Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 33 posty(ów) ]  Idź do strony 1, 2  Następna
Autor Wiadomość
 Temat postu: Beograd - Bar bilet
#1 PostWysłany: 21 Maj 2013 13:18 
Awatar użytkownika

Loty: 95
Kilometry: 178 872
Witam
Ma ktoś z Was doświadczenia odnośnie serbskich kolei, a dokładniej kupna biletu on-line.
Zalogowałem się na ich stronie, chcę kupić bilet i nic z tego...
Robię coś nie tak czy jest inny powód???
pozdrawiam.

Lądujesz w raju podwójnie 👙🏖️🌊 Mauritius + Seszele za 3792 PLN Lądujesz w raju podwójnie 👙🏖️🌊 Mauritius + Seszele za 3792 PLN
Plażowanie bez dzieci 👒✈️ Grecja 18+ w czerwcu od 1599 PLN Plażowanie bez dzieci 👒✈️ Grecja 18+ w czerwcu od 1599 PLN
#2 PostWysłany: 21 Maj 2013 13:26 
Sezonowy Cebulion
Awatar użytkownika

przepiekna trasa, polecam pojechac w dzien. A co do biletow, to ja nie mialem zadnego problemu z kupowaniem je (choc to bylo 3 lata temu)
 Profil Relacje PM off  

#3 PostWysłany: 21 Maj 2013 13:39 
Awatar użytkownika

srebrny
Na jakim etapie masz problemy? Postaram się pomóc.
Poza tym nie w tym dziale zamieściłeś pytanie.
 Profil Relacje PM off  

#4 PostWysłany: 21 Maj 2013 13:54 
Awatar użytkownika

Dochodzę do momentu wyboru trasy i daty...
Załącznik:
Clipboard01.jpg

edit koncentrator: podmieniłem zrzut z ekranu na mniejszy

#5 PostWysłany: 21 Maj 2013 14:05 

Loty: 2
Kilometry: 2 480
Osobiście odradzam jazdę do Baru, ponieważ jest to miasto portowe w którym nic się nie dzieje. Jeśli nie masz planów związanych z tym miastem to moim zdaniem lepiej wysiąść w Sutomore.

Teraz zaznaczasz pociąg któy Cię interesuje. Czyli np. ten o 22:10. Potem wybierasz miejsce do siedzenia: czy przy oknie lub w środku oraz ilość rezerwacji

Ostatnio edytowany przez Maezja, 21 Maj 2013 14:06, edytowano w sumie 1 raz
 Profil Relacje PM off  

#6 PostWysłany: 21 Maj 2013 14:06 
Awatar użytkownika

srebrny
Klikasz na wybrany pociąg w tabelce i przechodzisz do następnego kroku.
Następnym razem zmniejsz screena, bo rozjeżdża się strona. (tym razem zrobiłem to za ciebie)
 Profil Relacje PM off  

#7 PostWysłany: 21 Maj 2013 14:13 
Awatar użytkownika

Właśnie w tym problem, że nie mogę przejść dalej.
Zastanawiają mnie przekreślenia z prawej strony gdzie wybieramy miejsce do siedzenie ewentualnie coś innego.

#8 PostWysłany: 21 Maj 2013 14:14 
Awatar użytkownika

srebrny
Spróbuj na angielskiej wersji strony albo na innej przeglądarce.
 Profil Relacje PM off  

#9 PostWysłany: 21 Maj 2013 14:18 
Awatar użytkownika

Próbowałem niestety nic...
powiedz mi proszę czy na Twoim kompie nie masz problemów ?

#10 PostWysłany: 21 Maj 2013 14:22 
Awatar użytkownika

srebrny
Tak, u mnie mogę dojść aż do samej płatności.

Załączniki:
Clipboard01.jpg
Clipboard01.jpg [ 166.71 KiB | Obejrzany 9142 razy ]
 Profil Relacje PM off  

#11 PostWysłany: 21 Maj 2013 14:27 
Awatar użytkownika

Zastanawiam się czy założenie nowego konta na ich stronie załatwi sprawę czy to może ustawienia na komputerze
szczerze mówiąc nie mam zielonego..............

#12 PostWysłany: 21 Maj 2013 14:29 
Awatar użytkownika

srebrny
Próbuj wszystkiego. A jak nie to kupisz bilet na stacji w Belgradzie.
 Profil Relacje PM off  

#13 PostWysłany: 21 Maj 2013 14:41 
Sezonowy Cebulion
Awatar użytkownika

Bar moze nie Kotor albo Budva, ale ma ladne plazy, ludzkie ceny i nie ma turystow z Zachodniej Europy, tylko Serbow. Spedzilem tam 2 dni, i sie ubawilem, wypilem i pokapalem sie. Polecam hamburgery w domu handlowym, spacer przy molo, palac Krolewski no i park narodowy nie daleko z stamtad (zobaczyc go, jak bedzies jechac z Podgoricy do Bar) ;)
 Profil Relacje PM off  

#14 PostWysłany: 24 Maj 2013 00:08 

Na ile tam jedziesz? Jeżeli na więcej niż 3 dni to radziłbym Ci jechać do Baru - jest tam twierdza Stary Bar. Z Baru możesz się udać w stronę Albanii, do Ulcnij - nie byłem tam ale jest dość popularna wśród turystów. Następnie z Ulcnij możesz pojechać z powrotem przez Bar do Budvy. Budva to taki najbardziej znany czarnogórski kurort. Bardzo fajne, nieduże stare miasto. Promenada pełna różnego rodzaju atrakcji. Z Budvy są organizowane całodzienne rejsy bo Boce Kotorskiej w niezłych cenach - około 15 euro z tego co pamiętam, zwiedza się Herceg Novi, kościółek na mini-wyspie niedaleko Perast oraz Kotor. Po drodze macietakże możliwość skorzystania z rejsu mniejszą łódką do groty, w której można nawet popływać. Jak masz więcej czasu to możesz uderzyć do Cetnije - stara stolica, albo do Podgoricy - stolicy obecnej. Jeden z przedmówców pisał że w Czarnogórze jest większość Serbów - we wrześniu to najwięcej tam było, a przynajmniej rzucało się w oczy Rosjan. Podczas rejsu po Boce na jakieś 100 osób nie-rosjan było z 15 osób.
Co do pociągu to powinieneś bez problemu kupić w maju bilety w kasie. Ja jednak polecam Ci podróż pociągiem nocnym, a to dlatego że szkoda całego dnia na podróż, a widoki zaczynają siię dopiero pod koniec trasy, już po świcie. Polecam wziąść miejsce w kuszetce - dopłaca się tylko 3 euro, warunki nie są może jakieś mega komfortowo ale zawsze się kilka godzin prześpisz, a przynajmniej poleżysz :)
 Profil Relacje PM off  

#15 PostWysłany: 15 Lip 2013 01:41 
Awatar użytkownika

niebieski
Właśnie też chcę kupić na tę trasę. Zastanawiam się tylko, jak z bezpieczeństwem w tym pociągu na tej trasie z kursem nocnym? Jadę sama i jakoś wszyscy mnie straszyli tą Serbią, ale jakoś relacje z tej trasy nie są takie złe.
W sumie szkoda mi jechać tyle czasu pociągiem w dzień, za to będę miała jeden dzień więcej na miejscu :D Lepiej wziąć kuszetkę? Jakoś zawsze mnie to przeraża nawet w Polsce, boję się, że się coś zarwie na mnie (tak, wiem, głupie).
 Profil Relacje PM off  

#16 PostWysłany: 15 Lip 2013 09:03 
Sezonowy Cebulion
Awatar użytkownika

Szkoda to nie jest, bo widoki sa przepiekne w dniu :) A noca nie masz sie co przejmowac. Jes bardziej bezpiecznie niz w PKP :) Serbowie to przemili narod :)
 Profil Relacje PM off  

#17 PostWysłany: 15 Lip 2013 20:21 
Awatar użytkownika

niebieski
To mnie uspokoiłeś, bo w pkp się nie boję jechać nocnym ;) Czyli ostatni etap podróży zaklepany :D Jak wrócę to podzielę się wrażeniami, mimo że pociąg będzie w relacji nocnej. Na razie pozostaje jeszcze oglądanie bośniackich i serbskich filmów, no i organizacja szczegółów.
 Profil Relacje PM off  

#18 PostWysłany: 28 Lip 2013 20:09 

złoty
Ile kosztuje taki najtańszy bilet na nocny kurs?
Czy komuś się udało go kupić i z jakiej strony?
 Profil Relacje PM off  

#19 PostWysłany: 08 Lip 2014 23:47 
Awatar użytkownika

Loty: 15
Kilometry: 58 252
srebrny
Taryfa dla tras międzynarodowych:
http://www.zeleznicesrbije.com/active/e ... a_v01.html
 Profil Relacje PM off  

#20 PostWysłany: 14 Lip 2014 19:29 
Awatar użytkownika

Loty: 15
Kilometry: 58 252
srebrny
Info z pierwszej ręki, dane w internecie są w 100% nie aktualne :sic!:

Jest tylko jeden pociąg który rusza z Nowego Sadu o 15.15 (w Belgradzie jest ok. 17) i jedzie ok 19 godzin. Koszt 24 euro + 3 euro za miejsce za przejazd lub kuszetka za 9 euro. Jest to jedyne połączenie pociągiem.

Z Nowego Sadu też przez Belgrad jedzie autobus bilet RT to koszt ok. 42 euro, wyjazd z Nowego Sadu o 18 i 20 i potem przesiadka w Belgradzie, czas przejazdu ok. 12 godzin.

Szybka zmiana planów i zamiast na plaży w Barze, będę się wylegiwał na plaży w Nowym Sadzie i Belgradzie :D
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 33 posty(ów) ]  Idź do strony 1, 2  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość