Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 28 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2
Autor Wiadomość
#21 PostWysłany: 09 Paź 2023 21:29 

Czy jest na forum ktoś, kto własnie wrócił z Jordanii i moze opisać obecna sytuacje tam?
Mam lecieć do Jordanii w niedziele i mam duze wątpliwości.
 Profil Relacje PM off  

Zimowe wczasy na Malcie 🌞🏝️ 7 dni w 4* hotelu z wyżywieniem za 1531 PLN Zimowe wczasy na Malcie 🌞🏝️ 7 dni w 4* hotelu z wyżywieniem za 1531 PLN
Tydzień na Teneryfie za 1829 PLN 🌤️🏖️ Loty z Warszawy i pobyt w ⭐⭐⭐⭐ hotelu Tydzień na Teneryfie za 1829 PLN 🌤️🏖️ Loty z Warszawy i pobyt w ⭐⭐⭐⭐ hotelu
#22 PostWysłany: 29 Paź 2023 15:26 

Dołączam się do pytania. Czy ktoś był ostatnio w Jordanii? Jak aktualnie wygląda tam sytuacja odnośnie bezpieczeństwa? Z góry dzięki za odpowiedź
 Profil Relacje PM off  

#23 PostWysłany: 29 Paź 2023 16:04 

Wróciłam z Jordanii 21 października. Nic sie nie działo, było spokojnie, nie odczuwałyśmy żadnego zagrożenia.
W drodze powrotnej z Wadi Rum na lotnisko w Ammanie widziałyśmy co jakiś czas po kilka opancerzonych samochodów i stojących przy nich żołnierzy w liczbie 15-20 (nie tylko na check pointach).
Nie wiem jak jest teraz, wiadomo, ze sytuacja może sie zmieniać.
 Profil Relacje PM off  

#24 PostWysłany: 21 Lis 2023 16:11 

Dzięki za odpowiedź.
Czy ktoś ma jakieś nowe świeże spostrzeżenia z wyjazdu z Jordanii, jak aktualnie wygląda tam sytuacja?
 Profil Relacje PM off  

#25 PostWysłany: 21 Lis 2023 16:16 
Sezonowy Cebulion
Awatar użytkownika

jordania-wyjazd-w-lutym-w-swietle-wojny-w-krajach-osciennych,904,173366?start=20#p1653430
 Profil Relacje PM off  

#26 PostWysłany: 22 Lis 2023 12:27 

Wróciłem z Ammanu w poniedziałek, odwiedzając też Jerash. Na miejscu normalnie toczące się życie. Wszędzie ludzie pozytywnie nastawieni na turystów z zagranicy. Czasami można odczuć jedynie ogromny smutek ludzi z powodu sytuacji w Palestynie. Większość miejsc ma informacje o tym, że ich wspierają. Części lokali transmituje na bieżaco newsy z Gazy.
 Profil Relacje PM off  

#27 PostWysłany: 25 Sty 2025 13:20 
Redaktor F4F

Loty: 39
Kilometry: 33 222
Oczywiście każdy powinien zadecydować samodzielnie, jednak w mojej subiektywnej opinii - teraz jest doskonały czas na wizytę w Jordanii.

Większość samolotów oczywiście omija Izrael, robimy więc piękną pętlę nad Półwyspem Synaj. W Akabie GPS nie działa, jest zatem unikalna szansa poczuć się jak za dawnych czasów, bez kropki w telefonie ;)

Poza powyższym turystów mało, by nie powiedzieć: niemal zero (jedyni, na których się natknąłem to krajanie pięknie wypełniający loty z Krakowa). W dniu mojej wizyty Petrę odwiedziło 250 osób, zapytałem o analogiczny okres w poprzednich latach, nawet po pandemii było to niemal 7000 osób dziennie. Z Petry pozbyto się naganiaczy, na Wadi Rum pustki. O dziwo zaskakująco mało "turystów" zza "wschodniej" granicy.
 Profil Relacje PM off
4 ludzi lubi ten post.

#28 PostWysłany: 25 Sty 2025 18:31 
Awatar użytkownika

platynowy
Bo w samej Jordanii jest bezpiecznie. Niebezpiecznie jest na zachód od niej. Np. Zachodni Brzeg... Jedyna poważna i realna niedogodnością jest to, że jakby się posr... w okolicy znowu, to może być lekko utrudniony powrot. Aczkolwiek w świetle ostatnich wydarzeń teraz, to raczej konflikt jest wygaszany niz zaogniany.
IMO unikalny moment, czy okno czasowe aby odwiedzić ten piękny i unikalny kraj bez tłumów.
A turyści ze wschodu to wybierają raczej MLE HKT DPS PQC, czy inne GOX.
 Profil Relacje PM off
pietia lubi ten post.
Zeus uważa post za pomocny.

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 28 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość