Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 17 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 21 Sty 2013 10:23 

niebieski
A to nie bierze sie z roznic kursowych? dodaja Ci kase na konto za zwrot za lot z okecia kupiony w zlotowkach i konto na biezaco przelicza? Albo nie stosuja zasad ksiegowych (zaokraglanie na sztywno do 2 miejsca po przecinku) tylko maja jakis arkusz, ktory im to zlicza (to by bylo zupelnie nieprofesjonalne, ale jezeli dopiero teraz na powaznie zaczynaja dzialac z tym kontem wizz, to moze byc).
Przy okazji mam pytanie: jak piszesz reklamacje do Wizzaira to piszesz, ze chcesz zwrot na konto Wizz? Zwracaja Ci 120% Zlozylem ostatnio takie reklamacje, bo wczesniej zwracali mi na karte, czego juz nie chce z wiadomych powodow.
 Profil Relacje PM off  

Przygoda w Wietnamie! 🏯🐉🏮 Hanoi i Ho Chi Minh w jednej podróży za 2564 PLN 🛵🍜 Przygoda w Wietnamie! 🏯🐉🏮 Hanoi i Ho Chi Minh w jednej podróży za 2564 PLN 🛵🍜
🌴Ciepło, luksus i rajskie plaże☀️✨ Wycieczka na Zanzibar za 3412 PLN 🏖️✈️ Loty z dużym bagażem i 4⭐ hotel 😍 🌴Ciepło, luksus i rajskie plaże☀️✨ Wycieczka na Zanzibar za 3412 PLN 🏖️✈️ Loty z dużym bagażem i 4⭐ hotel 😍
#2 PostWysłany: 21 Sty 2013 10:24 
Awatar użytkownika

srebrny
;)
Maris, jestes postrachem wszystkich konsultantow.

#3 PostWysłany: 21 Sty 2013 10:24 

Loty: 31
Kilometry: 89 760
niebieski
Maris - ja Ci dam całe 5 eurocentów, które mi zostały po ostatniej podróży, tylko przestań Nas już męczyć swoimi schizami.
 Profil Relacje PM off  

#4 PostWysłany: 21 Sty 2013 11:08 
Awatar użytkownika

srebrny
...
Edit Mod: Wycieto - wulgarne słowo. Kolejny raz bedzie ban.
 Profil Relacje PM off  

#5 PostWysłany: 21 Sty 2013 11:40 

Czyli udowodniona pomyłka na 3 eurocenty, po przeliczeniu wg dzisiejszego kursu to jest 12 groszy. Mnożymy razy ilość pasażerów przewiezionych w 2011 roku (11 mln) i wychodzi nam 1 320 000 PLN przychodu. Grubo....
 Profil Relacje PM off  

#6 PostWysłany: 21 Sty 2013 11:41 

niebieski
A czemu mnożysz przez 11 milionów? Weź może wartość 40 milionów, bo prawie tyle jest Polaków. Albo weź może otwórz sobie okno, niech się przewietrzy ;)
 Profil Relacje PM off  

#7 PostWysłany: 21 Sty 2013 11:50 

Spokojnie, po co od razu ta ironia, to tylko zabawy z liczbami i z pewnością nikt nie zbiednieje od tego. Ale to prawda, mogłem wziąć pod uwagę tylko ilość polskich pasażerów (bodajże 5 mln) ;)
 Profil Relacje PM off  

#8 PostWysłany: 21 Sty 2013 11:52 

srebrny
Maris nadawałbyś się do kontroli wewnętrznej w jakiejś dużej państwowej spółce :) - może w Locie?
 Profil Relacje PM off  

#9 PostWysłany: 21 Sty 2013 11:54 

niebieski
Matias napisał(a):
Spokojnie, po co od razu ta ironia, to tylko zabawy z liczbami i z pewnością nikt nie zbiednieje od tego. Ale to prawda, mogłem wziąć pod uwagę tylko ilość polskich pasażerów (bodajże 5 mln) ;)

Okno dalej zamknięte :lol:
 Profil Relacje PM off  

#10 PostWysłany: 21 Sty 2013 11:55 

Zbanowany
a może ten 1 eurocent to tylko kwestia takiego a nie innego zaokrąglenia.

oczywistym jest, że dla pojedynczej sprawy 0,01e to nic. ale czy tak samo nie jest w sklepie, gdy kasjerka pyta: "A moge byc winna grosika?".

#11 PostWysłany: 21 Sty 2013 11:56 
Awatar użytkownika

niebieski
Nie wiem z czego wynika problem tutaj, ale mogę dorzucić małą ciekawostkę. Jak wszelkie internetowe i elektroniczne systemy do bankowości raczkowały, to trochę osób mających udział w ich tworzeniu się wzbogaciło właśnie na zaokrągleniach i kwotach niższych niż najniższy nominał. Po prostu każdą taką nadwyżkę z zaokrąglenia księgowali na swoje konto. A że transakcji były miliony dziennie to i kwoty zbierały się całkiem godziwe.

Także czasem warto zgłosić coś takiego, bo to może ktoś i Ciebie i Wizza okrada, bo wszelkie przeliczniki i zaokrąglenia to zawsze świetne miejsce to schowania jakiś "grosików" :)
 Profil Relacje PM off  

#12 PostWysłany: 21 Sty 2013 12:03 
Awatar użytkownika

Zbanowany
srebrny
to jest taki dobry przykład gdzie racjonalne podejście bierze gore nad zdrowymi zasadami współżycia społecznego.
ciężko jednoznacznie powiedzieć, że Maris sie zagalopował z tym 1 eurocentem bo z drugiej strony: nikt Mu tego za darmo nie da, musiał to zarobić, czyli można powiedzieć, że odebrano cześć jego pracy, jego wolnego czasu. teraz to wygląda mniej komediowo...ale dalej ciężko to uznać za jakiś wielki dramat... :D

#13 PostWysłany: 21 Sty 2013 12:08 

niebieski
Tez bym tej sprawy nie bagetelizowal, bo w ksiegowosci takie rzeczy musza sie zgadzac i juz (dla tych co nie maja z tym doczynienia, to sie moze wydawac dziwne, ale czesto dla glupiego grosza trzeba poswiecic sporo czasu, bo kontrola skarbowa takie rzeczy nawet wylapuje). Kiedys bardzo sie zdziwilem, jak placilem karta WBK BZ za jakis przedmiot co kosztowal x,99PLN (dostalem smsa wlasnie z kata kwata z 3D Secure), a obciazyli mnie (x+1),00PLN. Nie reklamowalem tego (a bez problemu dostal bym zwrot, ale mi sie po prsotu nie chcialo), bo to bylo jednorazowe zdarzenie (chyba), ale zgadzam sie ze jakby systematycznie nawet po najnizszej nominalanej jednostce (w Polsce 1 grosz) zawyzac platnosci, to mozna sporo wyludzic...
 Profil Relacje PM off  

#14 PostWysłany: 23 Sty 2013 19:37 
Awatar użytkownika

Zbanowany
srebrny
Maris83 napisał(a):
...
Jakby nie było, na chwilę obecną doszedł im kolejny dług u mnie za kolejne odwołanie i zalegają mi 48zł obecnie.

czyli wizz upadnie jutro czy może w przyszłym tygodniu? :mrgreen:

#15 PostWysłany: 23 Sty 2013 19:57 

niebieski
Maris83 napisał(a):

Jakby nie było, na chwilę obecną doszedł im kolejny dług u mnie za kolejne odwołanie i zalegają mi 48zł obecnie.

Bez groszy?
 Profil Relacje PM off  

#16 PostWysłany: 23 Kwi 2013 15:47 

wizzair stara się oskubać klientów ze wszystkiego.
 Profil Relacje PM off  

#17 PostWysłany: 24 Kwi 2013 19:07 

Arianna napisał(a):
wizzair stara się oskubać klientów ze wszystkiego.

Odkopałeś wątek z sprzed kilku miesięcy po to żeby powiedzieć oczywistą rzecz dotyczącą tanich linii?
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 17 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 17 gości