Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 6 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 18 Mar 2014 11:45 

Czołem!

W niedalekiej przyszłości chciałbym wybrać się do Tel Awiw. Problem jednak mam taki, że wcześniej byłem już w Dubaju i posiadam wbite pieczątki z odprawy paszportowej. Słyszałem, że podczas odpraw paszportowych turyści nie są wpuszczani do jednego lub drugiego kraju na podstawie zawartości paszportu. Czy ktoś się z tym spotkał? To idiotyczna rzeczywistość czy tylko legenda miejska? Nie chciałbym się spotkać z nieprzyjemnościami, a do krajów arabskich będę musiał podróżować częściej, więc najwyżej odpuszczę sobie Izrael...
 Profil Relacje PM off  

Apulia na przedłużony weekend za 789 PLN 🇮🇹☀️ Loty do Bari + ⭐⭐⭐⭐ hotel z widokiem na morze 🌊 Apulia na przedłużony weekend za 789 PLN 🇮🇹☀️ Loty do Bari + ⭐⭐⭐⭐ hotel z widokiem na morze 🌊
Gruzja z weekendem 😍🇬🇪 Loty z Warszawy, transfery i noclegi w Tbilisi za 543 PLN 😎 Gruzja z weekendem 😍🇬🇪 Loty z Warszawy, transfery i noclegi w Tbilisi za 543 PLN 😎
#2 PostWysłany: 18 Mar 2014 11:57 

do izraela nie zostaniesz wpuszczony jesli masz pieczatke Iranu i odwrotnie
 Profil Relacje PM off  

#3 PostWysłany: 18 Mar 2014 12:06 

Loty: 238
Kilometry: 650 554
Byłam w Izraelu w październiku 2013. Mam w paszporcie zarówno pieczątkę z Iranu oraz z Emiratow i jeszcze kilku innych krajów arabskich. Nie było żadnego problemu.
 Profil Relacje PM off  

#4 PostWysłany: 18 Mar 2014 12:35 
Site Admin

Legenda jak wiele innych - to izraelskie pieczatki sa problemem, tyle ze tych juz dawno nie wbijaja

Wysłane z mojego LG-E460 przy użyciu Tapatalka

#5 PostWysłany: 29 Mar 2014 22:43 

Loty: 473
Kilometry: 936 092
Realne problemy bywają tylko na granicy lądowej, zwłaszcza tej z Egiptem. Znam przypadki niewpuszczenia ludzi za pierwszym razem (ale gdy wrócili do Taby po kilku dniach, udało im się wjechać za drugim podejściem), mimo że Izrael teoretycznie nie posiada "czarnej" listy krajów, z których pieczątkami nie możesz wjechać. Mogą Cię dłużej indagować jeśli masz paszport pełen pieczątek i wiz o pracę w krajach arabskich, ale w przypadku jednej pieczątki z UAE wątpię, żeby Ci nawet zadali pytanie o cel tamtego wyjazdu do Dubaju.

Aha, do większości krajów muzułmańskich wjedziesz z pieczątką izraelską (jeśli Ci takową wbiją w paszport), niemniej realne problemy są w Iranie, Syrii, Arabii Saudyjskiej, Sudanie i zdarzają się w Egipcie przy przedłużaniu wizy. W razie czego zmienisz paszport lub, jeśli są to wyjazdy służbowe albo naukowe (a nie tylko turystyczne), możesz dostać drugi paszport za zgodą MSZ.
 Profil Relacje PM off  

#6 PostWysłany: 30 Mar 2014 23:13 

srebrny
Z pieczątkami izraelskimi wbitymi w paszport (mimo, że zaznaczałem na granicy, że chcę tzw flying visa) wjeżdżałem dwukrotnie do UAE, Egiptu i Jordanii a z pieczątkami egipskimi do Izraela.

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 6 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 9 gości