Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 30 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2
Autor Wiadomość
#21 PostWysłany: 21 Maj 2015 00:32 

planujemy przemyślane wydatki; CS namiot na dziko jak najbardziej ;) ale camping zawsze bezpieczniejszy ;)

jasne, że chciałoby się zostać jak najdłużej ale niestety każdy kolejny dzień to kolejne wydatki :P

merlot55 dzięki za info :)
 Profil Relacje PM off  

Odkryj południe Francji ☀️ Loty do Marsylii i Nicei od 191 PLN 😎 Odkryj południe Francji ☀️ Loty do Marsylii i Nicei od 191 PLN 😎
Wyspa jak z raju w supercenie 🌴🔥 Loty na Mauritius od 2092 PLN😎 Wyspa jak z raju w supercenie 🌴🔥 Loty na Mauritius od 2092 PLN😎
#22 PostWysłany: 24 Maj 2015 19:57 

Co do pytania mógłbym odpowiedzieć identycznie jak koleżanka magdadd. Natomiast jeśli chodzi o transport to polecam 7-dniowy bilet Io viaggio ovunque in Lombardia(43eur/os),poza statkami obejmuje właściwie wszystko. Ja miałem tylko 1-dniowy ale udało sie na nim objechać trase Bergamo-Monza-Como(pociąg),Como-Brunate-Como(funicolare),Como-Lecco(autobus),Lecco-Varenna-Bergamo(pociąg),z 7-dniowym można by poszaleć :)
 Profil Relacje PM off  

#23 PostWysłany: 24 Maj 2015 22:39 

Loty: 25
Kilometry: 41 063
,z 7-dniowym można by poszaleć :)[/quote]

Można, ale bilety pochlona znaczna część budżetu.
1000 zł na 7 dni dla mnie niewykonalne. Ale ja wygodny jestem :)
 Profil Relacje PM off  

#24 PostWysłany: 15 Lip 2015 21:29 

Lago di Como to obowiązkowy punkt wycieczki każdego pasjonata. Lecco jest "zwykłe", nad Como nie zdążyłem dojechać, ale Bellagio to istna perełka. Miejscowość jest cudna, polecam odwiedzić teren Grand Hotel Villa Serbelloni - niegdyś kurort, teraz bardziej hotel dla zamożnych (nocka około 600 euro).

Jeśli ktoś się wybiera samochodem to parking darmowy przy via Roma (tylko kilka miejsc), ale więcej jest przy "rogalu" Parco Martiri della Liberta. Dodatkowo w drodze z Lecco do Bellagio mija się kilka miejsc do kąpieli. Jednym z nich jest plaża w miejscowosci Onno Sud - Pareo Beach. Parking kosztuje 1 euro za godzinę, a na plaży rozstawione są plastikowe leżaki. Nie mieliśmy okazji skorzystać (wypad w czerwcu), bo po 30 stopniach w Ligurii nazajutrz poniżej 20 stopni i rzęsisty deszcz nad Como :)

Załączniki:
Komentarz do pliku: Grand Hotel Villa Serbelloni.
2852348_IMG_20150612_160107.jpg
2852348_IMG_20150612_160107.jpg [ 81.06 KiB | Obejrzany 1851 razy ]
 Profil Relacje PM off  

#25 PostWysłany: 16 Lip 2015 09:08 
Awatar użytkownika

srebrny
Lambert napisał(a):
... ale Bellagio to istna perełka. Miejscowość jest cudna, polecam odwiedzić teren Grand Hotel Villa Serbelloni - niegdyś kurort, teraz bardziej hotel dla zamożnych (nocka około 600 euro).

O ile dobrze pamiętam to teren jest raczej zamknięty dla "zwiedzających".

Lambert napisał(a):
nad Como nie zdążyłem dojechać

Swoją droga to trochę dziwne, że będąc nad Como nie zdążyłeś dojechać nad Como ?

Ostatnio edytowany przez maczala1, 16 Lip 2015 09:23, edytowano w sumie 1 raz
 Profil Relacje PM off  

#26 PostWysłany: 16 Lip 2015 09:13 
Awatar użytkownika

niebieski
Pewnie chodzi o miejscowość.
A teren można zwiedzać w określonych godzinach (przynajmniej w zeszłe wakacje się dało) :)
 Profil Relacje PM off  

#27 PostWysłany: 16 Lip 2015 09:18 
Awatar użytkownika

srebrny
tokajka napisał(a):
Pewnie chodzi o miejscowość.

Może i chodzi o miejscowość ale chodzi też o to żeby pisać po polsku i wtedy wszyscy zrozumieją bez tłumaczenia.
 Profil Relacje PM off  

#28 PostWysłany: 16 Lip 2015 17:31 

Wystarczy czytać ze zrozumieniem.

Co się tyczy Grand Hotel Villa Serbelloni to teren był otwarty. Mało tego, można było wejść do hotelu i przyjrzeć się tablicom pamiątkowym poświęconym sławnym gościom, m.in. Kennedy'emu czy Schumacherowi.
 Profil Relacje PM off  

#29 PostWysłany: 16 Lip 2015 22:56 

Loty: 67
Kilometry: 168 717
@Damian21086
mółbyś podać więcej szczegółów odnośnie tego biletu - cytat: Ja miałem tylko 1-dniowy ale udało sie na nim objechać trase Bergamo-Monza-Como(pociąg),Como-Brunate-Como(funicolare),Como-Lecco(autobus),Lecco-Varenna-Bergamo(pociąg).
Gdzie się go kupuje? Jaki jest koszt?
 Profil Relacje PM off  

#30 PostWysłany: 17 Lip 2015 00:15 
Awatar użytkownika

Zbanowany
srebrny
:arrow: http://www.trenord.it/en/tickets/ticket-day-passes.aspx

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 30 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 2 gości