Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 3 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 06 Paź 2012 16:04 

Witam
2 listopada planuję lecieć do Vancouver i najbardziej mi odpowiada (co do czasu przesiadek etc.) zestawienie linii lotniczych. Połączenie znalazłem na skyscanner.pl i bylo by ono operowane przez następujące przewoźniki:

WAW -> LHR - British Airways
LHR -> YVR - Iberia

YVR -> LHR - Iberia
LHR -> WAW - LOT

I tutaj pojawiają się nurtujące mnie pytania:

1. Co będzie z moim bagażem rejestrowanym? Jeżeli odprawię się w Warszawie i mój bagaż poleci, to w Londynie będę musiał odbierać go z taśmy i ponownie się odprawiać w Iberii z moim rejestrowanym bagażem? To samo z powrotem: w Londynie musze odebrac bagaz rejestrowany i odprawiac sie z nim ponownie w LOCIE ?
2. Czy drukując w Warszawie kartę pokładową mam ją na całą trasę (w jedną stronę) ? Czy w Londynie musze ponownie drukowac karte pokładową?
3. Czy w Iberii mam darmowy bagaż rejestrowany?
4. Co jeżeli chciałbym przebookowac bilet? Muszę to robić w każdej lini osobno? Czy u pośrednika, u którego zakupiłem bilet?

Dziękuje z gory za odpowiedz na moje pytania!

Pozdrawiam!
 Profil Relacje PM off  

🚨Ferie w karaibskim LUKSUSIE ✨Loty i 5⭐ hotel w Meksyku za 3323 PLN 🤯🌴 🚨Ferie w karaibskim LUKSUSIE ✨Loty i 5⭐ hotel w Meksyku za 3323 PLN 🤯🌴
Słońce, plaża i all inclusive 🌴☀️ Tydzień w 4* hotelu w Turcji od 2299 PLN 🏖️ Słońce, plaża i all inclusive 🌴☀️ Tydzień w 4* hotelu w Turcji od 2299 PLN 🏖️
#2 PostWysłany: 02 Lis 2012 16:16 
Awatar użytkownika

Moze jeszcze zdaze,
BA i Iberia naleza do tego samej Aliansu One World. wiec nie bezie problemu - gorzej z tym powrotem Iberia LOT.
CZasem sie zgadzaja i nabijaja Ci od razu cala podroz, ale jak to jest na 100% nie jestem pewien... a tez mam zamiar tak leciec w nowy rok. LOT/BA.

#3 PostWysłany: 02 Lis 2012 16:35 
Awatar użytkownika

Loty: 140
Kilometry: 285 616
niebieski
1. Wszystko zależy czy poszczególne linie lotnicze mają podpisaną umowę interline. Jeżeli masz podróż na jednym bilecie to na 95% mają, a więc bagaż poleci od razu do finalnej destynacji. Na locie tam na pewno tak będzie, na locie spowrotem prawie na pewno (jeśli ten sam bilet na oba odcinki).

2. Prawdopodobnie wydrukują Ci w WAW dwie karty pokładowe na oba loty, ale czasem system nie pozwala i trzeba drugą kartę odebrać w transfer desk na LHR.

3. Tak

4. U pośrednika, ale pewnie będziesz miał bilet w najtańszej taryfie, która nie pozwala na przebookowania. Za bilet jest odpowiedzialne biuro podróży dopóki nie znajdziesz się na lotnisku (zdaje się że ten okres jest określony na 48h) i nie zdaży się coś nieprzewidzianego - wtedy już zmian w nim dokonuje linia. Mówię o konieczności przebookowania w razie utraconej przesiadki (np. pierwszy lot się opóźnił) lub odwołania lotu.

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 3 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 5 gości