pewność ;)

#1391 PostWysłany: 07 Sie 2015 09:59 
Awatar użytkownika

srebrny
To już ją masz ;) A jeśli wysyłasz kogoś, kto i tak Ci nie uwierzy i ma się denerwować to mail do WIZZa powinien załatwić sprawę.

#1392 PostWysłany: 07 Sie 2015 10:01 
Awatar użytkownika

niebieski
A czy stnieje linia lotnicza w której literówka nie zmieniające sensu imienia nie jest dopuszczalna? (do 3 znaków różnicy)
 Profil Relacje PM off  

#1393 PostWysłany: 07 Sie 2015 10:03 
Site Admin
Awatar użytkownika

Póki co nie było odnotowanego takiego przypadku z tego co kojarzę.
 Profil Relacje PM off
tokajka lubi ten post.

#1394 PostWysłany: 07 Sie 2015 13:45 
Moderator forum
Awatar użytkownika

BYŁ. Opisałam to na stronie 63 tego wątku: Kupując bilet w Kenya Airways zrobiłam literówkę w nazwisku (G zamiast C). Napisałam do nich z prośbą o poprawienie i dostałam maila zwrotnego, że niemożliwa jest zmiana nazwiska po wystawieniu biletu, i koszt takiej zmiany wynosi 50 USD.
Owszem nanieśli na bilet informację o literówce, poprawili to, ale nie gwarantują mi, że nie będzie problemów na lotnisku.

No więc, problem był. Trzeba było zapłacić na lotnisku przy odprawie te 50 baksów za korektę biletu.
2 ludzi lubi ten post.

#1395 PostWysłany: 07 Sie 2015 14:02 
Redaktor F4F

Loty: 39
Kilometry: 33 222
Napisz maila do Wizza ze związłym opisem sytuacji. Mnie zmienili w ten sposób popełnione literówki.
 Profil Relacje PM off  

#1396 PostWysłany: 09 Sie 2015 19:39 
Awatar użytkownika

Japonka76 napisał(a):
BYŁ. Opisałam to na stronie 63 tego wątku: Kupując bilet w Kenya Airways zrobiłam literówkę w nazwisku (G zamiast C). Napisałam do nich z prośbą o poprawienie i dostałam maila zwrotnego, że niemożliwa jest zmiana nazwiska po wystawieniu biletu, i koszt takiej zmiany wynosi 50 USD.
Owszem nanieśli na bilet informację o literówce, poprawili to, ale nie gwarantują mi, że nie będzie problemów na lotnisku.

No więc, problem był. Trzeba było zapłacić na lotnisku przy odprawie te 50 baksów za korektę biletu.

A trzeba było nic nie robić i byłoby dobrze. G i C są podobne, podczas boardingu mało kto się przygląda, szczególnie jak się teraz kartami pipa w czytnikach.

Image
 Profil Relacje PM off  

#1397 PostWysłany: 10 Sie 2015 15:34 
Awatar użytkownika

Loty: 250
Kilometry: 455 640
niebieski
rysiekkk napisał(a):
Wizz

Czy przypadkowe dołożenie 1 literki w nazwisku nie spowoduje komplikacji ?

Coś w ten deseń - ma być **tra a kupione na **tera :oops:

Może być problem. Mojej kobiecie do nazwiska dodano na końcu literę „s”, rezerwacja przez Expedię na lot Air Balic z Rygi do Moskwy i powrót. Zawczasu to zauważyła, ale Expedia zapewniał że nie będzie problemów i nie chcieli poprawić biletów, jednakże po wymianie dwóch maili, nanieśli gdzieś w systemie adnotacje o tej dodatkowej literze.
O ile przy wylocie z Rygi nie było problemu, to przy powrocie z Moskwy, przez tą dodatkową literę nie chcieli dokonać check-in i przyjąć bagażu. Dopiero wezwanie jakiegoś tam managera i odnalezieniu tej dodatkowej adnotacji dokonanej przez Expedię dokonali check-in – całość dyskusji trwała 40 minut.
 Profil Relacje PM off  

#1398 PostWysłany: 10 Wrz 2015 10:23 
Awatar użytkownika

Loty: 226
Kilometry: 356 765
Ja się chyba zastrzelę .
Posłuchajcie co zrobiłam wczoraj w nocy kupując bilety w Thai Lion Air. Dwukrotnie nie wchodziła mi platnosc i wyskakiwal znak zapytania w rubryczce przy imieniu ,rozwijając ten znak zapytania zroumialam ze system sugeruje wpisanie drugiego imienia ,którego nota bene nie posiadam.
Nie wiem co mi przyszło do glowy wpisac imie w rubrykę z last name ,.tam gdzie nazwisko.
Przyszla do pomocy corka ,kliknela a spróbujemy tak ..i poszlo ,zaplata /Od razu dostałam e-ticet w tej postaci .Zamiast imienia i nazwiska .Imie i imie.
Od razu wysłałam prosbe o zmiane
i dostałam dziś taka odpowiedz :( ze nie ma możliwości poprawki.

Dear Passenger,

Base on terms and condition Thai Lion Air, in case passenger reservation and issue ticket already. Passenger can't change or edit name of passenger, passenger can refund follow condition only.

Base on our refund rule, if passenger inform outside of seventy-two (72) hour prior to the scheduled flight departure time, Charge 50% of Basic Fare or THB 1,000 / Passenger / Segment whichever is higher and refund the balance and airport tax. If ticket base fare less than 1000 bath per flight, passenger can be refund only airport tax. If passenger inform inside 3 days of departure date, , route KUL-DMK cannot refund and route DMK-KUL passenger can be refund only airport tax, route domestic passenger can be refund 10%of fare and airport tax. Please kindly confirm me back for make refund process.

Require document

- Copy of ID card or passport (pic) all passenger

- Copy of Credit Card (pic)

- E-ticket

Pytanie do Was moi Drodzy ,czy mogę ryzykować i leciec na takim bilecie jaki mam ?,to jest lot krajowy ,czy bardzo w Tajlandii sprawdzają bilet przy wsiadaniu ?
a jeśli rozpocznę cala procedurę zwrotu biletu to ile ja kwotowo strace ?
Pomozcie ,bo zglupialam już do reszty
Co w tym przypadku robic jaka najlepsza opcja :cry:

Załączniki:
bilet.jpg
bilet.jpg [ 149.93 KiB | Obejrzany 3604 razy ]
 Profil Relacje PM off  

#1399 PostWysłany: 11 Wrz 2015 00:37 
Awatar użytkownika

Loty: 226
Kilometry: 356 765
Porad widze ze sie od Was nie doczekam ,to powiem co sama wymyslilam.
Poniewaz do stracenia nie mam nic ,okazuje sie ze ten caly formularz to jeden pic na wode ,,wedlug ich zasad nie nalezy mi sie zadna kasa za anulacje biletu .Stracilabym wszytsko...i jeszcze musialabym zakupic nowy bilet
Przyjmuje zatem taktyke nekania i psucia krwi Tajlandzkim liniom .Bedziemy do nich uparcie pisac maile ,wydzwaniac na infolinie i domagac sie rozmowy z wyzej postawionymi koordynatorami .I wciskac ze system sam podmienil imiona zamiast nazwisk .
Niech mi nie wysylaja zasad anulacji ,,,bo ja chce przeciez leciec ,tylko pomoga rozwiazac problem ich klienta.
No i zobaczymy co wyniknie z tej przepychanki .
 Profil Relacje PM off  

#1400 PostWysłany: 11 Wrz 2015 09:41 
Król Ż
Awatar użytkownika

Loty: 583
Kilometry: 1 242 867
Easy Jet
Berlin SXF-Bazylea
W obie strony nikt nie sprawdził moich danych tylko karty pokładowe. Od wejścia na lotnisko w Berlinie o 6 rano po powrót wieczorem.

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 2940 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 67, 68, 69, 70, 71, 72, 73 ... 147  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 5 gości