Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 12 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
 Temat postu: BKK na przełom roku
#1 PostWysłany: 21 Paź 2025 21:06 

Dokąd
  • Bangkok

Data wylotu
  • 18.12.2025

Data powrotu
  • 12.01.2026

Długość pobytu
  • do 21 dni

Bagaż
  • Bagaż rejestrowany

Liczba pasażerów
  • 3

Sam znalazłem
  • około 4,5k

Dodatkowe informacje
  • Chciałbym polecieć z rodziną do Tajlandii to w okresie świąteczno-noworocznym. Wstępnie wybrałem Bangkok, ale nie wiem czy to jest dobry pomysł - po prostu nie mam doświadczenia z Azją.
    Oczywiście na loty chciałem wydać jak najmniej, ale nie wiem czy akurat w tym okresie jest to możliwe, kwota 10-11k jest do przełknięcia. Z pierwszych przeszukań wyszło że koszt lotów to około 15-18k.
    Pytanie do bardziej doświadczonych czy jest w ogóle szansa aby złapać coś w kwocie 10k w tym okresie

Ostatnio edytowany przez Gadekk, 21 Paź 2025 21:58, edytowano w sumie 1 raz
Literówka
 Profil Relacje PM off  

Kanary czekają❗ Pakiet za 1579 PLN obejmuje loty i pobyt w 4⭐ hotelu z podgrzewanym basenem ♨️🌊 Kanary czekają❗ Pakiet za 1579 PLN obejmuje loty i pobyt w 4⭐ hotelu z podgrzewanym basenem ♨️🌊
Sobota-niedziela na Malcie za 417 PLN 😍 Znakomite godziny lotów i noc w ⭐⭐⭐⭐ hotelu Sobota-niedziela na Malcie za 417 PLN 😍 Znakomite godziny lotów i noc w ⭐⭐⭐⭐ hotelu
#2 PostWysłany: 21 Paź 2025 22:14 

Loty: 515
Kilometry: 1 132 271
srebrny
nie

#3 PostWysłany: 22 Paź 2025 12:59 
Awatar użytkownika

srebrny
KenyBDG napisał(a):
Pytanie do bardziej doświadczonych czy jest w ogóle szansa aby złapać coś w kwocie 10k w tym okresie
Teraz raczej nie, pokombinuj z miastami wylotu i przylotu (i tak gdzieś z BKK musisz polecieć), np. SIN, HKT lub KUL, a z wylotem spróbuj wszystkiego: BUD, BER, VIE, PRG, VNO, znajdziesz pewnie coś z Chin poniżej 3k. Ale to najwyższy sezon z wysokich, sprawdź noclegi na miejscu - zobaczysz pewnie że z 95% jest już zajętych. Ja swoje bilety do Azji na ten okres kupiłem z WAW Turkishem ponad pół roku temu - kosztowały trochę poniżej 3k za osobę, a rok temu leciałem właśnie do Tajlandii z Wiednia z AirChina za ok. 2k za osobę - ale wszystko kupione ze sporym wyprzedzeniem.
 Profil Relacje PM off  

#4 PostWysłany: 22 Paź 2025 15:57 

Loty: 97
Kilometry: 162 781
niebieski
Jesli jesteś elastyczny co do miejsca wylotu, spróbuj wczesniej wspomniane BUD, BER, VIE, PRG, VNO.
Polecam dodatkowo sprawdzić Sztokholm, Oslo, Kopenhaga - w szczegolnosci ze z Oslo lata Norse i czasami mozna trafić tanie bilety. Oczywiście tutaj może dojść dolot na oddzielnych biletach.
 Profil Relacje PM off  

#5 PostWysłany: 22 Paź 2025 17:56 

niebieski
z dxb do bkk masz za 1364 kitajcami, do emiratow aegeanem jest za 1100
 Profil Relacje PM off  

#6 PostWysłany: 22 Paź 2025 18:09 

shagrat napisał(a):
sprawdź noclegi na miejscu - zobaczysz pewnie że z 95% jest już zajętych.

Tego też się obawiam. Po prostu za późno wpadłem na ten pomysł.
Myślałem też aby polecieć np na dwa dni do Dubaju potem do BKK i tam gdzieś dalej skoczyć.

Z tą elastycznością bywa różnie :)
Chce lecieć w składzie 3 osobowym, czyli ja, żona i 6cio latek
 Profil Relacje PM off  

#7 PostWysłany: 22 Paź 2025 19:04 

HON fly4free
Problemem nie jest zajętość noclegów - może po za jakimiś małymi wyspami w Tajlandii itp. - tylko ceny. Te w ostatnich latach zanotowały wyraźne wzrosty, a do tego w tym okresie są zwykle podwójne albo i potrójne względem normalnych. Więc jeśli ktoś celuje w lepsze butikowe czy głownie resortowe hotele np. w Tajlandii może się mocno zdziwić sumami za noclegi.
 Profil Relacje PM off
Zeus lubi ten post.

#8 PostWysłany: 24 Paź 2025 02:24 
Awatar użytkownika

Loty: 37
Kilometry: 101 405
niebieski
@KenyBDG trochę późno się zabrałeś za temat, sylwestrowe terminy "to nie są tanie rzeczy", ja w wrześniu brałem BKK za 2700 z FRA w zasadzie z lotniska idziemy na imprezę. A i hotele droższe w terminie 30.12-02.01 potem już spora zmiana

#9 PostWysłany: 02 Lis 2025 01:11 

Nie wiem czy tanio, ale zmieściłem sie w budżecie.

WAW-PEK-BKK
BKK-PEK-WAW

Jak robiłem rezerwację, to miałem zapłacić 7049zł, ale jak już kończyłem wpisywać wszystkie dane, to mnie wylogowało. Finalnie, zapłaciłem 7,7k
Mam długą przesiadkę w PEK bo 17h, ale wziąłem hotel za 250 zł przy samym lotnisku.

W trakcie szukania lotów gdy trafiłem na ten przez Pekin, zauważyłem że w przypadku krótkookresowego pobytu, nie trzeba mieć wizy.
Dopiero jak już kupiłem bilety, to doczytałem że W okresie od 1 lipca 2024 r. do 31 grudnia 2025 r. obywatele RP posiadający zwykłe paszporty mogą podróżować do Chin bez wiz w przypadku krótkookresowych pobytów. Pobyt w ramach ruchu bezwizowego może wynosić do 30 dni

Także może być tak że będę musiał udać się po wize
 Profil Relacje PM off  

#10 PostWysłany: 02 Lis 2025 11:29 

Loty: 273
Kilometry: 575 557
złoty
@KenyBDG: rozumiem że lecisz Air China - sprawdź czy hotel na transferze Ci nie przysługuje "w cenie", może nie musisz za to płacić sam.
 Profil Relacje PM off  

#11 PostWysłany: 02 Lis 2025 12:29 

Tak, lecę AirChina, sprawdzę czy jest taka opcja.
Niestety bookowałem przez booking.com, wiec nie wiem czy będzie taka opcja, ale poszperam.
Jak nie będzie takiej opcji to nie ma tragedii, hotel prawie przy samym terminalu, kosztuje 250 zł
 Profil Relacje PM off  

#12 PostWysłany: 02 Lis 2025 14:50 

Loty: 273
Kilometry: 575 557
złoty
Tutaj masz do rezerwacji:

https://www.airchina.com.cn/en-US/fligh ... nsit-hotel

nie ma znaczenia że kupowałeś przez booking.com, jeśli bilety są wystawione przez AirChina - zaczynają się od 999 wszystko powinno być ok.

Ja w marcu też korzystałem z tej opcji, też kupując bilety u tego samego pośrednika.

Powodzenia!
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 12 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Bing [Bot] oraz 3 gości